۱۳-اسفند-۱۳۸۷, ۱۷:۳۶:۳۰
بازم سلام
توی لینک قبلی مختصری با arm اشنا شدید
شما فهمیدید که arm چی هست و از چه نرم افزاری برای برنامه نویسیش استفاده میشه .
حالا ممکنه چند سوال دیگه برای شما پیش بیاد که در زیر اونا رو بررسی میکنیم :
نرم افزار های برنامه نویسی arm رو از کجا دانلود کنیم (کدوم بهتره)؟
شما برای arm باید به زبان c برنامه بنویسید ( چون هیچ کی اسمبلی دوست نداره)
برای زبان c سه تا کامپایلر keil و iar و WinARM موجود هست
نرم افزار keil یه نرم افزار رایگانه ولی امکاناتش به پای IAR نمیرسه ، این نرم افزار دارای محیط ساده برای تازه کار هاست .برای دانلود این نرم افزار لینک های زیادی وجود داره که میتونید اونا رو اینترنت پیدا کنید
نرم افزار WinARM هم دارای امکاناتی متوسط هست و بین این دو تا نرم افزار هست ، این نرم افزار هم لینک دانلودش توی نت فراوونه
نرم افزار iar هم قدرتمند تین کامپایلر برای arm هست و تقریبا شبیه به winavr هست (از نظر نوع محیط و امکانات)
نرم افزار IAR رو میتونید از لینک زیر دانلود کنید :
http://supp.iar.com/Download/SW/?item=EWARM-EVA
برای در یافت نرم افزار باید به سایت سازت نرم افزار مراجعه کنید ، در صفحه ای که ادرسش در بالا موجود هست ،ادرس eMail و مشخصاتتون رو بدید بعد از چند دقیقه لينك دانلود فايل كه حدود 220 مگابايت هست به eMAil شما ارسال ميشه.
نرم افزار ی که دانلود مکنید نسخه 30 روزه است .
از اونجا که ما هممون جوجه برنامه نویس تشریف داریم پس با keil کار میکنیم بنابراین مطالبی رو که من از این به بعد میزارم برای نرم افزار keil هست ، به امید روزی که arm نیز مانند avr شود
برای شروع کار با arm کدوم پروسسور رو بگیرم ؟
دوستان پروسسور AT91sam7s64 ساخت شرکت اتمل رو پیشنهاد کردند ، این پروسسور دارای امکانات زیر هست:
توی دیتا شیتش امکاناتش دو تا صفحه هست که من مختصرش رو میزارم :
پورت USB2.0 full Speed
دارای دو منبع وقفه
نوسان ساز rc داخلی از 3 تا 20 مگا هرتز(pll هم داره )
ولتاژ كاري از 1.8 تا 3.3 ولت
دارای رابط های 2-wire و USARTو...rs485 و...
قابلیت برنامه ریزی بدون نیاز به پروگرامر
4 كانال PWM 16 بيتي
8 كانال ADC 10 بيتي
سه تا تايمر/كانتر 16 بيتي
دارای کانتر 20 بیتی مجزا
درای 64 پایه که 48 تا از اونا i/o هستند
توان جریان دهی 16 میلی امپر برای هرپایه(ولتاژ 3.3 ولت)
پایه ها قابلیت تحریک با 5 ولت رو دارند
قیمت ارزان و نوع پکیچ smd که باید براش یه فیبر کوچلو بسازید
مطالب دیگه توی دیتا شیت این ایسی موجودهست (دیتا شیتی که من دارم 733 صفحه میباشد و شما میتونید از سایت اتمل اون رو دانلود کنید )
برای شروع با arm چه پروگرامر لازم است ؟
مدلی که در بالا معرفی شد نیازی به پروگامر ندارد ، ولی مد های متعددی برای arm وجود دارد که در قسمت پروژه های گروهی به همرا pcb و توضیحات گذاشته میشود .
برای کار با arm به چه لوازمی احتیاج است ؟
در حال حاضر به کامپایلر keil و پروسسور معرفی شده در بالا
دیگر لوازم نیز شامل lcd و مقاومت و خازن و سیم و برد بورد و... است که در ادامه و در مکان مناسب گفته میشود ، برای شروع شما فقط میکرو و کامپایلر رو تهیه بفرما
ایا شما خودت تا حالا با این میرو کار کردی ؟
نه من خودم هنوز جوجه برنامه نویسم اما تا قبل از سال جدید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل خواهم شد ، شما چطور ، پس مطالب این بخش رو دنبال کنید
توی لینک قبلی مختصری با arm اشنا شدید
شما فهمیدید که arm چی هست و از چه نرم افزاری برای برنامه نویسیش استفاده میشه .
حالا ممکنه چند سوال دیگه برای شما پیش بیاد که در زیر اونا رو بررسی میکنیم :
نرم افزار های برنامه نویسی arm رو از کجا دانلود کنیم (کدوم بهتره)؟
شما برای arm باید به زبان c برنامه بنویسید ( چون هیچ کی اسمبلی دوست نداره)
برای زبان c سه تا کامپایلر keil و iar و WinARM موجود هست
نرم افزار keil یه نرم افزار رایگانه ولی امکاناتش به پای IAR نمیرسه ، این نرم افزار دارای محیط ساده برای تازه کار هاست .برای دانلود این نرم افزار لینک های زیادی وجود داره که میتونید اونا رو اینترنت پیدا کنید
نرم افزار WinARM هم دارای امکاناتی متوسط هست و بین این دو تا نرم افزار هست ، این نرم افزار هم لینک دانلودش توی نت فراوونه
نرم افزار iar هم قدرتمند تین کامپایلر برای arm هست و تقریبا شبیه به winavr هست (از نظر نوع محیط و امکانات)
نرم افزار IAR رو میتونید از لینک زیر دانلود کنید :
http://supp.iar.com/Download/SW/?item=EWARM-EVA
برای در یافت نرم افزار باید به سایت سازت نرم افزار مراجعه کنید ، در صفحه ای که ادرسش در بالا موجود هست ،ادرس eMail و مشخصاتتون رو بدید بعد از چند دقیقه لينك دانلود فايل كه حدود 220 مگابايت هست به eMAil شما ارسال ميشه.
نرم افزار ی که دانلود مکنید نسخه 30 روزه است .
از اونجا که ما هممون جوجه برنامه نویس تشریف داریم پس با keil کار میکنیم بنابراین مطالبی رو که من از این به بعد میزارم برای نرم افزار keil هست ، به امید روزی که arm نیز مانند avr شود
برای شروع کار با arm کدوم پروسسور رو بگیرم ؟
دوستان پروسسور AT91sam7s64 ساخت شرکت اتمل رو پیشنهاد کردند ، این پروسسور دارای امکانات زیر هست:
توی دیتا شیتش امکاناتش دو تا صفحه هست که من مختصرش رو میزارم :
پورت USB2.0 full Speed
دارای دو منبع وقفه
نوسان ساز rc داخلی از 3 تا 20 مگا هرتز(pll هم داره )
ولتاژ كاري از 1.8 تا 3.3 ولت
دارای رابط های 2-wire و USARTو...rs485 و...
قابلیت برنامه ریزی بدون نیاز به پروگرامر
4 كانال PWM 16 بيتي
8 كانال ADC 10 بيتي
سه تا تايمر/كانتر 16 بيتي
دارای کانتر 20 بیتی مجزا
درای 64 پایه که 48 تا از اونا i/o هستند
توان جریان دهی 16 میلی امپر برای هرپایه(ولتاژ 3.3 ولت)
پایه ها قابلیت تحریک با 5 ولت رو دارند
قیمت ارزان و نوع پکیچ smd که باید براش یه فیبر کوچلو بسازید
مطالب دیگه توی دیتا شیت این ایسی موجودهست (دیتا شیتی که من دارم 733 صفحه میباشد و شما میتونید از سایت اتمل اون رو دانلود کنید )
برای شروع با arm چه پروگرامر لازم است ؟
مدلی که در بالا معرفی شد نیازی به پروگامر ندارد ، ولی مد های متعددی برای arm وجود دارد که در قسمت پروژه های گروهی به همرا pcb و توضیحات گذاشته میشود .
برای کار با arm به چه لوازمی احتیاج است ؟
در حال حاضر به کامپایلر keil و پروسسور معرفی شده در بالا
دیگر لوازم نیز شامل lcd و مقاومت و خازن و سیم و برد بورد و... است که در ادامه و در مکان مناسب گفته میشود ، برای شروع شما فقط میکرو و کامپایلر رو تهیه بفرما
ایا شما خودت تا حالا با این میرو کار کردی ؟
نه من خودم هنوز جوجه برنامه نویسم اما تا قبل از سال جدید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل خواهم شد ، شما چطور ، پس مطالب این بخش رو دنبال کنید