سلام دوستان!!!
توی ربات مسیریاب از میکرو (atmega 32)استفاده کردم که کریستال به پایه ی12و13 میکرو وصل میشه .
میخوام بدونم که اگه کریستال رو به پایه های میکرو وصل کنم واز هیچ مداری استفاده نکنم بازم کریستال کار میکنه ؟
اگه فیوزبیت خازن داخلی رو فعال کنی آره !!!
اسم فیوزبیتش یادم نیست !
یعنی بدون فعال کردن فیوزبیت کریستال کارنمی کنه؟
چه طور میشه فهمید که کریستال کار میکنه ؟
مداری که شماواسه ی کریستال استفاده میکنی چیه؟
یک سوال
توی AVR ها وقتی 8000000هرتز برامون کافی باشه
اگه از کریستال استفاده نکنیم چه فرقی داره با وقتی استفاده میکنیم ؟
sararobo :
به دلیل اینکه اکثر مدارهای ما یه مقدار خازنی داره کریستال فوق کار می کنه ولی ممکنه عملکرد مناسبی نداشته باشه و مثلا یه ساعت کار کنه و دیگه کار نکنه !
واسه فیوزبیت هم این مقاله رو بخون :
مقاله فیوزبیت ها از مهرداد جون
joker:
نیازی نیست هر چند کریستال دقیق تره !
ولی چون اثر میکرو ها ( البته بیشتر قدیمی ها ) کریستال داخلی ندارن و باید حتما خارجی واسشون بذاری !!!
و بعضی کریستال ها که فرکانسهای عجیب غریب دارن واسه عملکرد های خاص استفاده می شن !
مثلا با کریستال 11.0592 مگا هرتز خطا تو ارسال و دریافت سریال به صفر می رسه ! ( چون مضربی از باوود هستش )
قسمت دوم سوالهات الان دیدم !
sararobo نوشته است:چه طور میشه فهمید که کریستال کار میکنه ؟
خوب وصل کن به مدارت و ببین کار می کنه یا نه !
کریستال رو نمیشه با مولتی متر تست کرد و فقط تو عمل میشه فهمید !
حواستون باشه زیاد داغش کنین زود می سوزه !!!
ساراروبو نوشته است:مداری که شماواسه ی کریستال استفاده میکنی چیه؟
یه کریستال که دو تا خازن 22 پیکو هم بین پایه کریستال و زمین قرار داره !!!
میشه راجع به فهمیدن اینکه کریستال کار میکنه یا نه توضیح بدین.....
منظورتون اینه که اگه کریستال توی مدار داغ بشه کار میکنه؟؟؟!!!
با ابهام گفتی مدیر کل کامل بگو !!! (ممممممنون !!!)
کریستال در حین فعالیت داغ نمی شه !
موقع لحیم کاری حواستون باشه زیاد داغش نکنین !
آخه من حدود 100 تا برد رو با حوزچه قلع دادم واسم لحیم کردن و از این بین حدود 15 تاشون کریستال هاش خراب شده بود یا بعد یه ساعت کار کردت خراب می شد !!!
توجه داشته باشین در حین فعالیت کریستال اونو کنار هیست سینک ها و قطعاتی که داغ می کنن نذارین چون عملکردشون با گرما تحت تاثیر قرار می گیره !
دوستم من یه VCD داشت بعد 20 دقیقه روشن بودن تصویر خروجی پر نویز می شد و بهم می ریخت و دوست من اینقدر کارشناسی کرد ( شغلش تعمیر همین ها ) و اینقدر وقتش رو اون گذاش تا اخر فهمید کریستاله داغ می کنه و تصویر اونطوری می شه که با تعویض کریستال درست شد !!!
و کریستال مثل دیود و مقاومت نیست که بشه به راحتی اونو تست کرد !
کریستال رو بذار تو یه مدار ( مثلا نوسان ساز و یا کریستال میکرو ) و ببین مدار کار می کنه یا نه ؟
اگه کار می کنه یعنی کریستال سالمه !
می تونی یه نوسان ساز درست کنی و خروجیشو یه تقسیم فرکانس بذاری ( همش یه ای سی 4060 می خواد و هم نوسان ساز و هم تقسیم کننده رو داخل خودش داره ) و ببینی خروجی ( از خروجی های طبقه اخر استفاده کن ) وقتی کریستال وصل می کنی چشم می زنه یانه !
اگه چشمک بزنه یعنی کریستال درسته !!!
سرعت چشمک زدن هم رابطه مستقیم با فرکانس کریستال داره !!!
مدیر کل نوشته است:آخه من حدود 100 تا برد رو با حوزچه قلع دادم واسم لحیم کردن
مهندس در مورد این یه توضیحی نمیدی؟؟؟؟؟
حوضچه قلع چیه دیگه؟
(۱۷-بهمن-۱۳۸۸, ۰۲:۲۳:۱۵)joker نوشته است: [ -> ]یک سوال
توی AVR ها وقتی 8000000هرتز برامون کافی باشه
اگه از کریستال استفاده نکنیم چه فرقی داره با وقتی استفاده میکنیم ؟
مدار نوسان ساز داخلی از نوع کریستال نیست و Rc هست، این هست که فرکانسش با چیزی که هست زیاد همخوانی نداره
هر چند برای رفع این مشکل بایت کالیبراسیون گذاشتن و با عث میشه میکرو با نوسان داخلی از 500 کیلو تا 12 مگ کار کنه .
اگر نوسان حوالی 8 مگ برای کاری مثل ربات تعقیب خط می خواین، کافیه، اگر برای چیزی مثل ساعت یا ... می خواین، حتما کریستال بگذارین