با سلام خدمت تمامی دوستان اگر کسی در رابطه با کنترل شارژ چیزی میدونه بگه . من در رابطه با کنترل مکیکرو با شارژ به کمک نیاز دارم من میخو ام که با میکرو نصف روز یک باطری شارژ بشه نصف روز باطری دیگه شارژ بشه
مهندس بهتر منظورت رو می گی !
خوب معنی نداره نصفر روز یه باتری و نصف روز یه باتری دیگه بشه !
برای اینکار می تونی بگی خروجی اول رو 43200 ثانیه روشن باشه و بعد خاموش بشه و خروجی بعدی همینقدر روشن بشه !
خروجی هم می ره به رله !
ولی معمولا برای شارژ باتری ولتاژ دو سر باتری رو مسنجن و با PWM میزان شارژ رو تعیین می کنن !
نقل قول: با سلام خدمت تمامی دوستان اگر کسی در رابطه با کنترل شارژ چیزی میدونه بگه . من در رابطه با کنترل مکیکرو با شارژ به کمک نیاز دارم من میخو ام که با میکرو نصف روز یک باطری شارژ بشه نصف روز باطری دیگه شارژ بشه
برای شارژ با میکرو هم بهتره اول با adc خونده بشه وقتی از یه مقدار معین ( بسته به نوع باطری میتوان از دیتاشیتش یا آزمایش بدست آورد ) کمتر شد بدی یک رله رو فعال کنی و با یه مقاومت برای محدود کردن جریان عبوری بدی به باطری
یه روش ساده ولی من امتحان نکردم : با یک مقاومت مثلا 100 اهم و یک ولتاژ 14 ولت و دیود که با مقاومت سری هست میشود یه باطری 12 ولت رو شارژ کرد و هر موقع ولتاژ دو سر باطری از یک مقدار کمتر شد شارژ بشود . ( این هم اتوماتیک شد منتها بدون میکرو ! )
در مورد بحث شارژ باطری من تا حالا یک مطلب درست و حسابی ندیدم
دوستانی که بیشتر کار کردن میتونن کمک بیشتری کنن ؟
نقل قول: ولی معمولا برای شارژ باتری ولتاژ دو سر باتری رو مسنجن و با PWM میزان شارژ رو تعیین می کنن !
مهندس بیشتر توضیح میدی ؟
من تو اینترنت آیسی های دیدم به اسم سویچینگ شارژر ( شمارشون یادم نیست ) ( اسمشون هم شاید اشتباه گفتم ) که باطری رو به طور اتوماتیک شارژ میکنه و امکانات جالبی دارن ، کلا برای کار شارژ ساخته شدن
کسی با اونا کار کرده ؟
ایران گیر میاد ؟
سلامی دوباره به دوستان
مهندس من با اگه بخوام از طریق PWM ولتاژ دو سر باطری رو محاسبه بکنم به چه صورتی باید انو برنامه نویسی کنم
با تشکر
با pwm ولتاژ دو سر باتری رو محاسبه نمی کنن !
معمولا هر باتری باید با توجه به ظرفیتش با جریان مخصوصی شارژ بشه و این گونه مواقع باید نوع باتری رو انتخاب کرد و فرضا شارژ سریع و کند رو همتنظیم کرد و میکرو با توجه به ظرفیت باتری انتخاب شده و نوع شارژ جریان شارژ رو تعیین می کنه و با PWM اونو اعمال می کنه !
با ADC ولتاژ باتری رو می خونه و اگه دید ولتاژ باتری به حد شارژ رسیده عمل شارژ رو قطع می کنه !
( برای باتری های سری نیکل ××× )
در باتری های اسیدی با توجه به ولتاژ دو سر باتری جریان شارژ کمتر می شه !
یعنی هر چی ولتاژ دو سر باتری کمتر باشد جریان شارژ بیشتر است و با شارژ شدن باتری و افزایش ولتاژ دو سر آن جریان شارژ کم می شود !
نقل قول: در باتری های اسیدی با توجه به ولتاژ دو سر باتری جریان شارژ کمتر می شه !
یعنی هر چی ولتاژ دو سر باتری کمتر باشد جریان شارژ بیشتر است و با شارژ شدن باتری و افزایش ولتاژ دو سر آن جریان شارژ کم می شود !
دوست عزیز شما فرمودید که با کاهش جریان باتری شارژ میشه وعکس اون دشارژ میشه الان ملاک شارژ شدن کامل باتری برای من جریان باتری هستش برای محاسبه اون از طریق میکرو به چه شکلی باید اونو برنامه نویسی کنم در ضمن باتری که من استفاده میکنم 18آمپرساعت و 12 ولت هستش .
سلام دوست عزیز فکر کنم شما دنبال چنین مداری هستین که من قبلا ساختمش من شماتیک براتون میزارم که اگه تونستین برنامش بنویسد .و راهندازیش کنید
چن تا نکته :!!
باتری همیشه باید با 1/8 جریان نامیش شارژ بشه تا عمرش زیاد بشه
تو باطری های مثل باطری موبایل و.. باید باتری به صورت تیکه ای شارژ بشه یعنی 30 ثانیه شارژ بشه و ولتاژ باتری گرفته بشه و دوباره تا به حد مطلوب برسه .
تو باتری های قابل شارژ قلمی ساده یا اسی دی هم باید با یه جریان مشخص شارژ بشه تا به ولتاژ مناسب برسه !!
مداری که من براتون گذاشتم و برنامشم نوشتم میتونه باتری های 0- تا 30 ولت و 0-5 آمپر براتون شارژ کنه )همه نوع باتری (قابل توجه که اگه باطری شما 18 آمپره باید با جریانی حدود 1/8 آمپر شارژ بشه تا بهینه شارژ بشه .
این مدار خیلی امکانات جانبی هم تو مدل آمادش داره که حفاظت باتری 100% تظمین میکنه!!
(اگه نتونستین برنامشو بنویسین به من اس ام اس بزنید تا در باره برنامش به توافوق برسیم )
![[تصویر: 63.JPG]](http://pelece.persiangig.com/63.JPG)