امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انکودر چیست ؟
نویسنده پیام
milad15m آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 1649
( 547 تشکر در 237 ارسال )
ارسال: #1
انکودر چیست ؟
سلام
من می خواستم بدونم انکودر چیست و چگونه به کار میندازنش ؟Confused
با تشکر.

Exclamationبیستون کندن فرهاد نه کاریست شگفت
شور شیرین به سر هر که فتد کوهکن استExclamation

میلاد منافی
۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۰۰:۵۹:۱۵
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 108

تشکرها : 12682
( 15433 تشکر در 4574 ارسال )
ارسال: #2
RE: انکودر چیست ؟
سلام
لطفا قبل ایجاد تاپیک در انجمن درخصوص سوالتون سرچ بزنید
سوالات پیش پا افتاده رو میتونید در بخش "چت باکس" مطرح کنید و فقط برای سوالات کاملا اجمالی تاپیک مجزا ایجاد کنید

درخصوص انکودر قبلا طی تاپیک های مختلف توضیح داده شده ولی باز یه توضیحی میدم
انکودر یه قطعه فلزی(یا جنس های مختلف) دایره ای شکل و شیار دار هست که بر روی شفت موتور قرار میگیره
[تصویر:  T133813963062273.jpg]

کاربردهایی که داره درخصوص دورسنجی و سرعت سنجی موتور مورد استفاده قرار میگیره
نحوه کار هم به این صورته که یک عدد سنسور اپتوکانتر(مادون قرمز) بر روی انکودر قرار گرفته و با چرخش موتور از طریق پالس های ایجاد شده توسط شیار انکودر، مقدار چرخش موتور و سرعت بر زمان بدست میاد.

موفق باشید.

۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۰۱:۴۳:۵۴
تشکر شده توسط : رسول, milad15m, grimm, Ambassador, oshida
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #3
در تکمیل توضیحات بگم که انکودر اون قطعه فلزی نیست کل مجموعه (قطعه فلزی + اپتوکانتر و حالا بقیه مخلفات) که باعث دریافت فیدبک به صورت پالس میشه رو انکودر میگن

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۰:۵۰:۳۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, milad15m, grimm
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 4898
( 4575 تشکر در 1473 ارسال )
ارسال: #4
یه نوع دیگه انکدر داریم هم داریم که یک آیسی هست ،مثلا تعداد پایه I/O رو کم میکنه ( مثلا اگه 8 تا پایه ورودی داشته باشیم اونو به 4 تا تبدیل میکنه ) ، یه نوع دیگه هم داریم که تعداد پایه های I/O رو زیاد میکنه که بش میگن دی کدر ( که اگه 4 تا ورودی داشته باشیم اونو به 8 تا ورودی تبدیل میکه ).
یه نوع دیگه انکدر هم هست برای اسکن کردن کی پد ها .

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۳:۲۷:۳۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : a.mehran, رسول, milad15m, grimm
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 93

تشکرها : 5125
( 4490 تشکر در 1882 ارسال )
ارسال: #5
در جواب حسین جان بگم :
ای سی pt2272 دیکودر هست که یک پایه رو به چهار پایه تبدیل میکنه و برعکس همینم pt2262 هست که چهارتا پایه رو به یکی تبدیل میکنه یعنی انکودر .
البته این فقط یه نمونه سادست که بیشتر برای فرستنده گیرنده چهار کانال استفاده میشه

silent people have the loudest minds شادی − بهینه شده برای ورژن جدید شادی − بهینه شده برای ورژن جدید
سایت من Abrdade.com
۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۳:۳۳:۱۵
تشکر شده توسط : رسول, milad15m, grimm
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #6
(۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۰:۵۰:۳۸)behzady نوشته است: در تکمیل توضیحات بگم که انکودر اون قطعه فلزی نیست کل مجموعه (قطعه فلزی + اپتوکانتر و حالا بقیه مخلفات) که باعث دریافت فیدبک به صورت پالس میشه رو انکودر میگن

کل اینا میشه تاکومتر یا دورسنج.
انکودر همون قطعه انکودره که بیشتر بین ما رایج شده به دورسنج یا تاکومتر میگیم انکودر!

۰۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۶:۳۱:۰۲
تشکر شده توسط : aKaReZa75, milad15m, رسول, a.mehran, grimm, Ambassador, oshida
milad15m آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 1649
( 547 تشکر در 237 ارسال )
ارسال: #7
سلام دوستام Clap
(اول یه قرص سر درد بخورید )
من یه سوال دارم :
مثلا من یه موتور انکودر دار دارم که در هر دور موتور 12 پالس میده برای اینکه رباتم یه چر خش 90 در جه ای داشته با شه باید باید فاصله بین دو چرخمو اندازه بگیرم بهد اونو شعاع یک دایره در نظر بگیرم و مساحت دایره رو حساب کنم بعد اونو تقسیم برچهار کنم ( مقداری که یکی از چرخ ها باید طی کنه ) بعد اونو تقسیم بر محیط چرخم میکنم و در نهایت تقسیم بر 12 حالا یه عددی در اود مثلا 15 خوب باید با کانتر بشمرم وقتی 15 تا پالس شد یعنی ربات 90 درجه چرخیده ConfusedConfusedConfusedConfusedConfused
درسته ؟Confused

Exclamationبیستون کندن فرهاد نه کاریست شگفت
شور شیرین به سر هر که فتد کوهکن استExclamation

میلاد منافی
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۷:۳۶:۳۸، توسط milad15m.)
۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۷:۳۴:۴۳
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #8
سلام
نه برادر من چرا کار خودت و سخت میکنی!
فاصله بین دوچرخ نیاز نیست:|
اول این و درنظر بگیر که هیچ موقع مقیاس هات ثابت نیست
فرض کن رو ولتاژ 12 ولت وقتی کانتر 20تا پالس میشماره 30cm جلو میره
حالا وقتی 11 ولت شد 27cm میشه
حتی اصطکاک خود زمین هم تو این امر دخیل هستش و بسته به اصطکاک، این مقدار چرخش تغییر میکنه

واسه چرخش 90 درجه باید سعی و خطا انجام بدی و یه مقدار میانگین بدست بیاری
به هر سمتی که میخواهی بچرخی میای موتور همون سمت رو stop میکنی و یه مقداری به انکودر موتور مخالف میدی و مقدار چرخش و بدست میاری و الی آخر
با محاسبات ریاضی و اینا هیچ موقع دقیق و بدون تلرانس نمی تونی اندازه بگیری.

موفق باشی.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۹:۵۳:۰۷، توسط omid_phoenix.)
۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۱۹:۵۲:۳۲
تشکر شده توسط : grimm, Ambassador, رسول, milad15m
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #9
برای چرخش 90 درجه ربات بنظرم بهتره از کامپس استفاده کنی ! قبلانا خوب بودن اما حالا چنگی به دل نمیزنن اما شاید این مدل های جدیدش به درد بخوره !
حالا برای چرخش 90 درجه وقتی یه دور کامل 12 پالسه پس برا 90 درجه 3 پالس میشه !
چرخ های سمت راست باید 3 پالس بفرستن و به سمت عقب بچرخن و چرخ های سمت چپ باید 3 پالس و به سمت جلو بچرخن !
حالا چرا این انکدر12 تایی رو انتخاب کردی ؟ مثلا ی ه انکدر بیشتری میگرفتی تا دقتد میرفت بالا !
اگرم که قدرت برات زیاد مهم نبود از استپر موتور هم میتونستی استفاده کنی !
ولی امید جان ولتاژ تفاوتی نمیکنه ! چه ولتاژت 100000 باشه چه 1 ولت ، ( مثلا ) برای 3 سانت جابجایی 3 پالس نیازه ! حالا ولتاژ بالا سرعت بالا و ولتاژ پایین متناسب با سرعت پایینه !

توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۲۱:۱۳:۱۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, رسول, milad15m
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

ارسال: #10
(۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۲۱:۱۳:۱۶)h.unique نوشته است: ولی امید جان ولتاژ تفاوتی نمیکنه ! چه ولتاژت 100000 باشه چه 1 ولت ، ( مثلا ) برای 3 سانت جابجایی 3 پالس نیازه ! حالا ولتاژ بالا سرعت بالا و ولتاژ پایین متناسب با سرعت پایینه !

اگه ولتاژ ثابت باشه حرفت درسته
ولی وقتی افت ولتاژ بوجود میاد مدار جریان بیشتری میکشه و سرعت و قدرت موتورهات پایین میاد
قدرتش هم که کمتر بشه مسلما استپ ها رو خوب نمی چرخه
یعنی یه جورایی اصطکاک چرخهات هم پایین میاد و لیز میخوره

درخصوص کامپس هم همشون عین هم مذخرفن
هم با cmp03 و هم cmp10 کار کردم که نتیجه مشابه داشتن
شدیدا تلرانس دارن و تیون کردنشون خیلی مشکله
شاید قطب نماهای دیگه هم باشه که بشه روشون حساب کرد ولی خرج کردن پای کامپس اصلا ارزش نداره!

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۲۲:۳۲:۳۶، توسط omid_phoenix.)
۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۲۲:۱۳:۰۸
تشکر شده توسط : رسول, milad15m
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

ارسال: #11
لیز خوردن که بحثش جداس ، برا اینکه لیز نخوره باید دور چرخهارو ژلاتین بزاری تا لیز نخوره

۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۲۳:۰۶:۴۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : milad15m, a.mehran

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ربات چیست؟ رسول 2 3,619 ۱۹-بهمن-۱۳۸۸, ۱۲:۰۲:۰۸
آخرین ارسال: رسول

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS