ايران ويج

نسخه‌ی کامل: اهم متر با AVR
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
برای ساخت اهم متر من تلاشم رو کردم اما یک مشکل هست.
اگر مشکل نداشتم که درخواست نمیدادم
مشکل من:

فرض کنید برای 3 رنج میخواهم بسازم و auto range باشد:
پس به 3 منبع جریان ثابت نیاز دارم
حال باید مقاومت ورودی را وصل کنم چون 3 منبع دارم باید این منابع تک به تک فعال شوند که با فعال کردن تک به تک پین های مثلا پورت B این کار صورت میگیرد.
این مرحله search بود.

فرض کنید اولین جریانی که رد میشود ولتاژ 2 سر مقاومت 10 شود پس چون بالای 5 ولت است باید منبع جریان بعدی فعال شود فرض کنید ولتاژ 2 سر مقاومت 4 شود که با توجه به روند به راحتی مقاومت محاسبه میشود اما مشکل اینجاست:
در همون اول که ولتاژ 2 سر مقاومت 10 شد که ADC میسوزد!
حالا یکی بیاد و بگه که دیود زنر 5 ولت بزارم که ADC نسوزد اما اگر دیود زنر 5 ولت بزارم که دیگه میکرو تشخیص نمیده که ولتاژ 10 است فکر میکند 5 است که همه چیز بهم میریزد.
شما چی کار میکنید؟ :(
مهندس الان من چجوری ولتاژ های بالا رو با میکرو تو همین ولت متر اندازه گرفتم !

شما هم همون کار رو بکن !

در ضمن روش های بهتری برای ساخت اهم متر هستش !

کتاب اصول اندازه گیری هنرستان رو ببین !!!! ( مخصوصا آخرش که دیجیتالش رو گفته )
به نظر من بهترین روش خوندن مقاومت استفاده از یه منبع جریان مثل 1 میلی آمپر هستش !
نقل قول: کتاب اصول اندازه گیری هنرستان رو ببین !!!! ( مخصوصا آخرش که دیجیتالش رو گفته )
حالا اونجا چی گفته ؟
تو اونجا به روشی جالب ولتاژ رفرنس رو وابسته به مقدار مقاومت کم و زیاد می شد و به منبع جریان هم نیازی نداشت !!!

در ضمن پست های مرتبط با سنجش اهم جدا شد !!!!
والا من رفتم اصول اندازه گیری فنی و حرفه ای رشته الکترونیک رو دانلود کردم اما چیزی خاصی پیدا نکردم!
کتاب فوق رو دانلود کنید : http://www.chap.sch.ir/ketabDetail.asp?id=656
فقط این رو هم ببین برای چگونگی مشاهده کتاب فوق : http://www.chap.sch.ir/pdf/KeyInstallationGuide.pdf

صفحه 114 کتاب اصول اندازه گیری رو می گم :

[تصویر:  1260142938.png]

[تصویر:  1260150046.png]

[تصویر:  1260148206.png]

[تصویر:  1260202311.png]

فکر کنم منظورشو گرفتین که باید چی کار کنیم !!!
چه جالب اونی که من داشتم چاپ 84 بود و مال شما 87 ولی زمین تا آسمونه :)
یه چیز جالب تر اینکه من زمانی که این کتاب رو می خوندم دوم هنرستان بودم ( یعنی سال 1380 ) و یادمه از اون زمان این بودش !!!!!
فقط صفحه اش عوض شده !!!
این تو کتاب اصول اندازه گیری دانشگاه هم هست ( من میدونستم !Shy )
میگم حالا یه ولت متر معمولی داشتیم اونو چه جوری ولتاژ مرجع بهش بدیم ؟
در ضمن مقدار E رو باید طوری انتخاب کرد که ولتاژ بیشتر از 5 ولت به ورودی های میکرو نره ! ( من یه میکروم رو این قضیه adc اش پرید )

میگم میکروهای جدید که اومدن اونا داخلشون امکان سنجش جریان دارن ؟
یک بنده خدایی کلی درس خونده بود و مدرک گرفته بود هر چی ازش سوال میکردند بلد نبود گفتن بابا تو باید بری کلاس اول دبستان بشینی تا خوب یاد بگیری
رفت کلاس اول نشست معلم سوال در آورده بود که مساحت مربع رو حساب کنید اومد تقلبی کنه به یک نفر گفت مساحت مربع چی میشه یکی از آخر هی یواش بهش میگفت انتگرالش بگیر انتگرالش بگیر! اونم میگفت چی چی!!!بلندتر!
حالا که اومدیم اهم متر بسازیم گفتند برو ولتمتر بساز.
البته مزاح هست دوستان پس ما بریم ولتمتر یاد بگیریم بعدش ادامه بحث :)
از راهنمایی تان ممنون
آقا من دقیقا می خوام با آی دی سی avr یه اهمتر بسازم اما داخل این مدار طوری که مشخصه ابتدا باید خروجی هر رو مقامت رو به دوتا اپ امپ بدیم و خروجیشو بعد به ای دی سی (چون اگر نگاه کنین داخل مدار بالا هر دو تاشون دو قطب مثبت و منفی دارن (یعنی مرجع یکی می تونه صفر باشه و یکی دیگه هم از صفر بیشتر) اقا مداری نیست که راحت تر بشه مستقیم به میکرو وصل بشه و با ای دی سی بشه مقدارشونو خوند؟