سلام
من مجبورم یه دماسنج با یه سنسور با نام mpc که احتمالا مقاومتی هستش درست کنم( استادمون مجبورم کرده!!!)
اگه کسی میتونه راهنمایی کنه!
راستش من حتی اسم این سنسور هم نشنیدم اگه یه جایی یه پروژه ای هستش که از این استفاده کرده ممنون میشم بگین
نکنه اسم سنسور رو اشتباهی گفته؟
من هر چی تو اینترنت گشتم چنین سنسوری پیدا نکردم
ایا سنسوری با نام مشابه این هم وچود داره؟
سلام
اقا شرمنده من سمه سنسورو اشتباهی فهمیده بودم
اسمش ntc اهم 1k
کسی با این سنسور کار کرده؟
شبیه lm35 هستش؟
فکر نمی کنم مثل هم باشن.
این ntc باید یه سنسور مقاوتی باشه که با تغییر دما، مقاومتش هم تقییر می کنه.
میتونی از A2D استفاده کنی.
به این صورت که با این سنسور و یه مقاومت دیگه یه مقسم ولتاژ بساز و به صورت آزمون و خطا دما رو استخراج کن.
مي توني مقدار مقاومت NTC رو با دستور GETRC ( تو بسكام ) بخوني . كافيه يه خازن با هاش سري و وصل كنيش به پايه ميكرو .
هر چند براي دقت بالاتر استفاده از آنالوگ به ديجيتال بهتره .
خوب من هم تو بدست آوردن تابع دما مشکل دارم
سلام
استفاده ار adc بهتره، شما یه تقسیم ولتاژ با استفاده از ntc و به مقاومت دیگه بساز و سر وسط رو به adc بده ، ntc مقاومتش با تعیر ذما تعیر میکنه و تعیر مقاومت nt با عث تعیر ولتاؤ دو سر مقا ومت میشه ،شما باید این نعیر ولتاژ رو اندازه بگیری ، فرض کن دو دمای 25 درجه ( مقدار دما رو باید تست کتی تا دقیق باشه ) مقدار ولتاژ 2 ولت هست ،پس باید روی lcd عبارت 25 درجه نوشته شودو....
این نوع مقاومت غیر خطی هست( شاید هم نباشه) و شما بایذ به ازای همه دما ها ولتاژ خروجی اون رو بدست بیاری...
دوستان. ntc بسته به مقاومتی که در دمای 25 درجه داره منحنی تغییراتش فرق می کنه. رابطه دما با مقاومت این سنسور غیرخطیه. اما اگه با یه مقاومت مناسب سری بشه و مثل تقسیم ولتاژ استفاده بشه تقریبا رابطه خطی پیدا می کنه. سنسور بسیار دقیقی هست و بسیار بهتر از lm35. محدوده دمای بیشتری هم داره.
سلام
بله این سنسور یه سنسور فیرخطی هستش که تابعی نمایی دارد می توان با یه مقاومت 330 اهم یا دز این حدود و با استفاده از adc ازش استفاده کرد ولی دقت خوبی نداره و فکر کنم lm35 از اون بهتر باشه( تا دحالا به طور عملی lm354 رو تست نکردم)
این ntc ها رو معمولا برای کارهای تجاری و تولید انبوه به کار میبرن ( من اون برنامه ای که رو واسه یه کارخونه یخچال سازی میخاستن که بعدا فهمیدم چه کلاهی سرم رفته !! حیف اون همه زحمت)
البته تو دیتاشیتش هم یه چن تا تابع واسه رنج های مختلف اهمی هستش
این گروه LM35 که خیلی دقیقه . مخصوصاً بعضیاش (اگه اشتباه نکنم LM35A) دقتش 5 میلی ولت هستش یعنی 0.5 درجه سانتی گراد.
یادمه یه بار با یه سنسوری کار میکردیم که (باز اگه اشتباه نکنم B511 بود) به ازای هر درجه سانتی گراد یا 1 میکرو آمپر جریان میداد البته فکر کنم مبدش کلوین بود. اونموقع دنبال اساس کارش نبودم شاید از نوع همین مقاومتیا که میگین باشه.
سلام دوستان
استفاده از مقاومت NTC در دماسنج دیجیتالی تقریبا ساده است .. اگر دقت نمایش دما مورد نظر باشد شما باید از
یک مدار OPAMP برای NTC استفاده بکنید بعد ولتاژ خطی بدست امده را به میکرو بدهید .. چند وقت دیگه این کار را انجام میدهم و برای شما میزارم