ايران ويج

نسخه‌ی کامل: شارژر برای باتری های لیتیوم یونی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
من 4 تا باتری لیتیوم-یونی رو به صورت یه پک خریدم.
روی یکی از باتری ها که از لبه ی پک مشخصه نوشته که باید با 1000 میلی آمپر شارژ بشه یا با 2000 میلی آمپر به صورت سریع.
این پک رو نمی تونم باز کنم و داخل اون 4 تا باتری 2000 میلی آمپر ساعتی لیتیوم-یونی به صورت سری ولتاژ تقریبا 15 ولتی رو برای من فراهم می کنن.
من یه مدار برای شارژ این ها می خوام. می تونید به من کمک کنید؟
فکر نمیکنم اینطور باشه!
معمولاً اون اعدادی که رو باتریا می نویسن این مطالبو میرسونه:
اون 1000 میلی آمپر یه ساعت هم کنارش داره یعنی ظرفیت باتری 1 آمپر ساعته این هم یعنی اگه 1 ساعت از این باتری 1 آمپرو بکشی دشارژ میشه و اون 2000 میلی هم مقدار پیک جریانه که میشه از باتری کشید

برای شارژش هم فکر کنم اگه 17 ولت (صافه صاف و بدون ریپل) با قابلیت جریان دهی 200 میلی آمپر بدین کافی باشه.
روی باتری دقیقا این رو نوشته:
کد:
Li-Ion LH-IDR 1865C 3.7V 2000mAh
Standard charge: 1000mA-4h
Fast charge: 2000mA-2h
که البته روی یک سلول این رو نوشته و چون سلول ها سری هستن ولتاژ می شه 15 تا.
برای شارژ مدار کنترل جریان نیاز نیست؟
این لینک رو ببینید چطوره:
http://www.elecfree.com/electronic/stabi...-by-lm723/
با این حساب شاید لازم باشه از منبع جریان(البته با مدارات محافظ) استفاده بشه.
من با باتری هایی که تا حالا باهاشون کار کردم،روشون فقط نوشته بود که با جریان کمتر از فلان شارژ شود. و کافی بود باتریو با یه مقاومت به ولتاژ وصل می کردیم
اون مدار هم چیز خاصی نداشت فقط حد شارژ باتریو مشخص میکنه و اجازه نمیده بیش از حد شارژ بشه و بیشتر برای باتریهایی که من میگم خوبه برای باتریای شما نمیدوم.
(البته فکر نکنم لازم باشه اون پارامترایی که روش نوشته زیاد رعایت بشه و اگه با یه مقاومت به ولتاژ وصلش کنین هم جواب بده ولی رو عمر باتری تأثیر زیادی داره)
من در مورد منبع جریان اطلاعی ندارم. می شه بیشتر بهم توضیح بدین؟
من تا حالا برای شارژ باتری ندیدم از منبع جریان استفاده کنن. ولی با توجه به فاکتورهای که شما بهشون اشاره کرده بودین به نظرم رسید که شاید بشه!
در ضمن این کار اگه محافظت نشه میتونه خیلی هم خطرناک باشه!

منابع جریان مدارات الکترونیکی هستند که به ازای بارهای مختلف جریان ثابتی رو میدن. منابع جریان انواع مختلفی دارن که ساده ترین و مشهورترینش آینه جریان نام داره و تو همه کتابای الکترونیک پیدا میشه. بذارین بقیه دوستان هم در مورد شارژر برای این باتریهای شما نظر بدن اگه لازم بود،بعداً در مورد مدار منبع جریان صحبت می کنیم
سلام.
اولین کاری که باید بکنی خازن صافی ترانست رو حذف کن بعد باطری رو با یه مقاومت موازی کن و جریانش رو اندازه بگیر هر موقه جریانش زیاد شد (مثلا 900ma) احتمال خطر هست که باید دست از شارژ بکشی چون همون طور که میدونی باطریهای لیتیوم احتمال داره اگر زیاد شارژ بشه باد کنه.

این باطریها کلا با اندازه گیری مدت زمان شارژ در یک جریان واحد شارژ میشن ولی ممکنه مثلا باطری کاملا تخلیه نشده باشه که اونی که در بالا گفتم رو باید براش تعبیه کنی.
(۲۴-اردیبهشت-۱۳۸۸, ۰۰:۳۵:۱۳)lolohacko نوشته است: [ -> ]سلام.
اولین کاری که باید بکنی خازن صافی ترانست رو حذف کن بعد باطری رو با یه مقاومت موازی کن و جریانش رو اندازه بگیر هر موقه جریانش زیاد شد (مثلا 900ma) احتمال خطر هست که باید دست از شارژ بکشی چون همون طور که میدونی باطریهای لیتیوم احتمال داره اگر زیاد شارژ بشه باد کنه.

این باطریها کلا با اندازه گیری مدت زمان شارژ در یک جریان واحد شارژ میشن ولی ممکنه مثلا باطری کاملا تخلیه نشده باشه که اونی که در بالا گفتم رو باید براش تعبیه کنی.
خوبه. کاش دلیل این ها رو هم می گفتی تا برای طراحی مدار بدونیم چیکار باید کرد.
ویکی پدیا هم اینو داره: http://en.wikipedia.org/wiki/Li-ion_battery
این باتری ها رو مراقب باشین احتمال ترکیدنش هست
جریانشون هم زیاد نمی شه بعد از شارژ شدن کم می شه جریان
روش شارژ هم برای هر باتری ۴ تا پارامتر رو باید اندازه بگیری ولتاژ فکر کنم حداکثر 4.2 ولت جریان کمتر از C یا همون mAH که رو باتری نوشته شده دما حداکثر ۴۰ درجه و زمان هم مثلا اگه 2000mAH باشه و با جریان 1A اگه شارژ کنی ۲ ساعت باید شارژ بشه
سلام.
دلیلش هم اینه که همونطور که میدونی وقتی مقاومت باهاش موازی کنی هرچی باطری بیشتر شارژ بشه جریان کمتری میکشه در نتیجه جریان مقاومت زیادتر میشه پس میفهمیم که باطری داره از حالت مصرف کننده در میاد.
صفحه‌ها: 1 2