ايران ويج

نسخه‌ی کامل: در دنياي كامپيوتر چه خبر ؟؟؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
پايان جنگ بازيهای رايانه ای در نمايشگاه لس آنجلس


[تصویر:  _41170469_gamers_xboxpeople203getty.jpg]


نمايشگاه بازيهای رايانه ای لس آنجلس موسوم به ای ۳ در حالی خاتمه يافت که مشتاقان منتظر از راه رسيدن کنسولهای بازی سونی، مايکروسافت و نينتندو هستند.
اين دستگاه ها که طليعه دار فصل نوينی در تاريخ بازيهای رايانه ای خواهند بود، در اين نمايشگاه شمار زيادی از بازديدکنندگان را به خود جلب کردند.
به گفته سازمان دهندگان ای ۳، حدود ۷۰ هزار نفر از اين نمايشگاه سه روزه بازديد کردند. آنکارينو لارا، سردبير وب سايت بازيهای رايانه ای "گيم اسپات" گفت: "امسال نمايشگاه ای ۳ سرآغاز جنگ کنسولها بود. هرکدام از اين توليد کنندگان می خواهند که شما فقط دستگاه های آنها را به تلويزيون خود وصل کنيد."
بازار بازيهای رايانه ای سودآور است. تحليلگران پيش بينی می کنند که ارزش بازار کنسول ظرف پنج سال به بيش از ۱۱ ميليارد دلار بالغ شود.
دستگاه های بازی نسل آينده نويد بخش تصاوير با وضوح بالای سينمايی و قدرت پردازشگر فوق العاده برای عرضه بازيهای هوشمند و پيچيده هستند.
مايکروسافت می خواهد پيشقراول باشد و کنسول ايکس باکس ۳۶۰ را تا نوامبر در سراسر جهان عرضه کند.

[تصویر:  _41140797_full_auto203.jpg]

اين غول نرم افزارسازی در راستای کارزاری گسترده برای سلطه بر بازار، تصميم گرفته است تا پايان امسال ۴۰ بازی برای اين دستگاه خود عرضه کند.
برخی از بازديدکنندگان نمايشگاه لس آنجلس قادر بودند در غرفه بزرگ مايکروسافت بعضی از اين بازيها را از نزديک امتحان کنند.
پلی استيشن ۳ سونی چند ماه بعد از ايکس باکس، در بهار ۲۰۰۶، به دست مصرف کنندگان می رسد، اما جزييات مربوط به اين که نخست در کدام بازار عرضه خواهد شد، مشخص نيست.
سونی می گويد که پلی استيشن ۳ به مدد پردازشگر پيشرفته خود، بعد بی سابقه ای به گرافيکهای رايانه ای خواهد بخشيد. گفته می شود اين پردازشگر ۳۵ مرتبه سريعتر از پلی استيشن ۲ است.
بعد از سونی نوبت به نينتندو می رسد تا دستگاه بازی خود به نام رولوشن را در اختيار علاقه مندان بگذارد. در حالی که سونی به سلطه خود بر اين بازار مغرور شده، نينتندو اميدوار است آرشيو ۲۰ ساله اش از بازيهای رايانه ای قابل دوان لود بتواند حربه ای مخفی باشد.
برخلاف سونی و مايکروسافت که جزييات فنی دستگاه های خود را منتشر کرده اند، نينتندو مشخصات رولوشن را محرمانه نگه داشته است. اين شرکت همچنين تنها غرفه داری بود که در نمايشگاه لس آنجلس هيچ تيزری از بازيهای های نسل بعد خود پخش نکرد.
نينتندو فقط با ارايه نسخه شيک دستگاه بازی قابل حملش موسوم به "گيم بوی ميکرو" بسياری از بازديدکنندگان را غافلگير کرد.
در حالی که دستگاه های جديد در اين نمايشگاه خبر ساز شدند، بازی های زيادی نيز برای دستگاه های موجود عرضه شد تا مشتاقان بازيهای رايانه ای تا رسيدن نسل بعد بازيها سرگرم بمانند.
هر سه شرکت می دانند که در نهايت بازيهايی که ارايه می دهند می تواند زوال يا بقای دستگاه هايشان را تضمين کند. نينتندو در دهه ۱۹۹۰ هواداران وفاداری برای بازيهای عجيب خود داشت که بيشتر در ميان نسل جوان محبوب بود. سونی توانسته است مشتريان بزرگسال را جذب کند.
هنگامی که مايکروسافت در سال ۲۰۰۱ وارد اين بازار شد، بازيهای مناسبی برای عرضه در اختيار نداشت و ترجيح می داد اکثر طراحی ها را، بجای واگذاری به شرکتهای ثالث، خودش انجام دهد.
اين دفعه اين شرکت آمريکايی سخت کوشيده است که شرکتهای ديگر را به خدمت بگيرد و با استخدام شرکت ژاپنی "اسکوير يونيکس" توليد کننده بازيهای محبوب "Final Fantasy"، به دستاورد بزرگی نايل شد.
اما تحليلگران می گويند که اکثر توليد کنندگان بازی ديگر با شرکتهای قرارداد انحصاری امضا نمی کنند و خدمات خود را در اختيار همه سازندگان کنسولهای بازی می گذارند.
مردم همچنين از امتحان کردن پلی استيشن قابل حمل سونی به وجد آمده بودند. اين دستگاه اخيرا در آمريکا به فروش گذاشته شده است و تا سپتامبر به اروپا نمی رسد
اصلاح اندام لاراکرافت برای جلب مصرف کنندگان زن


[تصویر:  20050522151949croft.jpg]


طراحان بازی رايانه ای مهاجم مقبره که به فيلمی سينمايی با هنرنمايی آنجلينا جولی تبديل شد، تصميم گرفته اند برای جلب مصرف کنندگان زن از اندازه سينه شخصيت ماجراجوی اين بازی بکاهند.
ساليان سال است که سينه برجسته، کمرباريک و پاهای کشيده لارا کرافت پسران نوجوان را هيجانزده کرده، ولی در يک سال گذشته فروش اين بازيها افت کرده است.
شرکت ايدوس، طراح بازی مهاجم مقبره تصميم گرفته است طراحی لاراکرافت را قدری اصلاح کند تا اين بازی برای دختران نيز جذاب شود. نتايج تحقيقات اين شرکت بريتانيايی نشان می دهد که دختران اندام اين شخصيت ويدئويی را بيش از حد زنانه می دانند.
در تازه ترين بازی از اين مجموعه با عنوان " مهاجم مقبره: افسانه" اندازه سينه های لارا کرافت کوچکتر از معمول شده است و او کمتر لباسهای تحريک آميز می پوشد.
اين شخصيت ماجراجو در قسمتهايی از اين بازی حتی يک ژاکت يقه گرد آستين بلند به تن دارد، چيزی که در بازيهای قبلی اين مجموعه بندرت ديده می شد.
توبی گارد، خالق اوليه اين شخصيت به روزنامه بريتانيايی تايمز گفته است: "لارا رژيم گرفته است و مسلما اندازه سينه هايش کوچک شده، ولی کماکان خوش اندام است."
در سال ۲۰۰۱ اولين قسمت فيلم اقتباس شده از اين بازی با شرکت آنجلينا جولی اکران شد و دو سال بعد قسمت دوم آن به نمايش درآمد. فيلم داستان دختری به نام لارا کرافت است که جهان را در جستجوی مقبره های گمشده و امپراتوری های فراموش شده سير می کند.
لارا کرافت در خانواده ای ثروتمند متولد شده و در بهترين مدارس تحصيل کرده است. او به مناطق پر خطر و اسرار آميز سفر می کند و به دنبال کتيبه ها و گنجينه های نادر می گردد. او به زبانهای زيادی سخن می گويد و برای مبارزه آموزش ديده است. از هيچکس فرمان نمی برد و حس ماجراجويی اش او را هدايت می کند.
مجموعه بازيهای مهاجم مقبره که در اواسط دهه ۱۹۹۰ برای اولين بار توليد شد، تاکنون بيش از ۲۵ ميليون نسخه فروش داشته اند. راز موفقيت اين بازيها اين بود که بازيگر ناگزير به حل معما، بجای منطق "تيراندازی اول شخص"، بود.
بازيهای مهاجم مقبره از گرافيک سه بعدی بالايی برخوردار است، ولی عنوانهای اخير اين بازی در حد انتظار ظاهر نشده اند.
در ماه مارس بعد از گمانه زنی درباره کاهش سود ايدوس، ارزش سهام اين شرکت در بازار لندن در يک روز بيش از ۳۰ درصد افت کرد.
گوگل به کاربران اينترنت صفحات شخصی ارايه می دهد


[تصویر:  _40181927_netscaler-google203.jpg]

جستجوگر اينترنتی گوگل با براه انداختن خدمات شخصی وب عرصه رقابت با رقبای بزرگش ياهو و مايکروسافت را تنگ تر کرد ولی می گويد برخلاف اين دو سايت رقيب نمی خواهد به يک پورتال اينترنتی تبديل شود.
صفحات جديد گوگل به کاربران امکان می دهد سايتهای محبوب و منابع اطلاعاتی دلخواه را در يک فضای واحد گردآوری کنند.
ياهو و مايکروسافت از قبل به کاربران اين امکان را می دادند تا اخبار، وضعيت آب و هوا، تحولات بازار سرمايه، ايميل و وبلاگهای دلخواهشان را در يک صفحه ببينند.
اما گوگل مصمم است که مردم به استفاده از موتور جستجوگرش ادامه دهند زيرا بيشتر درآمد اين شرکت از محل تبليغات اينترنتی تامين می شود.
با افزايش پول صرف شده برای آگهی های اينترنتی، صنعت جستجو در اينترنت رقابتی تر شده است و برای همين گوگل می ترسد کاربران را از دست بدهد.

پورتال چسبنده

اما اين سايت اصرار دارد که بگويد به يک پورتال اينترنتی تبديل نشده است، زيرا پورتال نام ناپسندی در صنعت جستجو است.
کارشناسان عقيده دارند پورتالها "چسبنده" هستند و کاربران را برای مدتهای طولانی در يک صفحه نگه می دارند و در نتيجه احتمال مشاهده و کليک روی آگهی های ديگر کاهش می يابد.
اريک اشميت، مدير اجرايی گوگل تاکيد کرد: "گوگل پورتال نيست، بلکه ابزاری برای شخصی سازی کار با اينترنت است."
با اين حال، سايت گوگل برای جلب رضايت آگهی دهندگان بايد اطمينان يابد که کاربران همچنان از موتور جستجوی اين غول اينترنتی استفاده می کنند.
فعلا گوگل نمی خواهد آگهی های هدفمند را در اين صفحات شخصی قرار دهد، ولی عرضه آگهی در آينده را منتفی ندانسته است، زيرا پتانسيل آن برای افزايش درآمد وسوسه انگيز است.

پرهيز از پراکندگی

گوگل در پروژه ای موسوم به فيوژن قصد دارد طيف گسترده ای از مطالب را برای خدمات شخصی خود مانند اخبار بی بی سی و نيويورک تايمز را ارايه دهد.
تاکنون گوگل ترکيبی از خدمات پراکنده را مانند جی ميل برای ايميل و پيکاسا برای مبادله عکس ارايه داده است، اما رقبای اين شرکت آمريکايی محتوای خود را در يک صفحه شخصی عرضه کرده اند.
مفسران اين صنعت از ديرباز گفته بودند که گوگل بايد زودتر از اين نسخه خود از صفحات شخصی را ارايه کند.
بنا به اعلام يک سايت که تعداد مراجعه های اينترنت را می سنجد، ۲۵ درصد بازديدکنندگان سايت ياهو از صفحات شخصی آن نيز استفاده می کنند که نشان می دهد تاثير آن بر درآمد احتمالی، چشمگير است.
اما گوگل به عنوان بزرگترين جستجوگر اينترنت همواره بر اين واقعيت مباهات کرده که سکوی جستجوی است، واقعيتی که از زمان راه اندازی اين سايت در سپتامبر ۱۹۹۸ بندرت تغيير کرده است.
گوگل قول داده که اين الگوی کلاسيک تغيير نخواهد کرد و کاربران قادر خواهند بود بين صفحات شخصی و صفحه سنتی اين سايت تردد کنند.

هراس از افت درآمد

گوگل در ماه آوريل خبر داد که درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی شش برابر رشد کرده و به ۳۶۹ ميليون دلار رسيده است. اين شرکت اعلام کرد که کاربران بيشتری روی آگهی های جستجوگر گوگل کليک کرده اند و آگهی دهندگان بيشتری در آمريکا و ساير کشورها به تبليغات اينترنتی روی آورده اند.
سود خالص گوگل در سه ماه اول ۲۰۰۵ از ۶۴ ميليون دلار به ۳۶۹ ميليون دلار افزايش يافت و يک دلار و ۳۹ سنت را نصيب هر سهم کرد. در همين مدت، درآمد ناخالص اين شرکت آمريکايی از ۶۵۱ ميليون دلار به يک ميليارد و ۲۶۰ ميليون دلار بالغ شد.
اين شرکت که در کاليفرنيا واقع شده، بيشتر بخاطر وب سايتش معروف است ولی خدمات ايميل، نقشه جاده ها و تصاوير ماهواره ای و فضای وبلاگ ارايه می دهد. اخيرا گوگل ظرفيت صندوق پستی الکترونيکی خود را به دو گيگا بايت ارتقا داد.
اريک اشميت، مدير اجرايی گوگل اعلام کرده است که فعاليت خارجی يکی از موتورهای مهم رشد شرکتش است. ارزش بازاری گوگل ۶۴ ميليارد دلار تخمين زده می شود.
رقبای اصلی گوگل در بازار تبليغات جستجوگرها سايتهای ياهو و ام اس ان متعلق به مايکروسافت هستند. برخلاف اين رقبا، تقريبا تمام درآمد گوگل از محل آگهی های متنی است که هنگام جستجوی يک کليد واژه در اينترنت همسو با آن موضوع ظاهر می شود.

درآمد آگهی های اينترنتی

درآمد گردانندگان موتورهای جستجو در اينترنت زمانی حاصل می شود که کاربران روی آگهی های متنی کليک کنند.
گوگل فضای تبليغاتی خود را بر اساس يک سيستم حراج اينترنتی می فروشد. ميانگين هزينه هر کليک برای آگهی دهندگان در ماه مارس يک دلار و ۷۵ سنت بود که نسبت به فوريه نشانگر شش درصد رشد است.
در ماه مارس، گوگل بيش از دو ميليارد تقاضای جستجو داشت و حال آن که سهم سايت ياهو ۹۰۷ ميليون مورد بود.
گفتنی است که شرکت ياهو دو برابر گوگل پرسنل دارد و در سه ماهه اول امسال يک ميليارد و ۱۷۰ ميليون دلار درآمد و ۲۰۴ ميليون دلار سود خالص داشت.
اما برخی کارشناسان وابستگی درآمد گوگل به اين نوع آگهی ها را يک عامل خطرآفرين ارزيابی کرده اند. اين شرکت در سه ماهه اول امسال ۴۶۲ ميليون دلار کميسيون به سايتهای شريک خود پرداخته است که از خدمات تبليغاتی گوگل استفاده می کنند.
با وجود اين موفقيتها، گوگل با چالشهای فراوانی مواجه است که يکی از آنها تلاش شرکت مايکروسافت برای کسب بخشی از درآمد بازار تبليغات موتورهای جستجوگر است.
همچنين با گرمتر شدن هوا، مردم معمولا زمان بيشتری را در بيرون از خانه سپری می کنند و در نتيجه زمان کمتری را صرف جستجو در اينترنت می کنند. ممکن است اين موضوع از درآمد گوگل و رقبای آن در سه ماهه دوم و سوم بکاهد.
منبع بي بي سي
کارکنان آی بی ام در اعتراض به اخراجها سياهپوش می شوند


[تصویر:  20050523181641ib3ai.jpg]

اتحاديه های کارگری شرکت آی بی ام در آمريکا از کارکنان اين رايانه ساز خواسته اند در اعتراض به تصميم مديران اين شرکت برای اخراج شمار زيادی از کارکنان لباس عزا بپوشند.
آی بی ام می خواهد بين ۱۰ تا ۱۳ هزار نفر يا چهار درصد از کارکنانش را عمدتا در اروپا اخراج کند تا از هزينه های خود بکاهد. سخنگوی يکی از اين اتحاديه ها اعلام کرد: "ما از کارکنان خواسته ايم لباس سياه و آبی مثل پيراهن مشکی و جين بپوشند. سياه و آبی نشان می دهد کارکنان چقدر از اين طرح لطمه خورده و کبود شده اند."
اين درحالی است که مديريت آی بی ام اين اتحاديه ها را به رسميت نشناخته و هرگونه اقدام اعتراض آميز می تواند برای شرکت کنندگان گران تمام شود.
اکثر مشاغل حذف شده در بريتانيا، آلمان، فرانسه و ايتاليا صورت خواهد گرفت. در اين کشورها نيز اعتراضهای مشابه ای برگزار شده است.
مسئولان بزرگترين رايانه ساز جهان ابراز اميدواری کرده اند با اخراج اين گروه حدود يک و نيم ميليارد دلار صرفه جويی کنند. اين شرکت در اروپا يکصد هزار کارمند دارد و حدود ۲۵ هزار نفر آنها در بريتانيا زندگی می کنند.
اين خبر درست چند هفته بعد از آن اعلام شد که آی بی ام اعلام کرد درآمدش در سه ماهه نخست سال ۲۰۰۵ ضعيفتر از انتظار بوده است. اين شرکت که دفتر مرکزی آن در شهر نيويورک واقع شده، ناتوانی در عقد قراردادهای فروش و رشد کند اقتصادی در بازارهای مهم اروپايی خود را در اين مورد مقصر دانست.
سود خالص آی بی ام در سه ماهه منتهی به ۳۱ مارس ۲۰۰۵ يک ميليارد و ۴۱۰ ميليون دلار يا ۸۵ سنت برای هر سهم اعلام شده است. سود اين شرکت در دوره مشابه سال گذشته يک ميليارد و ۳۶۰ ميليون دلار بود.
فروش اين توليدکننده رايانه در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی حدود ۲۲ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار عنوان شده ولی تحليلگران پيش بينی می کردند اين رقم ۲۳ ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار باشد.
اروپا نقطه ضعف آی بی ام در سه ماهه نخست ۲۰۰۵ بود و اين شرکت کندی رشد اقتصادی در کشورهايی مانند آلمان، فرانسه و ايتاليا را مقصر می داند.
هنگام انتشار خبر افت فروش در سه ماه اول، مارک لوريج، رييس مالی آی بی ام هشدار داد که "اصلاحات بزرگی" بايد صورت پذيرد. اين گروه اکنون قصد دارد برنامه ها و عمليات خود در اروپا را برای کاهش ديوان سالاری در کشورهای دارای رشد پايين يکپارچه سازد.
اين شرکت در بيانيه ای اعلام کرد: "آی بی ام چند واحد عملياتی کوچکتر و انعطاف پذيرتر در اروپا داير می کند تا تماس مستقيم با مشتری را افزايش دهد."
جان بوکووينسکی، سخنگوی اين غول رايانه سازی اعلام کرد که اکثر اين کارکنان مازاد بر نياز داوطلبانه بيرون خواهند رفت و مذاکره با اتحاديه ها و شوراهای کار برای تعيين جدول زمانی اين اخراجها در اروپا آغاز شده است.
با اين حال، تحليلگران ابراز ترديد کردند که اين شرکت بتواند همه اين کارکنان مازاد را بدون توسل به زور کنار بگذارد. مارک هرسکوويتس، مدير يک صندوق سرمايه گذاری در آمريکا، گفت: "نمی دانم آی بی ام چگونه می خواهد ده هزار نفر را کنار بگذارد."
وی افزود که مشکلات آی بی ام ربطی به کندی رشد صنعت جهانی فناوری اطلاعات ندارد. اين شرکت قبلا نيز گامهايی برای يکپارچه سازی ارکان مديريت خود برداشته و واحد توليد رايانه های شخصی خود را به مبلغ يک ميليارد و ۷۵۰ ميليون دلار به شرکت چينی لنوو فروخته است.
ساليان سال است که آی بی ام کوشيده است تا بفهمد چند نفر کارمند نياز دارد و شمار کارکنانش از اواخر دهه ۱۹۸۰ نوسان داشته است.
شمار کارکنان آی بی ام در سال ۱۹۸۵ به اوج خود يعنی ۴۰۵ هزار نفر رسيد و بعد در سال ۱۹۹۴ به ۲۱۹ هزار نفر کاهش يافت. اين شرکت تا دسامبر سال گذشته ۳۲۹ هزار نفر کارمند داشته است.
مخالفت با کتابخانه آنلاين گوگل شدت گرفت


[تصویر:  _40181927_netscaler-google203.jpg]

جستجوگر اينترنتی گوگل که قصد دارد محتوای کتابخانه های دانشگاهی را در دسترس کاربران اينترنتی جهان قرار دهد، به نقض گسترده قوانين حمايت از حقوق مؤلفان متهم شده است.
يک انجمن صنفی که نماينده ناشران مجلات دانشگاهی و کتابهای پژوهشی است، نامه ای به گوگل نوشته و مدعی شده است که اين پروژه عواقب مالی مشکل سازی برای ناشران خواهد داشت و می تواند به فروش آثار آنها لطمه بزند.
اواخر سال گذشته گوگل خبر داد که با پنج دانشگاه بزرگ جهان از جمله هاروارد و آکسفورد توافق کرده است تا بخش اعظم آثاری را که در کتابخانه های آنها نگهداری می شود تصويربرداری کند و در اينترنت قرار دهد.
هدف اين طرح آن بود که به پژوهشگران در هر نقطه جهان امکان بدهد تا تنها با چند کليک ماوس به متون مهمی دست يابند که قبلا دورازدسترس بوده است.
رئيس کتابخانه دانشگاه آکسفورد گفت که اين طرح می تواند اهميتی تقريبا به اندازه اختراع ماشين چاپ بيابد.
گوگل نيز مدعی شد که انگيزه اش از چنين برنامه ای کاملا نوعدوستانه است و آن را تحقق آرزويی قديمی دانست که بنيانگذاران ميلياردرش، سرگی پيج و لری برين از دوران دانشجويی، هنگامی که بر پروژه يک کتابخانه ديجيتال کار می کردند در سر داشتند.
اما اين طرح گوگل از همان آغاز با مخالفتهايی روبرو شد. آخرين نمود اين مخالفتها، در نامه ای خطاب به مديران گوگل بروز يافت که از سوی انجمن نشريات دانشگاهی آمريکا، انجمنی که نماينده ناشران غيرانتفاعی کتابهای آکادميک است، نوشته شد.
اين سازمان خواسته است تا با پاسخ به شانزده سئوال، به مسائلی که مورد توجه و دغدغه ناشران هستند، توضيح روشنی بدهد. از نظر اين سازمان، برنامه تصويربرداری از کتب، مقررات حمايت از حقوق مؤلفان را به طور اساسی و در سطح گسترده ای نقض می کند.
همچنين طرح گوگل با مخالفتهايی در فرانسه هم روبرو شده است. محافل فرانسوی، نگران هستند که اين پروژه بر تسلط زبان انگليسی و شيوه تفکر انگلوساکسون بر فرهنگ جهانی بيفزايد.
فرانسه و چند کشور ديگر اروپايی به تازگی توانسته اند حمايت اتحاديه اروپا را برای راه اندازی يک پروژه رقيب به دست آورند تا کتابهای غيرانگليسی زبان را پس از تصويربرداری در اينترنت عرضه کنند.
حاميان و هواداران طرح گوگل می گويند که حقوق مولف در اين پروژه حفظ می شود زيرا بسياری از آثاری که به طور کامل تصويربرداری و ارائه می شوند، متونی قديمی هستند که مولفانشان زنده نيستند و در مورد آثاری که دارای حق مولف يا کپی رايت هستند، تنها فهرستی از محتوای کتاب و خلاصه ای چندخطی بر روی اينترنت در دسترس قرار خواهد گرفت.
دعوت از علاقه مندان برای حضور در کارگاه راهبری اينترنت اجلاس تهران


کارگاه راهبری اینترنت در روز دوم اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی 11 خرداد ماه در محل سالن اجلاس سران (تهران) در حاشیه اجلاس منطقه اي تهران برگزار مي شود.
در همين راستا، کارگروه راهبري اينترنت از علاقه مندان و متخصصين دعوت کرده است که براي ثبت نام و شرکت در اين کارگاه درخواست خود را به آدرس پست الکترونيک: workshop@wgig.info ارسال نمايند.
درخواست باید شامل نام و نام خانوادگي، نام آخرين مدرک تحصيلي، سمت و شغل فعلي و شماره تماس تلفنی باشد.
اين کارگاه از ساعت 10 تا 13 برگزار خواهد شد و شرکت در آن رايگان خواهد بود
به گزارش لابراتوار پاندا يك بدافزار جديد كه با ورود به كامپيوتر ها و دزديدن برخى فايلها از كاربران اخاذى مى كند در اينترنت مشاهده شده است.

اين تروجان با پنهان كردن برخى فايلها به كاربر اعلام مى كند كه در ازاى دريافت 200 دلار آن فايل ها را آزاد مى كند.

اين رفتار كه تا كنون در اينترنت توسط هيچ بدافزارى مشاهده نشده بود، باعث شده كه FBI
به كاربران در ايالت متحده امريكا در اين زمينه هشدار جدى دهد.

Panda Lab اين بدافزار را كه يك تروجان است ، Trj.PGPCoder.A نام گذارى كرده است . اين تروجان به محض نصب شدن بر روى سيستم 2 ورودى در رجيسترى ويندوز ايجاد مى كند: يكى براى اينكه مطمئن شود با هر بار روشن شدن كامپيوتر مجددا اجرا مى شود و دومى براى
شمارش فايل هايى كه قبلا توسط كدهاى آلوده مورد هجوم قرار گرفته اند. سپس اقدام به جستجو براى يافتن فايلهايى مى كند كه پسوند آنها مطابق با ليستى است كه اين تروجان همراه خود دارد.

اين
پسوند ها عبارتند از : DOC ( فايلهاى word ) ،‌ HTML ( وب پيج ها )،‌ JPG ( فايلهاى تصويرى )‌، XLS ( فايلهاى Excel ) ZIP و RAR ( فايلهاى فشرده شده ).

پس از يافتن فايلهايى با پسوند هاى مذكور، آنها را از ديد كاربر پنهان مى كند . اقدام بعدى ايجاد
يك فايل متنى بر روى دايركتورى هاى مختلف سيستم است. متن فايل مزبور داراى يك آدرس ايميل است و هشدارى به كاربر كه در صورت تمايل به آزاد شدن فايل هاى گروگان گرفته شده بايد نامه اى به آن آدرس ايميل بفرستد و مبلغ 200 دلار نيز به عنوان غرامت پرداخت كند.

براى در امان بودن از خطر آلوده شدن به Trj.PGPCoder.A شركت Panda Software پيشنهاد مى كند كه كاربران آنتى ويروس هاى خود را بروز كنند .

خدا رحم کنه!
ممنون ازت كامران جان.
----------------------
نرخ جهاني فروش رايانه‌هاي شخصي در سال جاري ‌٢/١٠ درصد افزايش خواهد يافت


بر اساس آمار منتشر شده از سوي شركت تحقيقاتي گارتنر، پيش‌بيني مي‌شود كه نرخ جهاني خريد و فروش رايانه‌هاي شخصي با توجه به افزايش تقاضا براي تلفن‌هاي همراه و لپ‌تاپ‌هاي شخصي در سال جاري ‌٢/١٠ درصد افزايش پيدا كند.
به گزارش سرويس بين‌الملل ايسنا، اين شركت چشم‌انداز خود را از پيش‌بيني قبلي كه ‌٩/٩ درصد بوده بالاتر برده است، اما اين دورنما نشان دهنده‌ي كاهش سرعت فروش رايانه‌ي شخصي پس از رشد محاسبه شده‌ي ‌١٥ درصدي در سال ‌٢٠٠٤ مي‌باشد.
اين شركت تحقيقاتي پيش‌بيني كرده است كه فروش ‌١/٢٠٢ ميليون دستگاه با نقل و انتقال رايانه‌هاي شخصي همراه در سال ‌٢٠٠٥ در حدود ‌٥/٢٦ درصد افزايش يابد و نيز در همين زمان ‌٦/٤ درصد افزايش فروش desktop مشاهده خواهد شد.
به گفته‌ي اين كارشناسان، همزمان با كاهش هزينه‌ها و فراگير شدن فناوري‌هاي بي‌سيم، توجه روز افزون كاربران به رايانه‌هاي همراه و نيز جذب كاربران جديد هم‌چنان ادامه دارد.
بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه تعداد كاربراني كه رايانه‌هاي پرتابل را جايگزين انواع روميزي مي‌كنند رو به افزايش است و اين يكي از چند فاكتوري است كه به رشد اين صنعت كمك كرده است.
ياهو خدمات ايميل جديد ويژه ارسال عكس هاي ديجيتالي راه‌اندازي كرد


شركت "ياهو" در حال آزمايش خدمات ايميل جديد ويژه ارسال عكسهاي ديجيتالي است كه استفاده از آن، ارسال عكس در اينترنت را بسيار تسهيل خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين خدمات جديد "ياهو" از روز پنج‌شنبه به صورت رايگان راه‌اندازي شده و كاربران مي‌توانند با مراجعه به آدرس اينترنتي
‪http://photomail.mail.yahoo.com‬
آن را آزمايش كنند.
با استفاده از اين خدمات جديد به نام "فوتوميل"(‪ ،(PhotoMail‬كاربران مي‌توانند تا ‪ ۳۰۰‬عكس را به صورت كوچك شده(‪ (thumbnail‬براي تعداد نامحدودي از دريافت‌كنندگان ، ارسال كنند و از آنجا كه اين تصاوير به صورت كوچك و كم ظرفيت ارسال مي‌شوند، حتي چنانچه ميل باكس دريافت‌كننده از حجم بالايي برخوردار نباشد، باز هم مي‌تواند اين ايميل حاوي ‪ ۳۰۰‬عكس كوچك را دريافت كرده و سپس هر تعداد از تصاوير را كه خواست، به صورت كامل دانلود كند.
در واقع هنگامي كه يك كاربر ايميلي حاوي تعدادي عكس براي كاربري ديگر ارسال مي‌كند، اين عكسها در رايانه‌هاي مركزي "ياهو" ذخيره شده و تنها نمونه‌هاي كوچك و كم ظرفيت شده آنها براي كاربر دوم ارسال مي‌شود كه او مي‌تواند روي هر عكس كوچك دلخواه كليك كرده و عكس بزرگ شده مربوط به همان تصوير را از سرورهاي "ياهو" دانلود كند.
ارسال تصاوير به كمك خدمات جديد "فوتوميل" شركت "ياهو" با نصب يك نرم‌افزار كوچك و رايگان روي رايانه ممكن مي‌شود و كاربران مي‌توانند بسيار ساده‌تر از روشهاي مرسوم در خدمات ايميل ساير شركتها، عكسهاي ديجيتالي مورد نظر خود را براي ديگران ارسال كنند.
كارشناسان عقيده دارند شركت "ياهو" با راه‌اندازي "فوتوميل" تلاش كرده‌است تا كاربران بيشتري را از خدمات "هات ميل" شركت مايكروسافت و "جي‌ميل" شركت گوگل به سوي خدمات ايميل خود جلب كند.
هكرها ترجيح مي‌‏دهند فعاليت خود را كنترل كنند


كارشناسان اينترنت مي‌‏گويند: ويروس نويسان ترجيح مي‌‏دهند حاصل كار آنها به جاي آن كه يك پديده همه‌‏گير جهاني باشد به گروه خاصي محدود شود؛ چرا كه گسترش جهاني باعث فاصله گرفتن آنها از فعاليت اصلي خود يعني طراحي و فروش بوت نت‌‏ها مي‌‏شود.
بوت نت‌‏ها، رايانه‌‏هايي هستند كه به ويروس‌‏هايي آلوده شده‌‏اند كه به هكر امكان كنترل رايانه را مي‌‏دهد. هكر با كنترل اين رايانه‌‏ها از آنها به عنوان پايگاهي جديد براي ارسال پيام‌‏هاي هرز و طراحي حمله‌‏هاي DDOS كمك مي‌‏گيرد.
كارشناسان آزمايشگاه امنيت شبكه كاسپرسكي در روسيه مي‌‏گويند: تاثير جرايم سازمان يافته بر صنعت نرم افزارهاي مخرب باعث شده ويروس نويسان به تاكتيك‌‏هاي جديد روي بياورند.
ويروس نويسان حرفه‌‏اي به جاي آن كه ويروس‌‏هايي را توليدكنند كه توانايي آلوده كردن رايانه‌‏هاي بي‌‏شماري را داشته باشد ترجيح مي‌‏دهند بين 5 تا 10 هزار رايانه را آلوده كنند و يك شبكه شخصي از كامپيوترهاي زومبي (آلوده) را براي خود ايجاد كنند.
هكرها به اين نتيجه رسيده‌‏اند؛ براي ارسال پيام‌‏هاي هرز و طراحي حمله‌‏هاي DDOS بين 5 تا 10 هزار رايانه كافي است و ديگر نيازي به آلوده كردن ميليون‌‏ها رايانه نيست؛ به همين خاطر هكرها تاكتيك‌‏هاي خود را تغيير داده‌‏اند، چون نيازي به ايجاد يك اپيدمي جهاني ندارند.
برزيل، پيشگام استفاده از نرم افزارهای رايگان در جهان در حال توسعه


[تصویر:  _41209795_brazil_computer_ap2032.jpg]

وزارتخانه ها و شرکتهای دولتی برزيل، به طور فزاينده، از سيستم عامل ويندوز دست می کشند و از سيستمهای "منبع باز" مانند لينوکس استفاده می کنند.
سرجيو آمادو، مدير موسسه ملی فناوری اطلاعات در برزيل به بی بی سی می گويد: "دليل شماره يک اين تغيير، اقتصادی است."
وی توضيح می دهد که دولت کشورش در حال حاضر برای هر رايانه به شرکت مايکروسافت، سازنده ويندوز، ۵۰۰ دلار می پردازد. آقای آمادو می افزايد: "اگر به نرم افزار منبع باز روی بياوريد، به شرکتهای خارجی پول کمتری خواهيد پرداخت و اين مبلغ می تواند در کشوری مانند برزيل که هنوز راه درازی برای توسعه در بخش فناوری اطلاعات در پيش دارد، قابل توجه باشد."
دولت برزيل مجموعا برآورد می کند که می تواند از طريق استفاده از نرم افزارهای منبع باز بجای ويندوز ساليانه ۱۲۰ ميليون دلار صرفه جويی کند.
لوويس ايناسيو دا سيلوا، رييس جمهور برزيل، در حال بررسی پيش نويس فرمانی است که اگر تصويب شود، اين تغيير نرم افزاری را برای ادارات دولتی اجباری خواهد کرد.

يارانه رايانه

برای آقای داسيلوا، اين تغيير رويه می تواند در کشوری که ۹۰ درصد مردم از اينترنت استفاده نکرده اند، يک مساله حياتی توسعه محسوب شود.
دولت وی از طريق معافيت مالياتی، رايانه را به خانواده های کم درآمد با يارانه می فروشد. برزيلی ها می توانند با حداقل ۵۵۰ دلار، به صورت قسطی، يک دستگاه کامپيوتر ساده بخرند که با سيستم عامل منبع باز کار می کند.
خوزه لوييس سزار، رييس بخش فناوری اطلاعات در بانک مرکزی برزيل، به بی بی سی گفته است: "نرم افزارهای منبع باز فرصتی بزرگ برای کشورهای در حال توسعه است. اگر کاربران رايانه در يک منطقه جغرافيايی تخصص خود را به خدمت بگيرند، می توانند نرم افزاری توليد کنند که کاملا مناسب نيازهايشان است."
آقای سزار يکی از چهره های برجسته "سازمان جهانی نرم افزار رايگان" است که توسط ائتلاف گسترده ای از کاسبکاران و سازمانهای غيردولتی برزيل تشکيل شده است.
هدف اين سازمان جديد ترغيب همکاری بيشتر و مبادله ايده بين دولتها، شرکتهای تجاری و مردم دنيای در حال توسعه جهت از بين بردن "شکاف ديجيتالی" با دنيای توسعه يافته است.

[تصویر:  20050603171725linux.jpg]

زاغه های مجهز

يک نمونه موفق از تلاش برزيلی ها، طرح "هدف بازيافت" است که فناوری رايانه را به زاغه های حومه سائو پائولو می گستراند.
دالتون مارتينز، سازمان دهنده اين پروژه به بی بی سی گفته است: "ما در اينجا ۸۰ کامپيوتر داريم که همگی را شرکتهای برزيلی اهدا کرده اند."
آقای دالتون توضيح داد که نرم افزارهای منبع باز عنصر اساسی اين پروژه است، زيرا به شدت از هزينه ها می کاهد و می توان اين نرم افزارها را مطابق با نيازهای محلی تغيير داد.
وی به بی بی سی گفته است: "ما از لينوکس استفاده می کنيم در نتيجه می توانيم گرافيک و محتوی زبانی را بر بومی سازيم. زندگی در اينجا مفهوم خاصی دارد و ما بايد فناوری را سازگار با نيازهای اين اجتماع کنيم."
آقای دالتون عقيده دارد ويندوز به اين اندازه انعطاف پذير نيست، زيرا کد منابع آن محرمانه نگه داشته شده است.

پاسخ مايکروسافت

بيل گيتس، بنيانگذار مايکروسافت و ثروتمندترين مرد جهان چه پاسخی برای اين چالش دارد؟
ظاهرا آقای گيتس فعلا نگران نيست. بيش از ۹۰ درصد رايانه های شخصی جهان هنوز با سيستم عامل ويندوز کار می کنند. با اين حال، آقای گيتس در ژانويه کوشيد ديداری شخصی با رييس جمهور برزيل در اجلاس جهانی اقتصاد در شهر داووس در سوئيس داشته باشد ولی موفق نشد.
دفتر مايکروسافت در برزيل در بيانيه ای به بی بی سی گفت: "ما قويا معتقديم دولتها و کاربران بايد در انتخاب نرم افزار و هر فناوری که برای نيازهای خود صلاح می دانند، آزاد باشند. اما هنگامی که هزينه و سود را کنار هم می گذاريم، فکر می کنيم مايکروسافت بهترين جنس را ارائه می دهد."
اين بيانيه افزود که نرم افزار منبع باز ممکن است دربرگيرنده هزينه های پنهان باشد. مديران مايکروسافت همچنين امنيت نرم افزاری برنامه هايی که کد منابع شان به رايگان در دسترس قرار می گيرد، به زير سوال برده اند.
مايکروسافت اخير يک نسخه ارزانتر از ويندوز ايکس پی را در برزيل عرضه کرد و در ماه آوريل اعلام کرد به شرکتهای اين کشور که برای خريد ويندوز سرمايه گذاری می کنند، اعتبار تازه ای اعطا می کند.

نبرد سازمان ملل

دولت برزيل از حالا به اجلاس فناوری اطلاعات سازمان ملل که قرار است در ماه نوامبر در تونس برگزار شود، چشم دوخته است.
ديپلماتهای اين کشور می کوشند در اعلاميه نهايی به مزايای نرم افزار منبع باز تاکيد شود. آنها توانسته اند حمايت هند را به دست آورند و اکنون به دنبال پشتيبانی گسترده تر جهان در حال توسعه هستند.
آقای سزار با اين حال هشدار می دهد: "اشتباه است که اين تلاش را نبرد شخصی با آقای گيتس جلوه دهيم، اما فکر می کنم نرم افزار رايگان، وی را ترغيب خواهد کرد تا در کسب و کارش تجديد نظر کند. دنيای فناوری گسترده شده است. صدها هزار نفر می کوشند تا نرم افزارهای رايگان را بهبود بخشند. الگوی بسته قديمی برای بقا بايد خود را وفق دهد."
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13