ايران ويج

نسخه‌ی کامل: در خواست مدار تغذیه برای روبات تعقیب خط
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام من یه دانش آموز سال سوم ریاضی هستم و یک گروه سه نفره دارم که می خوایم یه روبات تعقیب خط بسازیم
من زیاد اطلاعاتی در مورد الکترونیک و مداراتش نداشتم ولی با لطف سایت شما الان خیلی چیز ها در مورد میکرو ها می دونم
ولی اطلاعاتم در مورد بخش مدار های اون خیلی کم است و یه کمک می خواهم
تا اونجا که من فهمیدم یه روبات تعقیب خط سه بخش مداری دارد
مدار تغذیه
مدار سنسور ها
و مدار راه اندازی موتور ها

البته دوتاشو تا حدودی فهمیدم اما از مدار تغذیه سر در نیاوردمAmaze
حالا می خوام بدونم اگر من بخواهم از 4 تا باتری موبایل 3.6 ولت به صورت سری استفاده کنم که می شود 14.4 ولت برای راه اندازی موتور های 12 ولت (که البته می خوام اگه بشه 14 ولت بهش بدم تا سرعتش بالاتر بره) هم از درایور l298 استفاده کنم
مدار تغذیه 5 ولت میکرو و 14 ولت موتور ها چه شکلی می شودExclamation
سوال دیگه درایور l293 برای کار من بهتره یا l298
(۱۲-دى-۱۳۸۸, ۱۹:۱۸:۱۷)eai نوشته است: [ -> ]حالا می خوام بدونم اگر من بخواهم از 4 تا باتری موبایل 3.6 ولت به صورت سری استفاده کنم که می شود 14.4 ولت برای راه اندازی موتور های 12 ولت (که البته می خوام اگه بشه 14 ولت بهش بدم تا سرعتش بالاتر بره) هم از درایور l298 استفاده کنم
مدار تغذیه 5 ولت میکرو و 14 ولت موتور ها چه شکلی می شودExclamation
سوال دیگه درایور l293 برای کار من بهتره یا l298
سلام من اگه جاي شما بودم از سه تا 3.6 استفاده ميكردم ممكنه موتور هاتون قاطي كنن!!!
براي مدارتون بايد نوع رگولاتورتون رو مشخص كنيد بعد با توجه به ديتا شيت رگولاتور مدار طراحي ميشه!!
l298 دو تا موتور را باهم ميتونه درايو كنهl293 هر كدوم يه دونه موتور را درايو مي كنه
فرقي نمي كنن اما من l298 را توصيه مي كنم
فرقشون تو جریانشونه !

298 تا 2 آمپر می ده و 293 تا 600 میلی آمپر !

هر دو هم دو تا خروجی کامل دارن !!!

و 293 دیود داخلی هم داره !

بسته بندیشون هم فرق داره !!!!
نقل قول: فرقشون تو جریانشونه !
دلم نیومد این جمله را همینطوری ولش کنم Biggrin
الان مشکل جمله فوق چیه ؟

هر چی فکر می کنم چیزی به ذهنم نمی رسه !!!
(۱۲-دى-۱۳۸۸, ۱۹:۱۸:۱۷)eai نوشته است: [ -> ]مدار تغذیه 5 ولت میکرو و 14 ولت موتور ها چه شکلی می شودExclamation

برای تغذیه مدار (5 ولت ) باید منبع اصلی را ( که همون 14 ولت شماست ) به یه رگولاتور مثل 7805 وصل کنید تا تغذیه مدار تون به 5 ولت تبدیل بشه
برای موتور ها نیز همون 14 ولت از طریق مدار درایور به سر موتورها میره, از هر نوع درایوری استفاده کنید مدار بایاسش توی دیتاشیت کشیده شده
برای درایور من 298 را پیشنهاد میدم به خاطر جریان دهی بیشتر اما خوب ممکنه اول کار یه کم اذیت کنه تا قلقش بیاد دستتون!
(۱۳-دى-۱۳۸۸, ۰۱:۵۵:۱۲)t3r!p3000 نوشته است: [ -> ]الان مشکل جمله فوق چیه ؟

هر چی فکر می کنم چیزی به ذهنم نمی رسه !!!
مشکلی نداره ، منظورم بیت و قافیه و وزن و ایناش بود :)
سلام ممنون
پس به نظر شما همون L298 بهتره دیگه ؟ منم نظرم همین بود
من با یه مهندس الکترونیک صحبت کردم و همین رگلاتور 7805 رو توصیه کرد
فقط یه چیزی رو نفهمیدم
گفت برای موتور ها 14 ولت رو یه دفه به درایور نزن یه سلف 10 میکرو هانری هم سر راهش بذار
اما تو پروتوس این کار رو که کردم ولتاژ رو پایین می آورد و سرعت موتور ها نصف می شد
فکر می کنید چرا این رو گفته ؟
واسه این گفته که جریان لحظه ای رو بگیره !!!!

تو پوتئوس مقادیر سلف رو خوب انتخاب نکردین که نصف شده !!!
ممنون
حالا یه سوال دیگه هم دارم
درایور 298 رو دو تا سیم از out1 , out2 بگیرم و بعد بزنم به سر موتور درست میشه! یا باید دیود هم بذارم
این دیود ها رو باید چطوری گذاشت؟
(۱۷-دى-۱۳۸۸, ۱۵:۰۴:۰۵)eai نوشته است: [ -> ]ممنون
حالا یه سوال دیگه هم دارم
درایور 298 رو دو تا سیم از out1 , out2 بگیرم و بعد بزنم به سر موتور درست میشه! یا باید دیود هم بذارم
این دیود ها رو باید چطوری گذاشت؟
سلام حتما بايد ديود هرز گرد بذارين وگرنه جريان برگشتيl298 را مي تركونه
توي اين صفحه يه مدار گذاشتم ديود هاتون بايد اين طوري وصل بشن
http://forum.iranled.com/showthread.php?...0#pid98430
صفحه‌ها: 1 2