ايران ويج

نسخه‌ی کامل: آموزش ساخت ربات از صفر تا جایی که بتونیم
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
مهندس مشکل اینجاست که همه گیرنده مثل هم نیستن و اختلاف ناچیزی دارن !

و می شه همشون رو مثل هم تنظیم کرد ولی بهتر اونه که هر کدوم تک به تک تنظیم بشن !

البته اگه همشون رو هم با هم تنظیم کنی مشکلی نیست ! ( اگه فرستنده و گیرنده هم جنس خوب باشن که خوبه )!
سلام
اقا مدیر من نتونستم اون سنسورهای cnz2179 رو تنظیم کنم
من تا حالا چنین تجربه ای نداشتم ممنون میشم کمکم کنید
مهندس چجوری نتونستید تنظیم کنین !

نقشتون رو می ذارین !

در نظر داشته باشین که گیرنده معکوس وصل می شه و فقط فرستنده در بایاس مستقیمه !
برای منم سواله! چرا گیرنده برعکس وصل میشه؟ اینطوری که جربانی عبور نمیده !
مهندس حامل های اقلیت هستن که در برابر نور تاثیر می گیرین !

بهتر بگم ! در بایاس مستقیم دیود فقط 0.7 افت ولتاژ داره و این ولتاژ ثابت هستش و جریان وابسته به بار عوض می شه ! و نور نمی تونه تاثیری بذاره ! ( شاید تاثیرش در حدود نیم میلی ولت باشه )

ولی در بایاس مستقین از نظر اصولی نباید جریانی از دیود بگذره !
جریان معکوس هم اونقدر کمه که صرف نظر می کنن !
و نور باعث می شه جریان معکوس بیشتر بشه !
چون جریان معکوسی وابسته به ولتاژ دو سرش نیستش و متغریه !
ولی تو بایاس مستقیم جریان دیود وابسته به باره و لتاژ دوسرش ثابته !

نمی دونم چی گفتم !
کتاب دوم هنرستان رو بخونین !
نقل قول: مهندس چجوری نتونستید تنظیم کنین !

نقشتون رو می ذارین !

در نظر داشته باشین که گیرنده معکوس وصل می شه و فقط فرستنده در بایاس مستقیمه !
سلام
من برای رات اندازی این سنسور یه پتانسیومتر رو یه ترانزیستور و یه مقامومت هم تو فرستندش گذاشته بودم ، اگه بخای نقشه رو برات بکشم
راستی تریپ جوووون شما چه جوری بستی ؟
من معمولی بستم !

همون طور که ایلگار جون نقشه رو گذاشت !

البته تو اون تبریزی آپ امپ نذاشتم و با مولتی پلکسر همه رو دادم به وروردی آنالوگ میکرو !
تو مداری که من از راه آزمایشو خطا بدست آوردم دیگه اپ امپ نمی خاد و ترانزیستور صفر و یک بودنو مشخص می کنه

نقل قول: همون طور که ایلگار جون نقشه رو گذاشت !
کجا ؟

نقل قول: البته تو اون تبریزی آپ امپ نذاشتم و با مولتی پلکسر همه رو دادم به وروردی آنالوگ میکرو
چه جوری کار میکرد ؟
خطا نداشت ؟
ولی یکمی برنامش سخت میشه ؟
با adc چه طور ؟ کار کردی ؟
من بیشتر توضیح می دم دفعه قبلی چی کار کردم !

ورودی آنالوگ میکرو هفت تاش رو مستقیم یه 7 تا سنسور مهم وصل کردم !
ورودی هشتم رو دادم به مشترک 4051 !
و ورودی های 4051 هم به خروجی دیگر سنسور ها وصل می شدن !
سه پایه کنترلی 4051 هم به میکرو وصل بود و میکرو تعیین می کرد کدوم ورودی رو بخونه !

و من تک تک ورودی ها رو می خوندم و اگه ولتاژون از حدی بیشتر بود به عنوان یک و در غیر اینصورت صفر در نظر می گیرفتم !

این حد ولتاژ دو حالت داشت که با دیپ سوئیچ تنظیم می شد !
1- از مقادیر داخلی تعریف شده استفاده کنه !
2- با تنظیماتی که انجام دادیم استفاده کنه !

همونطور که دیدن من 4 تا دیپ سوئیچ گذاشتم :
1- مد تنظیم سنسور یا مد حرکت
2- خواندن سنسور با مقادیر داخلی یا تعریف شده !
3- سرعت کم یا بالا!
4- بیزر روشن یا خاموش !
تنظیم هم به این صورت بود :

دیپ سوئیچ را در مد تنظیم می ذاشتیم و ربات را در محیط کاملا سفید می ذاشتیم و دکمه تنظیم سفید ( دکمه اول ) رو می زدیم و میکرو مقادیر سنسور ها رو می خوند و می فهمید هر سنسور در خط سفید این مقادیر را می گیرد !
حال ربات را در خط کامل سیاه می ذاشتیم و دکمه دوم ( دکمه تنظیم سیاه رو می زدیم ) و ربات مقادیر سنسورها را برای تنظیم سیاه در نظر می گرفت !
حال مقادیر سنسور در خطوط سیاه و سفید را داشتیم که با یکم کارهای ریاضی عددی که مرز سیاهی و سفیدی رو تعیین می کردنب به دست می آوردیم !
نکته : این عدد میانگین دو عدد فوق نیستن !

البته دیپ سوئیچ مد تنظیم سنسور در حالت تنظیم سنسور ها تعین می کرد که همه سنسور ها خوانده بشه یا نه فقط سنسور اول رو بخونه و بقیه رو به عنوان مرجع در نظر بگیره !
( چون بعضی زمین ها زمین کاملا سیاه نبودش که تمام سنسورها زیر خط سیاه قرار بگیره )

البته کلید سوم هم برای اتصال به کامپیوتر و تنظیم از طریق هایپر ترمینال و نشان دادن مقادیر بودش که از بحث ما دوره !

تمام مقادیر در ٍ EEPROM ذخیره می شدن تا با روشن و خاموش کردن نیاز به تنظیم مجدد نباشه !
ایول! البته زیاد نفهمیدم چی شد ! ولی تکنیک های جدید تو مغزم جرقه خورد!!
بازم از این توضیحات مفصل بده . . . هرچی بلدی رو کن! Biggrin
نقل قول: ایول! البته زیاد نفهمیدم چی شد ! ولی تکنیک های جدید تو مغزم جرقه خورد!!
منم دقیقا باهات موافقم

ولی تریپ همه چیو به همه چی ربط دادی ها ؟ !
روش خوبی بود ، خوشم اومد . اما یکمی خیلی پیچیدش نکردی ؟ ( مسیریاب رو میشه خیلی راحت تر هم درست کرد که سرعت خوبی هم داشته باشه )
البته الان یادم افتاد که رباتتون smd !! بود . جا کم داشتین واسه همین خاطر از آنالوگ میکرو استفاده کردی؟
الان یه مداری دیدم از فتورزیستر به جای فتودیود استفاده کرده بود و بعد با adc می خوندش ! کلا هر کی یه جور کار می کنه

مهندس عنکبوتی عزیز این L298 هاتو چه جوری سوزوندی ؟ من یه دونه دارم پایه هاش شکسته میخام بسوزونمش ولی نمیسوزه !
مدار شورت هم کرد ولی بازم سالمه
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30