ايران ويج

نسخه‌ی کامل: رباتیک و جایگاه آن در ایران
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
رباتیک و جایگاه آن در ایران

مقدمه

رباتیک علمی است که با هدف راحتی انسان و افزایش وقت مفید او به وجود آمده است . متاسفانه در کشور ما آن طور که شایسته است شناخته نشده است . در این مقاله سعی می کنیم به وضعیت ایران در علم رباتیک در ایران بپردازیم . بدین منظور ابتدا تاریخچه و تعریف مختصری از ربات ارائه می نماییم . سپس به و ضعیت رباتیک در کشور های صنعتی می پردازیم و سرانجام و ضعیت ایران را بررسی می نماییم و برای بهبود آن راهکاری را مشخص می نمایییم .

تاریخچه ی رباتیک

در گذشته کشورهای استعمارگر برای افزایش سرمایه وپیشرفت خود به کشور های ضعیف حمله می کردند و با تصرف کشور قربانی ، مردم آنجا را به عنوان برده به خدمت می گرفتند و از آنها به عنوان نیروی کار رایگان بهره می بردند و آنها را در مزارع کارخانه ها آشپزخانه ها و... به کار می گرفتند . اما این برده ها چند عیب بزرگ داشتند . مهمترین عیب آن اسارت یک انسان و ظلم به او بود و دیگر عیب آن خستگی برده ها بود . برده ها نمی توانستند 24 ساعت شبانه روز کار کنند . باید به آن ها وقت استراحت می دادند . دیگر عیب آن ها این بود که ارباب باید آن ها را مداوم کنترل می کرد . در آن زمان آرزوی اربابان این بود که برده ای غیر انسانی داشته باشند که بتواند 24 ساعته کارکند و دچار خستگی نشود و نیاز به کنترل مداوم نداشته باشد . با توجه به علم آن زمان این رویایی بیش نبود و فقط در تئاتر به نمایش در می آمد و به این برده های آسمانی (( ربات )) می گفتند .
با پیشرفت علوم در طی گذشت زمان و انقلاب صنعتی اروپا ، نیاز به برده هایی بیشتر با سرعت بالاتر دقت بیشتر و خستگی کمتر ، بیشتر احساس می شد . بنابراین دانشمندان به فکرساخت ماشین های خود کار افتادند . (تا آن زمان علم در زمینه ی برق و مکانیک مقداری پیشرفت کرده بود . ) از آن به بعد در قسمت هایی از کارخانه ها از ماشین های الکترومکانیکی استفاده می شد . بدین شکل مکانیزاسیون صنعتی آغاز شد . عیب بزرگ این دستگاه ها تک منظوره بودن و عدم انعطاف پذیری آن ها بود . یعنی با تغییر قسمتی از کارخانه یا محصول تولیدی می بایست کل دستگاه ها دوباره طراحی می شدند . با پیشرفت هر چه بیشتر علم ، کامپیوتر ها اختراع شدند و گسترش یافتند . تا حدی که در خانه ها نیز یافت می شد . سپس صنعت گران به فکر ترکیب ماشین ها ی الکترومکانیکی با کامپیوتر ها افتادند تا بتوان آن ها را برنامه نویسی کرد [ یکی از ویژگی های کامپیوتر قابل برنامه نویسی بودن آن است ] و بایک دستگاه بتوان چندین کار را انجام داد (مثلا دستگاهی که یک نوع ماشین را رنگ می زند بتواند با عوض شدن مدل و طرح آن ، آن ها را نیز رنگ بزند ) . بدین صورت ربات ها ساخته شدند

تعریف ربات و رباتیک و مزایای آن

با توجه به توضیحاتی که داده شد :
ربات ماشینی هوشمند ، قابل برنامه نویسی و انعطاف پذیر است که برای بدست آوردن اطلاعاتی از محیط خود دارای حسگرهایی است .
رباتیک علم طراحی ، ساخت ، نگهداری و تعمیر ربات ها است
مهندسی رباتیک علم هوشمند کردن و الکترونیکی کردن ماشین ها ی مکانیکی است ( در جهت مصارف صنعتی ) [مهندسی رباتیک = مهندسی برق + مهندسی مکانیک]
مزایای ربات عبارتند از : افزایش بهره ، افزایش تولید ، بهبود کیفیت کار ، افزایش دقت ، جلوگیری از اتلاف نیروی انسانی ، افزایش سرعت ، کاهش هزینه ، کاهش ضایعات ، چند منظوره بودن ، هوشمند بودن ، عدم خستگی

مثال هایی از ربات

کلمه ربات مانند کلمه ی ماشین ، یک کلمه ی کلی است و به چند مورد خاص خلاصه نمی شود . به عنوان نمونه چند مورد را ذکر می نماییم :
بازو های ربات های صنعتی ، ربات کنترل چاه های نفت ، یخچال های خانگی ، آسانسور ها ، اسباب بازی کودکان ، هواپیما های بدون سرنشین ، سیستم های دفاع ضد موشکی ، پرینتر ها ، دستگاههای تراش خودکار ، نوشابه پرکن ها و ...
این ها فقط نمونه هایی از بی نهایت انواع ربات بود . ربات ها آنقدر گسترده اند که امروزه نمی توان بدون آن ها زندگی کرد . ولی در مهندسی منظور از ربات ، ربات های صنعتی می باشد .

رباتیک و کشور های صنعتی

کشور ها صنعتی به این حقیقت رسیده اند ، که کشوری پیشرفت نمی کند مگر این که در تمام علوم پیشرفت کند . بنابراین ، با توجه به این که رباتیک یکی از علوم اصلی سرنوشت ساز قرن است و به آن احساس نیاز می کنند . در این راستا فعالیت های بسیاری را انجام داده اند. آن ها آن قدر پیشرفت کرده اند که هدف خود را اینگونه ذکر می کنند " در سال 2050 ربات هایی خواهیم ساخت شبیه انسان که بتواند با قوی ترین تیم فوتبال انسان ها بازی کند و بدون انجام خطا ، انسان ها را شکست دهد ."
آن ها هر ساله مسابقات رباتیک جهت کسب علم و استفاده نمودن از آن در صنعت برگزار می نمایند .
همچنین در راستای تربیت نیروی انسانی جهت گسترش این علم ، رشته ی مهندسی رباتیک را ایجاد نمودند . مهندسی رباتیک در واقع تلفیقی از رشته ی مهندسی برق و مهندسی مکانیک است که هدف آن تربیت نیرویی که بتواند به تنهایی ربات های صنعتی را طراحی کند و آن را بسازد . این رشته در اکثر دانشگاه های کشور های صنعتی تدریس می شود .
کارخانه های خصوصی آن ها علاوه بر رباتیکی کردن فرایند تولید ، مقداری از درآمد های ناخالص خود را جهت تحقیق و گسترش رباتیک صرف می نمایند .

وضعیت رباتیک در ایران

وضعیت رباتیک در ایران فاجعه بار است . به طوری که می توان گفت : رباتیک در ایران هنوز شناخته شده نیست . این وضعیت در حالی است که ایران یکی از بزرگترین وارد کنندگان ربات های صنعتی است . هر ساله ارز زیادی بابت خرید ربات ، از کشور خارج می شود . در بیشتر کارخانه های ما از رباتها استفاده می شود . کارخانه هایی مانند فولاد ، خودروسازی ، مواد غذایی و ... را می توان تقریبا تمام رباتیک دانست . اما متاسفانه تمام ربات های آن وارداتی است و حتی نصب و کنترل و تعمیر آن بر عهده ی خارجی ها می باشد
به منظور عقب نماندن کشور در علم رباتیک ، رشته ی مهندسی رباتیک در سال 1381تاسیس شد و متاسفانه تا امسال (1387 ) تنها دانشگاه ارائه کننده ی آن دانشگاه صنعتی شاهرود بود . اکنون این رشته در دانشگاه صنعتی همدان نیز تدریس می شود . اما آیا دو دانشگاه کافی است ؟ پاسخ روشن است با توجه به اهداف کشور و سند چشم انداز 20 ساله هم اکنون باید در تمام دانشگاه های صنعتی ، تدریس شود .
یکی از مشکلات دانش آموختگان این رشته در کشور این است که کسی این رشته را نمی شناسد و اصلا نمی داند ربات چیست . وقتی از ربات صحبت می شود به یاد اسباب بازی آدم آهنی کودکان و فیلم های سینمایی می افتند . دیگر مشکل دانش آموختگان عدم اعتماد صنعت کشور به آن ها است . صنعت گران حاضرند چندیدن برابر آن هزینه کنند ولی از نیروی خارجی استفاده نمایند .دیگر مشکل این رشته کمبود امکانات دانشگاهی و قدیمی بودن امکانات فعلی آن ها است .
بعضی از افراد در ایران استفاده از ربات را مساوی اخراج نیرو کار می دانند و با توسعه ی آن مخالفت می کنند . اما آنها از این قافل هستند که گماردن نیروی انسانی به کار های روزمره و تکراری ، اتلاف نیروی انسانی است . به جای انجام کار بیهوده می توان آن ها را در جایی دیگر به خدمت گرفت .
هر ساله چندین مسابقات رباتیک در سطح کشور برگزار می شود که می توان گفت همه ی آن ها دارای قوانین ثابت و یک شکل و تکراری است و هیچ کدام قوانین بومی ندارند . متاسفانه در ایران به این مسابقات به چشم هدف نگریسته می شود . (بر عکس کشور های صنعتی که مسابقات را ، وسیله ای برای ارتقاء صنعت خویش می دانند . ) و تمام وقت دانشجویان را می گیرند که رباتی با هدف پوچ ( مانند مسیریاب که در این مسابقات ربات باید مسیر خط سیاه را دنبال کند ) بسازند .
متاسفانه هیچ یک از ما ، هیچ روز یا هفته ای در سال را به عنوان هفته ی رباتیک ، حداقل برای یادآوری اهمیت آن بر نگزیده ایم . و برای بهبود وضعیت آن کوششی نکردیم و نمی کنیم .

نتیجه گیری

اگر می خواهیم ایران به پیشرفت شایسته ی خود برسد . باید موانع را از جلو آن برداریم . در اولین قدم بهتر است در موارد زیر گامی محکم برداریم .
1- آشنایی مردم با علم رباتیک و مزیت استفاده از ربات ها
2- تاسیس رشته ی مهندسی رباتیک در تمامی دانشگاه های صنعتی کشور
3- برگزاری هدفمند مسابقات رباتیک در رشته های بومی در راستای تولید ثروت از راه علم
4- جلب اعتماد صنعت به نیرو های داخلی
5- مشخص کردن هفته ای خاص به نام هفته ی رباتیک
6- و ... .

نویسنده محسن جعفرزاده
توی ایران شناخته نشده؟ ای وای
پس توی اخبار چیچی میگن نمیدونم ایران قهرمان مسابقات روباتیک در فلان سال و از این حرفا؟
من رباتیک حالیم نیستاBiggrin
حالا هفته رباتیکو بیخیال ولی در کل درست میگن.
درسته ما مقام میاریم توی و مسابقات و... ولی نتیجه؟ طرف بعد یه مدت که کسی محلش نگذاشت یا میره بقالی باز میکنه یا یکی جذبش میکنه به خارج از کشور.
کسی که فقط دو قدم جلو پاشو میبینه هیچ وقت موفق نمیشه. چرا باید از ایرانی ها انتظار موفقیت در صنعت رو داشت؟
(۰۸-شهریور-۱۳۸۸, ۲۰:۱۲:۴۱)HoseinVig نوشته است: [ -> ]توی ایران شناخته نشده؟ ای وای
پس توی اخبار چیچی میگن نمیدونم ایران قهرمان مسابقات روباتیک در فلان سال و از این حرفا؟
من رباتیک حالیم نیستاBiggrin

فکر می کنی شناخته شده است ؟
یک راه آزمایش ساده
این مراحل را طی کن تا به ایمان و یقین برسی

قشر عمومی :

برو بین مردم سوال های زیر را بپرس
* در مورد مهندسی رباتیک چه می دانید
* شغلش بعد از فارغ التحصیلی چیه
* چه درس هایی می خونید
* به نظر شما من رشته .... بخونم یا رباتیک

در صنعت :

به یک کار خانه بروید برای استخدام بگویید رشته من مهندسی رباتیک
ببینید چه جوابی می شنوید

اساتید دانشگاه :

از هر استادی که می شناسید بپرسید مهندسی رباتیک چیست ؟ آیا بازار کار دارد ؟

مسئولین کشور :

بپرسید مهندسی رباتیک چیست و چه کار هایی دارد


------------------------------------------------

بعد به عمق ناشناختگی پی می برید

----------------------------------

بعضی از جواب هایی که خواهید شنید

* رباتیک یعنی ساخت اسباب بازیی !!!!!!!!!!
* شوخی می کنید مهندسی رباتیک نداریم رباتیک یعنی تیمی متشکل از مهندس برق و مکانیک و کامپیوتر
* رباتیک گرایش مکانیک
* رباتیک گرایش الکترونیک
* رباتیک گرایش کنترل
* رباتیک گرایش کامپیوتر


یا جواب دکتر علی مقداری رئیس دانشکده مکانیک شریف و رئیس قطب رباتیک کشور


نقل قول: دکتر مقداری: بعضی دانشگاه ها به ندرت رشته رباتیک را به عنوان یک رشته معرفی کرده اند و در حال اجرای آن هستند که این موضوع نیز جایگاه خاص خودش را دارد. ولی با توجه به این که من تقریبا اولین کسی بودم که با تحصیلات مهندسی مکانیک ولی با تحقیق و گذراندن دروسی در زمینه رباتیک به ایران آمدم و در اینجا مشغول به کار شدم و با وجود این که فرصت های متعددی برای ارائه رباتیک به عنوان یک رشته مجزا داشته ام ولی هیچ گاه از این ایده و نظریه استقبال نکردم. با توجه به این که توجه و درخواست بازار کار و صنعت کشورهایی مانند ایران برای چنین تخصص هایی بسیار محدود است ، به نظر من فارغ التحصیلان این رشته در بازار کار محدود می شوند؛ یعنی عملا فارغ التحصیل رشته رباتیک در بازار کار و در ذهن مدیران و صنعتگران دارای تخصص های محدود و در زمینه خاصی هستند. در حالی که اجرای چنین طرحی در قالب مهندس مکانیک به نفع فارغ التحصیل است. چون فارغ التحصیل می تواند در جاهای مختلفی مشغول به کار شود؛ مثلا در صورت عدم یافتن شغلی در زمینه رباتیک ، می تواند در زمینه مکانیک به فعالیت بپردازد. به همین دلیل در دانشگاه صنعتی شریف رباتیک را به عنوان رشته ای مجزا اجرا نکرده ایم. ولی در مهندسی مکانیک در رشته های طراحی کاربردی یا در مهندسی برق به صورت زیر گرایش ، دانشجویان دروسی را می گذرانند و همچنین پروژه های کارشناسی ارشد یا دکتری را در زمینه رباتیک انجام می دهند . در هر صورت این افراد مهندسان مکانیکی هستند که آشنایی لازم با دروس و زمینه های رباتیک را دارا می باشند و اگر صنعت نیاز داشته باشد در این زمینه فعالیت می کنند و در غیر این صورت باز توانایی لازم برای کار در زمینه های مختلف مکانیک را دارند.


نقل قول: دکتر مقداری: ما وقتی در مقام مقایسه آموزش عالی کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا با ایران بر می آییم نباید تفاوت های صنعت آنجا با ایران را فراموش کنیم . اگر ما نیاز صنعت کشورهایی مانند آمریکا واسترالیا را با نیاز صنعت ایران مقایسه کنیم ، می بینیم که نیازهای صنایع ایران بسیار محدود است. مثلا در استرالیا برای زدن پشم گوسفند های صادراتی خود از ربات بهره می گیرند. همچنین نرخ کارگر در کشورهای توسعه یافته بسیار بالاست ولی در کشورهایی مانند ایران این مقدار پایین است و همین مسئله باعث عدم توجه و توجیه اقتصادی مناسب شده است. در ایران ، رباتیک در صنعت خودروسازی برای بالا بردن کیفیت و کمیت تولید مورد توجه قرار گرفته است . در حال حاضر زمینه های دفاعی و نظامی و محل هایی که کار برای انسان خطرناك است ، از زمینه هایی است که امکان گسترش آن ها در ایران وجود دارد. شاید در آینده این گستره و بازار افزایش یابد ، آنگاه باید آموزش عالی و دانشگاه ها نیرو های لازم را تامین کنند و خود را با صنعت هماهنگ کند و آن وقت ممکن است که رشته رباتیک در دانشگاه صنعتی شریف نیز ارائه شود.

یک شرکت طراحی ربات آگهی استخدام زده بود برای 120 نفر . تمام رشته ها را استخدام می کرد غیر از رباتیک

----------------------

منتظرم تا راه هایی که گفتم را امتحان کنید ببینید به چه نتیجه ای می رسید
حالا مسئولین کشور رو کجا گیر بیارم ...
من فکر میکردم ایران توی رباتیک خیلی جلوتر از کشور های دیگست اصلا فکر میکردم رتبه دوم یا سوم شایدم اول رو داره آخه خیلی شنیدم که تیم ربات های فوتبالیست ایران خیلی قویه و همیشه ژاپن و آلمان و امریکارو شکست داده
اما انگار اشتباه میکردم پس
توی مسابقات خوبن.
ولی جای اصلی که همون استفاده در صنعته اصلا کسی توجه نمیکنه.
نقل قول: توی مسابقات خوبن.
ولی جای اصلی که همون استفاده در صنعته اصلا کسی توجه نمیکنه.

تایید می شود

----------------------------

برای آشنایی بهتر وضعیت ایران در رباتیک به مطالب زیر سری بزنید

رباتیک و اتوماسیون صنعتی در ایران و جهان

چگالی ربات در ایران پایین است

ifr.org

-------------------------------------------

اگر تا حالا به یک کارخانه بزرگ رفته باشید
می بینید ربات های بسیاری کار می کنند
بعضی ها مثل ذوب آهن - مواد غذایی و .... تمام رباتیک هستند
تمام ربات های این کار خانه ها ، ساخت آلمان هست
مدیریت آن ها دست مهندسان آلمانی است
و تکنسین ها و اپراتور های آن ها ایتالیایی می باشند .

اما دریغ از یک ربات ساخت ایران
حتی مهندس ایرانی یا تکنسین ایرانی

-----------------------------------------------------

اگر به قوانین آمریکا برای تحصیل در دانشگاه نگاه کرده باشید
6 رشته ی دانشگاهی , برای تمام کشور ها غیر از خودشان ممنوع است
رباتیک - هسته ای - فناوری موشک - تسلیحات - زره - یکی دیگه که لان یادم نیست

می توان گفت در تمام دانشگاه های آمریکا ، رشته ی رباتیک درس داده می شود . و محبوب ترین رشته ی مهندسی آمریکا است .

اما در ایران تا سال 87 فقط در شاهرود تدریس می شد
بعد 87 همدان
و 88 غیر انتفاعی لاهوری مشهد

یعنی فقط 3 دانشگاه !!!!!

شریف دارای 15 آزمایشگاه رباتیک است ولی مخصوص اساتید ، و قرار هم نیست که رباتیک را بیاورد .

دانشگاه آزاد که ربوکاپ را برای تبلیغات استفاده می کند . رشته ی مهندسی رباتیک ندارد .

------------------------------

بین ربات های مسابقاتی و ربات های صنعتی تفاوت بسیاری است
برای همین می بینید کشور های صنعتی دنیا ، روی مسابقات سرمایه گذاری زیادی نمی کنند . ولی در ایران بر عکس است .
چند مطلب از خبرگزاری ها که رباتیک ایران را بزرگ می کنند .
کسی که مقداری رباتیک بداند می داند که این ها خبر برای مردم عوام هست


اردبيل رتبه اول "طرح فني برتر" مسابقات روباتيك خانه كارگر را كسب كرد
خبرگزاري مهر - سياسي - 6 روز پيش
تيم روباتيك بسيج دانشجويي استان اردبيل در اولين دوره مسابقات روباتيك خانه كارگر در تبريز مقام اول "طرح فني برتر" مسابقات رشته تعقيب خط را كسب كرد.

نخستين آموزشگاه رباتيك كشور در يزد راه اندازي شد
خبرگزاري ايرنا - سياسي - 20 روز پيش
نخستين آموزشگاه آزاد فني و حرفه اي رباتيك كشور با مجوز رسمي سازمان فني و حرفه اي روز چهارشنبه در يزد راه اندازي شد.

در يك پايان نامه پژوهشي ربات اسكارا طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 23 ساعت پيش
يك پژوهشگر ايراني در موضوع پايان نامه خود توانست ربات اسكارا را طراحي، ساخت و نيز در خط توليد قابل كنترل كند.

ساخت ربات آتش نشاني هوشمند
جام جم - دانش - 3 روز پيش

به همت مخترع ايراني ربات آتش نشاني هوشمند براي خودروها طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 3 روز پيش
ربات آتش نشاني هوشمند براي خودروهاي سبك و سنگين، به همت مخترع ايراني طراحي شد.

ربات ناجي ساخته شد
شبكه ايران - اجتماعي - 7 روز پيش
بعد از ساخت هواپيماهاي بدون سرنشين كه خلبانان را كنار زد اكنون روباتي ساخته شده است كه مي تواند به عنوان يك ناجي و يك كارگر قوي كار كند.

حميدرضا نيكومرام مسابقات ربات هاي تعقيب خط در اصفهان
خبرگزاري فارس - تصويري - 12 روز پيش


اردبيل ؛ ساخت ربات هوشمند كه با بلوتوث هدايت مي شود
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 26 روز پيش

اختراع ربات نظافت گر كنترل شونده توسط دانشجوي بردسيري
شبكه خبر دانشجو - سياسي - 31 روز پيش
دانشجوي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بردسير موفق به اختراع و ساخت ربات نظافت گر كنترل شونده سه كاره شد.

براي كاربرد در صنايع دفاعي ربات مين ياب طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 35 روز پيش
ربات مين ياب براي كاربرد در صنايع دفاعي با قابليت هاي بالا توسط يك مخترع ايراني طراحي شد.

ربات هليكوپتري هوشمند مين ياب ساخته شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 36 روز پيش
ربات هليكوپتري فوق هوشمند مين ياب با قابليت موقعيت يابي توسط يك مخترع ايراني ساخته شد.

ربات زنده ياب و امدادگر در همدان ساخته شد
خبرگزاري مهر - سياسي - 76 روز پيش
مدير عامل جمعيت هلال احمر استان همدان گفت: ربات زنده ياب و امدادگر با تلاش و خلاقيت دو نفر از اعضاي كانون جوانان هلال احمر استان همدان طراحي و ساخته شد.

توسط مخترعان جوان كشور ربات مين ياب هوشمند ساخته شد
شبكه خبر دانشجو - دانش - 4 ماه پيش
ربات مين ياب هوشمند با قابليت حركت چرخ ها در زاويه 90 درجه توسط گروهي از دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد ساخته شد.

ساخت كنترلر قابل برنامه ريزي براي ربات
خبرنگاران جوان - اجتماعي - 4 ماه پيش
يك مبتكر ايراني كنترلي ساخته كه براي ربات كاملاً قابل برنامه ريزي است.

----------------------------------------------

مسابقات ربات های تعقیب خط ، مین یاب ، آتش نشان ، امداد ، هواپیما ؛ هر ساله برگزار می شود و جالب است به عنوان اختراع ثبت می شود !!!

در خبر ها یک اسمی از ربات اسکارا برده شد فکر کنم هر سال این ربات به عنوان پایان نامه به استاید می دهند . و جالب است که تمامی آن ها دارای مشخصات یکسان و فرمول های یکسانی است !!!!!!!!

در خبر ها آمده اولین آموزشگاه فنی حرفه ای در یزد افتتاح شد . یعنی تا امروز ما آموزشگاه رباتیک نداشتیم !!!

-------------------------------------------

به تماشا ی یک مسابقات رباتیک رفته بودم . یک تیم رباتش کار نکرد و شکست خورد . و از دور زمین خارج شد . خبرنگاران تا دیدند سرش خلوت شده مصاحیه کردند و چاپ کردند .

------------------------------------------

شما تا حالا دیدید خیرگزاری از تولید ربات های صنعتی خبری بدهد ؟

--------------------------------------------

حالا چند خبر از همین خبر گزاری ها از ربات های خارجی

سرآشپز روباتيك در رستوران ژاپني
جام جم - دانش - 23 روز پيش

استفاده از بازوي روباتيك ژاپن در ايستگاه فضايي
همشهري آنلاين - فناوري - 39 روز پيش
فضانوردان مستقر در ايستگاه فضايي بين المللي پنجشنبه از بازويي رباتيك ژاپني ها براي انجام آزمايش در خارج از ايستگاه استفاده كردند.

ابداع ماهي روباتيك به منظور مطالعه زندگي آبزيان
خبرگزاري مهر - فناوري - 49 روز پيش
گروهي از محققان پنج دانشگاه اروپايي قصد دارند يكي از پيچيده ترين روباتهاي جهان را در قالب ماهي و به منظور مطالعه شيوه زندگي و شناي موجودات آبزي ابداع كنند.

ساخت موش صحرايي روباتيك
جام جم - دانش - 56 روز پيش

روبات كودك بازي كردن و حرف زدن ياد گرفت!
جالب نيوز - اجتماعي - 16 ساعت پيش
روبات كودك كه محققان ايتاليايي پنج سال پيش آن را ساختند صحبت كردن و بازي با توپ و اسباب بازي "لگو" را ياد گرفت. به گزارش خبرگزاري مهر، اين روبات كودك را كه iCub نام دارد مهندسان دانشگاه جنوا و تيمي از نورولوژيستهاي دانشگاه فرارا پنج سال قبل ساختند.

ساخت روبات پرستار توسط دانشمندان ژاپني
آي سي تي پرس - فناوري - 21 ساعت پيش
دانشمندان ژاپني به تازگي موفق به ساخت روبات هايي به شكل خرس هاي عروسكي شده اند كه اين روبات هاي خرسي در حقيقت پرستارهايي هستند كه مي توانند مثلا بيمار را از روي ويلچرش بلند كنند و روي تخت بخوابانند .

اولين روبات بيولوژيكي طراحي شد
خبرگزاري مهر - فناوري - 47 ساعت پيش
پژوهشگران انگليسي براي اولين بار نانو روباتي را طراحي كردند كه در ساخت آن به جاي استفاده از سيليكون از قارچهاي انگلي طبيعي استفاده شده است.

ساخت روباتي براي رسم اشكال/ روبات به كمك افراد ناتوان جسمي مي آيد
خبرگزاري مهر - فناوري - 4 روز پيش
پژوهشگران كشور موفق به طراحي و ساخت روباتي براي رسم اشكال هندسي شدند كه اين روبات به افراد ناتوان جسمي براي ترسيم اشكال هندسي كمك مي كند.

ساخت روبات شناگر با الگوبرداري از ماهي
آي سي تي پرس - فناوري - 6 روز پيش
محققان مركز تحقيقاتي MIT به تازگي با الگوبرداري از بدن ماهي ها روباتي موسوم به robo-fish ساخته اند كه مي تواند به اعماق ناشناخته آبهاكه تاكنون به دليل نبود امكانات لازم ناشناخته مانده اند خبر داد.

يك روستايي چيني به جاي زراعت روبات مي سازد
واحد مركزي خبر - اجتماعي - 15 روز پيش

عمل جراحي سرطان پروستات با كمك روبات در انگليس انجام شد
واحد مركزي خبر - پزشكي - 31 روز پيش

روبات جنگي گياه خوار
شبكه ايران - اجتماعي - 39 روز پيش - ارسال به دوستان
مقامات پنتاگون اعلام كردند كه نوعي روبات جنگي را ساخته اند كه قادر است انرژي خود را با خوردن گياهان و زيست توده ها تامين كند.

آغاز عصر جديد با اختراع روبات كتاب خوان
خبرگزاري فارس - فرهنگي - 42 روز پيش
اكنون روبات ها هم مي توانند كتاب بخوانند، اين آغاز عصري جديد است.

روبات صنعتي با قابليت بالا در ژاپن توليد شد
خبرگزاري ايرنا - بين الملل - 47 روز پيش
تلويزيون سراسري ژاپن (ان.اچ.كي)، روز پنجشنبه گزارش داد: در ژاپن يك روبات با توانايي و قابليت بالاي صنعتي توليد شد كه قادر است همانند يك كارگر ،

دانشمندان ژاپني سرگرم ساخت تركيب هاي حشره-روبات هستند
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 48 روز پيش

ساخت يك ميكرو روبات پرنده با الهام از خفاش
خبرگزاري مهر - فناوري - 50 روز پيش
پژوهشگران آمريكايي نوعي ميكرو روبات پرنده را ساخته اند كه شبيه به خفاش بوده و مي تواند در تجسس در محيطهاي بسته و تاريك چون ساختمانهاي تخريب شده مورد استفاده قرار گيرد.

كارشناسان انگليسي روبات خانه دار مي سازند
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 70 روز پيش

-------------------------------------------

خبرگزاری ها یکی هستند اما چرا این قدر اخبار داخل و خارج متفاوت است
ایران روی مسابقات تمرکز کرده
کشور های صنعتی چی ؟

اخبار بات های صنعتی در خبرگزاری های داخلی درج نمی شود . چون فکر می کنند بی خود است !!
برای کسب اخبار ربات های صنعتی باید به منابع خارجی مراجعه کرد

چند مطلب از خبرگزاری ها که رباتیک ایران را بزرگ می کنند .
کسی که مقداری رباتیک بداند می داند که این ها خبر برای مردم عوام هست


اردبيل رتبه اول "طرح فني برتر" مسابقات روباتيك خانه كارگر را كسب كرد
خبرگزاري مهر - سياسي - 6 روز پيش
تيم روباتيك بسيج دانشجويي استان اردبيل در اولين دوره مسابقات روباتيك خانه كارگر در تبريز مقام اول "طرح فني برتر" مسابقات رشته تعقيب خط را كسب كرد.

نخستين آموزشگاه رباتيك كشور در يزد راه اندازي شد
خبرگزاري ايرنا - سياسي - 20 روز پيش
نخستين آموزشگاه آزاد فني و حرفه اي رباتيك كشور با مجوز رسمي سازمان فني و حرفه اي روز چهارشنبه در يزد راه اندازي شد.

در يك پايان نامه پژوهشي ربات اسكارا طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 23 ساعت پيش
يك پژوهشگر ايراني در موضوع پايان نامه خود توانست ربات اسكارا را طراحي، ساخت و نيز در خط توليد قابل كنترل كند.

ساخت ربات آتش نشاني هوشمند
جام جم - دانش - 3 روز پيش

به همت مخترع ايراني ربات آتش نشاني هوشمند براي خودروها طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 3 روز پيش
ربات آتش نشاني هوشمند براي خودروهاي سبك و سنگين، به همت مخترع ايراني طراحي شد.

ربات ناجي ساخته شد
شبكه ايران - اجتماعي - 7 روز پيش
بعد از ساخت هواپيماهاي بدون سرنشين كه خلبانان را كنار زد اكنون روباتي ساخته شده است كه مي تواند به عنوان يك ناجي و يك كارگر قوي كار كند.

حميدرضا نيكومرام مسابقات ربات هاي تعقيب خط در اصفهان
خبرگزاري فارس - تصويري - 12 روز پيش


اردبيل ؛ ساخت ربات هوشمند كه با بلوتوث هدايت مي شود
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 26 روز پيش

اختراع ربات نظافت گر كنترل شونده توسط دانشجوي بردسيري
شبكه خبر دانشجو - سياسي - 31 روز پيش
دانشجوي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بردسير موفق به اختراع و ساخت ربات نظافت گر كنترل شونده سه كاره شد.

براي كاربرد در صنايع دفاعي ربات مين ياب طراحي شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 35 روز پيش
ربات مين ياب براي كاربرد در صنايع دفاعي با قابليت هاي بالا توسط يك مخترع ايراني طراحي شد.

ربات هليكوپتري هوشمند مين ياب ساخته شد
خبرگزاري فارس - اجتماعي - 36 روز پيش
ربات هليكوپتري فوق هوشمند مين ياب با قابليت موقعيت يابي توسط يك مخترع ايراني ساخته شد.

ربات زنده ياب و امدادگر در همدان ساخته شد
خبرگزاري مهر - سياسي - 76 روز پيش
مدير عامل جمعيت هلال احمر استان همدان گفت: ربات زنده ياب و امدادگر با تلاش و خلاقيت دو نفر از اعضاي كانون جوانان هلال احمر استان همدان طراحي و ساخته شد.

توسط مخترعان جوان كشور ربات مين ياب هوشمند ساخته شد
شبكه خبر دانشجو - دانش - 4 ماه پيش
ربات مين ياب هوشمند با قابليت حركت چرخ ها در زاويه 90 درجه توسط گروهي از دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد ساخته شد.

ساخت كنترلر قابل برنامه ريزي براي ربات
خبرنگاران جوان - اجتماعي - 4 ماه پيش
يك مبتكر ايراني كنترلي ساخته كه براي ربات كاملاً قابل برنامه ريزي است.

----------------------------------------------

مسابقات ربات های تعقیب خط ، مین یاب ، آتش نشان ، امداد ، هواپیما ؛ هر ساله برگزار می شود و جالب است به عنوان اختراع ثبت می شود !!!

در خبر ها یک اسمی از ربات اسکارا برده شد فکر کنم هر سال این ربات به عنوان پایان نامه به استاید می دهند . و جالب است که تمامی آن ها دارای مشخصات یکسان و فرمول های یکسانی است !!!!!!!!

در خبر ها آمده اولین آموزشگاه فنی حرفه ای در یزد افتتاح شد . یعنی تا امروز ما آموزشگاه رباتیک نداشتیم !!!

-------------------------------------------

به تماشا ی یک مسابقات رباتیک رفته بودم . یک تیم رباتش کار نکرد و شکست خورد . و از دور زمین خارج شد . خبرنگاران تا دیدند سرش خلوت شده مصاحیه کردند و چاپ کردند .

------------------------------------------

شما تا حالا دیدید خیرگزاری از تولید ربات های صنعتی خبری بدهد ؟

--------------------------------------------

حالا چند خبر از همین خبر گزاری ها از ربات های خارجی

سرآشپز روباتيك در رستوران ژاپني
جام جم - دانش - 23 روز پيش

استفاده از بازوي روباتيك ژاپن در ايستگاه فضايي
همشهري آنلاين - فناوري - 39 روز پيش
فضانوردان مستقر در ايستگاه فضايي بين المللي پنجشنبه از بازويي رباتيك ژاپني ها براي انجام آزمايش در خارج از ايستگاه استفاده كردند.

ابداع ماهي روباتيك به منظور مطالعه زندگي آبزيان
خبرگزاري مهر - فناوري - 49 روز پيش
گروهي از محققان پنج دانشگاه اروپايي قصد دارند يكي از پيچيده ترين روباتهاي جهان را در قالب ماهي و به منظور مطالعه شيوه زندگي و شناي موجودات آبزي ابداع كنند.

ساخت موش صحرايي روباتيك
جام جم - دانش - 56 روز پيش

روبات كودك بازي كردن و حرف زدن ياد گرفت!
جالب نيوز - اجتماعي - 16 ساعت پيش
روبات كودك كه محققان ايتاليايي پنج سال پيش آن را ساختند صحبت كردن و بازي با توپ و اسباب بازي "لگو" را ياد گرفت. به گزارش خبرگزاري مهر، اين روبات كودك را كه iCub نام دارد مهندسان دانشگاه جنوا و تيمي از نورولوژيستهاي دانشگاه فرارا پنج سال قبل ساختند.

ساخت روبات پرستار توسط دانشمندان ژاپني
آي سي تي پرس - فناوري - 21 ساعت پيش
دانشمندان ژاپني به تازگي موفق به ساخت روبات هايي به شكل خرس هاي عروسكي شده اند كه اين روبات هاي خرسي در حقيقت پرستارهايي هستند كه مي توانند مثلا بيمار را از روي ويلچرش بلند كنند و روي تخت بخوابانند .

اولين روبات بيولوژيكي طراحي شد
خبرگزاري مهر - فناوري - 47 ساعت پيش
پژوهشگران انگليسي براي اولين بار نانو روباتي را طراحي كردند كه در ساخت آن به جاي استفاده از سيليكون از قارچهاي انگلي طبيعي استفاده شده است.

ساخت روباتي براي رسم اشكال/ روبات به كمك افراد ناتوان جسمي مي آيد
خبرگزاري مهر - فناوري - 4 روز پيش
پژوهشگران كشور موفق به طراحي و ساخت روباتي براي رسم اشكال هندسي شدند كه اين روبات به افراد ناتوان جسمي براي ترسيم اشكال هندسي كمك مي كند.

ساخت روبات شناگر با الگوبرداري از ماهي
آي سي تي پرس - فناوري - 6 روز پيش
محققان مركز تحقيقاتي MIT به تازگي با الگوبرداري از بدن ماهي ها روباتي موسوم به robo-fish ساخته اند كه مي تواند به اعماق ناشناخته آبهاكه تاكنون به دليل نبود امكانات لازم ناشناخته مانده اند خبر داد.

يك روستايي چيني به جاي زراعت روبات مي سازد
واحد مركزي خبر - اجتماعي - 15 روز پيش

عمل جراحي سرطان پروستات با كمك روبات در انگليس انجام شد
واحد مركزي خبر - پزشكي - 31 روز پيش

روبات جنگي گياه خوار
شبكه ايران - اجتماعي - 39 روز پيش - ارسال به دوستان
مقامات پنتاگون اعلام كردند كه نوعي روبات جنگي را ساخته اند كه قادر است انرژي خود را با خوردن گياهان و زيست توده ها تامين كند.

آغاز عصر جديد با اختراع روبات كتاب خوان
خبرگزاري فارس - فرهنگي - 42 روز پيش
اكنون روبات ها هم مي توانند كتاب بخوانند، اين آغاز عصري جديد است.

روبات صنعتي با قابليت بالا در ژاپن توليد شد
خبرگزاري ايرنا - بين الملل - 47 روز پيش
تلويزيون سراسري ژاپن (ان.اچ.كي)، روز پنجشنبه گزارش داد: در ژاپن يك روبات با توانايي و قابليت بالاي صنعتي توليد شد كه قادر است همانند يك كارگر ،

دانشمندان ژاپني سرگرم ساخت تركيب هاي حشره-روبات هستند
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 48 روز پيش

ساخت يك ميكرو روبات پرنده با الهام از خفاش
خبرگزاري مهر - فناوري - 50 روز پيش
پژوهشگران آمريكايي نوعي ميكرو روبات پرنده را ساخته اند كه شبيه به خفاش بوده و مي تواند در تجسس در محيطهاي بسته و تاريك چون ساختمانهاي تخريب شده مورد استفاده قرار گيرد.

كارشناسان انگليسي روبات خانه دار مي سازند
واحد مركزي خبر - فرهنگي - 70 روز پيش

-------------------------------------------

خبرگزاری ها یکی هستند اما چرا این قدر اخبار داخل و خارج متفاوت است
ایران روی مسابقات تمرکز کرده
کشور های صنعتی چی ؟

اخبار بات های صنعتی در خبرگزاری های داخلی درج نمی شود . چون فکر می کنند بی خود است !!
برای کسب اخبار ربات های صنعتی باید به منابع خارجی مراجعه کرد
بنظرم ایران همچی داره(اگه بخاد(اگه سرمایه بزاره))
یه سپاهی همسفرم بود میگفت این موشکا که ایران توی رزمایشا استفاده میکنه قیمتاش ملیاردیه!!!!!!!!!! میگفت عملا نمیتونه از اینا استفاده کنه چون آخه چند تا بخاد تولید کنه یا بخره مگه چقدر پول دار؟ مگه چقدر پول میزاره..!!!؟
میگفت این ضد هوایی ها که توی مرز گذاشتند(نیروهای آماده باش دارند استفاده میکنند) ماله دهه 60 میلادیه و 10-12 تا که شلیک کنه گیر میکنه !!!!!!!!!!!!!!!!!!
اونم مرز به این حساسی و خر تو خری (خرمشهر)