کرم Klez:
نوع دیگری از کرم کامپیوتر KLEZ که در ششم جولای دوباره جان گرفت و نامه های الکترونیکی آلوده را منتشر می کند. این کرم انرژی عجیبی دارد و با تداومی مخاطره آمیز تولید مثل می نماید. شرکت امنیتی Message Labs در انگلستان تخمین می زند که از هر 200 پیغام الکترونیکی حداقل یکی از آنها حاوی نوعی کرم Klez است. شرکت های سیمانتیک و مک آفی دو شرکت بزرگ تولید کننده نرم افزارهای آنتی ویروس روزانه بیش از 2000 گزارش از موارد آلودگی به این ویروس دریافت می کنند.
ویژگی های منحصر بفردKlez:
klezچند ويژگي آزاردهنده دارد كه ممكن است در آينده بين ويروس هاي اينترنتي، عمومي شوند .در وهله اول، خطر اين ويروس مركب است، چون نرم افزار آن خود را مانند ويروس تكثير كرده و گاه مانند يك كرم كامپيوتري يا اسب تروا عمل مي كند .
ويروس klez خود را به آدرس هايي كه از كتاب آدرس به سرقت برده، پست مي كند، اما در عين حال مي تواند در يك هاردديسك آلوده، به جستجوي آدرس هاي موجود در Cache مرورگر وب يا در بين فايل هاي موقتي بپردازد .ويروس klez همچنين آدرس بازگشت خود را از همان منابع تهيه ميكند و همين امر موجب دشواري رديابي آن مي شود .ساختار اين ويروس نشان مي دهد كساني كه برنامههاي ويروس را مي نويسند به فرزندان مخلوقات خود آموخته اند تا زيركتر باشند .دسترسي به آدرسها با روانشناسي كاربران ارتباط دارد .كاربران بايد روي ضميمه هاي فايلي كه ويروس را آزاد مي سازد، كليك كنند تا آن را به ساير سيستم ها انتشار دهند .اما klez فقط يك ويروس مزاحم نيست و كارشناسان ويروس هنوز نميدانند اين ويروس توسط كدام نفوذگر فعال شده است .
به گفته يكي از كارشناسان ويروس، ماهيت ويروسها به شكلي است كه هويت توليد كنندگان خود را مخفي نگاه مي دارند .ما فقط در صورتي كه ارسال كننده ويروس، مسووليت ارسال آن را قبول كند، مي توانيم به منشاء ويروس و اينكه آيا ارسال آن عمدي بوده است يا خير و يا به دليل اصلي انتشار آن، پي ببريم .
روش كارklez
ويروس هايي كه خطرات مركب دارند، به روشهاي گوناگون، سيستم هارا آلوده كرده و براي سوءاستفاده از آسيب پذيريهاي شبكه، از تكنيكهاي مختلفي استفاده مي كنند .در اين رابطه ارتقاي دائمي نرمافزار ضد ويروس كافي نيست .كاربراني كه به طور مرتب برنامه هاي ترميمي (Patch) امنيتي را نصب مي كنند، براي دفاع از كامپيوترهاي خود در مقابل كرمهايي كه از نقطه ضعفهاي شناخته شده ويندوز استفاده مي كنند، مجهزتر هستند .از زماني كه klez شناسايي شد، توليدكنندگان نرم افزارهاي ضدويروس، هفت نوع متفاوت از اين ويروس را كشف كردهاند .اين گونه ها، از بسياري جهات به يكديگر شبيه هستند و تنهاكمي متفاوت از يكديگر عمل ميكنند .براي مثال، بعضي از نسخه هاي اخير اين ويروس، حتي قادرند از طريق كپي كردن فايلهاي آلوده در سرورها و هاردديسكهاي به اشتراك گذاشته شده، به ساير كامپيوترهاي شبكه حمله كنند .آخرين نوع شناخته شده از اين ويروس،W32.klez.h@mm ، كرم ديگري را در بردارد كه اصطلاحا EIKern به معني ويروس درون يك ويروس ناميده ميشود و ميتواند به قدري به سيستم عامل لطمه وارد كند كه هيچ نرمافزار ضد ويروسي قادر به مرمت آن نباشد .در برخي از موارد، كاربران ناگزيرند كل هاردديسك را فرمت كرده و ويندوز را دوباره نصب كنند تا اين ويروس را از PC خود پاك كنند.
پژوهشگران، كدهاي مضري چون klez را كرم كامپيوتري مينامند، چون اين كدها ميتوانند خود را به كامپيوتر شخصي قرباني بعدي انتقال دهند .اما ويروسها براي انتشار به كامپيوتر قربانيان ديگر، به برنامه هاي آسيب پذير متكي هستند و اغلب از برنامه پست الكترونيك قربانيان استفاده مي كنند .در سالهاي اخير Outlook Express پرطرفدارترين هدف نويسندگان ويروس بوده است، چون اين برنامه همراه با ويندوزعرضه مي شود و تقريبا در تمام كامپيوترهاي شخصي نصب شده است .
klezمعمولا در صندوق نامه قربانيان از همه جا بيخبر به صورت ضميمه فايل از راه مي رسد و وقتي قرباني، دوبار روي ضميمه كليك مي كند، ضيافت klez آغاز مي شود .اين كرم آدرسهاي جديد بازگشت را به سرقت برده و خود را با دهها خط موضوع (Subject line) مختلف منتشر ميكند .گاه ظاهر خود را به شكل ابزار نابود كننده klez در مي آورد و گاه به طور تصادفي از فايل هاي موجود در هاردديسك قرباني، خط موضوعي را استخراج كرده و مورد استفاده قرار مي دهد .
سارا گوردون كه دنياي اسرارآميز نويسندگان ويروس را مطالعه مي كند، مي گويد: اين نوع ترفندهاي مهندسي اجتماعي بسيار موثرند .مردم نميخواهند نامه هاي دوستان يا همكاران خود را بدون پاسخ بگذارند، بنابراين احساس مي كنند كه بايد ضميمه ها را باز كنند، حتي اگر در اين مورد به آنها هشدار داده شده باشد.
رديابي klez غيرممكن است
متخصصان نرم افزارهاي ضد ويروس اتفاق نظر دارند كه اولين بار، چين و آسياي جنوب شرقي، شيوع وسيع klez را تجربه كردند .اما اين بدان معني نيست كه خالق اين ويروس در آسيا يا حتي در نيمكرهاي كه اين قاره در آن واقع است، زندگي مي كند .
خانم گوردون مي گويد: معمولا از متن درون يك ويروس يا حتي اولين محلي كه ويروس در آن مشاهده شده است نميتوان به محل اصلي كه ويروس در آن نوشته و يا فعال شده است، پي برد.ساير متخصصان با وي موافق هستند و اعتراف ميكنند سابقه آنها در رديابي نويسندگان ويروس به هيچ وجه درخشان نبوده است .حتي اگر كارشناسان بتوانند كامپيوتري كه ويروس براي اولين بار در آن ديده شده، شناسايي كنند، فردي كه ويروس مورد نظر را فعال كرده، لزوما همان فردي نيست كه برنامه آن را نوشته است .
در نتيجه، چون اين موجودات مزاحم اساسا خارج از كنترل هستند، كاربران PC بايد هميشه آماده مواجهه با اين موجودات باشند .داستان مايكل جيلسون، يك داستان كاملا عادي است .وقتي او از مجله PC World درخواست كمك كرد، سيل پيامهاي الكترونيكي آلوده به ويروس klez به كامپيوتر او سرازير شده بود.
جيلسون مي گويد: من هر روز نرم افزار ضد ويروس خود را به روز مي رسانم و درباره آلوده شدن نرم افزارهاي خود زياد نگران نيستم، اما اين موقعيت بسيار كلافه كننده است و من ميخواهم هر چه زودتر متوقف شود.
احتمالا klez راه كامپيوتر جيلسون را به اين دليل در پيش گرفته كه آدرس پست الكترونيك او در يكي از كتابهاي آدرس موجود در يك يا چند كامپيوتر آلوده، وجود داشته است .متاسفانه تا زماني كه تمام دوستان و آشنايان جيلسون با استفاده از ابزارklez Removal Tool ، هاردديسك آلوده خود را پاكسازي نكردند و ابزار ضدويروس جديد را نصب نكردند، klez همچنان در صندوق نامه جيلسون ظاهر ميشد .
منبع:
http://www.hooronline.com
و پاسی از شب را از خواب برخیز، قرآن و نماز بخوان! این یک وظیفه اضافی برای توست، امید آنکه پروردگارت تو را به مقامی در خور ستایش برانگیزد(سوره اسراء آیه79)