ايران ويج

نسخه‌ی کامل: تفاوت و مزاياي PHP در برابر ASP.NET
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام دوستان عزيز :
من دارم يك تحقيق خيلي بزرگ رو انجام مي دهم . تفاوت php با ASP .Net رو مي خواستم بدونم در چه چيز است . از همه نظر . و مي خواستم بدونم PHP چه مزايايي داره نسبت به ASP.net . بهتره آيا ؟ خيلي عجله دارم . تمامي ضعف هاي ASP.Net رو مي خواستم بدونم چيه ؟ خيلي برام مهمه . خواهش مي كنم كمكم كنيد . لطفا سريع تر به سوال من ، دوستان پاسخ بدهند . پيشاپيش از لطف بي كران شما متشكرم .
PHP سرعت اجرای بیشتری داره , امنیت خوبی داره , انعطاف پذیرتره , رایگان هست ولی واسه گرافیک باید زحمت زیادی متحمل بشی.
مقایسه و انتخاب ابزارهای توسعه نرم افزار همواره یکی از بحثهای داغ برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار بوده است. از مقایسه C و پاسکال تا مقایسه VB و ++VC و Delphi و با ورود به عصر اینترنت مقایسه امکانات perl،پیتون،PHP،ASP و ASP.NET، JAVA بحثهای بوده است که در فرومها و سایتهای تخصصی همواره به آن پرداخته شده است. البته خیلی اوقات این قضیه از یک بحث فنی تبدیل به بحثی صرفا براساس علاقه و تعصب برنامه نویسان تبدیل شده یا اینکه مقایسه تبلیغاتی برای نمایش ضعف رقیبان و قدرتهای یک ابزار خاص بوده است.
به نظرم مهم است که یک برنامه نویس و توسعه دهنده نرم افزار به زبانها و پلاتفرمهای توسعه نرم افزار صرفا به عنوان یک ابزار نگاه کند و براساس نیازهای کمپانی یا تیم نرم افزاری و نیازهای نرم افزار پلاتفرم و ابزارهای لازم را انتخاب کنند. مباحثی مثل علاقه شدید به مایکروسافت یا ضدیت با آن به نظرم شیوه حرفه ای و درستی برای انتخاب ابزارهای طراحی و توسعه نرم افزار نیست. این روزها در ایران مقایسه و انتخاب دو زبان و تکنولوژی خاص یعنی PHP و ASP.NET بحث داغی هستند و البته با گذشت زمان تقریبا هر گروه (بیشتر براساس سیاست شرکتهایی که در آن کار میکنند) یکی از این تکنولوژی ها را به عنوان ابزار اصلی توسعه نرم افزار و سایتها انتخاب کرده است.

پی اچ پی PHP
زبان PHP با هدف نوشتن اسکریپتهای وب نوشته شد. در واقع هدف فرار از پیچیدگیهای Perl و نوشتن CGI با زبانهایی مثل C و ارائه دستوراتی ساده برای طراحان صفحات وب بود.پی اچ پی اولیه زبانی با دستورات محدود و ساده بود که بیشتر برای کارهای ساده و برای طراحان وب سایتها و نه برنامه نویسان حرفه ای بود. این زبان کم کم پیشرفت کرد و بخصوص Open Source بودن آن باعث شد تسریع این حرکت شد. در مرحله اول تعداد دستورات و توابع این زبان گسترش پیدا کرد بطوریکه امروز نیز براحتی کارهای نسبت پیچیده ای (مثل کار با سوکتها یا تصاویر) با توابع این زبان قابل اجراست.همچنین از لحاظ معماری این زبان با پشتیبانی از شی گرایی پیشرفت مهم دیگری داشته است. پی اچ پی به طور کلی یکی از زبانهای معمول برای نوشتن اسکریپتهای اجرایی در محیط یونیکس ، لینوکس (هرچند که در ویندوز نیز به خوبی اجرا می شود) و کار با نرم افزار مدیریت بانک اطلاعات MySQL است.

تکنولوژی ASP.NET
دات نت نسل جدیدی از ابزارهای توسعه مایکروسافت است. دات نت فقط یک زبان نیست و در واقع یک فریم ورک یا پلاتفرم برای توسعه و اجرای نرم افزار است.دات نت شباهت زیادی با پلاتفرم جاوا دارد و در واقع در رقابت با اوست. ASP.NET نیز نسل جدیدی از ASP کلاسیک در بستر دات نت است و از این جهت پیشرفت بسیار زیادی نسبت به ASP کلاسیک شاهد هستیم.با ASP.NET و با وجود کتابخانه غنی توابع و کلاسهای دات نت تقریبا هر کاری در وب امکان پذیر است. اگر چه مایکروسافت در معماری دات نت هدف اجرا در پلاتفرمها و سیستم عاملهای مختلف را مد نظر داشته است اما حداقل تاکنون میتوان دات نت را یک ابزار توسعه در سیستم عامل ویندوز دانست. البته پروژه هایی برای شبیه سازی و انتقال دات نت به محیط لینوکس نیز وجود دارد که مهمترین آنها پروژه Mono است که پیشرفت قابل توجهی داشته است.انتظار می رود در آینده نزدیک ASP.NET در هر سیستم عامل و پلاتفرمی قابل اجرا باشد.
منبع

==============================
php به دليل ارزان بودن هاست نسبت به asp.net بازار کار بهتری داره
php فقط یه حسن داره اونم اینه که نرم افزار آزاد حساب می شه خود این آزاد بودن کلی حسن داره که همش رو نمی تونم اینجا بگم
1 - می تونید مطمئن باشید که کس دیگه ای (مثلا microsoft) از طریق امکاناتی که داخل نرم افزار پیاده سازی کرده نمی تونه به کد شما دسترسی داشته باشه (جالب که سایت های مهم کشور بعضا با ASP نوشته می شه این تقریبا یعنی اینکه سازمانهای جاسوسی امریکایی می تونن به اطلاعاتش دسترسی داشته باشن)
2 - می تونید از اجتماع آدم هایی که تفکر اشترک گذاری رو دارن استفاده کنید یعنی کد های آماده زیادی پیدا می کنید که مطالعه کنید یا استفاده مثل میکروسافت همه اطلاعاتشون رو برای خودشون نگه نمی دارن ( تا ببرنش زیر خاک)
3 - نیاز نیست بنابه دلایل تجاری هردفعه پول به جایی بدید و گیر شرکت یا شخص خاصی باشید. ( یه سرور لینوکس مثلا 1500$ هزینه داره ولی دقیقا همون سرور با ویندوز حدودا 7000$ گرون تر در می یاد )