سلام
من یه سری سوال در مورد استپ موتور دارم
اول اینکه چه طوری میشه فهمید سرعت یک استپ موتور حداکثر چقدره؟
دوم اینکه آیا تعداد پله ها با سرعت استپ موتور رابطه داره یا نه؟
سوم من دنبال یک استپ موتور با سرعت حداقل 120 RPM میگردم برای روبات میکروموس میخوام ، کسی اگه مدلی مناسب میشناسه پیشنهاد بده؟
چهارم اینکه حداکثر با چه سرعتی میشه ولتاژ رو به سر سیمهای استپ موتور اعمال کرد که موتور درجا نزنه؟(تو دیتاشیت در این مورد چیزی هست؟)
پنجم یه درایور برای دو تا استپ موتور می خوام، بهترین درایور چی می تونه باشه با چه IC ای؟
مهندس مشخصات موتور رو ببین !
هر چه تعداد پله ها بیشتر باشه سرعت موتور بیشتره !
درایور هم زیاده !
بسته به 6 سیم یا 4 سیم داره !
L298 و L293 برای چهار سیمه ها !
ULN2003 و ULN2803 هم برای 6 سیمه ها !
(۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۲۲:۳۴:۱۲)t3r!p3000 نوشته است: [ -> ]مهندس مشخصات موتور رو ببین !
تو دیتاشیت استپ موتورها من چیزی راجع به سرعت ندیدم؟
چرا وقتی پله ها بیشتر میشه سرعت هم بیشتر میشه؟
من فک کنم مهندس برعکس گفت!
هرچی پله ها کمتر باشه با یه پالس به اندازه زاویه بیشتری می گرده و سرعت بیشتر میشه! اگه تعداد پله ها بیشتر باشه دقت بیشتر میشه! درست نمی گم ؟ البته مطمئن نیستم!
تجربه من نشون داده اگه پله ها کم باشن سرعتو که ببری بالا موتور نمی تونه جواب بده و در جا می زنه !
نمی دونم در جا زدن استپ رو دیدین یا نه !
(۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۲۳:۲۹:۲۷)Sp!d3rm4n نوشته است: [ -> ]من فک کنم مهندس برعکس گفت!
هرچی پله ها کمتر باشه با یه پالس به اندازه زاویه بیشتری می گرده و سرعت بیشتر میشه! اگه تعداد پله ها بیشتر باشه دقت بیشتر میشه! درست نمی گم ؟ البته مطمئن نیستم!
منم با نظرت موافقم . منم همینطور فکر میکنم.
منم نظر شما رو داشتم ولی بقیه دیدم برعکس می گن و تا خودم امتحان نکردم باور نکردم !
شاید هم من اشتباه می کنم !
نمی دونم !
نقل قول: تجربه من نشون داده اگه پله ها کم باشن سرعتو که ببری بالا موتور نمی تونه جواب بده و در جا می زنه !
نمی دونم در جا زدن استپ رو دیدین یا نه !
راست میگه اینم هست! اتفاقا من این مشکلو دارم (با یه موتور ضعیف)! پس میشه نتیجه گرفت به قدرت موتور هم بستگی داره که بتونه سریع بکشه !؟!
نه الان یه نتیجه دیگه گرفتم! اگه پله ها بیشتر باشه با تخیر زمانی بیشتر میشه به سرعت پله بیشتر با تاخیر زمانی کمتر رسید!
آره انگار به همون قدرت میشه ربطش داد!
چی گفتم !!!!؟!
با همه این اوصاف من چیکار کنم؟ من تاحالا هیچ مطلبی راجع به سرعت استپ موتور جایی ندیدم؟
مطمئنا نمی خواید بگید که مجبورم استپ موتورهای مختلف بخرم ببندم رو روبات بعد مسافت طی شده در زمان رو اندازه بگیرم تا سرعتش بدست بیاد!!!
![Amaze Amaze](https://www.iranled.com/forum/images/smilies2/my.gif)
عجیبه من اصلا استپ موتور که قدرت کافی برای حرکت روبات داشته باشه ندیدم! قدیما دسته جمعی یه ربات درست کرده بودیم خیلی گشتیم یه استپ موتور سبک ولی قوی پیدا کنیم. آخرش یکی انتخاب کردیم با توجه به وزن و قدرتش ... ولی به اونم یه چرخ دنده وصل کردیم... سرعتش خیلی کم شد!
بنظرم باید با موتور دی سی و انکودر و .... کار کنی. از موتور فید بک بگیری .... منم تا حالا امتحان نکردم.
(۲۷-مرداد-۱۳۸۸, ۰۰:۲۴:۳۳)Sp!d3rm4n نوشته است: [ -> ]بنظرم باید با موتور دی سی و انکودر و .... کار کنی. از موتور فید بک بگیری .... منم تا حالا امتحان نکردم.
راستشو بخوای خیلی دوست دارم با موتور dc کارکنم ولی مشکلم اینکه نمیدونم سر پیچ ها چطور میشه پیچید و چطور در یک مسیر بسته دور زد و چطور مسافت طی شده رو با دقت بالا اندازه گیری کنم. آیا انکودر دقت کافی برای اینکارو داره؟
شفت انکودر بهتره یا انکودری که رو چرخ بسته بشه؟
قیمت انکودر چنده ، سایزش چقدره؟
اگه برای سیستم هدایت میکروموس ایده ای دارید بگید استفاده کنیم؟ فقط یه طوری باشه که بشه فهمید روبات در هر لحظه در کدام خونه قرار داره؟