امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
درخواست راهنمایی در مورد can bus(ترو خدا خیلی واجبه)
نویسنده پیام
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 0
( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #1
درخواست راهنمایی در مورد can bus(ترو خدا خیلی واجبه)
سلام دوستان عزیز
طاعات و عبادات همگی مقبول حق
من دانشجوی کامبیوتر هستم متاسفانه استاد راهنمای بنده در صدد ساخت یک ربات هستند که برای سیم کشی ان میخواهند از can bus استفاده کنند و طریقه ی بیاده سازی با can bus را به عهده ی من به عنوان بروژه دوره ی کارشناسی قرار دادند.لذا هیچ اطلاعاتی در این مورد ندارم.ازتون عاجزانه خواهش میکنم بهم کمک کنید
مثلاانگار یه واسط باید باشه اون چیه
از چه سیمایی استفاده میشه
موتور ها و کنترلر can busچطور بهم وصل میشوند
قیمتش چنده
چطور میتونیم به یک موتور(این رباته برا هر بند انگشت دستش قراره یه موتور باشه که ما میخواییم این موتور ها با can bus به هم وصل شن)دستور بدیم
چطور میتونیم node های مختلف ادرس بدیم و node مورد نظر رو انتخاب کنیم
طریقه ی استفادشو یادم بدید.دیگه اخرین کور سوی امیدم شمایین.نا امیدم نذارین

بیشابیش از کمک های همتون تشکر میکنم
۱۶-مرداد-۱۳۹۲, ۱۸:۳۶:۱۳
تشکر شده توسط : orange signal, MNR85
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #2
RE: درخواست راهنمایی در مورد can bus(ترو خدا خیلی واجبه)
سلام.

CAN یه پروتکل ارتباطی هست ، مثل UART , I2c و ...
منتها ارتباط بین پردازنده های مختلف ! برای انتقال اطلاعات.
حالا شما نحوه ی ارتباط موتور و کنترلر رو از طریق can می خواید؟!
کمی تا حدودی معنی نمی دهه!
قبل از اینکه وارد جزئیات بشید ، اول ببینید کلیات پروژه اتون چی هست و نحوه ی ارتباط ها به چه شکل هست.
بعد از چه موتورهایی استفاده می کنید؟ ( سروو؟ ) ، پردازنده تون چیه و چه تعداد پردازنده در چه بخش هایی قرارهه استفاده بشه؟ و ...
یادگیری های مورد نیاز هم با خودتون هست ، اما تو این مسیر هر چقدر سوادمون بکشه سرنخ می دیم و راهنمایی می کنیم.

موفق باشی.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۷-مرداد-۱۳۹۲, ۰۲:۵۵:۴۸، توسط sharin.)
۱۷-مرداد-۱۳۹۲, ۰۲:۵۳:۰۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75, Ambassador, orange signal, WhiteNoise, behzady, omid_phoenix
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #3
sharinجان ازت واقعا ممنونم بابت راهنماییت سوالم اینجاس که چون حقیقتش زیاد اطلاعات ندارم سوتی میدم.میخوام بدونم این موتورهایی که به این باس وصل هستند به عنوان نود در نظر گرفته میشوند حالا این nodeها به وسیله ی چه چیزی دستور داده میشوند که در کدام جهت حرکت کنند و هریک از این nodeها چطور ادرس دهی میشوند یعنی به چه روشی به موتور مورد نظرمون دستور میدیم.
۱۷-مرداد-۱۳۹۲, ۱۰:۴۰:۱۵
تشکر شده توسط : babyy, orange signal
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #4
نقل قول: قبل از اینکه وارد جزئیات بشید ، اول ببینید کلیات پروژه اتون چی هست و نحوه ی ارتباط ها به چه شکل هست.
بعد از چه موتورهایی استفاده می کنید؟ ( سروو؟ ) ، پردازنده تون چیه و چه تعداد پردازنده در چه بخش هایی قرارهه استفاده بشه؟ و ...
یادگیری های مورد نیاز هم با خودتون هست ، اما تو این مسیر هر چقدر سوادمون بکشه سرنخ می دیم و راهنمایی می کنیم.

موفق باشی.

۱۷-مرداد-۱۳۹۲, ۱۵:۲۹:۰۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : orange signal, babyy, WhiteNoise, aKaReZa75
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #5
اولا ازت واقعا ممنونم که اینقدر بیگیر موضوع بنده هستید حتی در روز عید فطر.عیدتون مبارک
ببینید وظیفه ی من دقیقا سیم کشی و یا متصل کردن ربات نیست که.من باید یه سری اعلاعات کلی و اولیه رو در اختیار استاد راهنمام قرار بدم و اون خودش بیگیری خواهد کرد.در واقع از من یک مقدمه ی نسبتا جامعی میخواد.حالا این مثال دست ربات رو من زدم خواهشا شما از هر موتوری و بردازنده ای که مثلا میبینیید بهتره که استفاده شه بیشنهاد بدید تا من هم همونطوری برم بگم.من فقط باید نحوه ی ادرس دهی و دستور دادنو خدمتشون توضیح بدم
۱۹-مرداد-۱۳۹۲, ۱۰:۵۸:۱۰
تشکر شده توسط : orange signal
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #6
نقل قول: اولا ازت واقعا ممنونم که اینقدر بیگیر موضوع بنده هستید حتی در روز عید فطر.عیدتون مبارک
خواهش می کنم ... ، برای ما عید و غیر عید فرق چندانی ندارهه ...

پس اینطور که متوجه شدم پروژه ی شما تئوری هست و استادتون فقط می خواد با پروتکل can در چارچوب فضای یه پروژه ای کار کنید و تئوری ارائه بدید و موضوع پروژه هم دست شماست درسته؟
یا اینکه فقط در مورد همین can اطلاعات می خواد و پروژه ی خاصی مد نظر نیست؟

نقل قول: تا من هم همونطوری برم بگم.
خواهشا از این نمونه جملات استفاده نکنید ، چون از هر فحش رکیکی پیش من رکیک ترهه !!
ناسلامتی برچسب دانشجو روی شماست ، پس دانش رو بجو ، نه طوطی وار ، نه کپی پیست، آقای دانشجو.

خوب و اما پیشنهادهای من برای شما.
1. تحقیق کنید که پروتکل چی هست و چرا و کی نیاز می شه ازش استفاده کنیم.
2. در مورد UART و SPI و I2c و ... یه دید کلی پیدا کنید و کاربردهاشون رو پیدا کنید.
3. تا حدودی نحوه ی پیاده سازیشون هم تحقیق کنید و ببینید با چه میکروهایی قابل پیاده سازی هست و خلاصه چی نیازتون رو رفع می کنه.

-> اینجا مقدمه تمام می شه و تازه پروژه ی شما شروع می شه!

4. تحقیق در مورد کلیات پروتکل can و کاربردهاش و مزایا و معایبش.
5. تحقیق در مورد میکرو هایی که قابلیت پیاده سازی این پروتکل رو دارن.
6. تحقیق در مورد پروتکل can با جزئیات همراه با دید عملیی که از قسمت های قبل پیدا کردید.

نتیجه ی کارتون هم می تونید در اشتراک با بقیه یذارید تا همه استفاده کنن :)

و اما یه کلیاتی برای اینکه دید پیدا کنید:
نجوه ی آدرس دهی و node و ... تمام اینا رو بذار یه گوشه ی مغزت و فعلا کاری باهاشون نداشته باش و طبق مراحل بالا حرکت کن ، به وقتش به یاد می یاری استاد ازت چی خواسته.

وقتی در یه پروژه ای نیاز به پردازش زیاد هست و اجزاء پروژه زیاد هستن ، همه پردازش ها رو نمی شه انداخت گردن یک نفر.
در مورد یه روبات انسان نما اگر بخوایم در چهارچوب خواسته ی شما صحبت کنیم ، می شه اینطوری تعریفش کرد:
کلیات پروژه :
خوب 2تا دست داریم با x عدد لولا و در نتیجه موتور ، برای انگشت ها و کنترل تمامشون هم y تعداد موتور و لولا.
خوب قسمت مچ به پایین رو یه پردازنده براش می ذارم که مستقل کار کنترل مچ رو انجام بده. یه پردازنده ی دیگه هم برای خود بازو و کنترل خود بازو می ذارم .
پس هر دست نیاز به 2تا پردازنده دارهه . 2 تا دست داریم و در نتیجه تا اینجا 4 تا پردازنده.
برای هر پا یک پردازنده. 2تا پا داریم و تا الان 6 تا پردازنده.
یک پردازنده ی مرکزی هم داریم که کارهای اصلی رو به عهده دارهه و مثل مغز به بقیه ی میکرو ها اطلاعات کنترلی می فرسته و می گیرهه.
حالا در همین حین پروتکل بین میکرو ها هم تعیین می کنید.
این پروتکل فقط بین پردازنده هاست. هر پردازنده با PWM یا با 0 و 1 کردن یا با هر چیز دیگه ای موتورهای مربوط به بخش خودش رو کنترل می کنه و این قسمت ربطی به پروتکل بین پردازنده ها ندارهه.

تعداد پردازنده هایی هم که گفتم برای مثال بود ، بسته به پروژه می تونه به تعداد کمتر یا بیشتر هم نیاز داشته باشه.
برای هر کاری باید یه همچین تصوراتی داشته باشید.

موفق باشید.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۹-مرداد-۱۳۹۲, ۱۸:۲۸:۵۵، توسط sharin.)
۱۹-مرداد-۱۳۹۲, ۱۸:۲۲:۵۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : helma, orange signal, aKaReZa75, behzady, babyy, Ambassador, omid_phoenix
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #7
ازتون خیلی سباسگزارم
همونطور که گفتید بروژه من دقیقا تئوری هست و استاد صرفا میخواد یه دیدی بیدا کنه تا بتونه کار کنه روش.در واقع من قرار نیس اصلا بروژه ای کار کنم و بحث طوطی وار که شما میفرمایید نیست من چندین مقاله در موردش خوندم و نحوه ی بیدایشش و مزایا و معایب و طول شبکه ها و سرعت هاش ولایه ی فیزیکی و لایه لینک و وظایف can controller و transiver و در رابطه با فرمت بیام ها و الویت انها و...
واینکه هر node di هی مشخص داره ولی واقعا در مورد ادرس دهی چیزی ندیدم اصلا.ویه مشکل عمده ای هم که دارم یک مثالی در دستم نیس که مدارشو داشته باشم و ببینم مثلا چه چیزهایی استفاده میشه.اینا چجور بهم وصل میشن.
میخوام یه مثالی داشته باشم تا ر و اون بتونم توضیح بدم.واما مهترین مشکلی که دارم نحوه ی بیاده سازیشه که چون همه ی کتابای در این مورد انگلیسیه زیاد نمیفهمم و فقط دو سه روز وقت دارم اخه من بدبخت ۲۶ همین ماه به امید خدا نامزدیمه و کلا سرم شلوغه این استادمونم خ گیره واسه همون اینقدر مزاحم شما میشم و ازتون کمک میخوام چون واقعا نیاز دارم
۱۹-مرداد-۱۳۹۲, ۱۹:۵۱:۴۳
تشکر شده توسط : sharin, orange signal
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #8
به سلامتی ... :)

دنبال مقاله فارسی نباش ، مخصوصا در خصص can که پرونکل خاص تری هست.
AVR یه سری دارهه که CAN رو ساپورت می کنه ، می تونید برای نمونه مثال سرچ بزنید. خود ATMEL هم حتما داکیومنت هایی در این بارهه منتشر کردهه.
ARM سری AT91sam7x هم 1 can controller دارهه.
وقتی keil رو نصب کنید در مثال های آماده اش یک مثال برای CAN زدهه که از کتابخانه ی RTL استفاده کرده ، یعنی بخشی از کدها از دید شما پنهان هست.
اما این هم بدرد بخورهه.
خود LPC و ... هم دارن ، باز تو سایت NXP و ATMEL برای این میکرو ها ، داکیومنت هاش رو چک کنید ، چیزای خوبی دستتون می یاد.
یه سری IC هم برای CAN دیدم ، نمی دونم ، CAN controller هست یا به عنوان واسط باید استفاده بشه ، اما دیتاشیت اینها هم اتصالات و ... رو توضیح دادهه.
بعد هم توی نت خارجکی سرچ بزنید ببینید در عموم چه چیزهایی رو منتشر کردن و تا هرجاش رو می تونید استفاده کنید. کمبود ها رو از طریق همون داکیومنت ها ایجاد کنید.

من مثال can با RTL که برای میکروی AT91sam7x هست رو براتون آماده کردم که کامپایل بشه و در پیوست می تونید ببینیدش. با keil بایستی اجراش کنید
امیدوارم بدردتون بخورهه.
خودم تا الان نیازی بهش نداشتم و با این پروتکل کار نکردم ، اما روش یادگیری همین هست که گفتم و اگر خودم بهش نیاز پیدا کنم ، مثل بقیه ی چیزا ، همینطوری دنبالش می کنم و یادش می گیرم.
3 روز هم خیلی کمه و نشدنی ، تو فکر تمدید باش...

موفق باشی.

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   CAN_Ex1.rar (اندازه: 173.84 KB / تعداد دفعات دریافت: 155)

۱۹-مرداد-۱۳۹۲, ۲۱:۵۶:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : behzady, babyy, Ambassador, aKaReZa75, omid_phoenix, MNR85
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #9
مرسی از این همه زحماتت.مثالی تو proteos نداری برام بذاری.چون باهاش کار کردم نشبتا راحت ترم
۲۰-مرداد-۱۳۹۲, ۱۳:۰۰:۲۱
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #10
نه ، پروتوس گروه خونیش به این حرف ها نمی خورهه. :)
برای ARM ها هم من شبیه ساز ندیدم.

موفق باشی.

۲۰-مرداد-۱۳۹۲, ۱۷:۱۶:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75, Ambassador, omid_phoenix, MNR85
masoudkarkhah آفلاین
تازه وارد

( 7 تشکر در 4 ارسال )
ارسال: #11
سلام.من یه مداریو رو کاغذ طراحی کردم میشه رو ایرادات این نظر بدین؟

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

۲۳-مرداد-۱۳۹۲, ۱۹:۴۲:۰۳

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  راهنمایی برای ایجاد کارگاه رباتیک حرفه ای farshad1195 4 4,031 ۱۱-مهر-۱۳۹۳, ۱۹:۴۲:۴۶
آخرین ارسال: omid_phoenix
  کمک خیلی فوری kavir90 4 3,548 ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۱, ۱۷:۰۷:۵۸
آخرین ارسال: kavir90

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS