ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کمک در واکی تاکی دیجیتال
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
من دارم یه واکی تاکی دیجیتال می سازم اما یه مشکل دارم که 2 هفته هست درگیرشم ....
میکروفن خازنی را با LM386 تقویت میکنم و میدم به پایه ADC0 یه ATMEGA32 و با ADC clock 250 kHrz اونو 8 بیتی دیجیتال میکنم و خروجی رو میدم به یه DAC0808 و از اونجا به یه lm358 که یه 4.7 کیلو تو فیدبک و پایه مثبت رو هم با یه مقاومت زمین میکنم و پایه 4 رو به زمین و پایه 8 رو به 9 ولت وصل کردم و از خروجی اون با یک فیلتر پایین گذر 1 و 2و 4 کیلو هرتز(البته همه اینا رو آزمایش کردم ) به یه 6lm38 و از اونجا یه یه بلندگو 8 اهم وصل کردم ... اما صدا اصلا وضوح نداره .. مثل اینکه مثلا با 500 هرتز نمونه برداری میشه .... (در واقع هیچی معلوم نیست فقط میتونی تن صدا که پایین و بالا می ره رو فهمید )
در ضمن از آیسی ADC0804 هم استفاده کردم اما فایده نداره فقط یه کمی بهتر می شه ...
به جای DAc0808 از R-2R ladder و fast pwm 32 khrzهم استفاده کردم ولی هیچ تفاوتی نداره ...
در ضمن توی اسیلوسکو (نرم افزار تبدیل کارت صدا به اسکوپ) که ورودی و خروجی رو می بینم ... یه کمی شبیه هستن اما فرکانس خروجی حداقل 5 برابر کمتر از ورودیه ....
ممنون میشم اگه راهنمایی کنید ...
ADC clock 250 kHrz
با این سرعت فرکانس نمونه برداری چه قدر می شه؟
قبل از دادن صدا به ad باید یه فیلتر داشته باشی که فرکانس رو کم کنه
برای آزمایش می تونی از یه فرکانس سینوسی استفاده کنی ببینی تا چه فرکانسی رو درست منتقل می کنه
خیلی گنگ نوشتین کاری که کردین رو . کلا نمونه برداری کردین بعد دادین به DA و جواب نمیگیرین ؟
توو کدوم زبان نوشتین ؟ کامپایلر هایی مثل bascm گاهی اوقات تنظیمات شما رو به هم می زنن و با سرعت های خودشون کار می کنن
250khrz/13=19KHrz البته قبلش با 125 کیلو هم انجام دادم که باید نرخ نمونه برداری چیزی حدود 9.5 کیلو هرتز بشه که فکر کنم طبق نایکوییست واسه صدای تلفنی که 3500-4000 هرتز حداکثر هست مناسب باشه ... البته اگه ADC میکرو درست کار کنه ...(در ضمن ADC0804 طبق دیتاشیتش حدود 100میکرو ثانیه هر تبدیلش طول میکشه .که اگه به صورت مداوم ازش نمونه برداری کنه چیزی حدود 10 کیلو هرتز میشه ...)

از یک فیلتر تو ورودی استفاده کردم اما باز هم فایده نداشت ... شایدم اشتباه محاسبه کردم...
متاسفانه به سیگنال ژنراتور دسترسی ندارم که بتونم بهش دقیق فرکانس برم و اونو ببینم ...

من از زبان c و برنامه codevision AVR استفاده کردم ....
کریستال 16 مگ و مقسم فرکانس 64 واسه adc و مد فری رانینگ ...

راستی حداکثر فرکانس نمونه برداری میکرو چقدر میتونه باشه ....؟؟؟
بالای 14 کیلو رو درست حساب نکینن
اما موضوع اینه که حتی اگر 19 کیلو سمپل جواب بده، شما بدون در نظر گرفتن بیتی برای سنکرون کردن، 19000*8 بیت باید بفرستین ! پهنای باند زیادیه ، با چی می خواین بفرستین ؟
2 کیلو سمپل 8 بیتی برای این کار کافیه
الان مشکل اصلی اینه که صدایی که دیجیتال میشه و دوباره بازسازی میشه اصلا خوب نیست ... در واقع اصلا صدا نیست !!!! به فرستادنش اصلا توجه نکرده بودم ...!!
مطمینید که واسه صدا نمونه برداری 2 کیلو هرتز کافیه ... !!!!
کافیه !
به احتمال زیاد جایی مشکلی دارین که محاسباتتون درست بوده. از نو با 2 کیلو ببندین فوقش 4کیلو. اول نتیجه 2 کیلو ببینین ( هر چی پهنای باند کمتر بهتر
من الان با فرکانس قطع 1.5 کیلو ازمایش کردم باز هم تفاوتی نداره ....

واقعا نمیدونم مشکل از کجاست ...
فهمیدم مشکل از کجا بود.... من تو هر نمونه برداری نتیجه رو روی ال سی دی نشون میدادم که با حذف اون دستورات ... الان به خوبی کار میکنه ...
الان یه مشکل دیگه دارم ... با فرستنده های HM-TR که بود ریت اونا تو حالت عادی 9600 هست چه جوری صدا یی رو که با 8 کیلو هرتز نمونه برداری کردم بفرستم ...
روشی واسه زیپ کردن یا کدینگ وجود داره که بشه باهاش تعداد بیتهای ارسالی رو کم کرد ...