سلام
ما شالله آنقدر فعال هستید دارم منفجر میشم!!
در مورد روبات هلیکوپتر یا هواپیما میشه توضیح بدید
باید از چه طریق و چجوری شروع به ساختش کنیم؟؟؟
ممنون
به نام خدا
دوست عزیز سلام
برای ساخت هواپیما یا هلیکوپتر هوشمند یا همان روبات که بتواند بر اساس دستورهای مشخص شده و اطلاعات برگشت داده شده از سنسورهایش به درستی مسیر فعالیت خود را طی کند ، شما ابتدا باید یک هواپیما یا هلیکوپتر قابل پرواز بر اساس نیاز مندیهای طرح تهیه کنید (که در صورت داشتن علوم کافی می توانید خودتان آن را نیز بسازید).
مرحله بعدی تهیه سنسورهای مناسب برای این کار می باشد از جمله سنسورهای آلتراسونیک با برد و دقت بالا (البته بعضی از سنسورها را فکر کنم نتوانید پیدا کنید مثل سنسور تعیین انحراف وسیله پرنده که می توانید با کمی درایت خودتان آن را با ترکیب چند قطعه بسازید).
مرحله بعد تهیه سخت افزار الکترونیکی مناسب با سرعت بالا.
مرحله بعدی نسب سنسورها ، مدارات الکترونیکی و ... در جای مناسب در بدنه وسیله پرنده.
سپس شما باید برنامه نویسی کاملی را بر اساس حداقل تاخیر زمانی در برنامه ، نوشته و آن را با حوصله و در حالات مختلف آزمایش نمایید.
به عنوان یک نکته مهم اینکه برای ماشین پرنده خود حتما یک کنترل از راه دور برد بالا با قابلیت اطمینان بالا تهیه کرده و بر روی ماشین خود نسب نمایید تا در صورت بروز مشکلی مدار هوشمند ربات را از مدار خارج کرده و خود کنترل آن را به دست بگیرید.
و ...
حالا با امید به خدای متعال کار را شروع کنید و در بین کار سوالات خودتان را مطرح نمایید.
پیروز و موفق باشید.
ممنون از راهنماییتون
ولیفکر کنم اشتباه متوجه شدید
من منظورم هوشمند نبود
منظورم با کنترل از راه دور بود پس بی زحمت در باره ساختارش توضیح بدید که چطور و با چه موتوری باید از سطح زمین بلند بشه و کنترل بشه
ممنون
به نام خدا
آقای بروجردی سلام
افتخار می کنیم از اینکه شما به فکر انجام چنان کار علمی بزرگی هستید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که برای ساخت هواپیما یا هلیکوپتر مدل حداقل یک تیم چند نفره از مهندسین مشغول طراحی و فعالیت هستند.
اصولا ساخت هلیکوپتر به خاطر نوع ساختار و پروازش مشکل تر می باشد.
شما برای طراحی و ساخت یک وسیله پرنده باید دارای علوم کافی در زمینه های مرتبط از جمله مکانیک و هوافضا باشید.
اما راه ساده تر این است که یک کیت طراحی شده از یک وسیله پرنده را خریداری کرده و آن را مونتاژ نمایید یا اینکه یک وسیله پرنده آماده خریده و سعی کنید در آن تغییراتی بوجود آورده و سیستمهای آن را کاملا مطالعه و بررسی کنید که این خود برای اولین کار و کسب تجربه بسیار مهم است.
اما اگر خواستید خود دست به طراحی و ساخت بزنید مرحبا ، اول لازم است در مورد سیستمهای آیرودینامیکی مطالعه بفرمایید.
در مورد سوال آخر شما ، موتورها می توانند دو نوع باشند ، موتورهای بنزینی برای قدرت ، سرعت ، اطمینان و عملکرد بالا و مناسبتر اما هزینه بسیار زیاد و نوع دوم موتورهای الکترونیکی DC با قدرت و تعداد دور بالا که قیمتی بسیار ارزانتر نسبت به موتورهای نوع اول دارند اما از لحاظ مختلف برتریهای کمتری نیز نسبت به آن موتورها دارند.
حداقل ساختار الکترونیکی یک وسیله پرنده مدل به این صورت است که شما برای کنترل آن احتیاج به یک ریموت کنترل چند کانال با برد بالا دارید (فرستنده و گیرنده) مثالا بتوانید مقدار دور موتور (گاز) چپ و راست کردن و بالا پایین کردن آن را کنترل نمایید و یک باطری سبک با قدرت و جریان بالا که پرنده شما قدرت حمل آن را داشته باشد.
موفق باشید.
سلام ممنون که توجه میکنید
با اینکه سوم راهنمایی هستم ولی 1 سال مشغول به تحقیقات در مورد موشک ها بودم و تقریبا در مورد آیرودینامیک یه چیزایی بلدم
قبل از اینکه شما در باره ساختار چپ و راست کردن هلیکوپتر بگید به ذهنم رسید که از یک فرستنده و گیرنده استفاده کنم که گیرنده ولتاژ بیرون بده در نتیجه اگر موتور بهش وصل باشه یا ساعتگرد میچرخه یا پادگرد در نتیجه برای کنترل به چپ و راست طرحش رو ریختم ولی برای بلند کردن یه مقدار مردد هستم برای باتری هم لیتیوم موبایل رو در نظر دارم ولی یه بار تست کردم فکر کنم آمپرش پایینه
قبلا از بذل توجه شما سپاسگزارم.
ممنون
راستی اگر ممکنه یه فرستنده و گیرنده با برد زیاد و چهار کانال ( برای کوپتر) و تست شده و عملی بی زحمت بزارید
به نام خدا
آقای بروجردی سلام
برای چپ و راست کردن هلیکوپتر مدل نیاز نیست که موتور نسب شده بر روی دم به هر دو جهت بگردد.
به این قسمت خوب توجه کنید:
هلیکوپتر برای بلند شدن از زمین احتیاج به چرخش ملخ بالای سر خود دارد. این چرخش باعث انتقال نیروی زیادی به بدنه می شود. یعنی اگر ملخ به سمت چپ بچرخد بدنه میل زیادی دارد تا به سمت راست بگردد. اگر این نیروی مخالف که توسط چرخش ملخ به بدنه وارد می شود مهار نگردد ، باعث می شود تا هدایت وسیله ی پرنده به طور کلی از دست ما خارج گردد.
دقت کنید: حالا اگر ما بتوانیم با استفاده از همین نیروی مخالف هلیکوپتر را به چرخش در بیاوریم دیگر احتیاج نیست تا موتور هدایت ما به دو طرف بچرخد. به این صورت که در حالت عادی موتور هدایت ما (بر روی دم) نیرویی به اندازه ی نیروی چرخش بدنه تولید می کند تا وسیله از کنترل خارج نشود و به دور خود نگردد. برای چرخاندن بدنه در هوا کافیست دور این موتور را کم یا زیادتر از حالت گردش عادی کنیم ، در این صورت است که وسیله ی ما می تواند تغییر مسیر بدهد.
اما برای بلند کردن وسیله احتیاج به یک موتور قوی با دور بالا دارید و برای ارتباط موتور با ملخ اصلی باید از یک نوع گیربکس افزاینده قدرت استفاده کنید ، چون در حالت شکافتن هوا توسط ملخ اصلی احتیاج به قدرت فراوانی دارید.
در مورد باطری هم به شما بگویم که باطری موبایل به هیچ عنوان مناسب این کار نمی باشد ولی گزینه ی خوب برای انتخاب باطری سری کردن چند باطری نیکل متال می باشد که نسبت به کادمیوم از توان بالاتری برخوردارند.
موفق باشید.
سلام
با تشکر از شما
خب الان تقریبا مزنه کار دستم اومده ولی یه چیزی
ما برای نیروی رو به بالا و چپ و راست کردن موتور داریم
اگر بخواد رو به جلو حرکت کنه باید چی کنه ؟
هلیکوپتر های پیستونی از متانول برای سوخت استفاده می کنن و این کار رو انجام میدن
اما برای من موتور الکتریکی هستش بی زحمت در این باره هم توضیح دهید( فکر کنم باید از سروو موتور استفاده کنم؟!)
در ضمن یه موتورmabuchi-FF-180sh)) دیدم وزنش 32 گرم سرعتش 8300rpm هستش
نظراتتون رو بدید بی زحمت ممنون
به نام خدا
آقای بروجردی سلام
برای حرکت به جلو کافیست کاری کنید تا کمی ملخ بالای هلیکوپتر به سمت جلو مایل شود. در این صورت ، هم میتوانید نیروی بالا برنده داشته باشید و هم نیروی رانش به سمت جلو.
دوست عزیز شما نمی توانید از سروو موتور در کار خود استفاده نمایید چون مکانیزم و کاربرد خاص خود را داراست. بهترین گزینه انتخاب یک موتور DC با قدرت و سرعت بالا می باشد.
در مورد موتوری که شما دیده اید دقت کنید که حتما دارای قدرت زیادی هم باشد ، چون همانطور که در قبل اشاره شد در هنگام شکافت هوا توسط ملخ اصلی احتیاج به نیروی زیادی می باشد.
انشاءالله همیشه موفق باشید.
سلام
ممنون از توجه شما
موتوری که دیدم 8300rpm هستش به نظر شما چطوره؟
در ضمن آیا قدرت موتور با طول ملخ رابطه ای داره؟(فکر کنم داره پس بی زحمت بنویسید!!)
ممنون
مطمئنید با مایل کردن ملخ بالا این اتفاق میفته؟ من با شبیه سازی هایی که توی مخم(!!!) انجام دادم فکر نکنم بشه. بیشتر فکر کنم کل دستگاه باید مایل بشه.
سلام به همگی
عزیزان پس چرا جواب نمدهید؟
در ضمن علاوه بر سوال های قبلی یه سوال دیگه هم دارم واینکه اصلا سروو موتور ها چین( مختصر) و در هلیکوپتر های مدل چه نقشی رو ایفا میکنن و چرا ما ازش استفاده نمیکنیم؟
ممنون