امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نمونه گیری از برق 220 ولت ac
نویسنده پیام
mohsen abbasi آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 2

تشکرها : 2
( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #1
نمونه گیری از برق 220 ولت ac
باعرض سلام:
برای ساخت 1محافظ ولتاژ دیجیتال از ترانس 220به12استفاده کردم وبا1تقسیم مقاومتی 12ولت dc رو به 2.5ولت تبدیل وبه adcمیکرووصل کردم.ولی پس از شمارش معکوس ووقتی رله خروجی که بایدبین 180 تا240 وصل بشه چون افت ولتاژ پیدا میکنم adcدچار خطا میشه وولتاژ رو کمتر نشون میده.اگه بخوام از قبل ترانس نمونه بگیرم یعنی از220چون ایزوله نیست برای میکرو خطرناکه.1ولتمتر دیجیتال باز کردم موازی با پروب های اون 3تا قطعه سری شده بود.1مقاومت 820 یک وات 1زنر شیشه ای که شبیه ریدرله بود و1قطعه smdشکل دیود که کنارش زده بود(tc).کسی از دوستان تجربه ای تو این رابطه اگه داره ممنون میشم کمکم کنه.از همه دوستان سپاسگذارم.
۲۴-آبان-۱۳۹۱, ۲۱:۰۷:۴۹
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #2
RE: نمونه گیری از برق 220 ولت ac
شما همون ۲۲۰ به ۱۲ رو استفاده کن بعد با رگولاتور بکنش ۵ ولت و بده به میکرو
اگه ۱۸۰ داشته باشی ولتاژ می شه ۹ ولت و باز رگولاتور ۵ ولت دقیق رو بهت می ده نباید مشکلی برای خطای adc‌ داشته باشی
و اون ۲.۵ هم باید یه ولتاژی حدود ۲ ولت داشته باشه که قابل اندازه گیریه

راهی که رفتی درسته نمی دونم با چی مشکل داری یعنی باید بعد از پل دیود رو بگیری دقیق تر هم اگه می خوای خودت باید یکسو کنده رو بسازی مراقب زمین ها هم باش که یه این راحتی نمی شه یکیشون کرد

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۵-آبان-۱۳۹۱, ۲۰:۰۲:۰۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, mohsen abbasi, 1نفر
جلالی آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 6
( 78 تشکر در 45 ارسال )
ارسال: #3
دوست عزیز شما در زمان اندازه گیری ولتاژ هیچگونه تغییرات باری نباید به
مدار اعمال کنید
مثلا در ترانسهای اتومات خانگی که برای جبران افت ولتاژ شبکه استفاده می شود
یک قسمتی برای خط تست در نظر می گیرند این خط تست می تواند
یک ترانس جداگانه باشد
یا استفاده از برق مستقیم شبکه که خطراتی دارد
استفاده از یک ترانس مشترک با دو خروجی جداگانه
استفاده از جهت عکس جریان (یک طرف برای جریان یک طرف برای اندازه گیری با استفاده از ترانس سه سر)
قطع جریان مدار در زمان اندازه گیری
یک شماتیک ارایه دادم که چها حالت مختلف را نشان می دهد
در مدار بزرگتر در زمان اندازه گیری پایه IN از طریق میکرو یک می شود
تا ارتباط مدار با تغذیه قطع گردد بعد از اندازه گیری دوباره پایه مذکور صفر می شود
موفق باشید

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

۲۶-آبان-۱۳۹۱, ۰۱:۵۰:۴۴
تشکر شده توسط : رسول, mohsen abbasi, 1نفر
mohsen abbasi آفلاین
تازه وارد

( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #4
سلام دوستان عزیز تشکر از توجهتون:
هادی جان من با 5ولت رگوله مشکلی ندارم.مشکل من با ولتاژ تست هستش .اول برنامه میکرو 1تاخیر 360 تا60 ثانیه که توسط کاربر قابل تنظیمه شمارش ماکوس میکنه تا به صفر برسه بعد میادadcولتاژ تست رو اندازه میگیره اگه بین 180 تا240 بود رله خروجی رو وصل میکنه وگرنه میره اول برنامه ودوباره شمارش ماکوس.مشکل اینجاست که چون ولتاژ تست رو از همون ترانس تغذیه میگیرم رله یا led display که روشن میشه جریان کشیدن این 2قطعه باعث میشه2.5 ولت بشه 2ولت ومیکرو مثلا 170 رو نشون بده و بپره اول برنامه دوباره تاخیرsafetyرو انجام بده درحالیکه ولتاژ برق شهر همون 220 هستش.ازجناب جلالی عزیز هم تشکر میکنم بخاطر جوابشون.راستش به ترانس 3سر هم فکر کرده بودم ولی چون می بایست واسه هر 2قسمت ترانس پل دیود ویکسوساز خازن بذارم ومدارم رو شلوغ میکرد منصرف شدم ودنبال راه ساده تر بودم.چون این مدار رو میخوام تولید انبوه کنم وقیمت ترانس هم بالاست راستش اگه بشه میخوام تغذیه خود میکرو رو هم از ترکیب خازنی بگیرم وترانس رو حذف کنم.1 عکس از برد کامل ومونتاژشده دیدم که از ترانس استفاده نکرده بودولی اونقدر واضح نبود که نمونه گیریش رو هم بفهمم به چه شکله.تو مولتی متر های دیجیتال تو مسیر پروبها تا چیپ 1سری مقاومت وخازن وجود داره آیا منم میتونم از این ترکیب استفاده کنم؟بازم ضمن تشکر از دوستان منتظر الطاف بیدریغتون هستم.
۲۷-آبان-۱۳۹۱, ۱۱:۲۰:۴۵
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 24

تشکرها : 18
( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #5
با سلام خدمت دوستان عزیز

منم چند مدت پیش داشتم یه همچین محافظی درست میکردم البته همراه ی 7seg display که با همچین مشکلاتی رو به رو شدمExclamation

اول برا تغذیه از ترانس شروع کردم؛در ابتدا ولتاژ ورودی اندازه گیری میشد و اگر بین مقدار مجاز بود زمان گیری آغاز میشد و مقدار ولتاژ روی 7seg نشون داده میشد؛مشکلی که من داشتم نوسان زیاد ولتاژ اندازه گیری بود(اصطلاحا پرش داشتم)مثلا دامنه 223 ولت بود(توسط ولتمتر اندازه گیری کرده بودم)میکرو 223-222-223-224-223--222 و خلاصه تغییرات این چنینی داشت؛میشد ی خازن به عنوان نوسان گیر گذاشت تامشکل رفع ش اما سرعت پاسخ رو پایین میآورد،مثلا دامنه 205 ولت حالا اگه دامنه میشد 174 حدود 30 ثانیه طول میکشد تا ولتاژاعمالی به ADC بشه معادل 174 که این عمل باعث میشد مدارمون کار اصلیش رو که همون حفاظت بود رو انجام نده بلکه بلای چون مصرف کننده!Amaze
بعد قرار شد به جای ترانس از کاهنده خازنی استفاده کنم که باز همون مشکل رو داشتم(پرش)؛ی مشکل دیگه هم تو نحوه اندازه گیری ولتاژ AC بود؛مقادیر اندازه گیری خطی نبود،خلاصه مشکلات این چنینی که فقط زیر سر ولتاژ AC هست...
اگه راه اثر گذاری هست ما رو هم راهنمایی کنیدSmile

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

بهترین لینک دنیا اینجا رو کلیک کن(هر چی بخوای هست)

۲۷-آبان-۱۳۹۱, ۱۷:۵۱:۱۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
mohsen abbasi آفلاین
تازه وارد

( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #6
student-pعزیز:
مدارمن هم 7سگمنت داره.منم مشکل نوسان دارم.ولی مشکل اصلیم اینه که نمیدونم برای غلبه برجریان کشی رله و ال ای دی وصل از کجا وبه چه شکل ولتاژ تست یا نمونه رو بگیرم.اگه امکان داره شماتیک مدارت رو اعم از تغذیه ای که واسه میکرو ساختی والمانهایی که سر راه adcمیکرو گذاشتی رو برام بذار.
۲۸-آبان-۱۳۹۱, ۱۳:۴۲:۱۵
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #7
(۲۸-آبان-۱۳۹۱, ۱۳:۴۲:۱۵)mohsen abbasi نوشته است: student-pعزیز:
مدارمن هم 7سگمنت داره.منم مشکل نوسان دارم.ولی مشکل اصلیم اینه که نمیدونم برای غلبه برجریان کشی رله و ال ای دی وصل از کجا وبه چه شکل ولتاژ تست یا نمونه رو بگیرم.اگه امکان داره شماتیک مدارت رو اعم از تغذیه ای که واسه میکرو ساختی والمانهایی که سر راه adcمیکرو گذاشتی رو برام بذار.

تو شبیه سازی چیزی نگذاشتم سر راه ADC ولی تو عمل ی خازن 1میکرو فارادی گذاشتم تا شاید جلوی نوسانات رو تا حدی بگیره،ی دفعه هم ی فیلترپایین گذر RC گذاشتم که بازم جوابی نگرفتم!
کاش شما یا دوستان دیگه بتونید مشکل رو حل کنید،تا شاید هم کمکی به ما کرده باشید!
امیدوارم چیزی ازش سر در بیارین(انواع و اقسام مدارا رو در عمل تست زدم ولی جواب رضایت بخشی حاصل نشد)؛در ضمن من هیچ وقت رله رو امتحان نکردم فقط برا مشخص شدن حالت قطع و و صل رله از ی ال ای دی کمک گرفتم(به خودم گفتم بذار اول مشکل پرش حل بشه بعد میرم سراغ رله)
شاید اون فیلتری که گفتین از داخل مولتی متر در آوردین بتونه کمک کنه اون رو هم بررسی کنید!

خواهشا بنده رو هم در جریان پیشرفت کار قرار بدینClap

فایل‌(های) پیوست شده
.bmp   mohafez.bmp (اندازه: 136.62 KB / تعداد دفعات دریافت: 131)

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-آبان-۱۳۹۱, ۱۹:۰۲:۵۰، توسط student-p.)
۲۹-آبان-۱۳۹۱, ۱۸:۵۹:۲۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
mohsen abbasi آفلاین
تازه وارد

( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #8
سلام مجدد:
شاید اگه بتونی تقسیم مقاومت ولتاژ نمونه رو با مقاومت در رنج مگااهم وبه نسبت مثلا 1به 50 انجام بدی(بین فاز ونول )تا بتونی بجای دیود یکسوساز نیم موج از پل دیودتمام موج استفاده کنی پرش هات کمتر بشه.نباید بهadcمیکرو بیشتر از 5ولت برسه.تقسیم ولتاژ رو باید طوری انجام بدی که 2.5 بهت بده وبرای adcمیکرو 2.5 ولت رو 220 تعریف کنی اینجوری به ولتاژای بالا وپایین 220 هم دسترسی داری.تقسیم ولتاژ بعداز خازن کنترل جریان رو متوجه نشدم دلیل علمی داره یا تجربی گذاشتی؟؟معمولا 1مقاومت درحد کیلو موازی زنر میذارن.از زنر 5.1 هم اگه استفاده کنی بهتره چون رله 5ولت توبازار هست وواسه خروجی بهش نیاز داری.توکتاب پروژه های الکترونیک مهندس موسوی 1مدار مولتی متر هست که از آی سی 7106 که راه انداز lcdهست استفاده کرده خواستم ازش عکس بگیرم برات بذارم ولی بی کیفیت بود خودت میتونی سرچ کنی.واسه پایه 31 آی سی 1 ولتاژ 200میلی ولت واسه نونه گیری با تقسیم ولتاژ بین فاز ونول واستفاده از آپمپtl062واسه تقویت ویکسوسازی استفاده کرده اگه تونستی پیداکنی 1بررسی بکن.ضمنا واسه عرایض اولیم از شما وباقی دوستان میخوام اکه اشتباه گفتم اصلاح کنید.دوستان متخصص هم مارو تنها نذارن وتجربیات مفیدشون رو در اختیارمون قراربدن.ممنون از همگی
۲۹-آبان-۱۳۹۱, ۲۱:۲۱:۱۲
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #9
سلام آقای عباسی موفق شدید؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۵-آذر-۱۳۹۱, ۱۸:۲۵:۰۲، توسط student-p.)
۰۵-آذر-۱۳۹۱, ۱۸:۲۴:۳۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
mohsen abbasi آفلاین
تازه وارد

( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #10
سلام دوست من:متاسفانه چند روز مسافرت بودم نتونستم رو مدار کار کنم شما چیکار کردین؟
۰۶-آذر-۱۳۹۱, ۱۲:۳۶:۴۱
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #11
من هم درگیر چند تا کار بودم اصلا نرسیدم برم دورش؛خواهشا اگر تونستین جواب بگیرید بنده رو هم در جریان قرار بدین!

سپاس

۲۲-آذر-۱۳۹۱, ۰۲:۴۶:۴۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  adc خارجی با دقت بالا جهت اندازه گیری جریان با دقت 0.000 maxn@morteza 1 2,119 ۱۰-فروردین-۱۳۹۳, ۰۰:۱۱:۱۳
آخرین ارسال: modj.ir
  اندازه گیری برق مصرفی navard 1 1,924 ۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۸:۳۳:۱۲
آخرین ارسال: من عاشق ایرانوج
  اندازه گیری فشار باد bazry 1 3,517 ۱۶-دى-۱۳۸۹, ۱۰:۴۳:۵۸
آخرین ارسال: EBKA
  آی سی TSL2301 (آی سی اندازه گیری شدت نور) iman-63 9 4,365 ۱۹-دى-۱۳۸۶, ۱۱:۲۵:۴۷
آخرین ارسال: iman-63

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS