ايران ويج

نسخه‌ی کامل: در دنياي كامپيوتر چه خبر ؟؟؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
هكرها روز به روز پيچيده‌تر مي‌شوند


از آنجا كه هكرها روز به روز در كار خود حرفه‌اي‌تر و پيچيده‌تر مي‌شوند، مي‌توانند به سرعت به تمام اطلاعات رايانه‌هاي قرباني دسترسي يابند.
باگ‌ها (اشكالات فني) در برنامه‌هاي آنتي‌ويروس و پخش كننده‌هاي مديا هم اكنون به حفره‌هاي امنيتي موجود در برنامه‌هاي مايكروسافت و اوراكل پيوسته‌اند تا 20 نقطه ضعف امنيتي شديد در فصل اول سال 2005 باشند.
به گزارش دفتر اطلاع‌رساني موسسه تحقيقات و توسعه ناجا(ئي‌پليس) موسسه تحقيقاتي SANS با همكاري تعدادي از شركت‌هاي امنيتي به تازگي 20 ضعف امنيتي شديد در برنامه‌هاي رايانه‌اي و بيش از 600 باگ را در بين آنها را از جمله مهم‌ترين راه‌هاي نفوذ هكرها در فصل اول سال 2005 خواند.
اين موسسه هشدار داد: در صورتي كه شركت‌ها و كاربران شخصي رايانه‌اي به سرعت اقدام به پر كردن و برطرف كردن اين حفره‌ها و باگ‌هاي نرم‌افزاري نكنند، امكان نفوذ هكرها به رايانه‌هاي آنها بسيار بالا است و از آنجا كه هكرها روز به روز در كار خود حرفه‌اي‌تر و پيچيده‌تر مي‌شوند، مي‌توانند به سرعت به تمام اطلاعات رايانه‌هاي قرباني دسترسي يابند.
در اين ليست 20 تايي حفره‌هاي امنيتي موجود در اينترنت اكسپلورر و ساير نرم‌افزارهاي مايكروسافت، رتبه‌هاي نخست را به خود اختصاص داده‌اند. همچنين نقص‌هاي امنيتي در برنامه‌هاي مدياپلير شركت‌هاي RealPlayer, iTunes, WinAmp و مدياپلير ويندوز نيز از جمله نقاط خطرناك هستند.
در بعضي نرم‌افزارهاي ضد ويروس معروف مانند Mcafee نيز باگ‌هايي وجود دارد كه كاربران را با مشكلات امنيتي مواجه كرده است و كاربران بايد هر چه سريع‌تر براي برطرف كردن اين مشكلات به وب سايت شركت‌هاي سازنده مراجعه كنند.
چرا استفاده از فرآيند RUP در پروژه‌هاى نرم‌افزارى لازم است؟

هدف هر پروژه‌ى نرم‌افزارى رسيدن به سيستمى است که کيفيت مناسب و کارآيى لازم را براى کاربران به دنبال داشته باشد. نگه‌دارى و پشتيبانى آن آسان باشد و در شرايط سخت و دشوار و زير فشارهاى گوناگون دچار مشکل نشود.
فرآيندها و روش‌هاى مهندسى نرم‌افزار با انگيزه‌ى رسيدن به اهداف بالا و از طريق بررسى و تحليل ساز و کار صدها پروژه‌ى نرم‌افزارى در اندازه‌ها و انواع مختلف و نتايج به دست آمده از آن‌ها به وجود آمده‌اند. امروزه لزوم داشتن روش و استانداردهايى براى توليد و توسعه‌ى نرم‌افزار بر کسى پوشيده نيست. نوين‌ترين فرآيند توليد و توسعه‌ى نرم‌افزار که مى‌تواند تنوع گسترده‌اى از پروژه‌هاى نرم‌افزارى را پوشش دهد RUP يا همان Rational Unified Process است که توسط برجسته‌ترين مهندسان و دانشمندان اين رشته در دهه‌ى 90 ميلادى ارايه شده است.
در اختيار نداشتن نقشه‌ى راه هميشه مى‌تواند به گمراهى بينجامد. اولين گام در رسيدن به يک محصول نرم‌افزارى مطلوب با ويژگى‌هايى که در بالا به صورت کلى و تيتروار به آن اشاره شد، داشتن فرآيند خوش‌تعريفى (Well Define) متناسب با شرايط خاص پروژه است. فرآيندى که در آن به درستى و دقت و وضوح تعريف مى‌شود که چه فعاليت‌هايى بايد انجام شود، چه فرآورده‌هايى بايد توليد شود، چه تصميماتى و در چه لحظاتى بايد گرفته شود و در نهايت تيم چه‌گونه سازمان يابد تا بتواند در قالب زمان و بودجه‌ى معينى نرم‌افزار خواسته شده را با مشخصات کيفى مناسب توليد كند. نرم‌افزارى که ارزش افزوده‌ى آن براى استفاده کننده يا سفارش دهنده به وضوح روشن باشد. به علاوه همين فرآيند بايد معين کند که از چه کارهايى بايد پرهيز کرد.
روند كار براى هر تيم نرم‌افزارى بسته به نوع و اندازه‌ى نرم‌افزار توليدى، فرهنگ حاكم بر فضاى تيم و سازمانى که تيم به آن وابسته است، متفاوت است، RUP علاوه بر تمامى امکانات خود، ابزارى است که مى‌توان با آن فرآيند جديدى را منطبق با مشخصات يک پروژه مشخص توليد کرد. توليد فرآيند مناسب هميشه به تجربه و دانش و شناخت محيط و پروژه نيازمند است. راهبرى پروژه‌ها نيز به ويژه در شرايطى که نيازها تغيير مى‌کنند و يا پيچيدگى‌هاى فراوانى سر راه وجود دارد، نيازمند تجربه‌ى مکفى است.
افزون بر اين پس از تعريف و تعيين فرآيند يا نقشه‌ى راه لازم است که به طور مرتب پيش‌رفت پروژه از دو ديدگاه نظارت و بازرسى و يا به اصطلاح مميزى شود.
تطبيق مسير پيموده شده با استاندارد طراحى شده و ارزيابى آن ارزش محصول توليد شده در هر مرحله تعريف استانداردها و الگوها و روش‌ها به تنهايى کافى نيست، کنترل و بازبينى مداوم مسير پيموده شده نيز لازم است تا قطار پروژه را روى ريل اصلى خود نگه‌دارد و به مقصد برساند. طبيعى است که آن‌چه گفته شد نه به معناى لزوم تشريفات فراوان و غير ضرورى است. همان‌طور که پيش از اين نيز اشاره شد، نکته‌‍‌ى مهم آن است که تشريفات فرآيند و ارزيابى آن بسته به شرايط يک پروژه، اندازه و پيچيدگى و گستردگى تيم بسيار متفاوت است. روشن است كه در يک پروژه‌ى کوچک تشريفات کم‌ترى لازم است. هر چند روح کلى کار بايد حفظ شود و کنترل‌هاى ويژه‌اى وجود داشته باشند.
هر پروژه به طور معمول با ارايه‌ى طرح پروژه (Project Plan) آغاز مى‌شود. اين طرح دربرگيرنده‌ى سازمان، اهداف و بودجه، برآوردهاى زمانى و هزينه‌اى، فازبندى و تعيين اهداف هر فاز از پروژه است. حتا در پروژه‌هاى بسيار کوچک هم چنين طرحى - هرچند به صورت غيررسمى- وجود دارد. با اين همه لزوم وجود اين طرح در پروژه‌هاى بزرگ بسيار بيش‌تر احساس مى‌شود.
‍طرح کيفيت پروژه و مشتمل بر راهکارها و سازمان کنترلى پروژه است و در آن نحوه و چگونگى کنترل‌هاى لازم به منظور تامين اعتبار و درستى کار انجام شده تعريف مى‌شود. اين طرح از جمله شامل چگونگى نظارت و بازبينى داخلى و خارجى است و در صورتى که به درستى پى‌گيرى شود مى‌تواند کيفيت پروژه را تا حد قابل قبولى بالا ببرد.
----------
همكاران سيستم
افزايش سود شركت دل

[تصویر:  20050513120159dell2032.jpg]

شرکت دل( Dell )، بزرگترين سازنده رايانه شخصی در دنيا، با وجود کسادی اين بازار توانسته است در سه ماهه منتهی به ۲۹ آوريل سود خود را ۲۸ درصد افزايش دهد و به حدود يک ميليارد دلار برساند.
در حالی که سود اين شرکت در مدت مشابه سال گذشته ۷۳۱ ميليون دلار بود، اکنون اين رقم به ۹۳۴ ميليون دلار بالغ شده است.
اين سود پس از آن به دست آمد که فروش رايانه های شخصی ساخت شرکت دل با ۱۶ درصد رشد از ۱۱ و نيم ميليارد دلار در سال پيش به ۱۳ ميليارد و ۴۰۰ ميليون دلار افزايش يافت. علت اين رونق فروش مطلوب محصولات اين شرکت در بازارهای خارجی بخصوص سيستمهای ذخيره سازی اطلاعات و رايانه های دستی عنوان شده است.
فروش توليدات دل در بازارهای غيرآمريکايی نسبت به سال پيش ۲۱ درصد رشد داشته و اکنون ۴۲ درصد کل درآمد اين شرکت را تامين می کند.
با انتشار اين خبر ارزش سهام دل در بازار "نزدک" (Nasdaq) هفت سنت رشد کرد و به ۳۶ دلار و ۶۱ سنت رسيد.
با اين وجود، شرکت "دل" که تا دو سال پيش "شرکت رايانه ای دل" ناميده می شد، هنوز قادر نيست تحليلگران را قانع کند که می توانند با تقويت حضورش در بازار چاپگر و سرور درآمد خود را در آشفته بازار رايانه به ۸۰ ميليارد دلار تا سال ۲۰۰۹ برساند.
اين شرکت پيش بينی کرده است که درآمدش ظرف سه تا چهار سال از ۴۹ به ۸۰ ميليارد دلار بالغ خواهد شد که سريعتر از تخمين تحليلگران خواهد بود.
بعد از آن که درآمد بزرگترين رايانه ساز جهان در سال ۲۰۰۴ به حدود ۵۰ ميليارد دلار رسيد، اين شرکت هدف خود را از ۶۰ به ۸۰ ميليارد دلار بهبود بخشيده است، ولی کوين رالينز، مدير اجرايی دل تا اين اواخر حاضر نبود جدولی زمانی برای نيل به اين هدف بلند پروازانه ارايه کند.
اکنون وی می گويد که شرکتش با ارايه محصولات و خدمات جديد و تقويت رشد خود در بازار کنونی رايانه می تواند به مرز ۸۰ ميليارد دلار دست يابد. او در اوايل آوريل گفت: "ما رشدمان را به رشد فروش رايانه شخصی گره نزده ايم."
مدير اجرايی شرکت دل ادعا می کند در حال حاضر بيش از ۶۰ درصد درآمد شرکتش از فروش محصولاتی غير از رايانه شخصی به دست می آيد و در چند سال آتی شرکتهای بيشتری به استفاده از سرورها و چاپگرهای ساخت دل روی خواهند آورد.
اين غول رايانه ساز همچنين می خواهد بازوی خدماتی خود در بازار سودآور خدمات فناوری اطلاعات را تقويت کند، ولی در حال حاضر محتاطانه عمل کرده و فقط به مشتريان موجود خدمات ارايه می دهد.
با اين وجود، شرکت دل قصد ندارد اجازه بدهد که نفوذش در بازار رايانه شخصی کم رنگ شود، مخصوصا بعد از اين که آی بی ام تصميم گرفت واحد رايانه سازی خود را به شرکت چينی "لونوو" بفروشد و هيولت پاکارد رييس نيرومندش کارلی فيورينا را عزل و يک مدير گمنام را جانشين وی کرد.
کارشناسان اين واقعيت را قبول دارند که دل با کاهش هزينه و شکستن پشت حريفان با ارايه رايانه های ارزان توانسته است موقعيت خود به عنوان پيشتاز بازار کامپيوتر را تثبيت کند. اين شرکت همچنين وارد عرصه سرور، تجهيزات نگهداری داده، چاپگر، لوازم الکترونيکی و خدمات فناوری شده است.
با اين وجود ارزش سهام اين شرکت پس از آن که در دسامبر ۲۰۰۴ به بالاترين رقم در چهار سال اخير رسيد، امسال حدود ده درصد کاهش يافته است.
شكاف دیجیتالی و جنسیت

سخنرانی گروه مردم شناسی‌ دفتر پژوهشهای فرهنگی با موضوع «شكاف دیجیتالی و جنسیت» توسط امیلیا نرسسیان، استاد دانشگاه تهران و متخصص رشته‌ی تعلیم و تربیت و انسان شناسی و جامعه شناسی
به گزارش سایت خبری خانه‌ی هنرمندان ایران، سخنران با توجه به تغییرات اجتماعی در عصر نوین، شكاف رقمی(Digital Divide) ، شكاف جنسیتی، جنبشهای فمنیستی و فضای عمومی بحث خود را پی‌گرفت.
اودرمرورتاریخی‌ازعصراتم به عصر ماشین و سپس به عصركامپیوتر و قرن بیستم، قرنی كه مغز مهمترین كاررا نجام می‌دهد، رسید. و از همین قسمت بحث اقتصاد را مصرح كرد.
نرسسیان گفت:«سه دوره‌ی اقتصادی را در نظر می‌گیریم. دوره‌ی اول به اقتصاد از طبیعت و گرفتن مواد خام و استفاده از آن‌ها بر می‌گردد، در دوره‌ی دوم، وارد اقتصادی می‌شویم كه با استفاده از طبیعت محصولات را در كارخانه‌‌ها تبدیل به كالا می‌كنیم. در بخش سوم، كه عمده‌ی صحبت من با تاكید براین قسمت است، ما در باره‌ی نوعی‌ از اقتصاد صحبت می‌كنیم كه كالاهایی كه تهیه می‌شود، خود، «سرویس» است و دراین قسمت است كه وارد (Post Industrialism) یا پسا صنعت‌گرایی می‌شویم وبه فناوری اطلاعات می‌رسیم.»
نارسسیان با نشان دادن جدول‌های آماری از كشورهای‌مختلف نشان داد كه كشورهای كم‌درآمد، متكی به اقتصادی كه از طبیعت به‌دست می‌آید و كارزیادی رویش انجام نمی‌شود، هستند ولی‌در كشورهایی كه درآمد میانه، یا درآمد بالا دارند اقتصاد دانش‌محور وجود دارد، منتها با تفاوت آماری بالا.
او گفت كه با‌توجه به نتایج آماری‌می‌توان گفت كه فن‌آوری اطلاعات می‌تواند فرهنگ‌هایی را تولید كند. فرهنگی كه در این قتصاد نوین(Knowledge based technology) است، تفكر و فلسفه ‌ی جدید ایجاد كرده است كه ما به آن مدل دوم یا پسامدرن می‌گوییم. در جوامع پسامدرن همه‌چیز حالت ابهام دارد و خط‌ كشی‌های ارسطویی دنیای مدرن از بین رفته است و نشان‌دهنده‌ی این است كه در دنیای مدرن دارد اتفاقاتی می‌افتد.
پس از این بحث او به سراغ شكاف رقمی(Digital Divide) وموضوع دارا و نداررفت و این بحث رابا بررسی جنبه‌های ، تكنولوژی، جنسیت، سیاست، زبان ، محدودیت به دسترسی به اینترنت و سواد بررسی كرد. كه هركدام از این پارامترها سبب بیشتر شدن شكاف ‌رقمی می‌شود.
او با نمایش جدول آماری استفاده‌كنندگان اینترنت به این‌جا رسیدكه استفاده‌كنندگان زن در كشورهای پیشرفته بیشتر است هرچند كه استفاده‌كنندگان آسیایی در این‌سال‌ها بیشتر شده‌اند.
اوعوامل قابل ملاحظه در بررسی شكاف دیجیتالی در ملل متفاوت را:
ـ تعداد تراكم محیا كنندگان سرویس‌های اینترنتی
ـ میزبانی شبكه ها كه ما بر اساس آن می توانیم جایگاه خود را در استفاده از اینترنت پیداكنیم
ـ نرخ كاربران آنلاین اینترنتی
ـ شمار سازمانهایی كه ار خطوط اجاره‌ای ستفاده می‌كنند
ـ تعداد وب‌سایت‌ها
ـ حجم اطلاعات قابل استفاده‌ی اینترنتی به زبان محلی
ـ تعداد كاربران اطلاعات توسط بخش‌های كلیدی
شمرد.
سپس او با نشان دادن آماری از شكاف‌دیجیتال و استفاده‌كنندگان بر اساس جنسیت از موانع دستیابی زنان به اینترنت؛سطح سواد و تعلیم و تربیت، زبان و زمان، هزینه، محل جغرفیایی و امكان دسترسی به اینترنت، هنجارهای فرهنگی و اجتماعی و مهارت‌ در یافتن، تولید و نشر اطلاعات برشمرد.
اوهفت‌مشكل زنان و مردان محروم جامعه در استفاده از ICT را عوامل زیر دانست:
1- هزینه
2- توانایی
3- محتوا
4- خلاقیت
5- فرهنگ
6- تضاد
7- سانسور
سپس نارسسیان به موضوعات محوری در فمنیسم معاصر در دهه های اخیر پرداخت. به گفته‌ی او:« موضوعات محوری در فمنیسم دهه‌ی‌60 و 70 میلادی به ‌زیست‌شناسی ، روانشناسی اجتماعی و زبانشناسی بود اما در دهه ی 80 مطالعات زنان مربوط به جنسیت است و عامل فرهنگی و جنس وارد قضیه می‌شود و به موضوعاتی از قبیل روانكاوی زیست‌شناختی، فرهنگ و تفاوت‌های جنسیتی و مفاهیم ساختارمند جنسیتی می‌پردازد.»
او با بر شمردن جهت‌گیری‌های متفاوت در مكاتب فمنیستی از جمله:
- لیبرالیسم
- فمنیسم رادیكال
- فمنیسم فرانسو‌ی
- پسا فمنیسم
به پسا فمنیسم كه مربوط به سخنرانی این جلسه بود، پرداخت.نرسسیان گفت:«پسا فمنیست‌ها معتقد هستند كه جنسیت یك كنش، یك حركت یا یك‌ فعل است.یعنی بر‌عكس دوره‌ی مدرن كه فكر می‌كردند كه جنسیتی وجود دارد، پسا فمنی‍سم تضاد با فمنیسم دارد، آن‌ها با عنوان‌بندی زن و گذاشتن زن ر روی یك موجود مخالف‌اند.تاكیدشان بر بازنمایی این مقوله و به چالش كشیدن است.و معتقدند كه زن یك موجود ساختاری ست.»
پسا فمنیسم، قائل به مرز نیست و آزاد است. در قرن 21 جامعه‌ی اطلاعاتی را داریم كه همراه آن سیبر‌فمنیسم آمده.نرسسیان در توضیح سیبر فمنیزم می‌گوید:« نوعی فمن‍یسم است كه تاكید خود را بر وسائط دیجیتال متمركز می‌كند.و سعی می‌كند تا معنی این واژه را آزاد و به‌دور از هرگونه‌ محدودیت حفظ كند و زمینه‌ی لازم برای بحث در زمینه‌های روشهای خاص نظری، هنری و سیاسی و قائل به نظام جدید است.و اسم نظام را «نظام جدید پان‌كاپیتالیستی» می‌گذارد.سیبرفمنیسم، فمنیسم به‌روز شده است كه مفهوم خود را وقف موضوعات نوین سیاسی‌ می‌كند، موضوعاتی كه منتج از فرهنگ جهانی و جوامعی است كه بر اساس وسائط از قبیل رایانه ها است كه به‌وجود آمده است. سیبرفمنیسم بیشتر از هر نوع دیگرمكاتب فمنیسم با مسائل چندجانبه‌ی طعنه‌آمیز و ایهام دار در نظام جدید دنیای پان‌كاپیتالیسم مواجه می‌شود و درگیری پیدا می‌كند.»
نرسسیان سیبرفمنیسم از دیدگاه سعدی پلات را مطرح می‌كند:«یك زن هم اكنون در مواجهه با ماشین وجود خویش است.زیرا او هرگز نقش هویتی‌ متحد نداشته است،گاهی‌مادر، گاهی‌ معشوقه و در زمانی هنگام كار با دستگاه بافندگی جزیی از آن دستگاه است.او هم انسان است هم ماشین باز‌تولید. او جزیی است از سیستم شبیه‌سازی كه محصولی شبیه خود را بازتولید می‌كند.اوهمواره در تماس با ماده‌ی مجازی‌وجود خویش است.این همان پیوندی‌است كه بخش گم‌شده‌ی‌او با ماشین را تشكیل می‌دهد.»
این مساله ما را وارد وادی‌جدیدی به نام سایبورگ می‌كند.سایبورگ یك ارگانیسم سیبرناتیك است كه از تركیب دو واژه‌ی سیبرناتیك و اورگانیزم تشكیل شده است.نرسسیان در باره‌ی اینكه سایبورگ چیست به گفته‌ی‌سعدی اشاره می كند كه:«موجودی است منتج از واقعیتهای ‌اجتماعی ‌وتخیل.»
و سپس به صحبتهای‌دونا هاراوی اشاره می‌كند كه می گوید:« ما سایبورگ هستیم. سایّورگ هستی شناسی مااست.او سیاستهای‌ما را تامین می‌كند.سایبورگ تصور تغلیظ شده‌ایست از تصورات و واقعیات مادی. از طریق سایبورگ ساخت هرنوع تغییرشكل تاریخی امكان‌پذیر می‌باشد.سایبورگ به مثابه استعاره‌ای است برای‌هویت اجتماعی وقادر است فضاهای‌ دو گانه‌ی بین ذهن وكالبد، انسان و حیوان، ارگانیسم و ماشین، طبیعت و فرهنگ، زن و مرد، عمومی‌و خصوصی‌را به هم بزندو...»
او ادامه می‌دهد:« با قبول مسئولیت در قبال تكنولوژی‌وعلم شیطانی‌ جلوه دادن تكنولوژی ‌و فضای‌ حاكی ‌از عداوت و ضدیت علیه علم كنار گذاشته ‌می‌شود. با قبول مسئولیت موانع موجود در ارتباط با دیگران با علاقمندی ‌برداشته‌می‌شود و ایجاد ارتباط با همه‌ی‌اجزای تشكیل دهنده‌ی زندگی روزمره بازسازی می‌شود.»
سپس سخنران به مقوله‌ی فضای عمومی‌ می‌پردازد:«ازنقطه‌نظرهابرماس فضای‌عمومی‌ را مجموعه‌ای ‌از افراد عادی‌ تشكیل می‌دهند كه به‌منظور مورد ‌بحث قرار دادن موضوعات مشترك ومورد علاقه‌ی‌خود به‌دورهمدیگر جمع می‌شوند.»
ولی ‌فضای عمومی ‌نتوانست به آن‌چه كه در نظرداشت برسد:«فضای‌عمومی جنبه‌ی همگانی نداشت، زیرا زنان و طبقه‌ی كارگر اغلب غایب بودند تا قرن 19. هابرماس در باره‌ی ‌فضای‌عمومی معتقد است كه ما می‌توانیم از فضای عمومی درسهایی را بگیریم. مثلا اگر بتوانیم اصل ارتباطات آزاد را گرامی بدانیم، از سوی ‌جامعه به عنوان یك پیش‌نیاز قابل قبول خواهد شد. پیش‌نیاز برای هر‌گونه عدالتی.»
او در‌باره‌ی‌ارتباط تكنولوژی‌و ارتباط آن با جنسیت گفت:«استفاده از شبكه دختران را تشویق می كند تا از دنیای خصوصی به دنیای عمومی وسیع‌تر پا بگذارند.ICT كمكی‌است برای زنان تا از دنیای‌ خصوصی پا به دنیای‌عمومی بگذارند. از نظر جریان آزاد اطلاعات بعضی كشورها مجبور به پذیرش آزادی‌های بیشتری می‌شوند و از نظر فرهنگی، حضور فعال سازمانهای مخابراتی ‌سبب می‌شود تا مردم با فرهنگ‌‌های‌متفاوت آشنا شوند. ازنظرتعلیم و تربیت هم مفید است.»
او در پایان گفت:«تكنولوژی می‌تواند چنان توسعه‌پیدا كند كه موانع زبان‌شناختی را از بین ببرد. نظام تعلیم و تربیت باید به همه این فرصت را بدهد تا از همدیگر بیشتر بیاموزند.
باید برای كشورهای فقیر این امكان فراهم شود تا دسترسی به ICT داشته باشند. باید از طریق ICT صداهای‌خاموش حاشیه‌ی جامعه و فرهنگ‌های دیگررا گرفت. كشور‌های‌در حال توسعه باید در تجارت جهانی ‌مشاركت داشته‌باشند. یعنی باید كالاهای دانش‌محور را طوری‌ تولید كنند كه در تجارت جهانی‌ شركت كنند و دسترسی رها به اطلاعات داشته‌باشند.»
فقط 14 شركت عضو انجمن در نمايشگاه كامپيوتر خرداد 84 حاضر شده‌اند

با فرا رسيدن چهاردهم ارديبهشت ماه آخرين مهلت قانوني ثبت‌نام در نمايشگاه كامپيوتر خردادماه 84 طبق جدول اعلامي به پايان رسيد.
آمار حكايت از آن دارد كه حدود 120 غرفه‌دار با مساحتي كمتر از 6 هزار مترمربع براي حضور در اين نمايشگاه اعلام آمادگي كرده‌اند. براساس تحقيق انجام شده بر روي تركيب غرفه‌داراني كه براي حضور در نمايشگاه ثبت‌نام و يا اعلام آمادگي كرده‌اند، نتايج زير حاصل گرديده است:
1- تنها 14 عضو از بيش از 900 شركت عضو انجمن در اين فهرست حضور دارند.
2- تنها 19 عضو از 931 عضو نظام صنفي رايانه‌اي تهران در اين فهرست حضور دارند.
3- تنها 53 غرفه‌دار از 422 مشاركت‌كننده در نمايشگاه الكامپ دهم، قصد شركت در اين نمايشگاه را دارند.
4- 4 درصد از غرفه‌ها مربوط به مجلات و كانون‌هاي تبليغاتي مي‌باشد.
5- 4 درصد از غرفه‌ها مربوط به سازمان‌ها و نهادهاي دولتي است.
6- 7 درصد از غرفه‌ها مربوط به شركتهاي اينترنتي مي‌باشد.
7- 12 درصد از غرفه‌ها مربوط به سازندگان و فروشندگان UPS است.
8- 14 درصد از غرفه‌ها مربوط به فروشندگان CD و شركتهاي نرم‌افزاري مي‌باشد.
9- مابقي غرفه‌ها نيز دراختيار فروشندگان تجهيزات و قطعات سخت‌افزاري و عرضه‌كنندگان لوازم خانگي نظير جاروبرقي، تلويزيون، تلفن روميزي و... قرار گرفته است.


http://www.irica.com/Asp/Elecomp84/Elecomp84-2.asp
نخستين سخت‌افزار محصول شركت "‪ "google‬وارد بازار شد


شركت فناوري جستجوگر "گوگل" (‪ ،(Google‬نخستين سخت‌افزار خود را براي استفاده توسط كمپاني‌هاي متوسط و كوچك به بازار ارايه كرد.
به گزارش روز دوشنبه يك پايگاه اينترنتي، "‪ "Google Mini‬يك سخت‌افزار جستجوي يكپارچه‌اي (‪ (search appliance‬است كه تمامي محتواي اينترنت و يا اينترانت (‪ (Intranet‬را فهرست مي‌كند و قيمت آن نيز با يك سال پشتيباني فني، دو هزار و ‪ ۹۹۵‬دلار تعيين شده است.
با استفاده از ابزار جديد گوگل، شركت‌ها مي‌توانند به مشتريان و كارمندان خود كمك كنند تا با سرعت بيشتري، اطلاعات مورد نياز را بدست آورند.
با اتصال به شبكه اين شركت، ‪ Google Mini‬به درون صفحات وب و نيز هر سند و مدركي كه به وب سايت‌هاي داخلي و خارجي شركت متصل هستند، راه مي‌يابد.
اين ابزار همچنين صفحه جستجوي مربوط به خود را بر روي سايتي كه به آن وارد شده، ايجاد مي‌كند.
حفره هاي امنيتي جديد در IE و Outlook


براي دومين بار طي چند ماه اخير ، يك شركت خصوصي تحقيقات امنيتي، آسيب پذيري هاي بسيار خطرناكي را در دو برنامه نرم افزاري بسيار رايج و مورد استفاده مايكروسافت كشف كرده است.
مشاوران امنيتي در eEye Digital Security در تاريخ پنجم مه از كشف دو نقص جديد در دو محصول مايكروسافت گزارش داده و اعلام كرده اند كه كاربران مرورگر Internet Explorer و كلاينت ايميل Outlook در معرض خطر حملات دزدي قرار دارند.
eEye گفته است كه يكي از اين آسيب پذيري ها كه در نصب هاي پيش فرض اين نرم افزار آلوده وجود دارد، امكان اجراي كد مخربي را فراهم مي سازد. اين شركت همچنين گفته است برنامه هاي گوناگون ديگري نيز توسط اجراي اين كد مخرب كه با خطر بسيار بالا شناخته شده، از راه دور آلوده گشته و باعث وقوع حملات از راه دور نيز مي شوند.
سيستم هاي عامل آلوده شده عبارتند از تمامي نسخه هاي ويندوزNT ۴.،۰ ويندوز ۲۰۰۰ كاملاً patch شده و ويندوز XP (از جمله سرويس پك دو). مارك ميفرت، مؤسس و مدير مربوط به مسايل هكينگ در eEye گفته است كه اين آسيب پذيري بسيار جدي و خطرناك است، زيرا حمله كنندگان مي توانند با استفاده از آن، به راحتي به سيستم هاي آسيب پذير دسترسي يابند.
ميفرت گفته است: مايكروسافت از وجود اين آسيب پذيري ها آگاهي يافته و ما اكنون براي آماده كردن patch مورد نياز، در حال همكاري با اين شركت هستيم. وي خاطر نشان كرده است كه تا زمان ارايه اين patch، جزييات اين آسيب پذيري را فاش نخواهد كرد.
يكي از سخنگويان مايكروسافت گفته است كه اين شركت از حملات مخربي كه آسيب پذيري هاي يافت شده را مورد حمله قرار داده باشند و يا بر روي رايانه هاي مشتريان تأثيري گذاشته باشند، هيچ اطلاعي ندارد.
در شرايط معمولي، مايكروسافت patch را به صورت ماهانه عرضه مي كند، اما در موارد ضروري، اين شركت مي تواند به روز رساني هاي برون از چرخه اي را نيز ارايه دهد. از زمان ارايه patch ماهانه در بيست و سوم اكتبر، مايكروسافت تاكنون سه patch برون از چرخه عرضه كرده كه تمامي آن ها براي نقايص خطرناك يافت شده در IE بوده اند.
برنامه‌ي كاربردي حسابداري جديد مايكروسافت


مايكروسافت با در كنار هم قرار دادن ميزباني شبكه و خدمات پشتيباني كه حسابداران را مورد هدف قرار مي‌دهد و شامل Microsoft Professional Accountatns Network جديد اين شركت نيز هست، در حال آماده شدن براي عرضه‌ي برنامه‌ي كاربردي حسابداري كسب و كارهاي كوچك در ماه سپتامبر است.
مايكروسافت همچنين در حال افزايش حضور خود در رويدادهاي صنعت حسابداري است. اين شركت قصد دارد نرم‌افزارMicrosoft Office Small Business Accounting 2006 را كه اكنون در مرحله‌ي تست بتا به سر مي‌برد، مرور و بررسي كند.
اين محصول جديد، مايكروسافت را به بازاري كه اكنون تحت نفوذ نرم‌افزار حسابداري QuickBooks شركت Intuit است، وارد مي‌كند. شركت تحقيقاتي IDC، شركت Intuit را به عنوان دومين فروشنده‌ي بزرگ نرم‌افزار مديريت مالي و حسابداري بعد از SAP معرفي كرده است. اما در حالي كه محصول SAP، سيستم‌هاي برنامه ريزي منابع سازماني است، QuickBooks بازار low-end كسب و كارهايي را كه كمتر از دوازده كارمند دارند، مورد هدف قرار مي‌دهد.
مايكروسافت گفته است كه قيمت فروش اين نرم‌افزار، دويست دلار است. Office Small Business Accounting همچنين به عنوان بخشي از بسته‌ي Microsoft Office Small Business Management Edition 2006 قابل دسترس خواهد بود كه شامل Business Contact Manager Update مايكروسافت و ويرايش‌هاي 2003 محصولات Outlook، Word، Excel، PowerPoint، Publisher و Access است. قيمت اين بسته هنوز اعلام نشده است.
براي جلب نظر كاربران به سوي اين نرم‌افزار جديد، مايكروسافت در حال توليد Microsoft Professional Accountants Network، برنامه‌اي براي پشتيباني فني، تداوم كلاس‌هاي آموزشي و منابع شبكه براي حسابداران عمومي است. Accountants Network داراي دو گونه‌ي عضويت خواهد بود: يك سرويس رايگان و ديگري پرداخت مبلغ سيصد دلار در سال براي پشتيباني فني افزوده و دسترسي رايگان به محصولات و سرويس‌هاي گوناگون مايكروسافت است.
-------------------
همكاران سيستم
سونی تهدید بازیهای رایانه ای مایکروسافت را جدی نمی داند


[تصویر:  _41161965_male_appeal203.jpg]

شرکت سونی اعلام کرد که پلی استيشن ۳ می تواند ضربه محکمی به تازه ترين دستگاه بازی رايانه ای مايکروسافت وارد آورد و شرکت نينتندو نيز تهديد مشابهی را مطرح کرده است.
کاز هيرای، رييس بخش سرگرمی شرکت سونی در آمريکا، پس از عرضه دستگاه پلی استيشن ۳ در نمايشگاه سرگرمی های الکترونيک در لس آنجلس، اعلام کرد که هنوز زمان عرضه اين محصول تعيين نشده است.
وی گفت که سونی منتظر تحولات بازار و مسايل تدارکاتی خواهد ماند و بعد تصميم خواهد گرفت که پلی استيشن ۳ را اولين بار در کدام کشور به فروش خواهد گذاشت.
سونی اين شايعه را که دستگاه مذکور بهار آينده در ژاپن عرضه خواهد شد، تکذيب کرده است.
شرکت مايکروسافت که بزرگترين سازنده نرم افزار در دنيا است، قصد دارد دستگاه بازی رايانه ای خود موسوم به "ايکس باکس ۳۶۰" را در کريسمس در سراسر جهان بفروشد و گوی سبقت را از سونی و نينتندو بربايد.
اما آقای هيرای عقيده دارد ورود سريع محصول مايکروسافت اهميتی ندارد و تاثيری روی بازار نخواهد داشت، زيرا نينتندو دو دستگاه خود را زودتر روانه بازار کرده ولی کماکان سونی براين بازار سلطه دارد.
اين مدير سونی گفت: "مهم اين نيست که در بازاريابی اول باشيد، بلکه بايد طيفی از محصولات ارايه کنيد که بتواند به رشد بازارتان کمک کند. ما در ده سال گذشته در بازار بازيهای رايانه پيشتاز بوده ايم و باتوجه به حمايتی که شرکای ما ارايه می دهند و نيز فناوری پلی استيشن ۳، من مطمئن هستم که اين موقعيت را برای ده سال ديگر حفظ خواهيم کرد."
سونی می گويد که پلی استيشن ۳ به مدد پردازشگر پيشرفته خود، بعد بی سابقه ای به گرافيکهای رايانه ای خواهد بخشيد. گفته می شود اين پردازشگر ۳۵ مرتبه سريعتر از پلی استيشن ۲ است.
شرکت نينتندو نيز در اين نمايشگاه تازه ترين کنسول بازی خود موسوم به "رولوشن" و تازه ترين نسخه دستگاه "ميکرو" را به نمايش گذاشت که در دهه ۱۹۸۰ محبوبيت زيادی داشت.
در حالی که سونی به سلطه خود بر اين بازار مغرور شده، نينتندو اميدوار است آرشيو ۲۰ ساله اش از بازيهای رايانه ای قابل دوان لود بتواند حربه ای مخفی باشد.
هر سه شرکت می دانند که در نهايت بازيهايی که ارايه می دهند می تواند زوال يا بقای دستگاه هايشان را تضمين کند. نينتندو در دهه ۱۹۹۰ هواداران وفاداری برای بازيهای عجيب خود داشت که بيشتر در ميان نسل جوان محبوب بود. سونی توانسته است مشتريان بزرگسال را جذب کند.
هنگامی که مايکروسافت در سال ۲۰۰۱ وارد اين بازار شد، بازيهای مناسبی برای عرضه در اختيار نداشت و ترجيح می داد اکثر طراحی ها را، بجای واگذاری به شرکتهای ثالث، خودش انجام دهد.
اين دفعه اين شرکت آمريکايی سخت کوشيده است که شرکتهای ديگر را به خدمت بگيرد و با استخدام شرکت ژاپنی "اسکوير يونيکس" توليد کننده بازيهای محبوب "Final Fantasy"، به دستاورد بزرگی نايل شد.
اما تحليلگران می گويند که اکثر توليد کنندگان بازی ديگر با شرکتهای قرارداد انحصاری امضا نمی کنند و خدمات خود را در اختيار همه سازندگان کنسولهای بازی می گذارند
‌آمريكا هاب مبادله‌ى اطلاعات و ارتباطات جهان است


دبير شورايعالى اطلاع‌رسانى، گفت:‌ انديشمندان و نخبگان كشور دچار يك غفلت بزرگ شدند و در اين شرايط مبهوت چالش‌هاى سياسى و اجتماعى شده و از وظيفه‌ى اصلى خويش غافل مانده‌اند.
در همايش فرهنگ‌، فناورى اطلاعات و ارتباطات و توسعه، مهندس جهانگرد با اشاره به برگزارى اين‌گونه همايش‌ها، گفت: از نظر من برگزارى اين همايش‌ها جايگاه ويژه‌اى در برنامه‌ى توسعه‌ى آينده‌ى ايران دارد و اگر بگويم كه اين موضوع به عنوان مهمترين و شايسته‌ترين مطلبى است كه در بخش انديشه‌ى كشورها بايد به آن پرداخته شود سخن گزافى نگفتم.
وى، با اشاره به اينكه برنامه‌ى توسعه‌ى چهارم كشور تاكيد ويژه‌اى در بكارگيرى ICT دارد، گفت: فناورى اطلاعات و ارتباطات به عنوان موتور توسعه‌ در برنامه‌هاى بلند مدت و ميان مدت ايران مطرح است و در اين ميان تعريف ICT، قلمروهاى آن و تاثير و تاثيراتى كه مى‌تواند داشته باشد از مهمترين موضوعات آن است.
وى با اشاره به پديده‌ى اينترنت، گفت: با واسطه‌ى شدت نفوذى كه اين پديده در جامعه‌ى ما داشته ما ضمن تهديد انگارى در تمام شئون جامعه به تدريج فرصتى پيدا كرديم تا به فرصت‌هاى آن نگاه كنيم و نوعى فرصت انگارى در مورد اين موضوع به وجود آمد.
وى، ادامه داد: در مواجهه با پديده‌هاى جديد با دو رويكرد تهديدانگارى و شيفتگى روبرو هستيم كه اين دو رويكرد احتياج به تدبير و تدبر دارد تا به بهره‌مندى از فرصت‌ها دست يابيم، بنابراين نياز داريم پديده‌ى جديد و چالش‌هاى آن را بشناسيم تا بتوانيم چگونگى رفتارمان را در اتخاذ مواضع پيدا كنيم.
دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى با بيان اينكه انسان به عنوان تار و پود فعاليت‌ها و ICT به عنوان محمل كار محسوب مى‌شود، اظهار داشت: از سال 1983 و 1984 به بعد پديده‌ى كامپيوتر در سيستم‌هاى مخابراتى به كار گرفته شد و در حقيقت پيوندى بين كامپيوتر و مخابرات به وجود آمد كه با اين پيوند در حقيقت وارد عصر اطلاعات شديم و پديده‌ى شبكه حاصل اين پيوند بود.
وى، در ادامه تاكيد كرد: توسعه‌ در به‌كارگيرى IT در بخش‌هاى مختلف اجتماعى و اقتصادى امروز به سطحى از پيچيدگى و نفوذ رسيده كه برآورد مى‌شود كه اگر كشورها از اين موضوع غفلت كنند در حقيقت از مبحثى كه نزديك به 70 درصد توليد ناخالص ملى را متاثر شناخته غافل شده‌اند كه اين موضوع در دهه‌ى آينده مشكل ساز خواهد بود.
جهانگرد، سرمايه‌ى انسانى را مهمترين چالش توسعه عنوان كرد و افزود: در كشورهاى شبيه ما نيروى انسانى مهارت بسيار كمى دارد و فرار مغزها نيز يك پديده‌ى عمومى در بين كشورهاى مختلف است و اين در حالى است كه خروج يك نفر فارغ‌التحصيل در سطح دكترى از كشورى موجب جابجايى يك ميليون دلار فرصت است.
وى در ادامه يادآور شد: كشور آمريكا به اين مبحث توجه جدى داشته و امروز اين كشور به عنوان منبع تعامل جهانى در بحث ارتباطات شده و در حقيقت امروزه هاب مبادله‌ى اطلاعات و ارتباطات جهان آمريكاست.
وى، گفت: شكل گيرى برنامه‌ى توسعه‌ى ICT (تكفا) در كشور سبب ايجاد يك نگاه توسعه‌يى و همه جانبه در بكارگيرى ICT شده است. نهادسازى، فعاليت‌هاى جارى و مطالعات بنيادين و تدوين برنامه‌ى استراتژيك اطلاع‌رسانى از فعاليت‌هايى است كه شوراى عالى اطلاع‌رسانى انجام داده است.
وى با بيان اينكه تا كنون نزديك به 4 هزار پروژه در اين حوزه و در راستاى اهداف تكفا در كشور آغاز شده، گفت: تمام اعتباراتى كه براى حوزه‌ى پژوهش داشتيم فقط در حوزه‌ى علوم انسانى هزينه كرديم و در بخش تكنولوژيكى هزينه نكرديم چون در اين بخش به طور خودكار هزينه پرداخت مى‌شود و در اين راستا با دانشگاه‌هاى مختلف در زمينه‌هاى اقتصادى، ادبيات، حقوق و ‌جامعه‌شناسى قرارداد بستيم.
جهانگرد در ادامه يادآور شد: فناورى بخش ساده‌ى اين مبحث است و مهمتر از آن بحث بكارگيرى فناورى اطلاعات است، گفت: در طى دو دهه‌ى گذشته بين ما و محيط پيرامونمان گسست خطرناكى شكل گرفته و با دشمن انگارى ارتباط علمى و پژوهشى ما قطع شده و فقدان يك ارتباط و تعامل صحيح با پيرامون باعث شده كه تصور كنيم هرچه مى‌گوييم صحيح است در نتيجه سوادمان نيز نقص پيدا كرده است.
دبير شوراى عالى اطلاع‌رسانى با اظهار تاسف از اينكه در طى دو دهه‌ى گذشته هيچ محصول فكرى جديد در حوزه‌ى علوم انسانى نداشتيم، گفت: اين موضوع بسيار خطرناك است بنابراين هرچه زودتر بايد كارى كنيم كه اين خلاء پر شود و اميدوارم اين همايش و همايش‌هايى از اين قبيل بتواند موجب خلق و توليد محصولاتى براى پاسخ گفتن به اين مبحث مهم و استراتژيك باشد.
دو روبات در يک بيمارستان در لندن به کار گرفته شدند


كارگيرى دو روبات در بيمارستانى در شهر لندن داستانهاى علمى تخيلى را به واقعيت نزديكتر كرده است.
اين دو روبات "خواهرمارى" و "دكتر رابين" نام دارند و در بيمارستان سنت مارى لندن به خدمت گرفته شده‌اند.
اين جفت روبات به پزشكان امكان مى‌دهند بيماران را در يك بخش ديگر بيمارستان يا يك نقطه ديگر دنيا معاينه كنند و با آنها ارتباط برقرار نمايند.
پروفسور "سر آرا دارزى" رييس بخش جراحى و بيهوشى و مراقبتهاى ويژه امپريال كالج لندن كه در بيمارستان سنت مارى جراحى مى‌كند، استفاده از اين روبات‌ها را انقلابى در مراقبتهاى پزشكى توصيف كرد.
وى گفت: اين روباتها راههاى جديدى را در زمينه پزشكى از راه دور پيش‌روى پزشكان مى‌گشايد.
به گفته وى، اين روش فناورى پيشرفته روز را با مراقبت‌هاى بهداشتى پيوند مى‌دهد.
اين روبات‌ها را كه يك و نيم متر ارتفاع دارند يك پزشك از طريق يك اتاق فرمان كنترل مى‌كند.
پزشكان با استفاده از دوربينى كه بر روى سر روبات تعبيه شده است مى‌توانند بيمار را معاينه كنند و بيماران هم مى‌توانند پزشك را از طريق صفحه‌اى كه بر روى صورت روبات قرار دارد، ببينند.
روبات‌ها سوالهايى در مورد سابقه بيمارى از بيماران مى‌پرسند و همچنين نتايج آزمايشها، عكس‌ها و اسكن‌ها را مطالعه مى‌كنند.
قرار است به عنوان بخشى از يك تحقيق محدود، واكنش بيماران به اين روبات‌ها ارزيابى شود.
---------------
اي تي ايران
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13