با سلام میشه شرح پایه های رله رو برام توضیح بدید و اینکه چه طوری کار می کنه؟
در ضمن من میخوام با رله برق 220 ولت رو قطع و وصل کنم و با میکرو رله رو کنترل کنم از چه رله ای باید استفاده کنم؟
با تشکر.
سلام .
معمولا رله ها پنج تا پايه دارن .
دو تا پايه كه سيم پيچ رله هستش و از رو مقاومتش مي شه تشخيصش داد !
سه پايه مي مونه كه يكي مشترك هستش و دو پايه ديگه يكي NC ويكي ديگه NO هستش !
بهتر بگم : در رله هاي معمولي پنج پايه اون قسمتي كه سه پايه داره دو پايه كنار سيم پيچ رله و پايه وسط مشترك
كليد هستش .
دو پايه ديگه مي مونه كه يكيش در حالت خاموش به پايه مشترك ( همون پايه وسط ) وصله و اگه رله روشن بشه اتصال اين پايه به پايه مشترك قطع مي شه و پايه ديگه به مشترك وصل مي شه !
براي راه اندازي 220 ولت بيشتر بايد به جريان مصرفيتون اهميت بدين و حتما رله اي بگيرين كه توانايي تحمل چندين برابر مصرفتون رو داشته باشه !
براي كنترل با ميكرو به يه ترانزيستور ( فرضا BC547 ) و يه مقاومت ( 4.7 كيلو ) و يه ديود واسه هرزگرد ( 1N4148 ) نياز دارين .
خروجي ميكرو رو بدين به مقاومت و سر ديگه مقاومت رو بدين به بيس ترانزيستور !
اميتر ترانزيستور رو به زمين ( منفي ) وصل كنيد و بين كلكتور و برق مثبت رله تون رو بذارين !
ديود رو هم با رله موازي كنيد طوري كه جهت ديود به سمت برق مثبت باشه ! ( ديود رو برعكس وصل مي كنيد )
ممنون ولی چه رله ای رو استفاده کنم که تحمل 20 تا لامپ 220 ولت روشن رو داشته باشه؟
با تشکر.
بستگی داره توان لامپتون چقدر باشه و چقدر جریان بکشه.
رله های معمولی که 250 تومن قیمتشونه تا 10 آمپر میکشن. شما آمپراژو محاسبه بکن بعد به فروشنده بگو مثلاً رله 12 ولت 25 آمپر میخوام
من برق 220 ولت رو میخوام وصل کنم به حدود 20 تا لامپ یخچال فکر کنم بشه حدود 13 آمپر دسته؟
در ضمن رله چند ولتی بگیرم؟
با تشکر.
با این حساب باید هر لامپ یخچال حدود 150 وات باشه.
برای 13 آمپر هم بهتره یه رله 20 آمپر بگیرین یا دو تا رله معمولی 10 آمپر و لامپا رو 10 تا 10 تا وصلشون کنید.
ولتاژ رله هم بستگی داره تو مدارتون چه ولتاژ دی سی داشته باشین. واسه عملکرد رله فرقی نمیکنه. 5،9،12 و 24 ولت رله هایی هستن که تو بازار براحتی پیدا میشن.
يه مدل رله 12 ولت 30 آمپر با قيمتي حدود 1000 تومان ( شايد هم 1200 ) هستش كه فكر كنم مناسب كارتون باشه !
خروجي رله هم به صورت سوكت ( مثل سوكت هاي كليد كولر ) و در بالاي رله هستش ! و كارتون رو خيلي راحت مي كنه و امنيت بهتري داره !
رنگ رله فوق سفيد رنگ است !
(۰۸-مرداد-۱۳۸۸, ۱۱:۰۷:۳۰)t3r!p3000 نوشته است: [ -> ]براي كنترل با ميكرو به يه ترانزيستور ( فرضا BC547 ) و يه مقاومت ( 4.7 كيلو ) و يه ديود واسه هرزگرد ( 1N4148 ) نياز دارين .
خروجي ميكرو رو بدين به مقاومت و سر ديگه مقاومت رو بدين به بيس ترانزيستور !
اميتر ترانزيستور رو به زمين ( منفي ) وصل كنيد و بين كلكتور و برق مثبت رله تون رو بذارين !
ديود رو هم با رله موازي كنيد طوري كه جهت ديود به سمت برق مثبت باشه ! ( ديود رو برعكس وصل مي كنيد )
سلام ببخشید میشه یه عکس یا یه مدار مشابه برام بزارید ؟ من تا حالا با رله کار نکردم.
در ضمن چرا نمیشه رله رو مستقیم به میکرو وصل کرد؟
با تشکر.
عكس رو بعدا مي ذارم !
ولي براي قسمت دوم بايد بگم خروجي ميكرو حداكثر 20 ميلي آمپره و مصرف رله حداقل 100 ميلي امپر به بالا هستش !
با سلام
اگه میخوای از رله استفاده کنی باید از یه ic 74hc245 استفاده کنی
که بین میکرو و رله قرار میگیره
توجه :
برای اطمینان بیشتر چند تا از ورودی و خروجی های 245 را اتصال کوتاه کن تا جریان کشیتو تامین کنه
اینم دیتا شیتش:
مهندس اگه بخواي از رله استفاده كني بايد ULN2003 براي هفت تا رله و براي هشت تا رله بايد از ULN2803 استفاده كني .
ديود هرزگرد هم داخلشون داره .
74245 و يا 74244 فقط يه بافر سه وضعيت هستش كه نمي تونه جريان لازم براي رله رو فراهم كنه !
و براي يه رله ارزش نداره يه آي سي بذاري !!
ترانزيستور هم مناسب تر و هم ارزون تره !!