ايران ويج

نسخه‌ی کامل: در دنياي كامپيوتر چه خبر ؟؟؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
ویژگی نرم افزار جدید مایکروسافت
تا چند روز دیگر نسخه جدید نرم افزار اینترنت اکسپلورر مایکروسافت که اینترنت اکسپلورر 7 نام دارد به بازار خواهد آمد که مهمترین ویژگی این نرم افزار مطلع کردن کاربر از update های جدید وب سایت بصورت خودکار می باشد .
در نرم افزار جدید IE7 یک دکمه نارنجی رنگ به چشم می خورد که بلافاصله پس از شناسائی یک RSS در سایت ، روشن می شود . در صورتی که کاربر دکمه " + " را فشار بدهد نرم افزار IE7 به صورت خورکار مجهز به update های جدید می شود .
مایکروسافت اعلام کرده در تابستان جاری این نرم افزار را به بازار عرضه خواهد کرد . البته IE7 روز جمعه گذشته در جریان یک کنفرانس تکنولوژی در سیاتل معرفی و عرضه شد .
در حال حاضر نرم افزار Mozila Firefox که یک نرم افزار با کد باز است دارای ویژگی مشابه IE7 می باشد و به مشترکان خود اجازه می دهد که از update های سایتهایی که اغلب به آنها مراجعه می کند مطلع شود .
البته این حرکت جدید مایکرو سافت بخشی از برنامه گسترده آن برای استفاده از RSS در ویندوز جدید خود که لانگ هورن نام دارد می باشد .
رئیس گروه اینترنت اکسپلورر مایکرو سافت می گوید : ما قصد داریم که کار با کلیه نسخه های ویندوز را برای کاربران آسان کنیم . به همین دلیل باید در تمام ویندوز ها از RSS استفاده کنیم .
قرار است ویندوز لانگ هورن در ماه دسامبر سال 2006 به بازار عرضه شود اما نسخه آزمایشی آن تابستان به بازار خواهد آمد .
ابتکار جدید مایکروسافت باعث خواهد شد که افراد غیر فنی نیز به راحتی از ویژگی های RSS استفاده کنند .
در حال حاضر وب لاگ ها و سایت های خبری بیش از پیش RSS استفاده می کنند . سایت خبری بی بی سی از سال 2003 از تکنولوژی RSS استفاده می کند و به همین دلیل کاربران می توانند بصورت خودکار از update های صورت گرفته در سایت مطلع شوند .
مایکروسافت در شرایطی این خدمت جدید خود را عرضه می کند که رقابت میان نرم افزار های اینترنتی بسیار داغ است .

در حال حاضر نرم افزار فایر فاکس ساخت شرکت موزیلا در حال سبقت گرفتن از نرم افزار IE مایکروسافت است چوت ویژگی های آن ، امنیت کاربر را افزایش داده است .
در 7 ماه اخیر ، بیش از 50 میلیون بار نرم افزار فایر فاکس دانلود شده است .
در مورد پست بالا فقط هر جا نوشته بود ويندوز لانگهورن شما بخونيد ويندوز ويستا Amaze :wink: :arrow:
روز به روز به مشتاقان Gmail اضافه میشود و از آن طرف Gmail به امکانات خود اضافه میکند

از جمله برنامه های خوب Gmail Drive است که شما میتوانید از آن به صورت یک

درایو استفاده کنید به این صورت که این درایو به لیست درایو ها اضافه شده ولی

فضای آن را Gmail میدهد برای در یافت برنامه : www.viksoe.dk/code/gmail.htm [ برای کار بران Gmail]

(( تو كشور ما هم تو فكر اين هستن كه چه جوري يه هارد يا .... رو 500 تومان گرون تر بدن به يكي ))
اورکات در ايران دوباره مسدود شد


[تصویر:  20040729165814orkut203.jpg]

وب سايت اورکات که يکی از پربيننده ترين صفحه های اينترنتی در ايران است از صبح روز دوشنبه 25 ژوئيه توسط شرکت خدمات ارتباطات داده ها ( ديتا) مسدود شد.
به گزارش ايرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی، علی اصغر انصاری، مدير روابط عمومی شرکت ارتباطات داده ها گفت که اين اقدام به تشخيص اين شرکت صورت گرفته و فيلتر شدن سايت اورکات به دليل "مسايل غير اخلاقی" است.
وب سايت اورکات که از وب سايتهای جانبی سرويس گوگل است، سال گذشته نيز مدتی به درخواست دادستان تهران و دستور قوه قضاييه مسدود شد که مخالفت دولت ايران را بر انگيخت.
وب سايت اورکات اين بار مستقيما توسط شرکت ارتباطات داده ها که مجری "فيلترينگ" در ايران است، مسدود شده است؛ در حاليکه که مسدود کردن وب سايتهای اينترنتی در ايران با تصميم کميته ای تحت نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت می گيرد و شرکت خدمات ارتباطات داده ها مجری تصميم گيری اين کميته است.
آقای انصاری در اين باره گفت: "هرگاه شرکت ارتباطات داده ها تشخيص دهد که سايتی بايد فيلتر شود، مستقميا اين کار را انجام می دهد."

لينك خبر :
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/story/...cked.shtml
مهندس مايکروسافت برای گوگل کار نکند

[تصویر:  20050728171925lee-1.jpg]

يک قاضی آمريکايی با صدور حکمی مانع از آن شده است که يکی از مهندسان ارشد مايکروسافت رياست پژوهشکده گوگل در چين را بر عهده گيرد.
اين قاضی در ايالت واشنگتن به بزرگترين سازنده نرم افزار در دنيا اين قدرت را داده تا وقتی دادگاه حکم نداده است که کای فو لی به کارفرمای سابق خود خيانت کرده يا خير، مانع از کار وی برای بزرگترين شرکت رسانه ای جهان شود.
وکلای مدافع گوگل در واکنش به حکم اين قاضی اعلام کردند: " مايکروسافت در نمايشی حيرت آور از تکبر با اين ادعا که تمام عرصه جستجو (در اينترنت) به آن تعلق دارد، به دادگاه رفته است."
مايکروسافت با اين استدلال که پيوستن آقای لی به گوگل زيانی جبران ناپذير وعميق برای شرکت بيل گيتس خواهد بود، خواستار حکمی اضطراری شده بود.
بنا به دادخواست، گوگل در پنجم ژوئيه اين مهندس خبره را از مايکروسافت قر زده است. کار آقای لی در مايکروسافت از ۱۹۹۸ آغاز شده بود.
وی می گويد که هيچ تبحری در زمينه جستجوی اينترنتی ندارد و کارش در چين هيچ شباهتی با آنچه برای مايکروسافت انجام می داده، نخواهد داشت.
آقای لی به دادگاه گفته است: "من هيچ قصد، نياز، تمايل يا علاقه ای به افشا، تسهيم يا استفاده از اسرار تجاری مايکروسافت ندارم و چنين کاری نخواهم کرد. به هيچ وجه نمی دانم فعاليتهای نهايی پژوهش و توسعه گوگل به نحوی با آنچه مايروسافت انجام می دهد، همپوشانی داشته باشد."
مايکروسافت می گويد در سال ۲۰۰۰ که آقای لی را به سمت معاونت رسانده، از وی تعهد گرفته بود که در هيچ شرکت رقيبی در زمينه ای که با کارش در اين غول نرم افزارسازی همپوشانی داشته باشد، به کار مشغول نشود.
اين مهندس می گويد که برای نظارت بر ساخت پژوهشکده گوگل در چين و جذب دانش آموختگان چينی برای کار در آن مرکز استخدام شده است. به گفته آقای لی، اين مرکز تا سپتامبر ۲۰۰۶ به "مخاطبان گسترده" دسترسی نخواهد داشت.
قرارداد وی برای نظارت بر راه اندازی اين مرکز تحقيقاتی در اوت ۲۰۰۷ خاتمه يابد. آقای لی گفته است که کار وی و گوگل در چين به اقتصادهای آمريکا و چين و کل مردم جهان کمک خواهد کرد.
گوگل در دفاعيه خود اعلام کرده که شکايت مايکروسافت، سياه بازی است و آقای گيتس به آقای لی گفته که هدف واقعی شرکتش ارعاب ساير کارکنان برای ماندن در بزرگترين سازنده نرم افزار در دنياست.

[تصویر:  20050728171903lee.jpg]

بنا به ادعای وکلای بزرگترين موتور جستجوگر اينترنت، آقای گيتس در ۱۵ ژوئيه به اين کارمند سابقش گفته است: "کای فو، قطعا استيو بالمر، مدير اجرايی مايکروسافت، از تو و گوگل شکايت خواهد کرد. او به دنبال چنين بهانه ای می گشت، رفتن چهره ای سرشناس به گوگل. ما برای متوقف کردن گوگل نياز به اين شکايت داريم."
استيسی دريک، سخنگوی مايکروسافت، حاضر نشده درباره سخنان آقای گيتس مستقيما اظهار نظر کند، ولی گفته است: "نگرانی ما اين است که دکتر لی اطلاعات فوق العاده حساسی از کسب و کار ما در زمينه جستجوی اينترنتی و استراتژی ما در چين دارد."
مايکروسافت می گويد به آقای لی در قبال وعده هايش برای حفظ اسرار، دستمزد هنگفتی می پرداخته است. به گفته اين شرکت، اين مهندس خبره در سال گذشته بيش از يک ميليون دلار دستمزد گرفته است.
مايکروسافت و گوگل، همراه با ياهو، درگير نبردی شديد برای سلطه بر بازار سودآور جستجوگرهای اينترنتی هستند.
منع فروش بازی رايانه ای در استراليا به دليل صحنه های جنسی


فروش يک بازی رايانه ای جنجال آفرين به نام "سرقت بزرگ اتومبيل: سن آندرياس" به دليل داشتن صحنه های جنسی مخفی در استراليا ممنوع اعلام شد.
به فروشگاه های اين کشور دستور داده شده است فروش اين بازی پر خريدار را متوقف کنند، زيرا در آمريکا رتبه بندی آن بعد از کشف صحنه های غير مجاز به "تنها بزرگسالان" ارتقا يافته و ديگر مانند گذشته برای نوجوانان مناسب تشخيص داده نشده است.
قفل اين صحنه ها که در بازی اصلی پنهان است، بعد از آن باز شد که يکی از هواداران هلندی، نرم افزاری موسوم به "هات کافی" را نصب کرد. انتشاراتی "تيک تو" (Take Two) اعلام کرد که اين صحنه ها در نسخه های اين بازی برای دستگاه های ايکس باکس مايکروسافت و پلی استيشن سونی نيز موجود است.
در نتيجه، دس کلارک، مدير هيات رتبه گذاری در دفتر طبقه بندی فيلم و ادبيات استراليا اعلام کرد: "فروشگاه هايی که اين بازی رايانه ای را می فروشند يا کرايه می دهند، بايد بلافاصله آن را از قفسه ها بردارند. به پدر و مادرها قويا توصيه می شود در اجازه دادن به فرزندان خود برای استفاده از اين بازی احتياط کنند، مخصوصا اگر به قفل شکن هات کافی دسترسی دارند."
فروشگاه های بزرگ آمريکا نيز فروش "سرقت بزرگ اتومبيل: سن آندرياس" را متوقف کرده اند. اين جنجال بعد از آن گسترش يافت که هيات رتبه گذاری نرم افزارهای سرگرمی آمريکا حوزه کاربران اين بازی را آن محدود کرد زيرا ناشر اذعان کرد صحنه های جنسی يافت شده را خودش طراحی کرده بود.
ناشر ابتدا ادعا کرده بود که صحنه های غير اخلاقی نتيجه دستکاری بازی با هات کافی بوده است. اما تحقيقات نشان داد که اين صحنه ها از ابتدا در اين بازی موجود بوده است.
در عوض ناشر تصميم گرفته است توليد نسخه کنونی را متوقف کند و نسخه ای را به بازار بفرستد که در مقابل تلاش هکرها مقاومت خواهد کرد. همچنين می خواهد نسخه ای از اين بازی بدون صحنه های جنسی ارايه دهد تا بتواند رتبه بالغ بگيرد.
اين جنجال توجه هيلاری کلينتون، سناتور آمريکايی و همسر رييس جمهور سابق اين کشور را جلب کرد. وی خواستار تحقيق درباره اين موضوع شد که چه کسی در مرحله اول اين صحنه ها در اين بازی رايانه ای گذاشته است.
بعد از تصميم هيات رتبه گذاری نرم افزارهای سرگرمی، سناتور کلينتون اعلام کرد که انتشاراتی تيک تو "سيستم رتبه بندی را به بازی گرفت و اجازه داد صحنه های غير اخلاقی به دست کودکان بيافتد."
در حالی که این بازی به یکی از پرفروشترین بازیهای رایانه ای تبدیل شده، برخی از مصرف کنندگان از ناشر اين بازی رايانه ای به دليل گمراه کردن فرزندانشان به دادگاه شکايت کرده اند.
در گذشته نيز قانونگذاران از بازيهای سرقت بزرگ اتومبيل به دليل نمايش صحنه های خشونت آميز و جنسی انتقاد کرده بودند.
هکرها يک روزه مشت بيل گيتس را باز کردند


[تصویر:  20050731151135gates4.jpg]

يک روز بعد از آن که مايکروسافت برنامه جديدی برای مبارزه با تکثير غير مجاز سيستم عامل ويندوز براه انداخت، خرابکاران رايانه ای يا هکرها توانسته اند راهی برای نفوذ به آن بيابند.
بزرگترين سازنده نرم افزار جهان برنامه ای به نام Windows Genuine Advantage طراحی کرده که کاربران را ملزم می کند برای دريافت هرگونه نرم افزار امنيتی جديد اين شرکت، اصالت نسخه سيستم عامل خود را به اثبات برسانند.
اما هکرها می گويند می توان اين بازرسی را با وارد کردن يک فرمان ساده javascirpt در مکان آدرس مرورگر اينترنت و فشردن دکمه ورود پشت سر گذاشت. به گفته آنها، با اين ترفند، عمليات تاييد اصالت ويندوز در سايت مايکروسافت صورت نخواهد گرفت و کاربر يکراست به محل دريافت نرم افزارهای به روزرسانی انتقال خواهد يافت.
شرکت مايکروسافت اعلام کرد در حال تحقيق درباره اين گزارشهاست و می خواهد مطمئن شود اين نقص دردسر امنيتی تازه ای نيست.
در حال حاضر کليه کاربران ويندوز، حتی کسانی که نسخه غير قانونی ويندوز را دارند، می توانند سيستم عامل خود را برای دريافت وصله های امنيتی بهنگام کنند، ولی برای ساير موارد، تاييد اصالت ويندوز الزامی است.
چنانچه کاربران در برنامه تاييد اصالت متوجه شوند ويندوزشان قلابی است، دو راه دارند. اگر آنها گزارش جعلی بودن نسخه خود را همراه با معرفی فروشنده پر کنند و با سی دی ويندوز خود بفرستند، می توانند يک ويندوز رايگان دريافت کنند.
اما اگر نتوانند اين اطلاعات را ارايه دهند، صرفا با ارسال گزارش غير مجاز بودن سيستم عامل خود می توانند يک ويندوز ايکس پی با تحفيف دريافت کنند.
مايکروسافت از زمان ارايه ويندوز ايکس پی با مشکلات امنيتی زيادی دست و پنجه نرم می کند و برنامه تاييد کپی نبودن ويندوزها را از سپتامبر به صورت آزمايشی آغاز کرد ولی از چهارشنبه ۲۷ ژوئيه آن را عملياتی کرد.
يک روز بعد يک وبلاگ نويس ادعا کرد که به آسانی می توان به اين سد دفاعی نفوذ کرد. سخنگوی مايکروسافت گفت: "هکرها ظرف ۲۴ ساعت ادعا کردند اين روند را دور زده اند و به نظر می آيد که همينطور است."
تکثير غير مجاز ويندوز که بخش عمده درآمد مايکروسافت را تامين می کند، به مشکلی بزرگ برای بيل گيتس و يارانش تبديل شده است. بزرگترين نرم افزار ساز جهان اخيرا اعلام کرد که تازه ترين ويندوز خود به نام ويستا را در اواسط سال آينده ميلادی به بازار خواهد فرستاد.
محققان می گويند يک سوم نرم افزارها در جهان غير مجاز تکثير شده است. مايکروسافت نيز می گويد ميلياردها دلار بخاطر نرم افزارهای تکثير شده زيان می بيند. بيش از ۹۰ درصد رايانه های جهان با برنامه ويندوز کار می کنند.
اين شرکت در گذشته به معرفی کنندگان هکرها و کسانی که ويندوز را تکثير می کنند، جايزه داده است ولی هنوز برای شناسايی اين هکر تصميمی نگرفته است.
انتصاب مدير جديد مايکروسافت با پاداش ۷ ميليون دلاری


[تصویر:  20050805172650box.jpg]

شرکت مايکروسافت اعلام کرد که کوين ترنر، از مديران فروشگاه زنجيره ای وال مارت، را به سمت مدير عملياتهای خود منصوب کرده است تا استيو بالمر، مدير اجرايی بزرگترين سازنده نرم افزار جهان، بتواند وقت بيشتری را صرف توليد محصولات کند.
آقای ترنر که زمانی بر ۳۷ ميليارد دلار فروش در وال مارت نظارت داشته، مسئول فروش، بازاريابی و خدمات مايکروسافت خواهد بود. وی کارش را از هشتم سپتامبر آغاز می کند.
از هنگامی که ريک بلوزو در سال ۲۰۰۲ کنار کرد، مايکروسافت مدير عملياتی نداشت و آقای بالمر اين وظيفه را بر دوش داشت. آقای ترنر به عنوان فردی تازه وارد بايد ياد بگيرد که چگونه در کنار آقای بالمر و بيل گيتس، ثروتمندترين مرد جهان، کار کند، کاری که برای ديگران چالشی بزرگ بود.
در سه سال اخير علاوه بر آقای بلوزو، مگی وايلدراتر و ريچارد امرسون از مديريت مايکروسافت استعفاء کرده اند. آقای بلوزو عهده دار رياست اين شرکت نيز بود ولی در حکم آقای ترنر اشاره ای به اين سمت نشده است.
مت راسف، تحليلگر آمريکايی، گفت: "سمت شماره سه در مايکروسافت، سمت دشواری است." وی که سالها منابع انسانی مايکروسافت را زير نظر داشته، تاکيد کرد که اين انتصاب بايد بخشی از تغييرات گسترده سازمانی باشد.
آقای ترنر که ۴۰ سال دارد، دومين فردی بيرونی است که آقای بالمر در پنج ماه اخير برای اداره مايکروسافت به خدمت گرفته است. وی در ماه آوريل، کريستوفر ليدل از شرکت اينترنشنال پيپر را به مديريت مالی شرکتش منصوب کرده بود.
سخنگوی مايکروسافت اعلام کرد که مدير اجرايی بزرگترين نرم افزار ساز دنيا آقای ترنر را بيش از يک دهه می شناسد زيرا وال مارت از مشتريان مايکروسافت و فروشنده محصولاتش بوده است. آقای ترنر پيش از آن که به بخش فروش برود، مدير فناوری اطلاعات اين فروشگاه بوده است. وی در آغاز حرفه اش صندوقدار وال مارت بود.
آقای ترنر در سال ۱۹۹۵ در ۲۹ سالگی معاون توسعه کالای وال مارت و در نتيجه جوانترين مدير تاريخ اين فروشگاه شد. وی در ابتدای ورود به مايکروسافت هفت ميليون دلار پاداش خواهد گرفت و در بخش فروش جانشين کوين جانسون خواهد شد که ۱۳ سال در اين شرکت کار کرده است. سمت جديد آقای جانسون ماه آينده اعلام خواهد شد.
آقای گيتس و بالمر از فروشهای مايکروسافت در دوره آقای جانسون راضی نبودند، هر چند وی به تلاشهای اين شرکت برای مقابله با نفوذ سيستم عامل لينوکس کمک کرد. اين مدير ۴۴ ساله بخاطر مهار رشد لينوکس و جلب اعتماد مصرف کنندگان به ويندوز مورد تحسين قرار گرفته بود.
آقای ترنر ساليانه ۵۷۰ هزار دلار دستمزد و ۳۲۰ هزار دلار سهام خواهد گرفت. ممکن است وی بر اساس دستيابی به اهداف صد درصد حقوقش پاداش بگيرد.
يکی از اولويتهای نخست وی عرضه ويندوز جديد، ويستا، و نسخه به روز شده نرم افزار سرور مايکروسافت خواهد بود. همچنين دستگاه بازی ايکس باکس جديد نيز کريسمس به بازار خواهد آمد که شش ماه زودتر از زمان عرضه رقيبش، پلی استيشن سه است.
با انتشار اين خبر ارزش سهام مايکروسافت سه سنت افزايش يافت و به ۲۷ دلار و ۳۵ سنت رسيد.
دست از کيبوردها برداريد
[تصویر:  ns_computer_big_01.jpg]

لایحه بررسی مجازات های رایانه ای ، که حاصل پیشنهاد قوه قضاییه و تصویب دولت خاتمی است، به مجلس شورای اسلامی رسید. این لایحه که نخستین طرح مدون در مورد جرایم کامپیوتری و اینترنتی است، توسط چند کمیسیون در مجلس هفتم بررسی می شود، و سپس حاصل، قانونی می شود که با مشارکت سه قوه، نظارت بر این گستره جدید ارتباطی را عملی می کند.

جرايم رايانه ای که درهمه جای دنيا تازگی دارند، ، تنها در دو دهه اخير مطرح شده اند. در ايران تاکنون ماخذی قانونی برای برخورد با اين جرايم وجود نداشت. در حوزه اینترنت نیز تاکنون، هیچ قانون مشخصی به جزآیین نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای عمل نبوده است. این آیین نامه گرچه مورد استناد قرار می گرفت، اما به لحاظ اصل قانونی بودن مجازات‌ها، قابل اجرا نبود. برخورد با فعالان اينترنتی هم که تا کنون به دادگاه رفته اند، بر اساس قانون مطبوعات و مجازات اسلامی بوده است.

لایحه مورد بحث بیش ازآنکه قانونی برای نظارت بر جرایم رایانه ای باشد، برای مقابله با جرایم اینترنتی نگاشته شده و بیشترین مواد این قانون، فضای سایبر را مد نظر قرار داده است.

آنچه اکنون نظر اهل فن وميليونها کاربر اينترنت در ايران را مشغول کرده، شيوه برخورد اين قوانين با کاربران است. نرخ روبه رشد کاربری و توليد مطلب درايران، و به طور مشخص در وبلاگ ها وسايت های خبری، باعث می‌شود، تصمیم گیری قانونگذاران برای برخورد با کاربران ، اهميت يابد.

در مقدمه لايحه ارسالی به مجلس،تصریح شده است که اين قانون در راستای سياست حبس زدايی وحذف مجازات زندان نوشته می‌شود. نويسندگان اين لايحه در متن خود آورده اند: این قانون" درسياست جنايی تقنينی مبنی بر توسل بی رويه و افراطی به مجازات حبس و به منظور رفع خلاء قانونی در ارتباط با جرايم رايانه ای" نوشته شده است. اما در نوشتن قانون، آنچه به وبلاگ نویسان وتولیدکنندگان محتوا در سایت های اینترنتی مربوط می شود به قانون مجازات اسلامی ارجاع داده شده که پایه اش حبس و تعزیر است.

وبلاگ نويسان مواظب باشند

طبق ماده يازده اين لايحه، هرکس به قصد اضرار به غير يا تشويش اذهان عمومی يا مقامات رسمی، در اينترنت اکاذيبی را منتشر و در دسترس ديگران قرار دهد، يا با همان مقاصد اعمالی را خلاف حقيقت، شخصا يا به عنوان نقل قول، به فرد حقيقی يا حقوقی و يا مقامات رسمی به طور صريح يا تلويحی نسبت دهد، اعم از اينکه به شکل ياد شده ضرر مادی يا معنوی متوجه کسی شود يا نشود، علاوه بر آنکه بايد در صورت امکان اعاده حيثيت کند، به مجازات قانونی مقرر برای نشر اکاذيب محکوم خواهد شد.

نشراکاذيب، عبارتی قابل تفسير است و می توان آنرا به همگی مواردی که شاکی يا مدعی العموم مدعی است کذب است، تسری داد . بر اساس ماده ۶۹۸ فانون مجازات اسلامی، مجازات نشر اکاذيب هم از دو ماه تا دو سال حبس يا شلاق تا ۷۴ ضربه است.

اين ماده از لايحه مذکور، بيشتر وبلاگ نويسان و سايت های خبری اينترنتی را هدف دارد. دايره اعلام جرم عليه سايت ها و وبلاگ ها براساس اين ماده بسيار گسترده است و حتی نقل قول صريح يا تلويحی را هم در برمی گيرد. اما آنچه قانونگذار به آن بی توجه بوده است درواقع موقعیت مجازی سایتهای اینترنتی و ناشناخته بودن نویسندگانی است که خود علاقه به پنهان کاری دارند. این نویسندگان که عمدهترین مطالب مورد اشاره و قابل پیگرد را منتشر می کنند با توجه به آی پی های تصادفی درایران، به لحاظ فنی شناختن شان ممکن نیست.

اتفاقا وبلاگ نویسانی که تاکنون مورد پیگرد قرار گرفته اند، بیشتر کسانی بودند که با نام خود و به عنوان روزنامه نگار در حال فعالیت بودند. تنها وبلاگری که به دلیل وبلاگی بازداشت شده، مجتبی سمیع نژاد است که او هم با امکانات فنی شناخته نشدو دادسرای ارشاد برای شناسایی او از شیوه های پلیسی واعتراف گیری بهره برد.

ازسوی ديگر قانون گذار درمورد توليد، نشر و نگاهداری متون وعکس‌های مستهجن يا تغييرو تحريف فيلم يا صدای ديگران به شکلی که موجب هتک حرمت يا ضرر شود طبق ماده ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی برخورد می کند. براساس اين ماده از قانون مجرمان به سه ماه تا يک سال حبس وجزای نقدی از يکصد وپنجاه هزار تومان تا ششصد هزار تومان و تا ۷۴ ضربه شلاق ، محکوم می‌شوند. قاضی مختار است برای مجرم يک، دو يا هر سه مجازات را درنظر گيرد.

هکرها بخوانند

ديگر هکر های ايرانی، کلاه سفيد يا کلاه سياه نمی توانند آزادانه ، باگهای موجود در سيستم های اطلاعاتی دولتی را کشف کنند و آنرا برای دوستانشان تعريف کنند. براساس اين لايحه ، چنانچه کسی عمدا و بدون مجوز، با نقض تدبيرهای حفاظت داده ها يا سيستمهای رايانه ای و مخابراتی به داده ها دست يابد، پانصد هزار تا پنج ميليون تومان جريمه می‌شود.

اگرداده های يک ارتباط خصوصی راشنود کند، به عنوان مثال ايميل ديگران را هک کند يا وارد چت روم های خصوصی شود با شکايت می توان او را از پانصد هزار تا سه ميليون تومان جريمه کرد. درمرحله آخر اگر کسی درسيستمهای رايانه ای و مخابراتی عمدا به داده های سری دست يابد ، با توجه به آنچه شنود کرده از يک ميليون تا صدميليون تومان جريمه می‌شود.

دستورالعمل داده های به کلی سری وسری ، سه ماه پس از تصويب اين قانون از سوی وزارت دادگستری و باهمکاری وزارتخانه های، کشور، دفاع، اطلاعات و ارتباطات نوشته می شود. اين داده ها، داده هايی هستند که افشای بدون مجوز آنها می تواند به اساس حکومت و مبانی جمهوری اسلامی و تماميت ارضی خدشه جبران ناپذير وارد کند.

زير ۱۸ ساله ها ممنوع

اين نخستين بار در تاريخ جمهوری اسلامی است که برای عکس‌ها و توليدات مستهجن در قانون مرزبندی سنی قايل می‌شوند، پيش از اين و در قانون مجازات اسلامی بدون اعلام مرزبندی سنی، هر کسی که به توليد و توزيع نوشته، نوار، فيلم و... مستهجن می‌پرداخت ، مجرم شناخته می‌شد .

بر اساس لايحه تازه که به نظر می‌رسد با توجه به خيل کاربران زير ۱۸ سال کامپيوتر و اينترنت نوشته شده است، در صورتی که کسی محتويات مستهجن را به زير ۱۸ ساله ها ارايه کند ،به حداکثر مجازات ماده ۶۴۰ قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود، که يک سال حبس، ششصد هزارتومان جزای نقدی و ۷۴ ضربه شلاق خواهد بود. اما قانونگذار مشخص نکرده است که چگونه بايد در اينترنت اين مرزبندی را مشخص کرد.

افشای اسرار ديگران

براساس لايحه جرايم اينترنتی، افشای اسرار ديگران جرم محسوب می‌شود . تا کنون موارد فراوانی از ارسال عکسهای بی حجاب هنرپيشه ها، عکس‌های عروسی هنرمندان يا ورزشکاران و .... با انتشار در اينترنت به سرعت به دست همه می‌ رسيد وباعث ناراحتی فرد موردنظر می‌شد. در اين لايحه گفته شده چنانچه کسی صدا، تصوير، فيلم خانوادگی يا خصوصی افراد را از طريق رايانه يا سيستم های مخابراتی منتشر کند، به مجازات افشای سر محکوم خواهد شد.
طبق ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی ، هر کس که محرم اسرار مردم می‌شود، مثل پزشکان، چنانچه اين اسرار را افشا کند، به سه ماه ويک روز تا يک سال حبس و ۱۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان وجه نقد محکوم می‌شود.

* ISPها در اين لايحه*

طبق اين لايحه، ISPها و ICPها و HOSTها ( شرکت های ارايه کننده خدمات اينترنتی ) تنها موظف به فيلتر کردن و اعلام سايتهای مستهجن به مراجع ذی صلاح هستند. آنچه که تاکنون برخی از ISPها در فيلتر سايت های سياسی، راسا انجام می‌دادند، طبق اين لايحه دیگر قانونی نخواهد بود.

پيش از اين بارها سايتهای سياسی، از سوی برخی ISPها و حتی بدون حکم دادستانی فيلتر می‌شد. در حال حاضر نيز بسياری از ارايه کنندگان خدمات وبلاگی در ايران درپی ارايه برخی مطالب از سوی بلاگرها، که عمدتا درمحدوده مسايل مستهجن قرار نمی‌گيرند، وبلاگ مورد نظر را فيلتر می کنند.

دراين لايحه، جز وظيفه ISPها در گزارش کردن سايت های مستهجن هيچ نکته ديگری ذکر نشده است. به نظر می‌رسد، بخش وظايف آی اس پی ها درقبال کاربران از نکات، مغفول در اين قانون باشد.

رسيدگی در قوه قضاييه

همانطور که قانون گذاران درباره برخی جرايم اينترنتی ناآگاهند، اجراکنندگان قانون نيز نيازمند آموزش برای اجرای قوانين مربوط به جرايم اينچنينی هستند. به نظر می رسد بايد بخش خاصی درقوه قضاييه برای رسيدگی به جرايم مربوط به اينترنت و کامپيوتر سامان یابد و کادر آن هم آموزش داده شوند. به گفته غلام نبی فيضی مشاور دعاوی بين المللی، در بخش قانون‌گذاری جرايم اينترنتی خلأ آموزشی حس می‌شود. او گفت: قضات ما در اين زمينه بايد آموزش‌های لازم را ببينند تا قضاوتی صحيح و مبتنی بر جرم داشته باشند. چرا که اگر قوانين و مقررات مناسبی در اين زمينه وجود داشته باشد، اگر ما آگاهی و اطلاعات کافی در اين حوزه را نداشته باشیم نمی‌توانيم مطمئن باشيم که به اين جرائم به خوبی رسيدگی می‌شود.
عضو هيات علمی دانشگاه علامه، گفت: اگر در اين زمينه شناسايی مصاديق مخلوط شود، آن وقت به جای پيشگيری از جرائم اينترنتی، فعاليت ها ی مبتنی بر رايانه و اينترنت دچار محروميت می‌شود.

نويسندگان قانون چه می گويند

يک راه منطقی برای نوشتن چنين قانونی استفاده از قوانينی بود که در کشورهای مختلف درباره جرايم رايانه ای واينترنتی نوشته شده است. اما با توجه به نگاه موجود در ميان قانون گذاران ايرانی به جرم، تنها راه، نوشتن قانونی بود که بتواند پاسخگوی شرايط داخلی ايران باشد.
رضا پرويزی، دبير کميته‌ مبارزه با جرايم رايانه‌‌ای و از نويسندگان پيش نويس قانون مذکور در اين باره گفت: متن پيش‌نويس قانون جرايم رايانه‌يی متنی "حقوقی – فنی" است و از تجربه‌ی خيلی از کشورها در اين زمينه استفاده کرديم.

وی، گفت: وقتی جرائم مرتبط با محتوا گفته می‌شود يعنی ديگر يک وبلاگ نويس نمی‌تواند درون وبلاگ خود هر چيزی را بنويسد. اتفاقا بحث مصاديق جرائم مرتبط با محتوا در اين قانون کاملا مشخص است، به نحوی که افراد با سلايق متفاوت، نمی‌توانند برداشت‌های متفاوتی داشته باشند. اصل بر دسترسی آزاد همگان به اطلاعات است و نوشتن هر مطلبی آزاد است و فقط آن بخش‌هايی ،مجرمانه تلقی می‌شود که در اين قانون ذکر شده و در واقع اين موارد، استثنايی بر اصل آزادی تبادل اطلاعات و اقدامات در فضای مجازی است.

به گفته پرویزی" درست است که آزادی بيان اصل است، ولی نمی‌توان به بهانه‌ی حريم خصوصی هر حرفی را زد و بعد از طريق ايميل، وب سايت يا وبلاگ آن را منتشر کرد که البته در اين رابطه در لايحه‌ی جرايم رايانه‌‌ای خط قرمزها و محدوده‌ها مشخص شده است". [ ايسنا]

به هرحال از این پس قانونی وجود خواهد داشت که براساس آن فضای مجازی اينترنت هم از این بی قانونی در خواهد آمد. چنین قانونی همانطور که نکات مثبت زیادی دارد، وقتی در دست کسانی قرار گيرد که معتقد به منع و بند و محدود کردن فضای اطلاع رسانی هستند می تواند باعث محدودیت فضای مجازی شود. فضایی که در سالهای اخیر با وجود راه بندان ها، روزنی بود به روی دنيای آزاد خبر و اطلاع و تا جایی که توانست رشد کرد.

منبع : http://roozonline.com/01newsstory/009498.shtml
ممنون اميرجان
--------------------------------------------------------------
گوگل چهار میلیارد دلار سهام می فروشد


[تصویر:  20050819162750google31.jpg]

بعد از آن که گوگل، بزرگترين جستجوگر اينترنت اعلام کرد که ۱۴ ميليون سهام ديگر به ارزش چهار ميليارد دلار را می فروشد، ارزش سهام اين شرکت آمريکايی افت کرد.
اين عرضه سهام همزمان با اولين سالگرد فروش سهام گوگل صورت می گيرد و گويا اين شرکت قصد دارد با درآمد حاصل برخی از شرکتهای رقيب را بخرد. مسئولان گوگل می گويند که فعلا هيچ شرکتی را مد نظر ندارند و بخشی از اين چهار ميليارد دلار صرف هزينه های اداره شرکت خواهد شد.
گوگل در گزارشی به کميسيون ارز و سهام آمريکا اعلام کرد: "نيت اصولی اين عرضه سهام کسب سرمايه بيشتر است." اما مارک روئن تحليلگر اعلام کرد که معتقد است اين شرکت اين سرمايه را برای خريدهای آينده می خواهد.
مفسران احتمال داده اند گوگل بخواهد با اين پول جا پای محکم تری در بازار چين به دست آورد که پر شتاب ترين بازار اينترنت در آسياست. ياهو بزرگترين رقيب اين شرکت اخير چهل درصد يک سايت تجاری چينی به نام علی بابا را بيش از يک ميليارد دلار خريد.
برخی تحليلگران احتمال می دهند گوگل به دنبال خريد سايت چينی Baidu.com باشد. سايرين می گويند اين شرکت می خواهد خدمات تلفن اينترنتی ارايه دهد.
از اوت گذشته که سهام اين جستجوگر برای اولين بار عرضه شد، ارزش سهام آن بيش از سه برابر رشد داشته است. اما انتشار خبر جديد سبب شد ارزش سهام گوگل بيش از پنج دلار افت کند و به بيش از ۲۷۹ دلار برسد.
در ماه ژوييه اين غول آمريکايی که ارزش آن ۸۶ ميليارد دلار برآورد می شود، خبر داد که به لطف افزايش تبليغات اينترنتی درآمدش در فاصله آوريل تا آخر ژوئن بيش از چهار برابر رشد داشته است. سود خالص اين شرکت حدود ۳۴۳ ميليون دلار اعلام شده است. اين رقم در دوره مشابه سال پيش تنها ۷۹ ميليون دلار بود.
گوگل در سه ماهه دوم سال ۲۰۰۵ قريب به يک ميليارد و ۳۸۰ ميليون دلار فروش داشته که اين رقم در دوره مشابه سال پيش ۷۰۰ ميليون دلار بود.
گوگل بيشتر درآمدش را از محل آگهی های متنی بدست می آورد که در کنار نتايج جستجوهايش نمايان می شود. گوگل فضای تبليغاتی خود را بر اساس يک سيستم حراج اينترنتی می فروشد. اما برخی کارشناسان وابستگی درآمد گوگل به اين نوع آگهی ها را يک عامل خطرآفرين ارزيابی کرده اند.
از همين رو، گوگل آماده می شود تا امسال يک سيستم پرداخت الکترونيکی را به مشتريانش ارايه دهد که کارشناسان پيش بينی می کنند نه تنها درآمد اين شرکت را تقويت می کند، بلکه تهديدی مالی برای يکی از بزرگترين آگهی دهندگانش، سايت eBay خواهد بود.
احتمال ورود اين شرکت اينترنتی به عرصه نقل و انتقال الکترونيکی پول می تواند رقابت شديد با سيستم PayPal متعلق به حراجی eBay براه اندازد.
منابع مطلع می گويند گوگل در ماه آوريل شرکتی به نام "بنگاه پرداخت گوگل" تاسيس کرد که عملياتش را با رمز Google Wallet آغاز خواهد کرد. کاربران می توانند از کيف الکترونيکی خود که نوعی اعتبار است، هزينه ها را به صورت آنلاين بپردازد.
در ساليان اخير کابران اينترنت بر هراس خود از نقل و انتقال الکترونيکی پول غلبه کرده اند. گوگل به دليل داشتن شمار زيادی مشترک از جمله برای سرويس ايميل خود می تواند خدمات پرداختی خود را با حداقل هزينه تبليغ کند.
بزرگترين شرکت رسانه ای دنيا می تواند در کنار اين سرويس پرداخت، اطلاعات بازاريابی ارزشمندی به دست آورد که نشان می دهد کاربران پول خود را صرف چه چيزهايی می کنند. آنگاه اين جستجوگر می تواند برای آن موارد آگهی بگيرد.
گوگل در سپتامبر ۱۹۹۸ توسط دو دانشجوی سابق رشته رياضی دانشگاه استنفورد به نام لری پيج و سرگئی برين تاسيس شد. آنها بعد از آن که يک ميليون دلار از دوستان و بستگان و ساير سرمايه گذاران گردآوری کردند، نخست شرکت شان را از گاراژ يکی از دوستان خود اداره می کردند.
اکنون اين دو کارآفرين به رغم دستيابی به ثروتی هنگفت، ساده و بی تجمل زندگی می کنند.
ايده مهندسی ايرانی برای بزرگترين حراجی اينترنت

[تصویر:  20050902204021pam_and_pierre1.jpg]

ده سال پيش يک مهندس نرم افزار فرانسوی ايرانی تبار که ساکن کاليفرنيا در آمريکا بود، در اوقات فراغت کار روزمره اش سيستم نوينی را برای داد و ستد اينترنتی براه انداخت.
پی ير اميديار تنها ۲۸ سال داشت که در خلال يک تعطيلی طولانی آخر هفته برنامه اوليه سيستمی را نوشت که به حراجی eBay تبديل شد. اما هنگام راه اندازی آن سايت در چهارم سپتامبر ۱۹۹۵ چنين نامی بر آن نهاده نشد. بلکه با نام بی پيرايه تر "شبکه حراج" (Auction Web) شناخته می شد.
روز افتتاحيه چندان موفقيت آميز نبود. در حقيقت اين سايت در ۲۴ ساعت اول حياتش هيچ بازديد کننده ای را جذب نکرد.
اما ظرف چند هفته دهها قطعه برای فروش در آن عرضه شد، از جمله انباری در آيداهو و يک اتومبيل رولزرويس مدل ۱۹۳۷.
تا آخر سال ۱۹۹۵ چندين هزار حراج برگزار شد و بيش از صد هزار پيشنهاد قيمت از راه رسيد. اکنون eBay در ۳۴ کشور دنيا ۱۵۷ ميليون نفر کاربر دارد و انتظار می رود امسال سود ساليانه آن به يک ميليارد دلار برسد.
چارلز آبرامز، مدير پژوهش در موسسه گارتنر می گويد: "اين سايت يقينا فرزند خلف عصر رونق شرکتهای اينترنتی است."

از افسانه تا واقعيت

درباره روزهای آغازين فعاليت "شبکه حراج" که در سال ۱۹۹۷ به eBay تغيير نام يافت، افسانه ها بافته شده است.
بنا به يک افسانه، اين سايت به آن دليل پديد آمد که نامزد آقای اميديار، پم وسلی، می خواست با کسانی که در سرگرمی وی در مورد مبادله بسته های شکلات شرکت Pez سهيم هستند، در ارتباط باشد.
اين افسانه محصول مجريان روابط عمومی است ولی اين مساله واقعيت دارد که اولين جنس فروخته شده در اين سايت، جهت نمای ليزری شکسته آقای اميديار بود که با وجود اين که اساسا بی ارزش بود، ولی ۱۴ دلار فروخته شد.
بعد از اين شروع حقير، تحولات بزرگ يکی پس از ديگری از راه رسيد:
اين سايت در فوريه ۱۹۹۶ برای اولين بار از کاربران درصدی از حراجها را مطالبه کرد و به کسب و کاری واقعی تبديل شد. همچنين يک سيستم بازخورد ارايه شد تا خريداران و فروشندگان بتوانند به يکديگر رتبه بدهند.
در ژوئن ۱۹۹۶ درآمد ماهيانه اين سايت به ده هزار دلار رسيد و باعث شد آقای اميديار کارش را رها کند و تمام وقتش را صرف اين پروژه کند.
در سال ۱۹۹۷ اين سايت که به تازگی eBay ناميده می شد، يک ميليونمين حراج خود را برای فروش يک اسباب بازی ساخته شده بر اساس شخصيتی کارتونی برگزار کرد.
مگ وايتمن در سال ۱۹۹۸ به عنوان مدير اجرايی به اين شرکت پيوست. چندی بعد در همان سال اين شرکت با يک ميليون کاربر ثبت نام شده، سهامی عام شد.
در سال ۱۹۹۹ eBay در بريتانيا و آلمان سايت محلی داير کرد و توانست بر نقص فنی بزرگی که اين سايت را برای ۲۲ ساعت تعطيل کرده بود، فايق آيد.
در سال ۲۰۰۱ اين شرکت از Amazon به عنوان پر بيننده ترين سايت تجارت الکترونيکی سبقت گرفت و يک سال بعد سرويس Paypal را که مخصوص پرداخت پول از طريق اينترنت است، خريد، اما در ژاپن با مانع بزرگی مواجه شد و بعد از واگذاری عرضه رقابت به ياهو از آن بازار خارج شد.

رقابت بی سابقه

البته اوجگيری جهانی eBay با تحسين همگانی توام نبوده است. برخی از کاربران مخالف اتکای اين سايت به ساز و کار بازخورد برای حذف سوداگران متقلب هستند و می خواهند اين شرکت اقدامات قاطعانه تری برای مقابله با کلاهبرداری اتخاذ کند.
جواهر فروشی Tiffany’s در آمريکا حتی سعی کرده است از eBay بخاطر فروش نسخه بدلی جواهراتش به دادگاه شکايت کند و خواستار غرامت يک ميليون دلاری برای هر قطعه بدلی شده است.
اين سايت به نوبه خود می گويد که قرار گرفتن چنين اقلامی در حراجش ممنوع است و اين حق را برای خود محفوظ می داند که آنها را بردارد.
اما چارلز آبرامز، از موسسه گارتنر عقيده دارد دستاورد eBay "توانبخشی به مصرف کنندگان و در وهله بعد کسب و کارهاست تا بتوانند در بازاری جهانی به شيوه هايی بی سابقه به رقابت بپردازند."
وی به بی بی سی گفته است: "اگر ۱۵ سال پيش می خواستم يک پلاک کمياب خودرو را بفروشم، ناچار بودم به عتيقه فروشی محل بروم و خدا خدا کنم که بخشی از ارزش آن را به من بدهند. آن موقع بازاری انبوه فرارويم باز نبود."
اما آقای آبرامز عقيده دارد ديدگاه غالب قديمی درباره eBay به عنوان پاتوقی برای افراد مايل به فروش اشيای کلکسيونی به سرعت منسوخ می شود، هر چند که اين شرکت هنوز به روحيه اجتماع پرور خود مباهات می کند.

فروش فله ای

اين تحليلگر به بی بی سی گفته است که امروزه ۶۰ درصد آگهی های اين سايت با ماشين نوشته می شوند، يعنی شرکتهای کوچک با استفاده از تازه ترين فناوری اينترنت آگهی ها را خودکار بهنگام کرده و نقش بسزايی در رونق تجارت الکترونيکی ايفا می کنند.
وی استدلال می کند که گام بعدی برای eBay اين است که به بازاری برای کسب و کار شرکتها تبديل شود و محملی را برای عرضه و خريد کلان کالا فراهم آورد.
ريچارد آمبروس، سخنگوی اين سايت تاييد می کند که شرکتش می خواهد به کاربران اين امکان را بدهد که تا بتوانند فله ای معامله کنند.
وی به بی بی سی گفته است: "اگر می خواهيد مثلا ۵۰ هزار کيسه يا ۲۵ هزار آجر را بفروشيد، می توانيد اين کار را در سايت ما انجام دهيد، ولی تجربه جالبی نخواهد شد. ما در چند سال آينده، عمده فروشی را در اين سايت آسان تر خواهيم کرد."

رمز رشد

آقای آمبروس می گويد که با وجود موقعيت برتر eBay در بسياری از کشورها، ما در آسيا تحت فشار زيادی از سوی ياهو قرار داريم. ما در چين نبرد شديدی با اين شرکت داريم."
اوايل امسال eBay با گران کردن برخی از کارمزدهای خود خشم کاربران را برانگيخت. آقای آمبروس می گويد که هدف اين بود که برخی از شيوه های محبوب برجسته نمايی آگهی های فروشندگان به دليل کاربرد مفرط بی ارزش نشود.
وی به بی بی سی گفته است: "شايد از بيرون به نظر آيد که ما داريم زورگويی می کنيم، اما در دراز مدت می خواهيم مردم به مدد eBay رشد کنند و سودشان را به حداکثر برسانند. وقتی آنها رشد کنند، ما نيز رشد خواهيم کرد."
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13