توی پرینترهای جوهر افشان ، از ترکیب رنگهای خالص یک رنگ دیگه ساخته میشه RGB
توی پرینترها اکثر یک یا چند کارتریج رنگ ( معمولا یکی سیاه و یکی شامل سه رنگ با مخازن جداگونه کنار هم هستند)
تا اینجا هیچ مشکلی نیست
حالا سوال من ، وقتی مثلا رنگ آبی و قرمز قرار باشه ترکیب بشن ، اگه اول رنگ آبی بیاد روی صفحه پخش بشه و بعد قرمز، آخرین رنگ که روی رنگ قبلی هست باید دیده بشه یعنی قرمز ، ولی اینطور نیست
نازلهای خروج رنگ هم به صورت موازی هستند نه سری که بگیم موقع خروج ترکیب میشن.
خب روش کار چیه ؟
کنار هم قرار می گیرن و نه روی هم !
مثل تلویزیون های LED
قرار نیست اول یکی بیاد بعد بعدی ترتیبشون بر اساس مدار ترکیب رنگ عوض میشه ممکنه یجا قرمز بیاد بالا یجا آبی .و ...
درضمن کنار هم مثل تلوزیون نیستند مثل پیکسل هستند اما روی هم
اگر بتونید با میکروسکپ های قدرت بالا ببینید راحت متوجه میشید
الان که میکروسکوپ در اختیار ندارم
پس با این حساب میگید که مثل عکس ضمیمه هست ، منتها به علت نزدیک بودن زیاد نقاط به هم ، ما دچار خطای دید میشیم و رنگهای ترکیبی میبینیم و عملا ترکیب رنگی وجود ندارد.
ادیت شد :
توی کامپیوتر با برنامه نویسی این کار را کردم ، ولی هرچی نگاه میکردم بااینکه پیکسل به پیکسل ( کوچکترین واحد ممکن ) تعریف کرده بودم ولی بازهم رنگها قابل تفکیک و تشخیص بود ( یا چشم من میکروسکوپه یا باید یه فکر دیگه بکنم :(
(۰۹-آذر-۱۳۸۸, ۰۹:۰۸:۴۷)joker نوشته است: [ -> ]توی کامپیوتر با برنامه نویسی این کار را کردم ، ولی هرچی نگاه میکردم بااینکه پیکسل به پیکسل ( کوچکترین واحد ممکن ) تعریف کرده بودم ولی بازهم رنگها قابل تفکیک و تشخیص بود ( یا چشم من میکروسکوپه یا باید یه فکر دیگه بکنم :(
خب فکر کنم این مشکلم هم از این بود که مانیتور هر پیکسلش در واقع خودش مجموع سه رنگ هست دیگه :)
برای IQ خودم یک گردو باید بشکنم :))
فایل ضمیمه هم یه برنامه برای تجزیه رنگها و RGB اون هست که برای شروع کار نوشتم
با موس روی هر رنگی برید اطلاعات رنگ تشکیل دهنده شو میده [
attachment=4225]
حاجی این برنامه چی کار می کنه ؟
من چیزی ازش نفهمیدم !
یه کپی تو ایمیج زدم قاطی کرد !!!!!!
ببینید پیکسلهای نوری با اونی که رو کاغذ هست فرق میکنه ما تو نور 3 تا رنگ RGB داریم
اما رو جوهر صورتی - آبی - زرد داریم و میدونید ترکیب RGB با شدت ماکسیمم 255 میشه سفید
در حالی که ارکیب این 3 جوهر سفید نمیده ! پس کلا بحث پیکسل نورانی تو جاپ اصلا ربطی نداره و حتی طرز کارشون اینها رو باهم قاطی نکنید
(۰۹-آذر-۱۳۸۸, ۱۵:۰۳:۲۹)Scorpion نوشته است: [ -> ]ببینید پیکسلهای نوری با اونی که رو کاغذ هست فرق میکنه ما تو نور 3 تا رنگ RGB داریم
اما رو جوهر صورتی - آبی - زرد داریم و میدونید ترکیب RGB با شدت ماکسیمم 255 میشه سفید
در حالی که ارکیب این 3 جوهر سفید نمیده ! پس کلا بحث پیکسل نورانی تو جاپ اصلا ربطی نداره و حتی طرز کارشون اینها رو باهم قاطی نکنید
بعله ، یه چیزایی هست که با این قضیه نوری فرق میکنه مثل ترکیب کامل سه رنگ که توی نور میشه سفید ، روی کاغذ همه چیز میشه الا سفید :)
رفرنسی برای این ترکیب رنگهای جوهرروی کاغذ سراغ دارید ؟
والا سرگرم ساخت یک پلاتر رنگی هستم.....
منتها مشکلاتی مثل دقت و کیفیت رنگ و یه مشکل دیگه که ربطی به این تاپیک نداره ( پردازش تصویر و دنبال کردن خطوط تصویری ( برای اینکه پلاتر خط نخواد کار کنه و اگه یک شکل را تشخیص داد سرقلم را گذاشت رو کاغذ تا تمومش نکرده سرشو مثل بچه های درسخون و مودب بالا نیاره )
===
حاجی این برنامه چی کار می کنه ؟
من چیزی ازش نفهمیدم !
یه کپی تو ایمیج زدم قاطی کرد !!!
===
اون کپی ایمیج میاد از تصویر بالا شروع میکنه پیکسل پیکسل خوندن و نمای مشخصات و رسم یکی مشابه پائین صفحه ( چون ترد ننوشتم ممکنه روی کامپیوتر های قدیمی بعضیا :)))))) اینطوری بشه که تا کارش تموم نشده فکر کنید قاط زده ( پروسه زمان بر هست )
بیشتر قسمتی که با موس میره روی رنگها و RGB را نشون میده مد نظرم بود که در اختیار دوستان باشه.
(۰۹-آذر-۱۳۸۸, ۰۹:۵۲:۲۹)ha_60 نوشته است: [ -> ]خارجی نوشته یکی بخونه برای منم توضیح بده
http://computer.howstuffworks.com/inkjet-printer.htm
من تو کف هد دستگاهم که چه جوری کار می کنه سر در اوردین به منم بگین
اولا همونطور که ستاره و سیاره داریم، نور و رنگ داریم، 3 رنگ اصلی زرد قرمز آی و 3 نور اصلی سبز قرمز آبی هستن. شماها با گواش زرد قرمز آبی رو ترکیب می کنین اما توو تلویزیون که منیر هست، سبز قرمز آبی هست.
پرنتر ها چندین مدل هستن
سوزنی ها که اولیه تایپ بود، مکانیکی شده بود، بعد جای حرف، به سوزن های ریز که نقطه نقطه می زدن تبدیل شدن و ...
یک سری اولیه جوهر میومد توو جایی مثل سرنگ، هر جا قرار بود جوهر افشانده بشه، داغ میشه، غل غل می کرد ! حباب می ترکید
یک سری دیگه مثل سرنگ جوهر رو فوت می کردن ! اما امروزه اکثرا پیزو هستن ! پیزو الکتریک ها موادی هستن که ولتاژ بدین تغییر حجم میده ، تغییر حجم بدین ولتاژ میده. با تغییر حجمش یا جوهر رو پرتاب می کنه یا مسیر خروج جوهر رو باز می کنه یا ...
موند لیزری ها، اینها هم اگر کسی یادش باشه، مدارس خیلی وقت پیش، کاغذ روغنی ای بود که تووش رو ج.هر میریختن، یکی با نویسنده ای که نوکش جای همه چیز، یک سوزن تیز بود می نوشت، سوزن ، روغن اون بخش که نوشته میشد رو می برد و از اونجا جوهر میزد بیرون ! لیزری های اولیه اینطوری بودن ! حالا جای سوزنه یا لیزر بود، یا یک سیم که داغ میکرد اما اللن روشها خیلی فرق کرده ! جدیدا توو پرینتز های خیلی خیلی گرون قیمت، قسمتی از کاغذ که قرار هست روش نوشته بشه رو باردار می کنن، مولکول جوهر رو جذب خودش می کنه !
و الی آخر که خوابم میاد حوصله تایپ ندارم