ايران ويج

نسخه‌ی کامل: شارژر برای باتری های لیتیوم یونی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
خب با این توضیحات می شه یه مدار کنترل جریان ساخت و بعد با یه مقاومت موازی با باتری و یه مدار قعط برق باتری رو شارژ کرد. درسته؟
برای باتری های شارژی معمولی معمولا از جریان ثابت ( مثلا منبع جریان ) استفاده می شه و رو شارژر هم مهمترین پارامترش جریان شارژش می باشد و منبع جریان هم می تونی با یه رگولاتور ولتاژ و یه مقاومت درست کنی ! ( یا حداقل من همیشه این کارو می کنم و تا حالا هم عملکرد خوبی داشته )

تو کتاب اکترونیک هنرستان نقشه اش وجود داره .

اگه مراقب دمای باتری باشی هم خیالت از بابت ترکیدن راحته .
این کتابهای هنرستانم عجب چیزای با حالی دارن
تریپ جان ما که از این متابها نداریم اگه برات امکان داره نقشو بزار
ممنون
اگه پستای این تاپیکو جمعبندی کنیم میشه این مدارو بعنوان شارژر باتری برای باتری هایی که با جریان شارژمیشن استفاده کرد.
پتانسیومتر a برای تنظیم جریان و پتانسيومتر b برای تنظیم ولتاژ شارژ بکار رفته . از این مدار میشه برای شارژ باتریهای 1.2 ولتی تا 12 ولت استفاده کرد

اگه مدار بطور ثابت برای شارژ باتری با مشخصات ثابت استفاده بشه، بهتره بجای پتانسیومترها از مقاومتهای ثابت با توان مناسب استفاده کرد

هنگام روشن شدن LED شارژ کامله و باید باتریو از شارژ برداشت .به جای LED هم میشه رله یا دیگر مدارات محافظ ترانزیستوری استفاده کرد.

اگه اشکالی تو مدار میبینید لطفاً مطرح کنید . چون یه خرده با عجله کشیدمش شاید بعضی جنبه ها در نظر گرفته نشده باشه.
ولی من خودم استفاده از این نوع منبع جریانو پیشنهاد نمیکنم. فکرشو بکنید اگه رو یه آمپر تنظیم بشه با توجه به رگولاتور 5 ولت فقط اون مقاومت رگولاتور تنهایی 5 وات توان تلف میکنه
سلام
خوب هستيد
ببخشيد من چيزي از الكترونيك نميدونم ببخشيد اگر سئوالم ابتداي است.
اگر باطري شارژه ما يك پك باشه كه نشه بازش كرد و ولتاژ شارژ هم بيشتر از 5 باشه ميشه از رگولاتور 7812 استفاده كرد ( ولتاژ شارژ 8.3 ولت )
ممنون
به اميد ديدار
ilgar عزیز :
اون پتانسومتر A توان زیادی باید داشته باشه و فکر کنم باید سیمی باشه .
بعد وقتی قراره با جریان شارژ کنیم دیگه نباید ولتاژ رو محدود کنیم .
اون LED هم وقتی باتری وصل نباشه روشن می شه که خیلی بده .
بهرته یه led هم به خروجی رگولاتور یا بین پایه های ورودی و خروجی رگولاتور بذاریم تا بفهمیم باتری وصله و داره جریان می کشه .
درسته : رگولاتور توان زیادی می کشه و بهتره از یک رگولاتور ولتاژ پایین تر استفاده کرد .

سعید جان :
مهندس ما داریم با جریان باتری رو شارژ می کنیم و به ولتاژش کاری نداریم . ( البته منبع جریان باید خروجیش بیشتر از ولتاژ باتری باشه . )

اون رگولاتور و مقاومت برای ساخت منبع جریان هستن و هرچه ولتاژشون کمتر باشه به علت افت ولتاژ و توان بهتره . ( اگه رگولاتور 3.3 ولت گیر آورودین بهتره اونو بذارین . )
سلام.

بهترین راه استفاده از ایسی LM317 هست که میشه به عنوان رگولاتور متغیر و تسبیت ولتاژ ازش استفاده کرد که فکر کنم جریان خروجیش بدون تقویت شدن 1 آمپر هست میتونی برای 8.3 ولت از این استفاده کنید.
خب. مرسی از بحث جالب.
من یه بار دیگه این لینک رو بدن خدمتتون شاید به کار اومد:
http://www.elecfree.com/electronic/stabi...-by-lm723/
در ضمن پک من 15 ولته. پس مدار ها رو خواهشا روی این عدد طراحی کنید!
باز هم تشکر
اون مدار که مربوط به کنترل میزان شارژ میشه و تو شارژ بوسیله ولتاژ بدرد میخوره نه موضوع بحث

مقدار باتریتون هم هرچی باشه به اضافه مقدار رگولاتور و بعد به اضافه 2 ولت کنین و هر عددی که بدست اومد بدین به ورودی مدار
صفحه‌ها: 1 2