امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مدار محافظ اتصال کوتاه
نویسنده پیام
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 122

تشکرها : 321
( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #1
مدار محافظ اتصال کوتاه
با سلام من یه مدار ساختم که کلید زنی میکنه با BD136 حالا اگه تو خروجی ترانزیستور + و - به هم اتصال کوتاه بشن خیلی سریع ترانزیستور میسوزه میخواستم بدونم چه طوری میشه جلوی این حرکت رو گرفت یعنی اگه اتصال کوتاه شد ترانزیستور نسوزه؟

یه سوال دیگه هم دارم وقتی ولتاژ مدار هم برعکس وصل میشه کلی از قطعات مدار میسوزه این او چیکار میشه کرد تا وقتی ولتاژ برعکس وصل شد ولتاژ داخل مدار وارد نشه.

با تشکر فراوان.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-شهریور-۱۳۹۱, ۰۹:۵۵:۲۲، توسط فروم باز.)
۲۰-شهریور-۱۳۹۱, ۰۹:۵۳:۴۲
تشکر شده توسط : teransistor, gd510
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 4898
( 4575 تشکر در 1473 ارسال )
ارسال: #2
RE: مدار محافظ اتصال کوتاه
سلام دوسته من.
نقل قول: با سلام من یه مدار ساختم که کلید زنی میکنه با BD136 حالا اگه تو خروجی ترانزیستور + و - به هم اتصال کوتاه بشن خیلی سریع ترانزیستور میسوزه میخواستم بدونم چه طوری میشه جلوی این حرکت رو گرفت یعنی اگه اتصال کوتاه شد ترانزیستور نسوزه؟
یک آی سی هست اسمشو فراموش کردم تو منبع تغذیه ها هم از اون استفاده میشه مخفف اسمش میشه C.C البته اگه بازم اشتباه نکنم.کار این آی سی به این صورته که اگه اتصال کوتاهی در مدار رخ داد جریان رو قطع میکنه.
نقل قول: یه سوال دیگه هم دارم وقتی ولتاژ مدار هم برعکس وصل میشه کلی از قطعات مدار میسوزه این او چیکار میشه کرد تا وقتی ولتاژ برعکس وصل شد ولتاژ داخل مدار وارد نشه.
واسه اینم ورودی ولتاژ به مدارتو یدونه دیود معمولی ولی با عبور دهی جریان بالا قرار بده.ولی بایاس بندیشو حواست باشه.یا این کار تا مثبت به مثبت دیود یا منفی به منفی دیود وصل نشه ولتاژ رو عبور نمیده.
موفق باشی....

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۲۰-شهریور-۱۳۹۱, ۱۰:۲۹:۵۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : فروم باز
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 122

تشکرها : 321
( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #3
ممنون ولی در مورد سوال دوم دیود معمولی مگه 0.7 از ولتاژ کم نمیکنه؟
اگه درسته روش جایگزینی سراغ ندارید؟

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
۲۰-شهریور-۱۳۹۱, ۲۳:۱۳:۳۲
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #4
خب تغذیه رو به اون اندازه که کم میکنه افزایش بدهBiggrinنمیدونم والله نمیدونم من چون من هنوز اینارو نخودم از دوستای گلم که در حال حاضر فقط عباس جون در دسترس هستش میتونی بپرسی.

توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
۲۱-شهریور-۱۳۹۱, ۰۸:۲۱:۵۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
abbasalifix غایب
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 82

تشکرها : 1496
( 2198 تشکر در 1065 ارسال )
ارسال: #5
سلام
ببین
یه مقاومت خیلی کم در حدی که باید حساب بشه مثلا 0.5 اهم رو به صورت سری با خروجی قرار میدن وقتی که اتصال کوتاه رخ بده یه ولتاژ کم مثلا یه ولت دوسر مقاومت افت میکنه که یه ترازیستور رو میتونه روشن کنه خروجی ترانزیستور شما به یه اپ امپ وصل میشه اپ امپ که با یه پتاسیومتر کنترول میشه میتونیم دقتش رو کم یا زیاد کنیم.
از این جا به بعد اختیاری هست-------
برای دقت بیشتر خروجی اپ امپ که بتونه همیشه 0-5 ولت رو خیلی دقیق بده هم میتونید از یه اپ امپ دیگه با تقسیم مقاومتی بیشتر و هم میتونید از یه گیت بافر یا یه گیت اند دو ورودی که وروی های اون رو به هم وصل میکنید استفاهده کنید.
۲۱-شهریور-۱۳۹۱, ۱۱:۳۰:۳۰
تشکر شده توسط : aKaReZa75, رسول
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #6
عباس اسم اون آی سی که من گفتم چیه؟؟؟؟

۲۱-شهریور-۱۳۹۱, ۱۱:۵۱:۴۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
abbasalifix غایب
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 82

تشکرها : 1496
( 2198 تشکر در 1065 ارسال )
ارسال: #7
عزیزم اونی که گفتی C.Cنیست P.C هست
وگیرم نمیاد
شماره ای سی PC929
اگه دیتاشیتشو بگیرین و نگاه کنید مدار داخلیش مشابه مداری هسن که توضیح دادم
۲۱-شهریور-۱۳۹۱, ۱۲:۰۰:۰۰
تشکر شده توسط : aKaReZa75, رسول

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کاربرد این گیت ها در مدار آنالوگ زیر چیه ؟ mega16 0 436 ۰۸-شهریور-۱۴۰۰, ۲۱:۰۰:۵۸
آخرین ارسال: mega16
  اتصال مستقیم گیرنده 315مگاهرتز فیکس کد به AVR alirezajf68 3 2,399 ۱۴-اسفند-۱۳۹۶, ۱۹:۰۷:۴۴
آخرین ارسال: 1نفر
  چطور مشابه مدار زیر رو بسازم ؟؟ sinastar 4 3,335 ۰۱-آذر-۱۳۹۴, ۱۳:۴۴:۳۰
آخرین ارسال: alimogmov
  آنتن مدار UHF و خط میکرو استریپ ebramloder 0 1,942 ۰۶-تير-۱۳۹۴, ۱۰:۲۹:۰۲
آخرین ارسال: ebramloder
  مدار شمارنده با سون سگمنت بزرگ Notice 7 6,964 ۲۱-فروردین-۱۳۹۴, ۱۴:۴۶:۱۴
آخرین ارسال: Notice
  کمک درباره یه مدار کوچولو .::saman::. 18 15,339 ۱۸-اسفند-۱۳۹۳, ۰۰:۳۲:۱۷
آخرین ارسال: vigraz
  [آموزشی] ساخت مدار به جای max232-max233با ترانزیستور a.mehran 7 4,904 ۲۸-بهمن-۱۳۹۳, ۲۰:۳۴:۴۸
آخرین ارسال: a.mehran
  مدار فلاشر نئون فروم باز 8 6,010 ۱۱-شهریور-۱۳۹۳, ۲۳:۴۸:۰۲
آخرین ارسال: a.mehran
  مدار FM براساس PLL cinapa 3 4,015 ۱۱-شهریور-۱۳۹۳, ۱۰:۴۶:۱۵
آخرین ارسال: sam20322
Cool درخواست مدار بالانس اتوماتیک hosseinbad 0 1,722 ۲۹-مرداد-۱۳۹۳, ۰۴:۴۵:۵۶
آخرین ارسال: hosseinbad

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS