۱۹-تير-۱۳۸۸, ۲۳:۲۲:۴۶
به نام خدا
همه چيز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده است!
سلام دوستان عزيز
**************************
مقدمه:نكات مهم:
1) مشكلات و سوالات فعلي سخت افزاري خود را در تاپيكهاي ديگر يا تاپيكي جديد مطرح نماييد. در اين تاپيك فقط مقالات آموزشي قرار داده ميشود.
2) فهرست كامل آموزشهاي سخت افزاري نوشته شده و پيشنهادهايي براي نوشتن آموزشهاي جديد همواره در پستهاي صفحه اول به روز ميشود. قبل از هر كاري به آنها توجه نماييد.
3) در ابتدا همه دوستاني كه اطلاعاتي سخت افزاري دارند را دعوت به همكاري ميكنم ولي اگر قصد مشاركت در نوشتن پست آموزشي داريد لطفن ابتدا پست اول را كامل مطالعه فرماييد .
4) اگر دوست داريد كه از مقالات آموزشي جديد اين تاپيك به سرعت مطلع شويد، ميتوانيد با كليك برروي لينك "مشترک شدن در موضوع" از پايين صفحه سمت راست به عضويت اين تاپيك در بياييد. ممنونم....
. از تمامي كاربران فعال سخت افزار و كاربراني كه اطلاعات سخت افزاري دارند خواهش ميكنم با مشاركت خودشان در اين تاپيك و تاپيكهاي ديگر ابتدا اطلاعات گرانبهاي خود را با دوستان ديگرشون به اشتراك بگذارند و در مرحله دوم به اينجانب در پر بارتر نمودن اين تاپيك و تاپيكهاي بعدي كمك نمايند. هرگز نشه فراموش!!: همه چيز را همگان دانند و همگان هنوز از مادر زاده نشده است!
. در اين تاپيك قرار است پستهاي آموزشي مربوط به سختافزار و براي كاربران مبتدي نوشته شود. سعي ميشه ابتدا مواردي را آموزش دهيم كه موضوع آن بيشتر در كل فروم مورد سوال و مشكل دوستان هست. همچنين دوستان ميتوانند در همين تاپيك سفارش يا پيشنهاد يك مقاله آموزشي سخت افزاري را بدهند تا دوستاني كه در اين تاپيك مشاركت مينمايند و در مورد موضوع مطروحه اطلاعات كاملي دارند، آموزش آن را در اينجا قرار دهند. در بخش بعدي ريز اين موارد را شرح خواهم داد، اما از تمامي دوستان گرامي و فعالان سخت افزار تقاضا دارم كه مطالب آموزشي خود را حتي اگر شده يك پست آموزشي در هر ماه را در اين تاپيك قرار دهند تا به مرور زمان اين تاپيك براي كاربراني كه نيازي سختافزاري دارند تبديل به يك منبع و مرجع نسبتن كاملي شود. از همين امروز كافيست خودتان با برسي وقتهاي آزاد خود، زماني مشخص را براي نوشتن يك پست آموزشي كامل درمورد هرچيزي مرتبط با سختافزار در فواصل زماني كه تعيين مينماييد، كنار بگذاريد. در ادامه الگوي كلي حاكم بر پستهاي آموزشي را توضيح دادهام.
**************************
محدوده مطالب آموزشي در اين تاپيك چيست؟:. در اين تاپيك كاربران مبتدي هدف اصلي همه آموزشها هستند و آموزشهاي زير در اين تاپيك تحت پوشش قرار خواهند گرفت:
1) آشنايي با انواع مدلها، شكلها، وروديهاي و خروجيهاي و .... يك قطعه
2) آموزش روش نصب يا جايگزيني يك قطعه
3) آموزش تميز كردن يك قطعه يا كل سيستم
4) بهينه نمودن سيستم تهويه و خنك كننده قطعات
5) آموزش اسمبل سيستم (قديمي يا جديد)
6) آموزش مفاهيم و تكنولوژيهاي موجود سخت افزاري (موجود = آنچه كه در بازار هست و نه آنچه كه خواهد آمد يا اخبار و .... براي اينكار تاپيكهاي ديگري موجود هستند)
7) آموزش نصب و راه اندازي درايور يك قطعه در هر سيستم عاملي (Linux يا Windows يا Mac)
. دوستان عزيز سعي نمايند آموزشهاي خودشون را بيشتر در اين موارد ارائه دهند و توجه داشته باشند كه آموزشهاي آنها بايد ابتدا براي كاربران مبتدي قابل فهم و لمس شدن باشه سپس براي كاربران ديگر...! مطمئنن در آينده ممكنه ليست فوق گسترده تر هم بشود. اما نكات كلي كه بايد در نوشتههاي خودمون به اونها دقت نماييم را در بخش بعدي ذكر ميكنم.
**************************
مواردي كه در نوشتن پستهاي آموزشي خود رعايت مينماييم؟:. براي آنكه پستهاي آموزشي كه دوستان عزيز در آن مشاركت مينمايند، تقريبن از يك چهار چوب مشخصي پيروي نمايد تا خوانندگان حداكثر استفاده را از آن ببرند، مواردي را در ادامه عرض ميكنم:
1) هدف نهايي و اصلي خوانندگان اين تاپيك كاربران مبتدي بوده است، پس مطالب خود را تا آنجا كه امكان دارد شفاف و با جزئيات و ... بنويسيد. خودتان را جاي شخصي قرار دهيد كه قصد دارد با مطالعه آموزش شما كاري را انجام دهد و هيچ چيزي از كليات و جزيات كاري كه قراره انجم بده را نميداند!
2) اگر آموزش شما در مورد يك يا چند قطعه و انجام كاري روي آنها هست، تا جاي ممكن تصاوير هر قطعه و تصاوير مراحل كار را در لابلاي مطالب آموزشي خود قرار دهيد. چون ديدن تصوير گاهي بيش از 1000 خط توضيح براي خواننده نكته و اطمينان خاطر به همراه دارد. براي مثال(عجب مثال جالبي!) اگر براي كسي در 1000 خط توضيح دهيد كه "ديو سفيد" چيست! و چطور بايد آن را نابود كرد، اين همه توضيحات برابر نيست با نمايش عكس يك ديو سفيد به آن شخص و گفتن اينكه "در اين تصوير اگر به اينجا و آنجا ضربه بزني، ديو رو ناك اوت خواهي كرد!! ولي مواظب اين قسمتها هم باش كه خيلي آسيب بهت ميرسونن!". (البته سعي كنيد مثالهايتان به اين خوبي من نباشه!)
3) هيچ ترتيبي در موضوع آموزشهايتان لازم نيست رعايت نماييد، هر چه را كه وقتش را داريد و اطلاعات نسبتن كاملي از آن را داريد را ارائه دهيد. ولي اگر مطالبي را داريد كه در سطح فروم بيشتر در مورد آن سوال ميشود، بهتر است ابتدا آن را ذكر نماييد.
4) اشكالي ندارد كه موضوعاتي كه قبلن آموزش داده شده را شما هم در مورد آن آموزشي را بنويسيد ولي حتمن داراي دو خصوصيت باشد: يا كاملتر و جامعتر توضيح دهيد يا نكات جديد و تكنولوژي جديد (و موجود در بازار) آن را كامل توضيح دهيد.
5) سعي نماييد آنچه را كه آموزش ميدهيد فقط جنبه تئوري نداشته باشد بلكه از تجربيات خودتان و نكات و فوتهاي كوزه گريتان هم به ديگران در آموزشهايتان اطلاعاتي را انتقال دهيد تا هم بار مطلب آموزشيتان بيشتر شود و هم كاربري كه ميخواهد بر اساس آموزش شما كار عملي را انجام دهد با ديد بازتر و مشكل كمتري در انجام آن كار موفق باشد.
6) اصطلاحات يا نامهاي بعضي از قطعات را لطفن ترجمه نكنيدو از همان نام انگليسيش استفاده نماييد! (مثلن به جاي USB نگيد درگاه سريال عمومي!)
7) هرگز مطالب آموزشي خود را در مورد يك موضوع خاص در چندين پست جدا از هم ارسال نفرماييد. اگر وقت نداريد كه همه مطالب را يكجا بنويسيد، در انتهاي هر جلسه عبارت ادامه دارد... را در پايان پست خود بنويسيد و در دفعه بعد با ويرايش همان پست مطالب بعدي خود را در همان جا اضافه نماييد. چون آدرس دادن به پستهاي تكه تكه شده يك موضوع در فهرست تاپيك هم براي خواننده مشكل هست و هم براي مديريت نمودن آن! فقط -اگر دوست داشتيد- در انتهاي كار و كامل شدن مقاله تان ميتوانيد در پستجي جدا خبر اتمام آن را به اطلاع دوستان برسانيد.
8) اگر پس از مدتي مدل يا تكنولوژي جديدي وارد بازار شد و در دسترس قرار گرفت، كه شما قبلن در مورد مدلهاي پيشين آن توضيحاتي داده بوديد. لطفن فقط در همان مقاله پيشين نكات و آموزشهاي جديد خود را بنويسيد و با يك پست جديد حتمن اين نكته را به ما هم اطلاع دهيد.
9) ميتوانيد مطالب ديگران را هم در اينجا قرار دهيد ولي به شرط اجازه صاحب اثر و اجراي شرايط ايشان. اما سعي نماييد مطالبي را به اينجا منتقل نماييد كه داراي بار آموزشي براي كاربران باشد و نه فقط Copy و Paste كرده باشيم! ذكر منبع هرگز فراموش نشود!!!
10) حتمن! سعي نماييد قالب تاپيك آموزشيتان براساس قالب پيشنهادي در بخشهاي بعدي باشد.
**************************
نحوه مديريت و مشاركت در تاپيك:. انشاالله اگر دوستان كمك كنند و اين تاپيك داراي پستهاي آموزشي فراواني شود، دسترسي و يافتن پست آموزشي مورد نظر ممكنه در بين اينهمه پست سخت شود.(يكي از مشكلات اساسي چنين تاپيكهاي مرجعي در همين فروم همين هست) يا اينكه كاربران دوست داشته باشند فقط يكسري مطالب آموزشي خاص را بيابند يا اينكه مطالب آموزشي شخص خاصي را فقط مطالع نمايند و ... براي اينكار اين راه كارها را در نظر گرفتهام:
1) همواره لينك پست آموزشي، موضوع آموزش، نام نويسنده در پستي از صفحه اول در فهرست تاپيك قرار داده ميشود.
2) براي تشويق و تلاش بيشتر دوستاني كه در نوشتن مطالب آموزشي شركت ميكنند، خوانندگان ميتوانند به مطالب اين دوستان از ديد خود امتيازي از 1 = "مطلب آموزشي بسيار بد و نامفهوم" تــــا 10 = "مطلب آموزشي فوق العاده و عالي" امتياز دهند. ميانگين امتيازهاي هر مطلب آموزشي در جلوي آن در "فهرست تاپيك" نوشته ميشود و در پستي مجزا و در پستهاي ابتدايي تاپيك نام نويسندگان به همراه ميانگين امتيازات و كمترين و بيشترين امتياز ذكر ميشود.
3) پيشنهادهاي دوستان براي نوشتن يك مقاله آموزشي در پستي از صفحه اول قرار داده ميشود.
**************************
قالب كلي مقالات آموزشي:. بهتره همه ما از يك قالب كلي استفاده نماييد تا خواننده به سرعت و به راحتي با همه آموزشها ارتباط يكساني داشته باشد:
1) در ابتداي مقاله حتمن موارد زير را مشخص نماييد: (ميتوانيد همين قسمت را Copy و Paste نماييد)
موضوع آموزش:... .......ه.
نام نويسنده: ...... .......ه.
نام نويسنده اصلي: .....ه.
لينك مطلب كپي شده:.ه..
. اگر نويسنده مطلب خودتان هستيد آيديتان يا نام اصليتان يا فقط كلمه "خودم"! را بنويسيد و در چنين صورتي ديگر لازم نيست كه خطوط و مشخصات زير آن را ذكر نماييد.
2) در درون مقاله خود به هر روشي كه دوست داريد مطالب را آموزش دهيد ولي به حد كافي حتمن از تصاوير واقعي و نه نقاشي استفاده نماييد.
3) در انتها اگر براي نوشتن بخشي از آموزش يا كامل كردن مطلب خود از منبع يا منابعي استفاده نموديد، حتمن لينك منابع را با عنوان خود مقاله اصلي را ذكر نماييد:
ليست منابع و مراجعه:
.....لينك....
.....لينك....
.....لينك....
*** Copyright ***
در صورت كپي نمودن هر يك از مقالات اين تاپيك، در سايت خود، لطفن: 1)حتمن به نويسنده آن مقاله يا صاحب تاپيك اطلاع داده شود. ايميل صاحب تاپيك 2) متن كامل مقاله را كپي نماييد. 3) در انتهاي مقاله: نام نويسنده و لينكي به اين تاپيك و مقاله را حتمن ذكر نماييد.
در صورت كپي نمودن هر يك از مقالات اين تاپيك، در سايت خود، لطفن: 1)حتمن به نويسنده آن مقاله يا صاحب تاپيك اطلاع داده شود. ايميل صاحب تاپيك 2) متن كامل مقاله را كپي نماييد. 3) در انتهاي مقاله: نام نويسنده و لينكي به اين تاپيك و مقاله را حتمن ذكر نماييد.
موفق باشيد.
خداحافظ
IgImAx
88/04/19