شاید شما هم سیستم عامل جدید مایکروسافت را دوست داشته باشید اما خرید یک کامپیوتر جدید در برنامههایتان نباشد. خبر خوبی که برای شما داریم این است که مایکروسافت فرایند ارتقا به ویندوز ۸ را برای این دسته از کاربرانش بسیار ساده کرده. اما قبل از شروع به کار باید چند نکته را به شما گوشزد کنیم.
کدامیک از سیستم عامل های قدیمی مایکروسافت را میتوان به ویندوز ۸ ارتقا داد؟ به گفته وبلاگ رسمی مایکروسافت، ویندوز XP، ویستا، یا سون را میتوان به ویندوز ۸ پرو ارتقا داد. ارتقا دادن به ویندوز ۸ چقدر هزینه دارد؟ افرادی که سیستم عاملهای بالا را تا قبل از دوم ژوئن ۲۰۱۲ برای کامپیوترشان خریداری کردهاند میتوانند نسخه ارتقاء به ویندوز ۸ را با قیمت ۳۹.۹۹دلار از سایت مایکروسافت دانلود کنند.
این کمپانی همچنین برای افرادی که از دوم ژوئن تا ژانویه ۲۰۱۳ اقدام به خرید کامپیوتر میکنند نسخه پرو ویندوز ۸ را با قیمت ۱۴.۹۹ دلار پیشنهاد میدهد. آیا میتوان ارتقا ویندوز ۸ را روی دیویدی یا دیگر رسانههای فیزیکی تهیه کرد؟ بسته کامل ارتقا ویندوز ۸ ،۶۹.۹۹ دلار قیمت دارد ولی اگر آن را دانلود کنید مایکروسافت با پرداخت ۱۵ دلار اضافهتر بسته کامل را به شما میدهد.
همچنین درحین فرایند نصب، این امکان برایتان فراهم شده که ویندوز ۸ را روی دیویدی رایت کرده یا روی USB خود ذخیره کنید و به این ترتیب نیاز به پرداخت هیچ بهای اضافی ندارید. درباره سایر نسخههای ویندوز ۸ چطور؟ مایکروسافت ۴ مدل از ویندوز ۸ را معرفی کرده است که شما میتوانید فقط دو مورد آن را تهیه کنید، ویندوز ۸ و ویندوز ۸ پرو. ویندوز RT فقط روی تبلتها عرضه خواهد شد و نسخه سازمانی هم فقط به شرکتهای بزرگ کامپیوتری فروخته میشود.
ویندوز ۸، ویندوز ۸ پرو و ویندوز سازمانی در هر دو حالت ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی موجود است. مایکروسافت هنوز هیچ قیمتی برای ارتقاء ویندزو ۸ وانیلی اعلام نکرده است. چه تفاوتی بین ویندوز ۸ و ویندوز ۸ پرو وجود دارد؟ در وبلاگ مایکروسافت نوشته شده: برای اغلب خریداران، ویندوز ۸ مناسب است.
ویندوز ۸ پرو بیشتر برای کمک به علاقهمندان فناوری و حرفهایها این صنعت طراحی شده و مجموعه گستردهتر از فناوریهای به کاررفته در ویندوز ۸ را برای آنها به نمایش میگذارد. یعنی ویندوز ۸ پرو قابلیتهایی دارد که به نظر مایکروسافت کاربران عادی معمولا از آنها استفاده نخواهند کرد و وجودشان چندان اهمیتی هم برای آنها ندارد. درست هم هست چون اکثر مردم واقعا نیازی به نرمافزارهایی چون Client Hyper-V virtualization و BitLocker که ابزار رمزگذاری روی دیسک است ندارند.
تنها قابلیتی که ویندوز ۸ ندارد، نرمافزار سینمای خانگی Windows Media Center است که یک DVD movie player هم آن را مشایعت می کند. البته کاربران ویندوز ۸ پرو هم روی پکیج خود این نرمافزار را ندارند اما میتوانند به صورت رایگان آن را دانلود کنند. اگر ویندوز ۸ ساده را داشته باشید بالاخره مجبورید پک ملحقات ویندوز ۸ پرو را هم خریداری کنید که ویندوز شما را به ویندوز ۸ پرو ارتقا داده و مدیا سنتر را هم شامل میشود. البته مایکروسافت قیمت این بسته را هم هنوز اعلام نکرده است. چه تجهیزات سختافزاری برای ویندوز ۸ نیاز است؟ این ملزومات در وبلاگ رسمی مایکروسافت نوشته شده است: پردازنده GHz1 یا سریعتر GB 1 رم ۳۲ بیت یا GB رم ۶۴ بیت GB 16 فضای هارد دیسک خالی (۳۲ بیت) یا GB ۲۰)۶۴ بیت) DirectX 9 با WDDM 1.0 یا درایور بالاتر مایکروسافت همچنین اعلام کرده که رابط کاربری مترو به حداقل وضوح تصویر ۷۶۸*۱۰۲۴ نیاز دارد و برای استفاده از قابلیت اسنپ، وضوح تصویر ۷۶۸*۱۳۶۶ لازم است.
اسنپ یکی از ویژگی های ویندوز ۸ است که به شما اجازه میدهد به صورت خودکار و با کشیدن اپلیکشنها به سمت اطراف صفحه موقعیت و سایز آنها را تغییر دهید. همانطور که میدانید مترو نام کنار گذاشته شده طراحی خاص لمسی رابط کاربر ویندوز ۸ است.
مایکروسافت در حال حاضر اسامی Modern UI و Windows ۸-style UI را به جای مترو پیشنهاد داده و شاید تا ۲۶ اکتبر و عرضه عمومی ویندوز ۸ نام اصلی این رابط کاربری مشخص شود. پس از ارتقا دادن چه اتفاقی برای فایلهای قدیمی و تنظیمات سیستم میافتد؟ کاملا به این بستگی دارد که با چه نسخهای از ویندوز شروع میکنید. به گفته وبلاگ مایکروسافت: هریک از نسخههای مخصوص خریداران ویندوز ۷ را که بخواهید به ویندوز ۸ ارتقا دهید همه چیز از اپلیکیشنها گرفته تا فایلهای شخصی و تنظیمات ویندوزتان سرجای خود میماند. اگر ویندوز ویستا را هم به ویندوز ۸ ارتقا دهید اتفاقی برای تنظیمات ویندوز و فایلهای شخصیتان نخواهد افتاد. ولی اگر ویندوز XP را ارتقا دهید فقط میتوانید فایلهای شخصی خود را حفظ کنید.
آیا با ارتقا یافتن به ویندوز ۸ مشکلی برای سختافزارها و نرمافزارهای قدیمیمان پیش نخواهد آمد؟ اگر ویندوز ویستا یا XP ارتقا دهید حتما باید اپلیکیشنهای قدیمی خود را دوباره نصب کنید. اکثر برنامههایی که روی ویندوز ۷ کار میکرده قائدتا باید روی ویندوز ۸ هم کار کند. درضمن مایکروسافت، وب سایتی هم با نام Compatibility Center (مرکز سازگاری) راهاندازی کرده که میتوانید نرمافزارهای خاص را هم روی آن چک کنید و مطمئن شوید که با ویندوز ۸ هم کار می کند یا نه؟ علاوه بر این پس از نصب کامل ویندوز ۸ یک نسخه گزارش سازگاری هم دریافت خواهید کرد.
برای آگاهی از جدیدترین اخبار انفورماتیک به سایت زیر رجوع کنید
آموزش برنامه نویسی