امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
نویسنده پیام
اشک آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال‌ها: 108
موضوع‌ها: 14
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 758
( 532 تشکر در 136 ارسال )
ارسال: #1
چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
در اینجا قصد داریم به معرفی متداول ترین اشتباهات کاربران در تمامی سطوح دانسته ها بپردازیم. بیشتر این اشتباهات به مسائل امنیتی مربوط میشود. نصب بی رویه نرم افزار خصوصأ نرم افزارهائی كه از طریق اینترنت دریافت می گردد ، كلیك بر روی دكمه OK در یك جعبه محاوره ای كه ممكن است باعث تغییر تنظیمات یك برنامه و در نهایت رفتار یك كامپیوتر و حتی در برخی موارد از كارافتادن سیستم گردد ،‌ نمونه هائی اندك در این زمینه می باشند. پیشنهاد میکنیم این ترفند را حتما با دقت مطالعه بفرمایید چرا که ممکن است شما نیز این اشتباهات را مرتکب شوید و خودتان بی خبر باشید!


اتصال كامپیوتر به برق بدون استفاده از یك سیستم حفاظتی به منظور كنترل نوسانات جریان برق : عدم رعایت این موضوع می تواند باعث صدمه فیزیكی به كامپیوتر و از بین رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از كاربران این تصور را دارند كه صرفا" پس از بروز یك شوك الكتریكی قوی احتمال بروز مشكل برای سیستم وجود خواهد داشت . ضمن رد این برداشت ، می بایست به این نكته اشاره گردد كه هر چیزی كه بتواند در سیگنال های الكتریكی وقفه ای را ایجاد و جریان برق را مجددا" از ابتدا آغاز نماید ، می تواند باعث سوزاندن قطعات كامپیوتر گردد . استفاده از برخی وسایل برقی ، خصوصا" دستگاه هائی‌ نظیر سشوار و هیتر كه به ولتاژ بالائی نیاز دارند ، می تواند باعث ایجاد نوسانات شدید گردد . پس از قطع جریان برق و اتصال مجدد آن نیز ممكن است تا رسیدن به یك سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندك ) و در همین فاصله ممكن است مشكلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ایجاد گردد .
برای حفاظت سسیستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شدید جریان برق ، می بایست از یك محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسیاری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجیح داده شود ،‌ چراكه این نوع دستگاه ها دارای امكانات مناسبی می باشند كه می توان علیرغم قطع جریان برق همچنان از كامپیوتر استفاده و در صورت لزوم سیستم را بطور موفقیت آمیز خاموش نمود .
استفاده از اینترنت بدون فایروال : تعداد زیادی از كاربران ( خصوصا" كاربرانی كه از طریق منزل به اینترنت متصل می شوند ) ، كامپیوتر خود را به مودم متصل و بلافاصله از اینترنت استفاده می نمایند ، بدون این كه نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند كه خود را در معرض چه تهدیداتی قرار داده اند . هر كامپیوتر متصل به اینترنت می بایست با بكارگیری فایروال ، حفاظت گردد . فایروال ، می تواند بخشی درون مودم / روتر و یا یك دستگاه جداگانه باشد كه بین مودم /روتر و كامپیوتر قرار می گیرد و یا یك نرم افزار خاص باشد كه بر روی كامپیوتر نصب می گردد (نظیر فایروال ارائه شده به همراه ویندوز XP ) . نصب یك فایروال به تنهائی كافی نبوده و می بایست پیكربندی آن را با رعایت مسائل امنیتی انجام داد .
قصور در اجراء و یا بهنگام سازی نرم افزارهای آنتی ویروس و آنتی spyware : بدون شك ، برنامه های آنتی ویروس دارای یك نقش اساسی به منظور ایمن سازی یك كامپیوتر می باشند . به دنبال نصب اینگونه نرم افزارها ممكن است كاربران با مشكلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه های كامپیوتری مواجه و یا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزینه های خاصی را متقبل شوند ، ولی مسائل فوق نمی تواند دلایل قانع كننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگام سازی یك نرم افزار آنتی ویروس بر روی سیستم باشد . برنامه های مخرب كه نرم افزارهای آنتی ویروس آنان را به عنوان ویروس ، تروجان و یا كرم ها تشخیص خواهند داد ، علاوه بر این كه ممكن است مشكلات خاصی را برای یك سیستم ایجاد نمایند ، می تواند یك شبكه كامپیوتری را نیر با مشكلات عدیده ای مواجه نموده و حتی باعث از كارافتادن سرویس های شبكه گردند .
spyware ، نوع دیگری از تهدیدات فزاینده در عصر حاضر می باشند كه بر روی كامپیوتر كاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آنان به یك مكان دیگر می نمایند . برنامه های آنتی ویروس ، اغلب قادر به تشخیص و برخورد مناسب با این نوع برنامه های مخرب نمی باشند ، بنابراین می بایست از یك نرم افزار اختصاصی تشخیص spyware استفاده گردد .
نصب و uninstall برنامه های مختلف خصوصا" نسخه های beta : تعداد زیادی از كاربران كامپیوتر تمایل دارند كه از آخرین فن آوری ها و نرم افزارهای موجود استفاده نمایند . این گروه از كاربران، همواره اقدام به نصب نسخه های جدید نرم افزارها بر روی سیستم خود می نمایند . نسخه های beta معمولا" رایگان می باشند و این فرصت را در اختیار كاربران علاقه مند قرار می دهند كه قبل از ارائه نسخه نهائی كه اكثر كاربران با آن كار خواهند كرد ، با ویژگی ها و پتانسیل های آن آشنا شوند . همچنین ، امروزه می توان نرم افزارهای shareware و freeware متعددی را در اینترنت یافت كه كاربران علاقه مند و كنجكاو را ترغیب به دریافت و نصب آنان بر روی سیستم بدون توجه به مسائل امنیتی می نماید .
به موازات افزایش تعداد نرم افزارهای نصب شده و یا متعاقب آن uninstall كردن آنها ، احتمال بروز مشكلات متعددی برای كاربران وجود خواهد داشت . حتی در صورتی كه نرم افزارهای اشاره شده قانونی باشند ، با نصب و uninstall آنها ، ممكن است برای ریجستری مشكل ایجاد گردد چراكه تمامی برنامه های uninstall قادر به حذف تمامی تنظمیات انجام شده در ریجستری نمی باشند. مشكل فوق ، در نهایت كند شدن سیستم را به دنبال خواهد داشت .
پیشنهاد می گردد ‌، صرفا" برنامه هائی را كه ضرورت استفاده واقعی از آنان احساس و از عملكرد آنان اطمینان حاصل شده است را بر روی سیستم نصب نمود. همچنین ، می بایست تعداد دفعات نصب و uninstall نرم افزار را به حداقل مقدار ممكن رساند .
پركردن فضای ذخیره سازی هارد دیسك و تقسیم آن به بخش های مختلف (fragmentation) : یكی از نتایج نصب و uninstall كردن برنامه ها و یا اضافه و حذف داده ، fragmentation دیسك است . علت بروز مشكل فوق به ماهیت و روش ذخیره اطلاعات برمی گردد . در یك دیسك جدید ، از بخش های پیوسته و پشت سرهم ( موسوم به كلاستر ) در زمان ذخیره یك فایل استفاده می گردد . در صورتی كه اقدام به حذف فایلی گردد كه پنج كلاستر را اشغال كرده است و در ادامه فایل جدیدی را ایجاد نمائیم كه به هشت كلاستر جهت ذخیره شدن نیاز داشته باشد ، پنج كلاستر اولیه به آن اختصاص داده شده و سه كلاستر دیگر از بخش دیگری بر روی دیسك به آن اختصاص داده می شود . بدین ترتیب ، اطلاعات موجود در فایل در دو مكان متفاوت ذخیره می گردند . در ادامه و به منظور دستیابی به فایل ، هدهای هارد دیسك می بایست با قرار گرفتن در مكان های مختلف اقدام به بازیابی اطلاعات یك فایل نمایند . بدین ترتیب ، سرعت دستیابی به فایل كاهش و در صورتی كه فایل اشاره شده مربوط به یك برنامه باشد ، سرعت آن برنامه نیز كاهش خواهد یافت .
برای استفاده از برنامه disk defragmenter در ویندوز می توان از مسیر Programs | Accessories | System Tools برنامه را فعال و یا از سایر برنامه های موجود استفاده نمود . برنامه های فوق با سازماندهی مجدد فایل ها ، آنها را حتی المقدور در مكان های پشت سرهم قرار خواهند داد . بدین تریتب ، سرعت دستیابی به اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد دیسك افزایش خواهد یافت .
باز كردن تمامی ضمائم همراه نامه های الكترونكیی : فایل های ضمیمه ارسالی همراه یك email می تواند مشكلات امنیتی متعددی را برای كاربران ایجاد نماید. حذف اطلاعات موجود بر روی سیستم و یا ارسال ویروس برای افرادی كه آدرس آنان در لیست تماس می باشد از جمله مشكلات فوق می باشد . متداولترین فایل های ضمیمه خطرناك ، فایل هائی اجرائی (فایل هائی كه توان اجرای كد را دارند) با انشعاب exe . و یا cmd . می باشند . فایل هائی كه خود توان اجرای مستقیم را ندارند نظیر فایل های doc . برنامه word و یا فایل های xls . برنامه اكسل ، نیز می توانند حاوی كدهای مخرب باشند . اسكریپت ها ( Vbscript ,javascirpt و فلش ) نیز مستقیما" اجراء نمی شوند ولی می توانند توسط سایر برنامه ها اجراء شوند .
برخی از كاربران این تصور را دارند كه فایل های متن با انشعاب txt . و یا فایل های گرافیكی (gif, .jpg, .bmp .) ایمن می باشند ولی همواره اینچنین نخواهد بود . انشعاب یك فایل می تواند جعل شود و مهاجمان از تنظیمات پیش فرض ویندوز كه انشعاب فایل های متداول را نمایش نمی دهد ، سوء استفاده نمایند . به عنوان نمونه ، فایل greatfile.jpg.exe كه انشعاب واقعی آن مخفی است به صورت greatfile.jpg نمایش داده خواهد شد و كاربران فكر می كنند كه فایل فوق یك فایل گرافیكی است ولی در واقع یك برنامه مخرب است .
كاربران كامپیوتر می بایست صرفا" در مواردی كه انتظار دریافت یك email به همراه ضمیمه مورد نظر را از یك منبع تائید شده و در آن زمان خاص دارند ، اقدام به بازنمودن فایل های ضمیمه نمایند . حتی در صورتی كه یك نامه الكترونیكی به همراه فایل ضمیمه ای را دریافت می نمائید كه نسبت به هویت ارسال كننده آن هیچگونه تردیدی وجود ندارد ، این احتمال وجود خواهد داشت كه آدرس فوق توسط مهاجمان جعل و یا توسط كامپیوتری آلوده به ویروس و بدون اطلاع صاحب آن ارسال شده باشد .
كلیك بر روی هر چیز : باز نمودن فایل های ضمیمه تنها نوع كلیك بر روی موس نمی باشد كه می تواند مشكلات امنیتی متعددی را برای كاربران ایجاد نماید . كلیك بر روی لینك موجود در یك نامه الكترونیكی و یا صفحه وب نیز می تواند كاربران را به سمت یك وب سایت مخرب هدایت نماید . در این نوع سایت ها ، احتمال انجام هرگونه عملیات مخربی وجود خواهد داشت . پاك كردن هارد دیسك ، نصب یك backdoor كه به مهاجمان این امكان را خواهد داد تا كنترل یك سیستم را بدست بگیرند ، نمونه هائی در این زمینه می باشد .
كلیك بر روی لینك های نامناسب ، می تواند كاربران را به سمت یك وب سایت نامناسب نظیر سایت های پرونوگرافی ، موزیك ها و یا نرم افزارهای سرقت شده و سایر محتویاتی كه ممكن است برای كاربران مشكلاتی را به دنبال داشته باشد ، هدایت نماید . قبل از كلیك بر روی یك لینك ، می بایست نسبت به عواقب آن فكر كرد و هرگز جذب پیام های اغواكننده نگردید .
اشتراك فایل ها و اطلاعات : شاید به اشتراك گذاشتن برخی چیزها در زندگی روزمره امری مطلوب باشد ( نظیر اشتراك دانش ) ولی در زمان حضور در یك شبكه با كاربران گمنام و بیشمار ، اشتراك فایل ها و ... می تواند تهدیدات امنیتی خاص خود را برای كاربران به دنبال داشته باشد . در صورتی كه امكان اشتراك فایل و چاپگر فعال است ، سایر كاربران می توانند از راه دور به سیستم متصل و به داده موجود بر روی آن دستیابی داشته باشند . حتی المقدور می بایست گزینه file and printer sharing غیرفعال گردد و در صورتی كه لازم است برخی فولدرها به اشتراك گذاشته شوند ، می بایست از آنان در دو سطح متفاوت حفاظت نمود : مجوزهای share-level و مجوزهای file-level ( مجوزهای مبتنی بر NTFS ) . در چنین مواردی می بایست از استحكام رمزهای عبور در نظر گرفته شده برای local account و local administrator نیز اطمینان حاصل نمود .
انتخاب رمزهای عبور ضعیف : انتخاب رمزهای عبور ضعیف می تواند كاربران را در معرض تهدیدات امنیتی متعددی قرار دهد . حتی اگر كاربران وابسته به شبكه ای نمی باشند كه مدیریت شبكه از آنان می خواهد كه از رمزهای عبور قوی استفاده و بطور مستمر آنها را تغییر دهند ، می بایست از رمزهای عبور قوی استفاده گردد . از رمزهای عبوری كه امكان حدس آنها به سادگی وجود دارد نظیر تاریخ تولد ، نام فرد مورد علاقه ، شماره شناسنامه و ... نمی بایست استفاده گردد . تشخیص رمزهای عبور طولانی برای مهاجمان بمراتب مشكل تر است . بنابراین ، پیشنهاد می گردد كه از رمزهای عبوری با حداقل هشت حرف استفاده گردد ( چهارده حرف مناسب تر است ) . در برخی موارد مهاجمان به منظور تشخیص رمز عبور كاربران از روش هائی موسوم به حملات "دیكشنری " استفاده می نمایند . بنابراین ، نمی بایست رمز عبور خود را از كلماتی انتخاب نمود كه مشابه آن در دیكشنری موجود باشد . رمز عبوری را انتخاب ننمائید كه به دلیل مشكل بودن بخاطر سپردن آن مجبور به نوشتن آن در یك مكان دیگر شد، چراكه این احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان نیز به آن دستیابی پیدا نمایند . برای ایجاد یك رمز عبور ، می توان یك عبارت خاص را در نظر گرفت و از حروف اول هر یك از كلمات آن استفاده نمود.
عدم توجه به ایجاد یك استراتژی خاص برای backup : حتی اگر شما تمامی موارد اشاره شده را رعایت نمائید ، همچنان این احتمال وجود خواهد داشت كه مهاجمان به سیستم شما دستیابی و داده موجود بر روی آن را حذف و یا حتی تمامی اطلاعات موجود بر روی هارددیسك را پاك كنند . بنابراین ، لازم است كه همواره از اطلاعات مهم موجود backup گرفته شود و از یك برنامه زمانبندی خاص در این رابطه استفاده گردد .

اكثر كاربران نسبت به گرفتن backup و مزایای آن آگاهی كامل دارند ولی تعداد زیادی از آنان هرگز این كار را انجام نمی دهند . برخی دیگر اولین backup را می گیرند ولی آن را به صورت مستمر و سازمان یافته ادامه نمی دهند .
با استفاده از برنامه های موجود در ویندوز نظیر Ntbackup.exe و یا سایر نرم افزارها ، می توان زمانبندی backup را بگونه ای انجام داد كه این فرآیند بطور اتوماتیك انجام شود . داده backup را می بایست در یك سرویس دهنده دیگر شبكه و یا درایو removable و در مكانی متمایز از كامپیوتر فعلی نگهداری نمود .
بخاطر داشته باشید كه داده مهمترین چیز برروی یك كامپیوتر است . سیستم عامل و سایر برنامه ها را می توان مجددا" نصب نمود ولی بازیابی داده اولیه مشكل و در بسیاری از موارد نیز غیرممكن است.

http://pen.mihanblog.com/post/1933

زمانی که به پایان رسیدی بدان شروعی دوباره در کام تولد است.Wink
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶-آبان-۱۳۸۸, ۱۸:۳۷:۱۶، توسط اشک.)
۱۶-آبان-۱۳۸۸, ۱۸:۳۵:۵۸
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, lord_viper, The.Ghost
IISecurity.C آفلاین
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 245
موضوع‌ها: 41
تاریخ عضویت: بهمن ۱۳۸۶

تشکرها : 70
( 270 تشکر در 112 ارسال )
ارسال: #2
RE: چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
با سلام دوست من ممنون بخاطر مقالتون این یه ماله ترجمه شده هستش که به صورت کلیشه ای به موضوع پرداخته به نظر من سعی کن در مورد یک مورد از این موارد تحقیق کنی و نتیجه تحقیقاتت رو share کنی نتیجه اموزشی این تحقیق از 100 تا این مقاله قابل درک تره چون برای کاربر قابل حس تره
بازم از زحمتی که کشیده تشکر میکنم

خداوند بی نهایت است اما بقدر نیاز تو فرود می اید
بقدر ارزوی تو گسترده میشود
و بقدر ایمان تو کارگشاست
۱۹-آبان-۱۳۸۸, ۱۲:۵۰:۵۱
ارسال‌ها
پاسخ
اشک آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال‌ها: 108
موضوع‌ها: 14
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 758
( 532 تشکر در 136 ارسال )
ارسال: #3
RE: چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
حتما .از توجهتون ممنون.گفتم یک دید کلی به خواننده و یوزر داده باشم که بعد وارد جزئیات بشم.حتما این کار رو خواهم کرد.

زمانی که به پایان رسیدی بدان شروعی دوباره در کام تولد است.Wink
۱۹-آبان-۱۳۸۸, ۱۷:۵۶:۳۵
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : IISecurity.C, The.Ghost
اشک آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال‌ها: 108
موضوع‌ها: 14
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 758
( 532 تشکر در 136 ارسال )
ارسال: #4
RE: چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
ابتدا چند راهکار کلی را درموردحفظ امنیت ، بازبینی می کنیم.

"قفل های سخت افزاری و نرم افزاری"

رای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از برنامه ها ویا تکثیرغیرقانونی آنها، اصطلا حا به آنها قفل می زنند. قفل گذاری کلا به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود . قفل سخت افزاری ( Hardware lock ) چنانچه ازسخت افزارخاصی برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل سخت افزاری می گوییم. این قفلها بعضی به صورت یک رابط، بر روی پورت پارالل سیستم نصب می شوند که البته هر دو نوع آن عملکرد مشابه دارند. بخش اصلی قفل، از یک حافظه قابل پاک شدن تشکیل شده که با توجه به نوع و حجم آن، دارای عملکردی متفاوت می باشد و عمدتا به یکی از دو روش زیر عمل می کند :
الف) روش اول قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار یک یا چند بایت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه در هنگام اجرا آن را چک می کند. در صورتیکه قفل وجود داشته باشد، برنامه به کار خود ادامه می دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد و یا اطلاعات خوانده شده از روی قفل صحیح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجرای صحیح، سرباز می زند. این نوع قفل ها دارای ساختاری ساده، حافظه ای در حد چند بایت، و قیمتی ارزان هستند. استفاده از این قفل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد،تنها کافیست که نرم افزار ویژه قفل را ( که توسط شرکت تولید کننده قفل ارائه شده ) اجرا نمود. در ابتدا که قفل فاقد اطلاعات است، اول یک کلمه دلخواه، به عنوان کلمه عبور درخواست کرده و سپس با توجه به نوع قفل، یک یا چند کلمه اطلاعات را دریافت و در حافظه قفل ثبت کنید. در دفعات بعد می بایست کلمه عبوری که اولین بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از برنامه ها ویا تکثیرغیرقانونی آنها، اصطلا حا قفل زد. قفل گذاری کلا به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود . قفل سخت افزاری ( Hardware lock ) چنانچه ازسخت افزارخاصی برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل سخت افزاری می گوییم. این قفلها بعضی به صورت یک رابط، بر روی پورت پارالل سیستم نصب می شوند که البته هر دو نوع آن عملکرد مشابه دارند. بخش اصلی قفل، از یک حافظه قابل پاک شدن تشکیل شده که با توجه به نوع و حجم آن، دارای عملکردی متفاوت می باشد و عمدتا به یکی از دو روش زیر عمل می کند :
الف) روش اول قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار یک یا چند بایت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه در هنگام اجرا آن را چک می کند. در صورتیکه قفل وجود داشته باشد، برنامه به کار خود ادامه می دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد و یا اطلاعات خوانده شده از روی قفل صحیح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجرای صحیح، سرباز می زند. این نوع قفل ها دارای ساختاری ساده، حافظه ای در حد چند بایت، و قیمتی ارزان هستند. استفاده از این قفل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد،تنها کافیست که نرم افزار ویژه قفل را ( که توسط شرکت تولید کننده قفل ارائه شده ) اجرا نمود. در ابتدا که قفل فاقد اطلاعات است، اول یک کلمه دلخواه، به عنوان کلمه عبور درخواست کرده و سپس با توجه به نوع قفل، یک یا چند کلمه اطلاعات را دریافت و در حافظه قفل ثبت کنید. در دفعات بعد می بایست کلمه عبوری که اولین بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات درونی قفل دسترسی داشت. البته بعد از ورود به برنامه این کلمه قابل تغییر است. در هر صورت، پس از ثبت اطلاعات در قفل، تولید کننده نرم افزار، اطلاعات ثبت شده در یک برنلمه چک می کند که نحوه چک کردن اطلاعات، با توجه به نوع قفل متفاوت است. در بعضی فقط اطلاعات درون قفل چک می شود و در بعضی دیگر، در مرحله اول وجود قفل چک شده و در مرحله بعدی، اطلاعات درون آن چک می شود.
ب) روش دیگر قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار، بخش کوچکی از برنامه را در حافظه قفل قرار می دهد که در این حالت، چنانچه قفل وجود نداشته باشد برنامه به هیچ وجه، قادر به اجرا و ادامه کار نخواهد بود. این نوع قفل ها، دارای ساختاری کمی پیچیده، حافظه ای بعضا تا چند کیلو بایت، و قیمتی نسبتَََا گران هستند. استفاده از این قفل ها، به سادگی نوع قبلی نیست. البته نحوه کلی کار مشابه روش قبلی است. با اجرای نرم افزار ویژه قفل و وارد نمودن کلمه عبور، باید نام فایلی را که می خواهیم بر روی آن قفل بزنیم، مشخص کنیم، تا بخشی از آن در قفل ثبت گردد. البته در بعضی دیگر از این نوع قفل ها، که حفاظت بیشتری را انجام می دهند، می بایست توسط تولید کننده نرم افزار دقیقا کنترل شود که چه بخش هایی از فایل باید در قفل ثبت گردد که ابته انجام این کار نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد، چرا که بعضا ممکن است که خطا در انجام کار، باعث بروز اشکال در برنامه تولیدی بشود. چون با این کار در واقع بخشی از برنامه در قفل ثبت می گردد، واضح است که هر قفل فقط برای یک نسخه از برنامه می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و به همین علت کاربرد این قفل، کمتر است. ضمنا نوع دیگری از قفل ها هستند که هر دو روش فوق استفاده می کنند، اما طرفدار چندانی ندارند.
قفل نرم افزاری (Software Lock) چنانچه از روش ها و ترفند های نرم افزاری، برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل نرم افزاری می گوییم. قفل های نرم افزاری دارای تنوع بیشتری بوده و بعضا از لحاظ طراحی و اجرا سلیقه ای و ابتکاری می با شند. اما می توان نحوه عملکرد اکثر آنها را، توسط یکی از 3 روش ذیل، تشریح نمود:
1) محدودیت در تعداد کپی(Copy Limited) در این حالت برنامه نصب کننده نرم افزار، فضای مشخصی در دیسک را با روش خاصی مرمت کرده، و تعداد مجاز نسخه برداری را در آن درج می کند. بدین طریق با هر بار کپی کردن برنامه، یک واحد از این عدد کم می شود و هنگامی که تعداد مجاز آن به صفر رسید، دیگر نمی توان برنامه را بر روی سیستم نصب نمود. حال ممکن است این سوال مطرح شود که مگر نمی توان پس از نصب برنامه، از آن پشتیبانی(Back Up) گرفته و سپس از نسخه پشتیبان نیز، بر روی سیستم دیگری استفاده نمود؟ پاسخ منفی است. زیرا هنگام نصب، اطلاعاتی راجع به سخت افزار سیستم که می تواند مثلا شامل نوع قطعات و یا شماره سریال قطعات باشد، در جایی، در محدوده قفل ذخیره می شود و از این پس هر بار در هنگام اجرای برنامه، این اطلاعات به دقت چک می شود و در صورت هرگونه تغییر، برنامه اجرا نمی شود.
2) استفاده از دیسکت، در هنگام اجرای برنامه (Disk Required) در این حالت، دیسکت مورد نظر، یا به روش خاصی فرمت می شود و سپس در هنگام اجرا، اطلاعات روی آن بررسی می شود، و یا اینکه قسمتی از دیسکت را بصورت فیزیکی و عمدی خراب می کنند و در اینجا، در واقع همان صدمه ای که به عمد، بر سطح دیسکت وارد شده است، به عنوان قفل و محافظ نرم افزار عمل می کند. از این پس برای انتقال برنامه از یک سیستم به سیستم دیگر، این فلاپی مانند قفل سخت افزاری عمل می کند و می بایست مختصات آن توسط برنامه تایید شود و چنانچه این فلاپی در درایو نباشد، برنامه اجرا نخواهد شد.
3) قفل سی دی (اجرا از روی سی دی) با متداول شدن سی دی ویا لوح فشرده، روش جدیدی در قفل گذاری ابداع شد و آن اجرای برنامه از روی سی دی است. در این حالت برنامه هنگام اجرا، به سی دی رجوع کرده و نقاط خاصی از آن را چک می کند. این نقاط بخش هایی هستند که به صورت فیزیکی علامت گذاری شده اند ودر واقع به نوعی صدمه دیده اند و معمولا این خرابی با تابش اشعه لیزر انجام می شود. به این ترتیب به اصطلاح نقاط معینی از سی دی لیزرسوز می شود. این نقطه یا نقاط، به عنوان قفل سی دی عمل می کند و از عمل تکثیر یا کپی برداری و همچنین استفاده غیر مجاز از آن جلوگیری به عمل می آورد.
در خاتمه سوالی که در مورد سه روش فوق الذکر مطرح است، این است که آیا می توان قبل از نصب، از دیسکت ها و سیدی های قفل گذاری شده کپی تهیه کرد و سپس آنها را نصب کرد؟
پاسخ منفی است، زیرا همانگونه که اشاره شد، یا بخشی از دیسکت و یا تمامی ان، به روش خاصی فرمت می شود که قابل کپی برداری نیست و یا اینکه محل ونقاطی که بر روی دیسکت و یا سی دی، به صورت فیزیکی و عمدی صدمه دیده اند، اجازه کپی برداری را نمی دهند و مانع از انجام این کار می شوند.

http://yosafy.blogsky.com/category/cat-3/

زمانی که به پایان رسیدی بدان شروعی دوباره در کام تولد است.Wink
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-آبان-۱۳۸۸, ۲۰:۰۳:۰۳، توسط اشک.)
۲۱-آبان-۱۳۸۸, ۱۹:۲۵:۳۱
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, The.Ghost
اشک آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال‌ها: 108
موضوع‌ها: 14
تاریخ عضویت: آبان ۱۳۸۸

تشکرها : 758
( 532 تشکر در 136 ارسال )
ارسال: #5
RE: چه عواملی باعث کاهش امنیت و بروز خطرات می شود؟
استفاده ایمن از برنامه های IM و Chat

با این که برنامه های IM و Chat ، روشی مناسب به منظور ارتباط با سایر افراد می باشند ، ابزارهای استفاده شده برای این نوع از مبادلات اطلاعاتی online می تواند خطرناک بوده و نتایج مخربی را به دنبال داشته باشد .

تفاوت ابزارهای استفاده شده برای مبادلات online
به منظور مبادله اطلاعاتی online بر روی اینترنت ، از ابزارهای متعددی استفاده می گردد . بررسی ویژگی هر یک از این ابزارهای موجود بهمراه تهدیدات مربوطه ، امکان استفاده ایمن و مطمئن از این نوع ابزارها را فراهم می نماید .

*

برنامه های Instant messaging ) IM) : از این نوع برنامه ها به منظور تفریح ، سرگرمی ، ارسال پیام ، ارتباط صوتی و یا تصویری با سایر افراد استفاده می گردد . از برنامه های فوق در سازمان ها به منظور ارتباط بین کارکنان نیز استفاده می گردد. صرفنظر از نوع برنامه انتخابی IM ، این نوع برنامه ها بستر مناسبی به منظور ارتباط یک به یک را ایجاد می نماید .
*

اطاق های چت : اطاق های چت صرفنظر از عمومی بودن و یا خصوصی بودن ، تالارهائی برای گروههای خاص از مردم و به منظور ارتباط با یکدیگر می باشند .اکثر اطاق های چت مبتنی بر خصایص مشترکی می باشند : مثلا" اطلاق هائی مختص افرادی با سن خاص و یا علائق مشترک . با اینکه اکثر برنامه های سرویس گیرنده IM از چت ، حمایت می کنند ، برنامه های IM همچنان و بر اساس روش سنتی خود ابزاری برای ارتباطات یک به یک می باشند . در حالی که چت به صورت سنتی ابزاری برای ارتباط چند نفر به چند نفر می باشد .

به منظور طراحی و پیاده سازی برنامه های فوق از فن آوری های متعددی نظیر : IM ، IRC و یا Jabber استفاده می گردد . برخی از نرم افزارهای ارائه شده با ترکیب چندین قابلیت توانسته اند پاسخگوی خواسته های متنوع کاربران باشند .

تهدیدات این نوع برنامه ها چیست ؟

*

وجود ابهام در خصوص هویت مخاطب . در برخی موارد نه تنها شناسائی مخاطب و شخصی که در حال ارتباط با وی هستید مشکل می باشد بلکه ماهیت انسانی و رفتاری وی نیز قابل پیش بینی نخواهد بود. مردم ممکن است در رابطه با هویت خودشان ، گزاف گفته ، account ها ممکن است در معرض سوء ظن باشند و یا ممکن است کاربران عملیات logout را فراموش نمایند . در برخی موارد ممکن است یک account توسط چندین نفر و به صورت مشترک استفاده می گردد . تمامی موارد فوق ، دلیلی است بر این ادعا که نمی توان بطور واقعی و حقیقی در رابطه با ماهیت شخصی که در حال گفتگو با وی هستید ، قضاوت کرده و به یک سطح مطلوب از اطمینان دست پیدا کرد .
*

کاربران ، مستعد انواع حملات می باشند . سعی کنید به شخصی بقبولانید که برنامه ای را اجراء و یا بر روی یک لینک ، کلیک نماید . اجرای یک برنامه به توصیه دیگران و یا کلیک بر روی یک لینک پیشنهادی توسط سایرین ، یکی از روش های متداول به منظور انجام برخی تهاجمات می باشد . این موضوع در اطاق های چت و یا برنامه های IM امری متداول و مرسوم است . در محیطی که یک کاربر در این اندیشه است که در یک جو مطمئن و اعتماد پذیر در حال گفتگو با اشخاص است ، یک کد مخرب و یا یک مهاجم می تواند شانس بیشتری برای رسیدن به اهداف خود و به دام انداختن سایر افراد را داشته باشد .
*

عدم وجود آگاهی لازم در خصوص سایر افراد درگیر و یا ناظر گفتگو : مبادلات online بسادگی ذخیره می گردند و در صورتی که شما از یک سرویس اقتصادی رایگان استفاده می نمائید، ماحصل گفتگوی انجام شده می تواند بر روی یک سرویس دهنده ذخیره شده ( logs ) و شما هیچگونه کنترلی در خصوص این logs نخواهید داشت . شما نمی دانید که آیا اشخاص و افراد دیگر نظاره گر این گفتگو می باشند یا خیر ؟ یک مهاجم می تواند بسادگی اقدام به شنود اطلاعات و ره گیری آنان از طریق مبادلات اطلاعاتی انجام شده در اطاق های چت نماید .
*

نرم افزاری که شما بدین منظور استفاده می نمائید ممکن است دارای نقاط آسیب پذیر خاص خود باشد . همانند سایر نرم افزارها ، نرم افزارهای چت ، ممکن است دارای نقاط آسیب پذیری باشند که مهاجمان با استفاده از آنان می توانند به اهداف خود نائل گردند .
*

تنظیمات امنیتی پیش فرض انجام شده ، ممکن است به درستی مقداردهی نشده باشند . تنظیمات امنیتی در نرم افزارهای چت ، با نگرشی خیرخواهانه و ساده در نظر گرفته شده تا بدینوسیله و به زعم خود پتانسیل های بیشتری را در اختیار متقاضیان قرار دهند . رویکرد فوق ، کاربران و استفاده کنندگان از این نوع برنامه ها را مستعد انواع حملات توسط مهاجمان می نماید .

چگونه می توان از این ابزارها به صورت ایمن استفاده نمود ؟

*

بررسی و ارزیابی تنظیمات امنیتی :در این رابطه لازم است تنظیمات پیش فرض در نرم افزار به منظور بهینه سازی امینتی آنان بررسی گردد .مطمئن شوید که ویژگی دریافت اتوماتیک فایل ( Download ) ، غیر فعال شده باشد. برخی از نرم افزارهای چت ، امکان ارتباط محدود با افراد را ارائه می نماید . در صورتی که از این نوع برنامه ها استفاده می نمائید ، پیشنهاد می گردد ویژگی فوق فعال گردد .
*

هشیاری و دقت لازم در خصوص افشای اطلاعات. تا زمانی که نسبت به هویت طرف درگیر در ارتباط اطمینان لازم را کسب نکرده اید ، از افشای اطلاعات شخص و مهم خود جدا" اجتناب کنید . مبادله اطلاعات در اطاق های چت می بایست با دقت و حساسیت بالا ، انجام شود .هرگز اطلاعات تجاری و حساس مربوط به سازمان خود را در اطاق های چت و یا برنامه های عمومی IM افشاء و برملاء ننمائید .
*

شناسائی هویت افرادیکه در حال گفتگو با آنان هستید ( حتی المقدور ). در برخی موارد تشخیص هویت فردی که در حال گفتگو با وی می باشید ، چندان حائز اهمیت نمی باشد. در صورتی که شما نیازمند سطح خاصی از اطمینان در خصوص شخص مورد نظر می باشید و یا قصد اشتراک اطلاعاتی خاص با وی را دارید ، شناسائی هویت مخاطب بسیار حائز اهمیت است (مطمئن شوید شخصی که در حال گفتگو با وی هستید ، همان شخص مورد نظر شما است ) .
*

عدم اعتماد و باور هر چیز :اطلاعات و یا توصیه هائی که شما از طریق یک اطاق چت و یا برنامه های IM دریافت می نماید، ممکن است نادرست ، غلط و حتی مخرب باشند . در اینگونه موارد می بایست در ابتدا بررسی لازم در خصوص صحت اطلاعات و یا دستورالعمل های ارائه شده ، انجام و در ادامه از آنان استفاده گردد.
*

بهنگام نگه داشتن نرم افزارها : فرآیند بهنگام سازی نرم افزارها شامل نرم افزار چت ، مرورگر وب ، سیستم عامل ، برنامه سرویس گیرنده پست الکترونیکی و برنامه آنتی ویروس است . عدم بهنگام بودن هر یک از برنامه های فوق می تواند زمینه بروز تهاجمات توسط مهاجمان را فراهم نماید .

http://yosafy.blogsky.com/1386/06/26/post-312/

زمانی که به پایان رسیدی بدان شروعی دوباره در کام تولد است.Wink
۱۰-اسفند-۱۳۸۸, ۰۹:۳۰:۱۹
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : The.Ghost


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بایندر جدید و بروز IISecurity.C 2 3,295 ۲۴-آبان-۱۳۸۸, ۱۱:۰۶:۵۶
آخرین ارسال: Mr.pRoGraMmer
  امنیت لازم هک و هکر sahare poya 7 8,803 ۳۰-آبان-۱۳۸۷, ۱۱:۰۷:۵۴
آخرین ارسال: sahare poya
  امنیت وبلاگها arashrj 1 1,814 ۲۶-شهریور-۱۳۸۵, ۱۰:۱۵:۰۸
آخرین ارسال: Eblis-248
  امنیت برنامه shamsoft 2 2,334 ۱۹-دى-۱۳۸۴, ۲۳:۵۰:۱۶
آخرین ارسال: aigzlayer

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS