ايران ويج

نسخه‌ی کامل: در دنياي كامپيوتر چه خبر ؟؟؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
گوگل بانكدار الكترونيك


[تصویر:  20050619164318google_wallet.jpg]


جستجوگر اينترنتی گوگل آماده می شود تا امسال يک سيستم پرداخت الکترونيکی را به مشتريانش ارايه دهد که کارشناسان پيش بينی می کنند نه تنها درآمد اين شرکت را تقويت می کند، بلکه تهديدی مالی برای يکی از بزرگترين آگهی دهندگانش، سايت eBay خواهد بود.
روزنامه وال استريت ژورنال اين خبر را به نقل از منابع آشنا با گوگل منتشر کرد ولی جزييات بيشتری ارايه نداد. سخنگوی گوگل، بزرگترين شرکت رسانه ای جهان، نيز حاضر نشد توضيح دهد اين استراتژی به چه مفهومی خواهد بود.
احتمال ورود اين شرکت اينترنتی به عرصه نقل و انتقال الکترونيکی پول می تواند رقابت شديد با سيستم PayPal متعلق به حراجی eBay براه اندازد.
پايپر جفرای، تحليلگر اينترنت که تحولات هردو سايت را از نزديک دنبال می کند، گفت: "اين سرويس می تواند ضربه منفی بسيار بزرگی برای eBay باشد."
منابع مطلع می گويند گوگل در ماه آوريل شرکتی به نام "بنگاه پرداخت گوگل" تاسيس کرد که عملياتش را با رمز Google Wallet آغاز خواهد کرد. کاربران می توانند از کيف الکترونيکی خود که نوعی اعتبار است، هزينه ها را به صورت آنلاين بپردازد.
در ساليان اخير کابران اينترنت بر هراس خود از نقل و انتقال الکترونيکی پول غلبه کرده اند. گوگل به دليل داشتن شمار زيادی مشترک از جمله برای سرويس ايميل خود می تواند خدمات پرداختی خود را با حداقل هزينه تبليغ کند.
بزرگترين شرکت رسانه ای دنيا می تواند در کنار اين سرويس پرداخت، اطلاعات بازاريابی ارزشمندی به دست آورد که نشان می دهد کاربران پول خود را صرف چه چيزهايی می کنند. آنگاه اين جستجوگر می تواند برای آن موارد آگهی بگيرد.
تحليلگران احتمال می دهند اين جستجوگر تنها به دنبال کابران عادی نيست، بلکه می خواهد صاحبان وب سايتها را نيز جذب کند. اغلب اين افراد خواهان شيوه ای آسان برای دريافت پول از طريق کارتهای اعتباری هستند.
سرويس "پی پل" در سه ماهه اول امسال ۲۳۳ ميليون دلار يا ۲۳ درصد درآمد حراجی eBay را تامين کرده بود. اين شرکت که دفتر مرکزی اش در سن خوزه آمريکاست، در سال ۲۰۰۲ پی پل را به مبلغ يک ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار خريد.
در اين سرويس از نقل و انتقال پول بين دو حساب بانکی يا کارت اعتباری کارمزد دريافت می شود. پی پل بيش از ۷۰ ميليون مشترک دارد که می توانند به ۴۵ کشور پول بفرستند.
پيش بينی می شود امسال پی پل بيش از يک ميليارد دلار درآمد داشته باشد.
کارشناسان احتمال می دهند با آمدن گوگل به صنعت بانکداری اينترنتی، وابستگی درآمد اين شرکت به تبليغات کمتر خواهد شد. اين جستجوگر در سه ماهه اول سال جاری ميلادی تقريبا تمام درآمد يک ميليارد و ۲۶۰ ميليون دلاری خود را از آگهی های متنی به دست آورد.
کسانی که حراجهای سايت eBay را اداره می کنند، از خريداران بزرگ آگهی های گوگل هستند.
درحال حاضر ارزش گوگل به ۸۰ ميليارد دلار رسيده و بدين ترتيب اين شرکت اينترنتی بالاتر از تايم وارنر با ۷۸ ميليارد دلار می ايستد. اين رشد ارزش سهام در حالی اتفاق افتاده است که فروش ساليانه گوگل تنها به سه ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار رسيد که با درآمد ۴۲ ميليارد دلاری تايم وارنر قابل قياس نيست.
گوگل در حالی به با ارزش ترين شرکت رسانه ای جهان تبديل شده است که تنها ده ماه از عرضه سهام آن می گذرد. هنگامی که سهام گوگل اولين بار در اوت ۲۰۰۴ پذيره نويسی شد، ارزش آن ۸۵ دلار برای هر سهم تعيين شده بود.
گوگل برای تقويت سلطه خود بر بازار جستجوگرها ابتکارهای جالبی را اعلام کرده که يکی از آنها امکان جستجو در اينترنت به زبان رمانش است. تنها ۳۵ هزار نفر از ساکنان کوهستانهای جنوب شرقی سوئيس به اين زبان صحبت می کنند.
اين شرکت همچنين خبر داد که دارندگان موبايلهای برخوردار از خدمات اينترنت می توانند هنگام جستجو در اين سايت فقط نتايجی را مطالبه کنند که با مرورگرهای مخصوص گوشی تلفن همراه سازگار است.
تاکنون گوگل ترکيبی از خدمات پراکنده را مانند جی ميل برای ايميل و پيکاسا برای مبادله عکس ارايه داده است، اما رقبای اين شرکت آمريکايی محتوای خود را در يک صفحه شخصی عرضه کرده اند.
گوگل بيشتر درآمدش را از محل آگهی های متنی بدست می آورد که در کنار نتايج جستجوهايش نمايان می شود.
گوگل در ماه آوريل خبر داد که درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی شش برابر رشد کرده و به ۳۶۹ ميليون دلار رسيده است. اين شرکت اعلام کرد که کاربران بيشتری روی آگهی های جستجوگر گوگل کليک کرده اند و آگهی دهندگان بيشتری در آمريکا و ساير کشورها به تبليغات اينترنتی روی آورده اند.
سود خالص گوگل در سه ماه اول ۲۰۰۵ از ۶۴ ميليون دلار به ۳۶۹ ميليون دلار افزايش يافت و يک دلار و ۳۹ سنت را نصيب هر سهم کرد. در همين مدت، درآمد ناخالص اين شرکت آمريکايی از ۶۵۱ ميليون دلار به يک ميليارد و ۲۶۰ ميليون دلار بالغ شد.
پروژه سه ساله فارسى سازى لينوكس


د ى ماه ،۸۱ قرار داد پروژه اى امضا شد كه بر اساس آن، مى بايست تا سال ،۸۴ « سيستم عامل ملى» دست كم در نهادهاى دولتى، سيستم اصلى رايانه ها باشد.
«لينوكس» را انتخاب كردند تا به جاى « ويندوز» هاى آمريكايى، هدايت رايانه هاى ايران را به عهده بگيرد.
سال اول، شوراى عالى انفورماتيك اجراى پروژه را به جمعى از كارشناسان دانشگاه صنعتى شريف سپرد و گفت و گو و مصاحبه درباره لينوكس آغاز شد. به جاى لينوكس، كارشناسان واژه «سيستم عامل ملى» را به كار مى بردند كه همه باور كنند به زودى، سيستم عامل ديگرى جز ويندوز بايد در ايران استفاده شود.
امروز، ۶ ماه بيشتر به پايان سقف زمانى تعيين شده براى به بار نشستن پروژه فارسى سازى لينوكس نمانده اما اين « سيستم عامل ملى » هنوز در رايانه هيچ وزارتخانه يا نهاد دولتى مهمى ننشسته است.
حتى رايانه هاى شوراى عالى اطلاع رسانى و شوراى عالى انفورماتيك هم، هنوز با صداى آشناى ويندوز « بالا مى آيد ». به نشانه اينكه با گذشت سه سال از پروژه فارسى سازى لينوكس، هنوز سيستم عامل ملى به بار ننشسته است.
حال بايد ديد چرا لينوكس را به جاى ويندوز انتخاب كردند. مهم ترين دليل اين گزينش هم »open source« يا «منبع باز» بودن آن عنوان شد.
منبع يا متن باز بودن يك برنامه يعنى «متن نوشته شده برنامه بازاست و همه به آن دسترسى دارند كه هركارى خواستند روى آن انجام دهند. در ويندوز متن در اختيار شركت « مايكروسافت» است و هر تغييرى را خودش بايد انجام دهد. ضمن آنكه به دليل حق مالكيت اصولاً هر گونه تغيير روى آن غير قانونى است. اما لينوكس را از روى اينترنت مى شد «دانلود» كرد. نرم افزارها ى متن باز مالك ندارند.»
محمد سپهرى راد، دبير شوراى عالى انفورماتيك دلايل ديگر انتخاب لينوكس را توضيح مى دهد: «چيزى كه ما دنبال مى كنيم صرفاً سيستم عامل لينوكس نيست بلكه على الاصول مسأله نرم افزارهاى متن باز است. يعنى توجه به نرم افزار هاى متن باز صرفنظر از جنبه هاى اقتصادى كه براى برخى كشورها اهميت بيشتر دارد. يك راهكار اصلى است. ما صلاحمان در اين است كه روى نرم افزارهاى متن باز تكيه كنيم كه روابط شائبه آميز بين كشورها درمناسبات تجارى سايه نيندازد.»
پيوستن ايران به سازمان تجارت جهانى و ضرورت رعايت حقوق مؤلف يا « كپى رايت » هم در كنار اين توجيه، عامل ديگرى است براى استفاده از نرم افزارهاى متن باز آنطور كه سپهرى راد تأكيد مى كند: «خوشبختانه در برابر همه نوع نرم افزارهاى داراى مالك، نرم افزار هاى متن باز هم وجود دارد. بنابر اين اگر استراتژى حمايت از نرم افزارهاى متن باز را دنبال كنيم، از نظر نوع نرم افزارهاى موجود در بازار مشكل نخواهيم داشت. كارى كه بايد بكنيم اين است كه اين نرم افزار ها را متناسب براى استفاده در محيط زبان فارسى سازيم و كاربران را توجيه كنيم كه از اين نرم افزار ها استفاده كنند. »
رعايت نشدن حق مؤلف و كپى غيرمجاز نرم افزارها بدون هيچ گونه مانع قانونى از مشكلاتى است كه دبير شوراى عالى انفورماتيك آن را ضربه اى به توسعه اين صنعت در ايران مى داند: « فكر مى كنم روش فعلى ما حتى اگر به سازمان تجارت جهانى هم نپيونديم اشكالات اساسى دارد. براى مثال، نرم افزارهاى مهندسى بسيار گران هستند، در حالى كه نسخه كپى شده غيرقانونى نوع خارجى آن به قيمت هزار تومان در بازار ايران پيدا مى شود. پس هيچ كس حاضر نيست نرم افزار مهندسى در ايران طراحى كند. علاوه بر اين، اگر عادت كنيم براى خريد نرم افزار پول ندهيم براى محصولات ايرانى هم پول نخواهيم داد بنابر اين قفل شكستن و استفاده غيرمجاز رواج پيدا مى كند.»
اما در كنار همه اين عوامل، دليل مهم ترى هم براى استفاده از لينوكس به جاى سيستم عامل
« ويندوز » گفته مى شود.
ناامنى ويندوز
عليرضا توكلى، كارشناس دفتر همكارى هاى فناورى رياست جمهورى در مقاله اى مى نويسد: «سيستم عامل ويندوز به دليل در اختيار نداشتن كد و امكان گذاشتن كانال مخفى براى سرقت يا خرابى اطلاعات توسط شركت سازنده (مايكروسافت) و آسيب پذير بودن آن در مقابل ويروس، به هيچ عنوان قابل اعتماد نيست.»
علاوه برآنكه به دليل تحريم هاى اقتصادى، استفاده از اين سيستم عامل ممكن است از لحاظ حقوقى و معاملات بين المللى براى ايران مشكل ساز شود، ناامنى و امكان نفوذ به اين سيستم از دلايلى است كه براى ضرورت جايگزينى آن با لينوكس گفته مى شود.
اما چه تضمينى وجود دارد كه سيستم عامل لينوكس، ضريب ايمنى بالا ترى داشته باشد و ديگر اين نگرانى را نداشته باشيم كه رايانه نهادهاى حساس قابل نفوذ است.
دبير شوراى عالى انفورماتيك توضيحى در اين باره دارد: « تجربه اين را ثابت كرده است. سيستم لينوكس منبع باز است و هزاران متخصص روى آن نظر داده و آن را ارتقا داده اند در حالى كه ويندوز را فقط يك شركت توليد مى كند و كسى به آن دسترسى ندارد. به محض آنكه مشكلى در لينوكس پيش بيايد مثلاً يك متخصص اروپايى يا ژاپنى يا.. آن را برطرف مى كند و دردسترس بقيه مى گذارد. اما در مورد ويندوز اينگونه نيست و بايد صبر كرد تا مايكرو سافت آن را درست كند. صرفنظر از ايمنى، پايدارى لينوكس هم مهم است. وقتى ويندوز نصب مى كنيد هر چند وقت يك بار مجبور هستيد آن را ارتقا دهيد و به روز كنيد در حالى كه مى توانيد به سيستم لينوكس سالها كارى نداشته باشيد.» به گفته كارشناسان، حمله هاى هكرى و ويروس ها، هر سال بيشتر از گذشته به سمت سيستم ويندوز نشانه گيرى مى كنند در حالى كه اين مشكل براى لينوكس وجود ندارد.
استقبال نشد
پس چرا با وجود اين همه تأكيد بر لينوكس به عنوان يك سيستم عامل ملى، نهادهاى داخلى از اين پروژه استقبال نكرده اند. حتى نهاد حساسى مثل وزارت دفاع براى به كارگيرى لينوكس فارسى پيش قدم نشده است.
سپهرى راد با اطمينان مى گويد كه «مطمئناً سيستم هاى اختصاصى وزارت دفاع ويندوز نيست و اگر باشد به شبكه وصل نيست.» سؤال هاى ديگرى هم از لينوكس وجود دارد:
* چرا وزارت خانه هاى مهم نيامده اند؟
- به اين دليل كه كاملاً رواج نيافته است.
* اينكه مى گوييد سيستم عامل ملى، اصلاً هيچ كشورى هست كه بگويد ما سيستم عامل ملى مان مثلاً لينوكس يا ويندوز است؟يا اين كاربر است كه مشخص مى كند چه سيستمى استفاده كند؟
- منظور از به كارگيرى سيستم عامل ملى ريشه كن كردن ويندوز نيست. هدف داشتن يك جايگزين است كه اگر كسى خواست ويندوز استفاده نكند و... جايگزينى وجود داشته باشد.
* چطور است كه نام پروژه را ملى مى گذاريد اما بودجه اختصاص نمى يابد. چه كسى واژه ملى را روى آن گذاشته و اصلاً آيا همه بر آن اجماع دارند كه اين پروژه ملى است و آن را قبول دارند؟
- بحث قبول داشتن نيست. تخصيص نيافتن بودجه كه فقط مشكل اين پروژه نيست. طول كشيدن پروژه ها و كندى يك عارضه عمومى است. اگر گزارش هاى سازمان مديريت را بخوانيد پر از گله مندى از پروژه هاى نيمه تمام است.
به گفته سپهرى راد از سال ۸۱ تا كنون، بودجه سال هاى اول ودوم تخصيص يافته است: «تا آخر سال ۸۳ بودجه داشتيم براى اتمام پروژه هايى كه خودمان قرار داد داشتيم. براى پروژه هاى جديد، بايد شوراى عالى اطلاع رسانى بودجه تخصيص مى داد كه هنوز از خزانه پول داده نشده است.» با آنكه در سال ،۸۱ يك صد و بيست ميليون تومان و در سال ،۸۲ دويست و پنجاه ميليون تومان براى اين طرح بودجه اختصاص يافت.
اما مشكل بودجه تنها بخشى از مشكلات اجرا نشدن لينوكس است هرچند بخش مهم. فارسى سازى لينوكس، عنوان يك طرح ملى را به دوش مى كشد اما حركت هاى انجام شده در كشور چندان هماهنگ با اين عنوان نيست.
آنچه شوراى عالى اطلاع رسانى و وزارت آموزش و پرورش به عنوان يكى از برنامه هاى موفق تكفا از آن ياد و در مصاحبه هاى مختلف به آن افتخار مى كنند، آموزش مهارت هاى هفت گانه كار با رايانه (ICDL) است كه به آن گواهينامه بين المللى كاربرى كامپيوتر مى گويند.
تمام طرح هاى آموزشى اجرا شده در سال هاى گذشته مبتنى به آموزش ويندوز بوده است درحالى كه قرار است در آينده نزديك، سيستم عامل ملى ما لينوكس باشد.
به گزارش شوراى عالى اطلاع رسانى، تا سال ،۸۳ هفت ميليون دستگاه رايانه در اختيار كاربران ايرانى بوده است كه ۲۶ درصد آنان را كاربران دولتى، ۵۵ درصد خانگى و ۱۹ درصد كاربران تجارى تشكيل مى دهند.
جز بخشى از نيروهاى متخصص و شركت هاى خصوصى مثل نمايندگى كمپانى نفتى « شل » كه به كپى رايت متعهد هستند، سيستم عامل بيش از ۹۵ درصد اين رايانه ها هنوز ويندوز است. حتى با وجود برگزارى همايش هاى مختلف درباره « لينوكس » دستگاه هاى دولتى هم استقبال زيادى براى استفاده از اين سيستم ندارند ضمن آنكه شركت هاى پشتيبانى كننده از اين سيستم هم در ايران فعال نيستند.
اينكه با گذشت سه سال از پروژه فارسى سازى لينوكس چرا هنوز نتايج ملموسى از اين پروژه به بازار ارائه نشده، سؤالى است كه دبير شوراى عالى انفورماتيك پاسخ مى دهد: « نرم افزار هاى متن باز پروژه اى نيست كه مثل ساختمان باشد، وقتى تمام شد بروند داخل آن بنشينند. اين يك پروژه ادامه دار است و دايم بايد اجزاى آن تكميل شود. جنبش نرم افزار هاى متن باز صرف نظر از زبان فارسى كه مشكل ماست در دنيا يك چيز متوقف شد ه نيست. دايم روى آن كار مى كنند و جلو مى روند. درباره لينوكس فارسى هم مطرح مى شود كه پروژه لينكوس قرار بوده دوسال بعد تمام شود و هنوز نشده، البته بايد ا نتظار داشته باشيم در يك سقف زمانى مشخص، بخشى از پروژه براى استفاده كاربران عمومى به نتيجه برسد. اما اينكه پروژه تمام و تكميل شود منطقى نيست.»
او اطمينان مى دهد كه بخش هايى از پروژه مثل تهيه تقويم فارسى و... به اجرا رسيده و حتى در بخش مديريت مركزى لينوكس هم به ثبت رسيده است. بايد منتظر ماند تا تخصيص بقيه بودجه و پايان سال ۸۴ كه مشخص شود سيستم عامل لينوكس، « ملى » مى شود يا يك سيستم محلى مى ماند.
سلام به همه

به گفته برو بچ شيراز



خبر جديدي نيست در عالم كامپيوتر
مايکروسافت ۷۷۵ ميليون دلار به آی بی ام غرامت می دهد


[تصویر:  20050603171656gates-afp5.jpg]

مايکروسافت ناگزير شده است ۷۷۵ ميليون دلار به شرکت رايانه سازی آی بی ام بپردازد تا مشاجره حقوقی آنها درباره انحصار پايان يابد. بدين ترتيب مجموع غرامتهای پرداختی اين شرکت بيل گيتس در يک سال اخير به يک و نيم ميليارد دلار می رسد.
طبق اين مصالحه، غول نرم افزار سازی جهان همچنين ۷۵ ميليون دلار به آی بی ام برای استفاده از برنامه های کامپيوتری خود اعتبار می دهد.
مايکروسافت اعلام کرد اين مصالحه حول ادعاهای آی بی ام درباره قيمتگذاری تبعيض آميز و گرانفروشی می گردد.
براد اسميت، قائم مقام مايکروسافت، اعلام کرد: "با پشت سر گذاشتن اين مسايل ضد انحصار، هم مايکروسافت و هم آی بی ام می توانند به جلو بروند، گاه در قالب همکاری و گاه به صورت رقابت، تا بهترين محصولات و خدمات را به مشتريان ارايه دهند."
وی افزود: "اين گامی مهم در راه تلاشهايمان برای حل اين مسايل با شرکتهای ديگر است."
آی بی ام همچنين ادعا می کند انحصار مايکروسافت در بازار توليد نرم افزار سبب شد آی بی ام از اين صنعت بيرون رانده شود، ولی اين شرکت از اين بابت غرامتی را مطالبه نکرده است.
با اين حال شکايت شرکت رئال نتورکس از مايکروسافت به اتهام انحصارگرايی و چند پرونده کوچک ديگر حل نشده است.
ريشه اين اختلاف پرونده ای در دهه ۱۹۹۰ بازمی گردد که مايکروسافت را متهم کرد با واداشتن شرکتهای رايانه ای به استفاده از نرم افزارهايش انحصارطلبی می کند.

اتهامهای ريز و درشت

غرامت ۷۷۵ ميليون دلاری تازه ترين مورد از مابلغی است که مايکروسافت برای حل و فصل اختلافاتش با رقبا می پردازد. سال گذشته اين شرکت ناگزير شد به شرکت سان ميکروسيستمز دو ميليارد دلار بپردازد
در سال گذشته نيز کميسيون اروپا مايکروسافت را با اتهامی مشابه حدود ۶۶۰ ميليون دلار جريمه کرد. اين شرکت همچنين ناچار شد برنامه "مديا پلير" را از سيستم عامل خود ويندوز حذف کند.
کميسيون اروپا می گويد که مايکروسافت مرتکب چهار فقره تخلف شده است. نخست، اين شرکت آمريکايی برای شرکتهايی که می خواهند برای پروتکلهای اطلاعاتی مايکروسافت مجوز صادر کنند، دسترسی به اسناد مربوط را دشوار کرده است.
دوم، شرکتهايی که می خواهند مجوز بگيرند، بايد مبالغ هنگفتی را بپردازند که شامل مواردی می شود که آنها نيازی ندارند.
سوم، طراحان نرم افزارهای منبع باز که برای ارايه خدمات نرم افزاری به رايانه های سرور با مايکروسافت رقابت می کنند، نمی توانند به پروتکلها دسترسی داشته باشند.
چهارمين و بزرگترين محدوديت اين است که ميزان مبلغی که مايکروسافت برای استفاده از نرم افزارهايش مطالبه می کند، غيرقابل قبول" است.
ناهمخوانی نرم افزارها از دير باز بزرگترين اتهامی بوده است که به اين شرکت مستقر در سياتل وارد شده است که نود درصد رايانه های جهان از برنامه ويندوز آن استفاده می کنند.
سلطه مايکروسافت بر بازار سرورها (رايانه های بزرگی که داده ها را نگهداری و توزيع می کنند) و نرم افزارهای صوتی و تصويری چندان محسوس نيست.
ويندوز سلطه ای باورنکردنی بر بازار سيستم عامل دارد. موسسه تحقيقاتی آی دی سی تخمين می زند که حدود ۹۵ درصد سيستمهای عمال فروخته شده در سال ۲۰۰۳ ويندوز بوده است.
در ماه آوريل نيز مايکروسافت پذيرفت طی چهار سال ۱۵۰ ميليون دلار به شرکت گيت وی بپردازد تا طرفين به يک مشاجره حقوقی پايان دهند. هردو شرکت همچنين می خواهند رايانه های شخصی ساخت گيت وی را بازاريابی کنند و توسعه دهند.
اين شکايات زمانی آغاز شد که دادگاه آمريکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ تشخيص داد گيت وی از آنچه رفتار انحصارطلبانه مايکروسافت خوانده می شد، زيان ديده است.
جوان آلمانی به خلق ويروس کامپيوتری ساسر اقرار کرد


يک جوان آلمانی در جريان نخستين جلسه محاکمه اش در شمال آلمان به خلق ويروس کامپيوتری 'ساسر' اقرار کرده است.
اسون ياشان به خرابکاری کامپيوتری، اخلال در خدمات عمومی و دستکاری غيرقانونی داده ها متهم شده است.
وی در دادگاهی در شهر وردن در شمال آلمان پشت درهای بسته به عنوان شخصی که به سن قانونی نرسيده است محاکمه می شود چرا که هنگام نوشتن اين ويروس تنها 17 سال داشت. او اکنون 19 ساله است.
ساسر (Sasser) که ويروس ويندوز است در ماه مه سال 2004 پس از شيوع گسترده در اينترنت در بسياری از شرکت ها اختلالاتی به بار آورد و کامپيوترها را موقتا از کار انداخت.
همزمان با آغاز نخستين جلسه محاکمه، يک سخنگوی دادگاه گفت که آقای ياشان "با ذکر جزئيات کامل به تخلفات ادعا شده اقرار کرده است."
انتظار می رود محاکمه برای سه روز ادامه پيدا کند و حکم دادگاه احتمالا روز پنجشنبه اعلام خواهد شد.
از آنجا که وی به عنوان يک فرد نابالغ تحت محاکمه قرار دارد بعيد است با حداکثر مجازات که پنج سال زندان است روبرو شود.

[تصویر:  20050705092246sasser_suspect203afp.jpg]
وی اکنون برای يک شرکت توليد نرم افزارهای امنيتی به نام "سکيورپوينت" در آلمان کار می کند.

اخلال سراسری

جايزه ای 250 هزار دلاری که شرکت مايکروسافت تعيين کرده بود باعث کسب اطلاعاتی شد که پليس آلمان را در ماه مه 2004 به اسون ياشان هدايت کرد.
مقام های آلمانی يک مجری برنامه های تلويزيونی و سه عضو شورای شهر را برای تشريح اختلالات ايجاد شده در اثر آن ويروس به عنوان شاهد فراخوانده اند.
ويروس ساسر در ماه مه 2004 از جمله برای مدتی فعاليت اداره پست تايوان، يک بانک در فنلاند، خدمات قطارهای مسافربری در استراليا و مقر کميسيون اتحاديه اروپا در بروکسل را مختل کرد.
اين ويروس برخلاف اکثر ويروس های رايانه ای که از طريق ای ميل و پيوست های آن منتشر می شوند، مستقيما از طريق سايت های اينترنتی منتقل می شد.
بنا به گزارش ها اسون ياشان پس از بازداشت در ماه مه 2004 اذعان کرده بود که او آفريننده ساسر و همچنين نمونه ای از ويروس همه گير "نت اسکای" است.
شرکت برنامه های ضدويروسی "سوفوس" تخمين زده است که 70 درصد کليه موارد آلودگی رايانه ها در نيمه نخست سال 2004 را می توان به ويروس هايی که آقای ياشان توليد کرده نسبت داد.
دومین همایش آموزشی عمومی گروه کاربران لینوکس ایران

دومین همایش آموزشی عمومی گروه کاربران لینوکس ایران (LUGIR) روز پنج شنبه هفته جاری (۲۳ تیرماه ۱۳۸۴) برگزار می‌شود. شرکت در این همایش برای کلیه کاربران علاقه‌مند آزاد و رایگان می‌باشد. از کلیه کاربران علاقه‌مند دعوت می‌شود در این همایش شرکت نمایند. برنامه همایش عبارتست از معرفی میزکارهای KDE، Gnome، Xfce و IceWM، آموزش نصب و پیکربندی مقدماتی سرویس‌دهنده آپاچی در دبیان گنو/لینوکس، معرفی پارسیکس گنو/لینوکس، جلسه پرسش و پاسخ عمومی و جلسه پرسش و پاسخ طرح ملی لینوکس فارسی.
نشانی محل برگزاری همایش:

خ- انقلاب، خ- ۱۶ آذر، روبروی دانشگاه تهران، محوطه درمانگاه دانشگاه تهران، باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران.
ساعت آغاز برنامه: ۱۷ ساعت پایان برنامه: ۲۰
براي اطلاعات بيشتر به اين نشاني مراجعه شود.
http://www.technotux.org/html/index.php
از هر سه سي دي در سراسر جهان يك نسخه غيرقانوني است


چين بزرگترين بازار سياه موسيقي را دارد.
به گزارش ايلنا, فدراسيون بين‌‏المللي صنايع صوتي (IFPI) اعلام كرد: سرقت موسيقي به منبعي براي تامين مالي تخلفات سازمان‌‏دهي شده الكترونيك مبدل شده است.
IFPI از دولت كشورهاي مختلف خواسته است كه با صنعت موسيقي همكاري كنند تا بازار غيرقانوني موسيقي در سطح جهاني را كه ارزش كلي آن 6/4 ميليارد دلار بر آورد مي شود را ريشه‌‏‌‏كن كنند.
برزيل, چين و هند كشورهايي هستند كه بيشترين آمار سرقت موسيقي را دارند.
طبق برآوردها؛ در سال 2004 حدود 34 درصد كل سي‌‏دي‌‏هاي فروخته شده در سر تا سر جهان (يعني حدود 2/1 ميليارد نسخه) سرقت شده و غير قانوني بوده است.
محققان مي‌‏گويند: چين بدترين بازار فروش غيرقانوني موسيقي را دارد؛ به طوري كه 85 درصد از سي دي‌‏هاي موسيقي كه در اين كشور به فروش مي‌‏رسد از طريق بازار سياه عرضه مي‌‏شود.
87 درصد كاربران با انگيزه‌ي دوست‌يابي به اوركات وارد مي‌شوند

7 ميليون نفر كاربر فعال اينترنت در كشور وجود دارد كه اين ميزان 2 برابر تيراژ مجموع مطبوعات كشور، كتاب‌ها و ساير گزارش‌هاي منتشر شده مي‌باشد.
به گزارش ايسنا از ستاد اطلاع‌رساني پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، «محمد رضا فاضلي» پژوهشگر با بيان اين مطلب در ميزگرد گروه پژوهشي «فناوري اطلاعات با رويكرد اجتماعي»، نقش اينترنت و محصولات فناوري نوين اطلاعات را در ميان رسانه‌هاي كشور روزافزون‌تر خواند و بررسي ابعاد فرهنگي - اجتماعي اين محصولات را يكي از مهمترين دستورات كار گروه عنوان كرد.
وي افزود: رشد بالا و مخاطبان وسيعي كه در حوزه‌ي اينترنت هستند بررسي ابعاد گوناگون در مورد آن را اجتناب ناپذير ساخته و باعث به وجود آمدن پژوهش‌هاي متعددي در اين زمينه شده است.
فاضلي، ادامه داد: «اينترنت» ابعاد اجتماعي متفاوتي دارد و ما را با بازتوليد هويت‌هاي مختلف مواجه مي‌سازد.
به گفته‌ي وي «اينترنت» به عنوان يكي از صورت‌هاي محصولات فرهنگي داراي اهميت اجتماعي بسيار است و با توجه به استفاده‌ي بالاي كاربران از اينترنت، در ميان رفتارهاي فراغتي جايگاه بسيار ويژه‌اي دارد.
در ادامه‌ي ميزگرد، پژوهش‌ «جهان فرهنگي كاربران ايراني اوركات» بررسي شد كه بر اساس يافته‌هاي آن «اوركات» گسترده‌ترين شبكه از لحاظ دوست‌يابي است و ايرانيان مقام سوم در اين شبكه را بعد از آمريكا و برزيل دارند.
همچنين در اين شبكه تعداد زنان از مردان بيشتر است، 64 درصد افراد مجردند و بيشتر اعضا سنيني بين 25-19 سال را تشكيل مي‌دهند.
دكتر مسعود كوثري، مجري طرح يادشده ميانگين اجتماعات در شبكه‌ي «اوركات» را 50-40 اجتماع، عنوان كرد و گفت: از لحاظ گرايش‌هاي سياسي، غيرسياسي‌ها بيشترند و پس از آن گرايش‌هاي «خيلي اقتدارگرا»، «ليبرال چپ و راست» و «محافظه كار» قرار دارد.
به گفته‌ي وي 87 درصد با انگيزه‌ي دوست‌يابي، 33 درصد با انگيزه‌ي كار و شغل و 17 درصد با انگيزه قرار ملاقات وارد اين شبكه شده‌اند.
كوثري، تعداد كاربران در شهرهاي تهران، مشهد، شيراز و اصفهان را بيشتر از ساير شهرها دانست و افزود‌: 80 درصد افراد به موسيقي سنتي، 20 درصد موسيقي پاپ، 60 درصد به هنرپيشگان مرد، 20 درصد به هنرپيشگان زن و 20 درصد به تركيبي از اين دو علاقمندند.
اين پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران، فيلم‌هاي هاليوودي را فيلم‌هاي محبوب اعضاء شبكه‌ي «اوركات» ذكر كرد و گفت: چهار شخصيت «آلبرت انيشتين»، «دكتر علي شريعتي»، «الهي قمشه‌اي» و «مصدق» بيشترين محبوبيت و شهرت را دارند.
دكتر كوثري «اوركات» را يك شبكه‌ي دوست‌يابي و يك دوست‌يابي شبكه‌يي دانست و بيان داشت: اينترنت و رسانه‌هاي نوين امكان يك نوع مقاومت نشانه شناختي به كاربر مي‌دهد و در مقابل فرهنگ رسمي، يك امتزاج فرهنگي ايجاد و به شكل‌گيري هويت‌هاي جديد كمك مي‌كنند.
وي به روند جهاني شدن در عصر حاضر اشاره كرد و گفت: ما به عصر اطلاعات پسا صنعتي وارد شده و از نظم‌هاي ژئوپولتيكي عبور كرده‌ايم.
مجري طرح «جهان فرهنگي كاربران ايراني در اوركات» اهداف ورود افراد به فضاهاي مجازي را ايجاد ارتباطات، تحصيل، تفريح و سرگرمي، تسهيل امور، تجارت و راي‌گيري دانست و ادامه داد: اينترنت به عنوان يك عرصه‌ي عمومي نوين بيشتر از ساير رسانه‌ها، تعاملي و دو طرفه است و افراد تنها مخاطب نيستند بلكه توليد كننده نيز هستند و از آزادي بسيار برخودارند.
ثبت دامين مخصوص تلفن همراه

سايت‌‏هايي كه از دامين . MOBI استفاده مي‌‏كنند براي سازگاي بيشتر با سيستم‌‏هاي همراه طراحي مي‌‏شوند.
مركز بين‌‏المللي نظارت سيستم آدرس نويسي شبكه با ثبت دامين جديدي با عنوان . MOBI موافقت كرده است.
وب سايت‌‏هايي كه از اين دامين استفاده مي‌‏كنند مخصوص تجهيزات همراه نظير گوشي‌‏ها و رايانه‌‏هاي قابل حمل طراحي مي‌‏شوند تا جستجو در شبكه را براي آنهاتسهيل كنند.
انتظار مي‌‏رود تا اواخر تابستان سال آينده اولين سايت‌‏هايي كه از اين دامين استفاده مي‌‏كنند، فعاليت خود را آغاز كنند.
درحال حاضر در بعضي از كشورها نظير ژاپن و كره اينترنت همراه كاربراني زيادي دارد و بيشتر دارندگان گوشي‌‏ها و رايانه‌‏هاي همراه از اينترنت استفاده مي‌‏كنند
گفتني است؛ بيشر وب‌‏سايت‌‏ها موجود براي نمايش بر روي PC هاي داراي وضوح تقدير 600*800 پيكسل كه با سرعت بالاتري نسبت به گوشي‌‏هاي همراه به اينترنت وصل مي‌‏شوند، طراحي شده‌‏اند.
نام واقعی ويندوز جديد فاش شد

[تصویر:  _41333003_vista203.jpg]

مايکروسافت اعلام کرد که نسخه جديد سيستم عامل ويندوز را که در بيش از ۹۰ درصد رايانه های جهان موجود است، ويندوز "ويستا" ناميده است.
ويندوز ويستا که تاکنون با رمز لانگ هورن شناخته می شد، قرار است در نيمه دوم سال ۲۰۰۶، يعنی پنج سال بعد از ويندوز ايکس پی، به بازار بيايد. اين بزرگترين فاصله ميان دو نسخه ويندوز است.
مايکروسافت که ويندوز "ايکس پی" آن با نقايص متعدد امنيتی مواجه شده، قول داده است نسخه جديد را بهبود خواهد بخشيد و گرافيک و کارايی اينترنتی آن را تقويت خواهد کرد.
براد گولدبرگ، مدير عامل توسعه محصولات ويندوز در مايکروسافت، اعلام کرد که نام جديد با هدف "ارايه شفافيت" انتخاب شده است. وی گفت: "بدين ترتيب کاربران می توانند روی چيزهای دلخواه تمرکز کنند."
آقای گلدبرگ افزود: "ما با لانگ هورن می کوشيم به مردم امکان دهيم با همين راحتی ای که امروز دارند، با رايانه خود کار کنند و در عين حال بتوانند کارهای فوق العاده ای انجام دهند."
قرار است جزييات بيشتر ويندوز ويستا در همايشی در سپتامبر اعلام شود. مايکروسافت می خواهد نسخه بتا يا آزمايشی اين سيستم عامل را در سوم اوت ارايه کند.
بزرگترين نرم افزارساز جهان برای عرضه محصول جديدش در تنگنا قرار دارد. اين شرکت در ماه آوريل يکی از بزرگترين و پرهزينه ترين کارزارهای تبليغاتی خود را برای ويندوزهای موجود با هزينه تقريبی دويست ميليون دلار براه انداخت.
اين تبليغات کارشناسان را بر آن داشت که بگويند مايکروسافت چندان درباره عرضه برنامه لانگ هورن جدی نيست و فعلا قصد دارد به فروش ويندوز ادامه دهد.
با اين حال استقبال مصرف کنندگان از محصولات اين شرکت چشمگير است. مايکروسافت اعلام کرد که درآمد خالصش در سه ماه چهارم سال مالی اين شرکت بيش از ۳۷ درصد رشد داشته و به سه ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار رسيده است.
درآمد اين غول نرم افزارسازی نيز بيش از ۹ درصد رشد داشت و به ده ميليارد و ۱۶۰ ميليون دلار بالغ شد. کريس ليدل، مدير مالی مايکروسافت اعلام کرد: "ما به لطف تقاضای فراگير و خوب تمام مشتريانمان توانستيم يک سال مالی بی نظير را پشت سر بگذاريم. ما پيش بينی می کنيم رشد درآمدمان در سال آينده دو رقمی باشد."
اين در حالی است که مايکروسافت در يک سال اخير برای حل و فصل شکايات رقبا و اتحاديه اروپا که اين شرکت را به انحصارگرايی متهم کرده اند، بيش از يک و نيم ميليارد دلار پرداخته است.
اين شرکت برآورد می کند که درآمدش در سه ماهه مالی آتی حدود ۹ ميليارد و ۷۵۰ ميليون دلار، ۳۰ سنت برای هر سهم، باشد. در سه ماهه گذشته فروش ويندوز سرور مايکروسافت ۱۶ درصد و دستگاه بازی رايانه ای ايکس باکس نيز ۲۲ درصد رشد داشته است.
سلام دوستان شماره 1

شايد اين خبر رو شنيده باشيد
دانشمندان علم ژنتيك مي خوان با DNA بدن انسان كامپيوتر طراحي كنن

يعني بيش از 10 تريليون مولكول DNA در يك سانتي متر مكعب جاي ميگيرد
با اين حجم DNA ميتوان 10 ترابايت ( 10 هزار گيگ ) اطلا عات ذخيره كرد :wink:
ويك گرم DNA كه به اندازه ي نيم يك حبه قند است ميتواند اطلا عات 1 تريليون CD
را در خود ذخيره كند :idea:
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13