۲۵-شهریور-۱۳۸۸, ۱۸:۳۵:۵۴
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به دوستان خوبم من سعی کردم تا اینجا که بخش 5 آموزش بود کارهای اصلی که میشه با LINQ انجام داد برای پایگاه های داده ای رابطه ای رو بگم بعد از این هم که کمتر میتونم بیام ایرانویج ولی سعی میکنم غیر از کلیات جزئیات دیگری هم در حد توان خودم بگم ، بقیه دوستان هم اگه آموزش مفیدی در این باره دارند میتونن به رشد تاپیک کمک کندد.
قسمت پنجم آموزش LINQ to SQL
در این آموزش قصد داریم نحوه استفاده از Stor Procedure که پروسیجر های ذخیره شده در سرور هستند را بیان کنیم و بعد از آن بپردازیم به نحوه join کردن جداول.
Store Procedure
مثال قبلی را میخواهیم با استفاده از stor procedure عمل درج در آن انجام دهیم
بعد از تعریف stor procedure در سرور که با server explorer دات نت نیز قابل انجام هست
باید آن را مانند جداول به LINQ معرفی کنیم (از همان روش درگ دراپ)
تعریف stor procedure برای درج در جدول cudtomers :
و اضافه کردن آن به LINQ :
همینطور که میبینید قسمت سمت راست LINQ مربوط به store procedure ها میباشد.
حالا یک دکمه جدید به فرم اضافه میکنیم و text آن را insert by SP قرار میدهیم.
و کد زیر را برای insert کردن استفاده میکنیم.
Join in LINQ to SQL
بانک مثال ما تشکیل شده است از سه جدول :
1)جدول اول : اطلاعات مشتری (customers)
2) جدول دوم : اطلاعات کالا(kala)
3)جدول سوم : جدول خرید(kharid)
جدول خرید دارای سه فیلد است kala_id که کد کالای خریداری شده در آن قرار میکیرد Cus_id که کد مشتری یا همان خریدار در آن قرار میگیرد و Tedad که تعداد کالا را مشخص میکند
فرض کرده ایم که هر مشتری هر جنس را فقط یک مرتبه اما به هر تعداد میتواند خریداری کند.
. بنا بر این ارتباطات(relation ها) در این جداول به شکل زیر میباشد.
حالا مساله این است:
میخاهیم نام و آدرس خریدار و نام کالا و قیمت واحد،قیمت کل و تعداد خریداری شده را با join این سه جدول بدست آوریم.
کلمه کلیدی join برای join دو جدول و کلمات onو equals مشخص میکنند جدول بر چه اساس joinشود . نکته مهم قیمت کل است که باید بدست میاوردیم.
نتیجه:
سلام به دوستان خوبم من سعی کردم تا اینجا که بخش 5 آموزش بود کارهای اصلی که میشه با LINQ انجام داد برای پایگاه های داده ای رابطه ای رو بگم بعد از این هم که کمتر میتونم بیام ایرانویج ولی سعی میکنم غیر از کلیات جزئیات دیگری هم در حد توان خودم بگم ، بقیه دوستان هم اگه آموزش مفیدی در این باره دارند میتونن به رشد تاپیک کمک کندد.
قسمت پنجم آموزش LINQ to SQL
در این آموزش قصد داریم نحوه استفاده از Stor Procedure که پروسیجر های ذخیره شده در سرور هستند را بیان کنیم و بعد از آن بپردازیم به نحوه join کردن جداول.
Store Procedure
مثال قبلی را میخواهیم با استفاده از stor procedure عمل درج در آن انجام دهیم
بعد از تعریف stor procedure در سرور که با server explorer دات نت نیز قابل انجام هست
باید آن را مانند جداول به LINQ معرفی کنیم (از همان روش درگ دراپ)
تعریف stor procedure برای درج در جدول cudtomers :
و اضافه کردن آن به LINQ :
همینطور که میبینید قسمت سمت راست LINQ مربوط به store procedure ها میباشد.
حالا یک دکمه جدید به فرم اضافه میکنیم و text آن را insert by SP قرار میدهیم.
و کد زیر را برای insert کردن استفاده میکنیم.
کد:
DataBase.InsertCustomers("Hosein Mansouran", "09166666", "khorramshahr");
Join in LINQ to SQL
بانک مثال ما تشکیل شده است از سه جدول :
1)جدول اول : اطلاعات مشتری (customers)
2) جدول دوم : اطلاعات کالا(kala)
3)جدول سوم : جدول خرید(kharid)
جدول خرید دارای سه فیلد است kala_id که کد کالای خریداری شده در آن قرار میکیرد Cus_id که کد مشتری یا همان خریدار در آن قرار میگیرد و Tedad که تعداد کالا را مشخص میکند
فرض کرده ایم که هر مشتری هر جنس را فقط یک مرتبه اما به هر تعداد میتواند خریداری کند.
. بنا بر این ارتباطات(relation ها) در این جداول به شکل زیر میباشد.
حالا مساله این است:
میخاهیم نام و آدرس خریدار و نام کالا و قیمت واحد،قیمت کل و تعداد خریداری شده را با join این سه جدول بدست آوریم.
کد:
var q = from k in DataBase.kalas
join kh in DataBase.kharids
on k.kala_ID equals kh.kala_ID
join c in DataBase.customers on kh.cus_ID equals c.CusID
select new {c.name,c.adres,k.name_kala,k.gheymat,kh.tedad,gheymat_kol=kh.tedad*k.gheymat};
dataGridView1.DataSource = q;
کلمه کلیدی join برای join دو جدول و کلمات onو equals مشخص میکنند جدول بر چه اساس joinشود . نکته مهم قیمت کل است که باید بدست میاوردیم.
نتیجه: