لیزر یکم خفنه می دونید که یکی از مشخصه های لیزر تک موج بودنشه (یعنی یه تک فرکانس که اختلاف فاز هم باهم ندارن) و فرکانس هم اینقدر بالاست که با الکترونیک قابل اندازه گیری نیست
می یان نور لیزر رو دو قسمت می کنن (فکر کنم با یه منشور) یه دونه رو می فرستند به طرف جسم که می خوره و بر می گرده یکی هم مستقیم حالا دوباره ایندورور می ندازن رو هم به خاطر مسیری که طی کردن اختلاف فاز دارن نسبت به هم و همیدیگررو تضعیف (تقویت) می کنن با به دست آوردن دامنه، اختلاف فاز رو به دست می یارن و با اون فاصله رو
قبل از اینکه یه دیتاشیت واسه سنسورای لیزر پیدا کنم،
تو این سنسورا طوریش نیست که ما DC بدیم و سنسور خودش فرکانس تولید کنه؟ (مثل BUZZER ها)چون کار تو فرکانسهای بالا خیلی دردسر داره.
و اینکه اینا هم فرستنده گیرنده دارن یا هر دو کار رو یه سنسور انجام میده؟
فرکانس که نمی شه گفت، نور تولید می کنن و نمی تونی با ولتاژ فرکانس نور رو (رنگ رو ) عوض کنی
گیرنده رو احتمالا باید با یه فوتو ترانزیستور انجام بدی
من وقتی دانشجو بودم الگوریتم سیستم فاصله سنجی رو طراحی کردم و ی نمره ای از استادم گرفتم ولی الان نمیدونم بعد چند سال کجاس ، قطعات فرکانس بالا نیاز داره در حد 100 مگاهرتز غیر ممکن نیست فقط باید آی سیهاش پیدا بشه و احتمالا به یک اسپکتروم آنالایزر 100 مگی هم لازم باشه! این یک شماتیک از اندازه گیری فاصله با لیزر است:
و یک لینک مفید:
http://www.seattlerobotics.org/encoder/2...vision.htm
در کل چون مترهای لیزری امروزه عمومی شده (
http://metr.ir ) و تو کشور هم پیدا میشه بعید نیست ماژولهای فاصله یاب لیزری هم بزودی وارد بشن ولی من تو سایتهای خارجی هم هنوز ندیدم!!!
با این همه تفاسیر فکر نمیکنم تا آی سیش یا ماژولش نیاد ، بشه کاری کرد مثل این میمونه که شما چشم لیزری داشته باشید بعد بخواهید تمام قسمتهای آینه و لنز و الکترونیک یک CD رام رو بسازید حتی تنظیم یک چشم سی دی رام به سختی امکانپذیره ، التراسونیک که کارش زیاد مشکل نبود همه صبر کردند تا ماژول آمادش بیاد بعد کار با اونو شروع کردند لیزر که جای خود دارد فکر کنم دنبال یک وارد کننده برا ماژول لیزر فاصله سنج باشیم کارمون راحتتر پیش بره! الان هم متر التراسونیک تو کشور هست و هم متر لیزری قیمت لیزری هم تقریبا 4 برابر التراسونیکه اگه ماژولشم بیاد همین تفاوت قیمت رو حتما داره ولی میارزه به کاریکه انجا میده!
من خیلی دوست داشتم که رو این مساله کار کنیم . ولی تا حدودی حق با شماست. استفاده از لیزر به اندازه بعضی تکنولوژی ها تو ایران جا نیفتاده. شخصاً من خودم اطلاعات کمی در این مورد دارم. و از مقاله آقا هادی مشخص بود که حساسیت و دردسرش زیاده. باید کلی روش وقت گذاشت که متأسفانه مقدور نیست.
اگه ماژول متر لیزری بخواین و تو ایران نباشه با همون شرکت روبوکیو صحبت کنین .احتمالاً براتون وارد کنن.
به امید روزی که این تکنولوژی لیزر هم برامون حل بشه
ممنون زنگ میزنم ببینم چی میگن ولی دفعه قبل برا ماژول GPS صحبت کردم چیزی نگفتن و رفتند که بیارند که هنوز خبری نیست البته اونا به مشتری نگاه میکنند ولی فکر کنم مشتری این ماژول از GPS بیشتر باشه تو ربات!
درود
با یه دوربین معمولی و یه دیود لیزر معمولی (مثل همین جاسوئیچیها) میتونید فاصله رو اندازه بگیرید.البته باز هم بسته به موقعیتی که استفاده میکنید تصمیم باید بگیرید که مناسب شرایط شما هست یا نه.
روش کار هم سادست یک بیم لیزر یک نقطه قرمز روی جسمی که میخاید فاصله یابی کنید ایجاد میکنه و دوربین اونرو میبینه.
از روی فاصله این نقطه تا مرکز تصویر و فاطله عمودی بین دوربین و فرستنده لیزر میشه فاصله رو بدست آورد.
لطفاً بیشتر توضیح بدین
با دوربین چطوری فاصله رو محاسبه کرد؟ الگوریتم خاصی مد نظرتون هست؟