اقا طبق شکل ضمیمه توی پروتئوس یکی از پایه های رله را به زمین و دیگری را به یکی از پورتهای میکرو متصل میکنم (potb.0) گذاشتم مثلا هر 1 ثانیه یکبار پالس بده روی این پورت و قطع بشه ، چرا رله کار نمیکنه ؟ ( حتی مستقیم هم که + و - را به دو سر رله متصل میکنم بازهم رله کنتاکتش انجام نمیشه توی پروتئوس ، دقیقا چیکار باید بکنم ؟
[
attachment=4554]
حاجی فایل پروتئوس رو بفرست !
بعد مقاومت رله رو کم و ولتاژش رو هم کم ( مثلا یه اهم و یه ولت ) انتخاب کن تا بشه با این led که سری کرده بتونه کار کنه !!!
یا led رو با رله موازی کن !!!
(۱۶-بهمن-۱۳۸۸, ۲۱:۱۹:۲۳)t3r!p3000 نوشته است: [ -> ]حاجی فایل پروتئوس رو بفرست !
بعد مقاومت رله رو کم و ولتاژش رو هم کم ( مثلا یه اهم و یه ولت ) انتخاب کن تا بشه با این led که سری کرده بتونه کار کنه !!!
یا led رو با رله موازی کن !!!
ممنون ،
نوع رله را کلا یه نوع غیر عادی استفاده کرده بودم :)
نوعش را معمولی و ولتاژ را 3 و اهم را150 گذاشتم درست شد .
امشب این پروتئوس داره حالگیری میگنه....
عرضم به حضورتون که میخوان فشرده شدن یک کلید(میکروسئویئچ ) را تشخیص بدم
اومدم توی باسکام نوشتم
کد:
Config Pinb.0 = Output
Config Pinb.1 = Input
Config Pinb.2 = Input
Config Pinb.3 = Output
Config Pinb.4 = Output
و پایه های 2و 3 میکرو را به صورت ورودی تعریف کردم
کنارش هم مثل شکل ضمیمه یک منبع تغذیه 5 ولت قرار دادم که بینشون یک سویئچ بود ، خب قاعدتا باید با فشرده شدن میکروسوئیج و رسیدن ولتاژ به پایه 2 یا همون PortB.1 مقدارش یک میشد
کد:
Do
If Portb.1 = 1 Then
Cls
Locate 1 , 1 : Lcd " portB.1 = 1" '
End If
If Portb.1 = 0 Then
Cls
Locate 2 , 1 : Lcd " portB.1 = 0" '
End If
Waitms 50
Loop
End
'//=-=-END OF PROGRAM=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
ولی همیشه مقدار پایه را داره صفر میخونه ، اشکال کارم کجاست ؟
خب اشکال ایندفعه هم اینطوری شد که نوشتم :
If Pinb.1 = 1 Then
راستی فرق بین Pinx با portX دقیقا چیه ؟
حاجی پست جدیدتو الان دیدم !
PIN واسه خوندن رجیستر ورودی و PORT واسه نوشتن در رجیستر خروجی !!!!
ممنون ، پس الان من یاد گرفتم که : وقتی قراره ورودی باشه از PINx باید استفاده کرد و هروقت قرار باشه خروجی باشه از portX .
خب:
کلا قضیه این مقاومت پول آپ و پول دان چیه ؟
پول آپ یه مقاومت و کلیده که بخشی از مدار را میتونه از مدار اصلی خارج کنه یا جز مدار اصلی باشه
جوکر جون نمی دون من چرا همه رو مهندس خطاب می کنم و شما رو حاجی !!!!!
صبحت شیونک رو کامل کنم !
حاجی اگر پایه میکرو رو ورودی تعریف کنیم چون مقاومت ورودی میکرو بالاست این پایه ممکنه هر وضعیتی داشته باشه ( به خاطر نویز های اطراف ) و نمی توان وضعیت ورودی رو در حالت آزاد فهمید !! ( ممکنه با فرکانس 100 هرتز قطع و وصل شه )و شما یه پایه رو ورودی کن و دستتو نزدیک اون پایه کن و ببین وضعیت ورودی چجوری می شه !!
واسه همین خود میکرو یه مقاومت پول آپ گذاشته که ورودی رو در حالت آزاد به برق مثبت وصل می کنه !
البته این مقاومت پوول آپ جزئی از خروجی هستش !! ( نقشه خروجی میکرو رو ببینین بهتر منظورمو متوجه می شین )
و شما چون کلیدهاتو در حالت مثبت خوندی پس باید ورودی در حالت آزاد , زمین باشه و باید از مقاومت پوول داووون استفاده کنی !!!
اینطوری اگر ورودی آزاد باشه مدارش از طریق مقاومت برقرار میشه و انگار که ورودی رو زمین کردی !!!
حاجی نمی دونم مفهوم رو رسوندم یا نه ؟
ای یه جورائی فهمستم :)
پول دان برای مواقعی که ورودی قراره ولتاژ مثبت باشه ( یک فروندمقاومت به صورت موازی بین راه پایه میکرو و سوئیچ(ارتباط با منبع تغذیه)
پول آپ چی میشه ؟ دیدم مثلا روی کیبوردها هم گذاشتن..
روش نویز گرفتن و اصول این مقاومت برای گرفتن نویز چیه ؟
چرا حالا مقاومت 10 کیلو ؟ چرا کمتر نه ؟ چرا بیشتر نه ؟
پیوست : فرق بیت حجی با حاجی خیلیه س :)
پول دوون ورودی رو زمین می کنه و پول اپ به برق مثبت وصل می کنه !
از اسمشون معلومه !
Pull Up
Pull Down
حاجی فقط نمی دونم درست نوشتمشون یا نه ؟
خوب شما اگه پول دون بذاری یعنی ورودی در حالت معمول دووون شده یا بهتر بگم زمین شده واسه همین کلید رو یه طوری می ذاری که وقتی فشار می دی برق مثبتو برسونه به اون پایه میکرو و بلعکس !!!
و کیبرد هم نقششو ببینی خروجیش یه مقاومت پوول آپ داره که به یه ترانزیستور وصله !!!!
حاجی واسه نویز گرفتن هم معمولا یه خازن 104 با کلید موازی می کنن !!
و مقاومت 10 کیلو هم به خاطر رایج بودنشه ! ( یه جور تیکه کلامه )
شما هر چی دوست داشتی بذار ! ( حداکثر واسه ورودی میکرو یه مگ باشه )
فقط اونقدری کم نذاری که کلیدو فشار می دی یه جریان خیلی زیادی رو ازش بگذرونه !!!!
فرق حجی با حاجی رو هم بگو !