با سلام به همه
عزيزم من نوكرتم اول موارد ابتدايي رو بهت ميگم بعدا اگر مشكلي بود و ماهم زنده بوديم بازم در خدمتيم .
اولين قدم اينه كه sql server را روي سيستمت نصب كني بعد توسط ويزاردهاي آن يا دستورات
sql كه به Tsql معروف هستند بانك اصلي و جداولت را بسازي ببين عزيز بهترين كتاب و راهنما و ساده ترين آنها راهنماي خود اسكيوال سروره من خودم دو روزه با راهنما و مثالهاي خودش فول فول شدم در ضمن در سي دي آن كلي سورس به زبان وي بي و سي هم هستش . اما من يه مثال كلي برات ميارم كه اونو بايد در برنامه query analiser که با اسکیوال سرور نصب میشه کپی کنی و با f5 اجرا کنی با این کار بانک اصلی و جدولت ساخته میشه
کد:
------------------------------------------------------------------------------------
-- create database
------------------------------------------------------------------------------------
CREATE DATABASE motojen
GO
USE motojen
GO
-- create users lavel tabel and insert default record
IF EXISTS (
SELECT name FROM sysobjects
WHERE name = 'tblaccess_lavel' AND type = 'U'
)
DROP TABLE tblaccess_lavel
GO
CREATE TABLE [dbo].[tblaccess_lavel] (
[Id] [int] IDENTITY (1, 1) NOT NULL ,
[access_code] [nvarchar] (255) NULL ,
[access_name] [nvarchar] (255) NULL,
)
GO
این مثال یه بانک با نام موتوژن و یه جدول با نام سطح دسترسی برات میسازه حالا شما میتونی هر تعداد جدول دیگه که لازم داری را طبق همین کد بسازی فقط بگم اگر قرار بود که فیلدی حاوی متون طولانی داشته باشی نوع اون را ntext قرار بده
حالا جدول و بانک رو داریم پس کار ما با اسکیوال سرور تمومه و فقط کافیه که service mannenger فعال باشه اینی که گفتم اگه فعال باشه علامت پلی در کنار ساعت سیستمت ظاهر میشه حالا میریم سراغ ویبی
اولین کار ارتباط با بانکه یعنی باز کردن بانک اصلی که اسمش در این مثال motojen میباشه برای این کار باید از آبجکت connection استفاده کنیم اگر نمیدونی connection چیه حتما برو بخش مقالات سایت و اونجا مطالبی رو که گذاشتم رو بخون برای ارتباط با بانکت مورد نظر داریم
کد:
Dim db as connection
set db = new connection
Dim constr as string
Db=server.createobject(Adodb.connection)
Constr="Provider=sqloledb;Initial Catalog=dbtest;User id=;Password=;"
Db.connectionstring=constr
Db.open
حالا ارتباط ما با بانک برقرار شده و نوبت به کار کردن با جداول میرسه برای ارتباط کار بر روی جداول هم باید از شی recordset استفاده کنیم به عنوان مثال اگر بخواهیم کل محتویات موجود در جدول Tblaccess_lavel را نشان بدهیم داریم :
کد:
Dim db as connection
dim rs as recordset
set rs = server.createobject(adodb.Recordset)
set db = server.createobject(adodb.Connection)
Dim constr, sql As String
Constr="Provider=sqloledb;Integrated Security=SSPI;Initial Catalog=motojen;User id=;Password=;"
Db.connectionstring=constr
Db.open
sql = "select * from Tblaccess_lavel"
rs.Open sql, db, adOpenStatic, adLockOptimistic
حالا پس از اجرا کل محتویات بانک در rs قرار میگیرد که میتونی هر جوری لازمه از اون استفاده کنی
ببین عزیز این کل اصول کار بود حالا اگر میخوای حرفه ای کار کنی فقط و فقط باید روی دستورات
Tsql کار کنی که یه نمونه اون رو در مثال بالا دیدی که من در متغییر sql قرار دادم و دیگه هیچ چیز دیگری نمیماند البته این به شرطیه که با وی بی آشنایی داشته باشی و آبجکتهای آن را بلد ماشی البته من قصد جسارت ندارم ها فقط کلیات را گفتم یعنی اگر با وی بی کار کردی انشا الله هیچ مشکلی سر راهت نیست تازه اگه مشکلی هم باشه اولا خدا یارته دوما تو هم جزو ایران ویجی ها هستی که ماشا الله آنقدر رو دارن که مشکلات پیش اونا کم میارن پس توهم روی هر چی مشکله کم کن . اگر جایی هم نیاز به کمک داشتی نه تنها من بلکه کل سایت در خدمتتیم . راستی چند تا برنامه کامل بانک اطلاعاتی تو سایت هست که خیلی کامل و مفیدن از اونا قافل نباش درسته که بانک همه اونا اکسس هستش و لی اگر قرار باشه هر کدوم اونا رو به بانک اسکیو ال تبدیل کنی تنها و تنها یه خط برنامه باید تغییر کنه و اونم connection string شی connection است و به جز این یه خط حتی یه کاراکتر از کل برنامه هم عوض نمیشه . امیدوارد مطالبی که گفتم مفید واقع بشه
قربان تمام ایران ویجی های عزیز و مایه های افتخار ایران