من مداري ساختم كه خروجي avr چندتا رله رو تحريك مي كنن. اولا چطور مي تونم با avr رله ها رو تحريك كنم ثانيا به خاطر برگشتي رله ها سيستم دچار نويز مي شه. چطور مي شه جريان برگشتي رو حذف كنم. لطفا با توضيح كامل.
سلام
1- براي تحريك رله ها مي تونيد از ترانزيستور و يا آي سي هاي راه انداز مثل ULN2003 استفاده كنيد .
اميتر ترانزيستور ( مثل ترانزيستور BC107 - C945 - BC 238 و ... ) رو به زمين وصل كنيد . پايه بيس را به يه مقاومت حدود 2 كيلو تا 10 كيلو وصل كنيد و سر ديگه مقاومت رو بدين به خروجي ميكروتون .
بين پايه كلتور و تغذيه مثبت هم رله تون رو بذاريد . ( ولتاژتون هم برابر با ولتاژ رله در نظر بگيريد ) و يه ديود به صورت معكوس هم فراموش نشه .( آند به مثبت و كاتد به كلكتور ترانزيستور - به صورت موازي بارله)
ULN2003 رو هم شما مثل يه پك هفت تايي ترانزيستور با مقاومت بيس و دود هرز گرد در نظر بگيريد . ( ديتا شيتشو ببينيد . )
2- برق رله هاتون رو از ميكرو جدا كنيد .
چند تا خارن تو مسير برق ميكرو بذارين . ( يه فيلتر پايين گذر تو مسير برق ميكروتون بذاريد )
يه ديود به صورت معكوس ( به عنوان ديود هرزگرد ) به دوسر رله وصل كنيد . ( مثل IN4148 ) .
رله تون رو از ميكروتون تو مدار دور نگه داريد .
با سلام
ممنون از پاسختون.
در اي سي ULN2803 پايه com رو به كجا وصل كنم. اگر شكل مدار رو براي راه اندازي 8 رله بكشيد ممنون مي شم.
و اينكه اين مدار توي پروتئوس جواب نمي ده ايا اشكال از پروتئوسه يا مدار من.
سلام
com به vcc متصل میشه...
(برای مورد دوم به چیزی دسترسی ندارم ، نقاشیم هم افتضاحه..)uln 7 تا خروجی بیشتر نداره...
ممکنه عیب از هرکدوم باشه .. اگه میتونی مدار و شماتیک رو بذار..
تویصفخه زیر یه پروژه ربات هست که توش ایسی uln به کار رفته و توی پروتوس هم جوا داده...
http://forum.iranled.com/showthread.php?tid=8782
با سلام.
ممنون از شما.
ببينيد من مدار رو تو پرتئوس بستم. مشكل اينه كه بايد VCC 12 ولت باشه تا جواب بده. و با VCC 5 ولت جواب نمي ده. فايل بسكام و پروتئوس براي تست ضميمه شده. دليل اين همه افت ولتاژ چيه؟ آيا مدار من درسته؟ اگر نيست چرا؟ آيا مساله جريان برگشتي و نويز وجود داره يا نه؟ به جاي لامپ توي اين مدار يك وسيله 220 ولت رو تصور كنيد.
http://rapidshare.com/files/157734654/test1.rar.html
(۰۵-آبان-۱۳۸۷, ۱۹:۴۱:۰۱)farzinsh نوشته است: [ -> ]با سلام.
ممنون از شما.
ببينيد من مدار رو تو پرتئوس بستم. مشكل اينه كه بايد VCC 12 ولت باشه تا جواب بده. و با VCC 5 ولت جواب نمي ده. فايل بسكام و پروتئوس براي تست ضميمه شده. دليل اين همه افت ولتاژ چيه؟ آيا مدار من درسته؟ اگر نيست چرا؟ آيا مساله جريان برگشتي و نويز وجود داره يا نه؟ به جاي لامپ توي اين مدار يك وسيله 220 ولت رو تصور كنيد.
1- رله ات رو چرا 5 ولت انتخاب كرده بودي .
2- به جاي ULN2003 از ULN2803 استفاده كرده بودي .
3- فايل زير رو بگير . ( اين يكي ديگه كار مي كنه )
نكته :
برنامتو يكم عوض كردم تا يكنواتخت نباشه .
مدار پروتئوس رو هم خلاصه كردم .
با سلام.
ممنون از پاسختون.
دليل استفاده من از ULN2803 اينه كه برنامه من 24 له رو كه به سه پورت وصل مي شن رو با الگوريتم خاصي تحريك مي كنه و ULN2803 داراي 8 گيت مي باشد كه برام مناسبتره. پس فكر كنم بايد از ايسي ULN2804 استفاده كنم كه هم 8 گيت باشه هم cmos .من اين برنامه رو براي تست نوشتم.
نكته بعد اينكه تغذيه رله و اي سي يكيه نويز ايجاد نمي كنه؟ و اشكال مدار قبلي چي بود ؟
با سلام تريپ عزيز.
من مدار رو بستم تا وقتي فقط رله 12 ولته همه چي درسته. چون قراره كنتاكت رله 12 ولت يه رله 220 ولت رو تحريك كنه. وقتي رله 220 ولت رو وصل مي كنم مدار دچار نويز مي شه. چكار كنم؟؟ اصلا به من بگيد من چطور مي تونم 24 رله 220 ولت رو توسط سه پورت ميكرو به ترتيب تحريك كنم.؟
سلام
موارد زیر رو رعایت کنید همه چی حله
1- تغذیه میکرو از رله ها جدا باشه
2- از ذیود هرزگرد حتما استفاده کنید
3- رله رو مستقیما به میکرو متصل نکنید ( از بافر یا ایسی های تقویت جریان استفاده کنید)
4- اگه میتونید برد رله ها رو جدا مونتاژ کنید
5-روی رله ها یه پوشش فلزی بکشید و اون رو به زمین متصلکنید
در صورتی که کلیهموارد بالا ر رعایت کردید دیگه هیچ نویزی رو میکرو نمیاد...
با تشكر از هم دوستان.
با گذاشتن اپتوكوپلر قبل از ULN2003 مشكلم حل شد. مخلص دوستان عزيز و ممنون از راهنمايي هاشون.
من ميخام با خروجي يك آي سي 2.5 ولت يك رله 10 آمپر رو فعال كنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟