ايران ويج

نسخه‌ی کامل: مختصری در مورد آی سی 555
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
آی سی 555 دارای 8 پایه است و به آی سی تایمر مشهور است در مدار داخلی این آی سی فلیپ فلاپ به کار رفته است که

با توضیح مختصری از فلیپ فلاپ به بررسی آن می پردازیم

در مدارات الکترونیک و کامپیوتر، فلیپ فلاپ ( Flip Flop ) یک نوع آی سی یا تراشه ( IC ) یا مدار مجتمع دیجیتال است که می تواند به عنوان یک بیت حافظه عمل کند. یک فلیپ فلاپ می تواند شامل دو سیگنال ورودی، صفر یا یک در پایه یا پایه های ورودی باشد. ضمنا یک فلیپ فلاپ دارای یک پایه زمانی ( clock ) و یک خروجی ( out put ) و دو پایه set و reset می باشد. فلیپ فلاپ ها معمولا دارای یک خروجی معکوس خروجی اصلی هم هستند. یعنی از نظر منطقی خروجی معکوس یا متمم ، برعکس خروجی اصلی است و اگر خروجی اصلی مثلا دارای سطح منطقی یک ( مثلا 5 ولت ) باشد خروجی متمم ( مکمل هم می گویند ) به صورت معکوس خروجی اصلی (در این مثال صفر منطقی ) خواهد بود. آن را آلاکلنگ نامیده اند چون خروجی آن بین صفر و یک تغییر می کند. حال با این توضیح به 2 اصطلاح تریگر و ترشولد می پردازیم

13.تریگر چنانچه ولتاژ پایه 2 از VCC/3 کمتر شود ،با توجه به ورودی های مقایسه کننده آنالوگ دوم خروجی این مقایسه کننده بالا رفته و باعث ست شدن فلیپ فلاپ Q=1 ( که با لبه بالا رونده کار می کند) می گردد.یعنی خروجی فلیپ فلاپ یا خروجی خود IC در این حالت بالا می رود و حتی اگر ولتاژ پایه 2 باز هم از VCC/3 بیشتر شود و خروجی مقایسه کننده پایین بیاید تغییری در خروجی مشاهده نمی شود.

4.ترشولد: چنانچه ولتاژ پایه 6 از 2/3VCC یا ولتاژ 5 بیشتر شود ، با توجه به ورودی های مقایسه کننده اول ،خروجی مقایسه کننده High شده و فلیپ فلاپ را Reset و خروجی IC را صفر می کند.

5.دشارژ:از این عمل بیشتر برای تخلیه خازن و رفتن به سیکل بعدی تایمینگ استفاده می شود ولی بسته به نوع مدار و نظر طراح ، می تواند استفاده های دیگری هم داشته باشد .

در مقالات بعدی به ارائه دار داخلی خواهیم پرداخت که چنانچه مطلب گنگ به نظر می رسد واضح تر گردد



به نقل از : سیدخاموشی
سلام
ایسی 555 یکی از ایسی های پرکاربرد در الکترونیک هست ، با این ایسی میشه ، تایمر ها ساخت که قابلیت کار در زمان های مختلف رو دارند ، همچنین با استفاده از اینم ایسی میشه ، پالس تحریک برای بسیار یاز قطعات بوجود اورد و غیره...
در زیر میخواییم با نرم افزار 555desgnir اشنا بشیم ، نرم افزار رو از لینک زیر دانلود کنید :
[attachment=2346]
نرم افزر رو باز کنید ، پیغامی رو که به نمایش در میاید تایید کنید و در صفه ی اصلی نرم افزار بر روی design کلیک کنید .
در صفحه بعدی چهار نوع شکل موج به شما نمایش داده میشه ، که این شکل موج های ، دیوتی سایکلشون با هم فرق داره (به نصبت مقدار صفر به یک پالسDuty Cycle میگویند )
بهتره 50 % رو انتخاب کنید ، در پنجره بعدی در قسمت فرکانس ، فرکانس پالس رو وارد کنید و سپس رویCalculate کلیک کنید ، نرم افزار مقدار مقاومت و خازن ها رو براتون محاسبه میکنه ، درصورتی که مقادیر استاندارد نیستند ، میتونید با سری یا موازی کردن المان ها به اونا دست پیدا کتید .
در زیر کلیه مراحل در قالب تصویر اورده است :
[attachment=2347]
پسورد فایل چیه؟
(۱۳-آبان-۱۳۹۱, ۱۵:۴۲:۳۴)saiedrahimi نوشته است: [ -> ]پسورد فایل چیه؟

پسوردش اینه:

www.ir-man.com