ايران ويج

نسخه‌ی کامل: میکرو با SCR کلید میزند
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام بلند بالا خدمت همه شما عزیزان
عرض کنم که یک مگا 16 رو در برنامه پروتوس به یک SCR مدل S4015L وصل کردم با مداری که یکی از دوستان در قسمت کلید زنی مگا در جریان AC 220 شهری قرارداده بود بجای تریاک من از این تریستور استفاده کردم. تا زمانی که پایه گیت هیچ سیگنالی نداره برقی از کاتد به آند عبور نمیکنه. و همچی درسته. اما با روشن شدن تریستور دیگه نمیشه با مگا و حذف سیگنال خاموشش کنم. فرض بر این است که بخواهیم فقط یک لامپ 220 رو با مگا خاموش و روشن کنیم.
در صورت امکان راهنمایی بفرمایید.
سپاسگزارم.
مهندس منطقی هستش !
چون اصل تریستور و تریاک بر همینه !

اگه گیت فعال شود تریستور کلا وصل می شود و دیگه کاری نداره که گیت الان وصله یا نه !
دروس الکترونیک صنعتی رو بخونی متوجه می شی !

برای قطع کردن تریستور از مدارات کموتاتور استفاده می کننن !
راه های خاموش کردن :
صفر کردن ولتاژ دو سر تریستور
صفر کردن جریان
معکوس کردن ولتاژ دو سرش !
اتصال کردن دو سر تریستور
منظور از دو سر آند و کاتد تریستور هستش !

تریاک هم هیمنطوریه !
ولی چون برق شهر متناوبه خودش خاموش می شه با پایان یافتن سیکل !
اصولاً باید هر بار که برق شهر از نیم سیکل مثبت رد بشه بره تو نیم سیکل منفی تریستور باید خاموش بشه. وهر بار باید دوباره به گیتش پالس بدین. یعنی در ثانیه 50 بار باید پالس بدین.

اما اگه میخاین با پالس دادن به گیت روشن خاموشش کنین یعنی کنترل روشن و خاموش شدن دست شما باشه، از GTO استفاده کنید. GTO همون تریستور خاموش شونده با گیته . البته اینبار پالس منفی هم لازم خواهید داشت
تو برق ac تریستور یا ترایاک به راحتی خاوش می شن این صحبت های دوستان مال برق DC هست
راحت رتین راه و بهترین راه اینه
http://www.iranled.com/node/116