با سلام خدمت همه.
میخواستم بدونم که دقت فرکانسمتر ساخته شده با میکرو چقدره؟
منظورم اینه که مثلا اگه یه فرکانس 10 هرتز را اندازه بگیریم آیا واقعا میکرو از پایه T1 ده پالس در ثانیه گرفته؟
اکثر میکروهای AVR بیشتر مگاها تا 16 مگا هرتز کار میکنن
یعنی اینکه فرکانسهای کمتر از 16 مگ رو میشه با اونا اندازه گرفت. البته تو فرکانسهای نزدیک به اسیلاتور یا کریستال ممکنه یه خورده خطا ایجاد بشه، اما وا سه فرکانسهای پایین مخصوصاً 10 هرتز خیلی دقیق میتونه باشه.
اگه از تایمر 16 بیتی و کریستال 16 مگا استفاده کنید، همچنین پری اسکیل تایمرو 1024 انتخاب کنید، در هر ثانیه تا عدد 15624 میشمره. یعنی قبل از اینکه یک بار سرریز اتفاق بیفته شما نمونه گیری کردی (با کانتر) و هیچ خطایی و هیچ سیکلی برای اجرای برنامه اختصاص داده نمیشه
خیلی ممنون از راهنمایی خوبتون. راستشو بخاین من میخواستم یک انکودر بسازم از طریق همین فرکانسمتر . آیا امکانش هست که مثلا 100 پالس در ثانیه بدون نویز از ورودی T1 گرفت و هر میلیمتر رو با خطای 100 بدست آورد . اکه با مثال توضیح بدین ممنون میشم. من بیسیک کار کردم.
منظورتونو از این قسمت متوجه نشدم
(هر میلیمتر رو با خطای 100 بدست آورد )
مهندس دقت تایمر رو خیالتون رو راحت مشکل نداره !
فقط هر چند ثانیه مقار تایمر رو می خونین مهمه !
اگه هر یه ثانیه مقادیر تایمر رو بخونین دقت فرکانس متر ( همون تایمر ) میشه یه هرتز !
واسه دقت نیم هرتز هم دو ثانیه یه بار مقدار تایمر رو بخون !!
یه دنیا ممنون از شما . منظورم خطای یکصدم بود .
چطور میشه که موتور دی سی های انکودر دار پس از دریافت ان پال درجا میستند. که پالس اضافی نگیرند. ممنون میشم اگه جواب بدید.
مهندس اون قضیه زیاد نمیشه !
میشه در حین حرکت موتور پایه هاش بهم اتصال کوتاه کنی تا سریع متوقف بشه ( یا اولش یه لحظه معکوس بدی )
ولی نمیشه دقیقا همون زمانی که شما می خوای وایسته !
بهتر است تو برنامه چند دور مانده دستور توقف رو بدی !!
خیلی ممنون .
آیا امکانش هست که یک میکرو پالس PWM تولید کنه و موتور با سرعت آرام راه اندازی بشه و بعد از طرف دیگه همون میکرو تعداد پالسی که موتور در اثر چرخیدن تولید کرده ( در حین تولید pwm (رو بشماره وپس از N پالس به موتورفرمان ایستادن رو صادر کنه ؟؟؟
آره !
چرا نشه !
عملکرد تایمرها مستقل از هم هستن و میکرو هم سه تا تایمر داره !!!!