نقل قول: خیلی ممنون
یعنی چی مناسب نیستند؟ پس اینهمه منبع تغذیه متغیر توی بازار چی جوری ساخته شدند؟
با مقاومت شما همش تلفات دارید اما رگولاتور که تلفات و... نداره.
اصلا اسم مقاومت میاد ده تلفاتم با خودش میاره.
تازه شما میخاین ولتاژ بندازین روی پتانسیومتر منابع تغذیه که نباید جنین مقاومت خروجی داشته باشن.
نقل قول: خوب بی زحمت میشه بگید این دلایل چی هستند؟
شب کاملشوو میزارم.
اینم دلایل عدم متغیر کردم منابع سوچینگ:
البته تویه یه فروم دیگه هم پرسیدم. اما اینا از همه کامل تر بود:
نقل قول: این منبع تغذیه رو نمیتونی متغییر کنی .چون برای متغییر کردن یک منبع تغذیه سوئیچینگ لازمه به قسمت کنترل اون دسترسی داشته باشی و تغییرش بدی و علاوه بر اون قسمت باید ترانس اون هم تغییر بدی. دلایلش هم خواستی بهت میگم (البته چند قسمت دیگه هم هست Smile )
حالا با فرض اینکه به اون قسمت هم دسترسی داشته باشی بازم این کار خوب نیست.میدونی چرا؟
چندتاشو برات میگم.
1-برای متغییر کردن یک منبع تغذیه سوئیچینگ باید دامنه تولید pwm رو افزایش بدی.مثلا اگه یه منبع تغذیه داره توی بازه 50 تا 60 درصد کار میکنه،اگه بخوایم متغییرش کنیم باید بازه رو افزایش بدیم (چون میخوایم متغییرش کنیم).مثلا 10 تا 50 درصد.حالا مگه چه مشکلی داره؟
هیچی به جز اینکه تولید و کنترلش سختره و همچنین تلفات رو افزایش میده.
2-حالا بازم اگه pwm هم تولید و کنترلر کنیم باید ترانس هم برای این همه تغییرات pwm تغییر بدیم و برای این کار چاره ای جز افزایش حجم و تعداد دور ترانس و سیم پیچ ها نداریم.در نتیجه حجم زیاد میشه و به دنبال اون تلفات میره بالاو و با افزایش طول سیم مسی قیمت هم میره بالا
3-متغییر کردن یک منبع تغذیه سوئیچینگ منجر به کاهش 20 تا 30 درصدی راندمان میشه که با اهداف منبع تغذیه سوئیچینگ مغایرت! داره.
بازم بگم یا قانع شدی؟ : )
میدونم زیاد حرف زدم اما بزارید حرفامو بزنم قسمتون میدم،خواهش میکنم:
جاتون خالی من زیاد از این منابع تغذیه سوزوندم. خواستم تجربه هامو به شما هم بگم.
جونم براتون بگه اگه میخاین از این منابع استفاده کنید،هر مقدار جریان که لازم دارید باید 2 برابر مقدارش رو انتخاب کنید.مثلا الآن که شما 10 آمپر لازم داری بهتره 20 آمپر تهیه کنی تا بهت 10 آمپر واقعی بده.باور نمیکنید؟امتحان کنید.
حالا اگه شما 10 آمپر گرفتی خودت میبینی که به محض رسیدن جریان به 5 تا 6 آمپر مدار به صدای زیاد میوفته و حرارت زیادی هم تولید میکنه. ولی اگه همون 5 یا 6 آمپر رو لازم داری بعد از تهیه منابع بازش کن و پشت برد اون رو خیلی خوب قلع اندود و قلع کاری کن. حتی بهتره از مسیر های خروجی که آمپر زیادی میگذره با استفاده از سیم رشته ای و قلع خوب قلع اندود کنی تا حرارت اون قسمت ها بالا نره و عمر منبعت بیشتر بشه.
جالبه بدانید حتی در 5 آمپر مقدار ریپل خروجی به 1 تا 2 ولت میرسه.پس اگه میخوای برای مدارات حساس استفاده کنید این نکته را فراموش نکنید.
و در پایان پیشنهاد میکنم تا از پاور های شرکت meanwell استفاده کنید تا هم خیال شما و هم بنده خدا راحت باشد.
نقل قول: اگه بخواهي يه رگولاتور خطي با
آيسي رگولاتور يا ترانزيستور بعد پاور بزاري با اصول سوئيچينگ كه مبتني بر كاهش تلفات و راندمان بالا
هستش مغايرت داره . البته اين رو هم بگم كه خود اين روش يه توپولوژي بسيار كارامد هم هستا Big Grin
اینا رو برادران اقای mortez_stp و اقای original در تکنو گفن.
(۰۹-تير-۱۳۹۲, ۱۵:۴۲:۳۵)akbar8 نوشته است: [ -> ]البته یه نگته رو که همین چند روز بهش پی بردمم اینجا میگم منابع سوچسنگ صنعتی و ادابتور سوچینگ برا متغیر کردن مناسب نیس. چون راندمان و تلفات حدود 30 درصد .... . و اگه دفت کردین هیچ مداری داخل نت پیدا نمیکنید که یه منبع سوچینگ رو متغیر کرده باشه.
اصولا با خود منبع سوچینگ که تلفات و... بشدت توش نسبت به دبگر منابع پایینتره مغایرت نداره.
سلام
اکبر آقا اگه بخوام با تقسیم مقاومتی ولتاژ سوئیچینگ رو برسونم به یه حدی که مشکل ساز نمیشه؟
نقل قول: سلام
اکبر آقا اگه بخوام با تقسیم مقاومتی ولتاژ سوئیچینگ رو برسونم به یه حدی که مشکل ساز نمیشه؟
سلام
تقسیم مقاومتی کلا کاری اشتباه.
چرا با رگولاتور نمیرسونین؟؟!!
(۰۹-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۳۷:۲۹)akbar8 نوشته است: [ -> ]چرا با رگولاتور نمیرسونین؟؟!!
خب رگولاتور مثلاً 5.8 ولت که نیست :-)
دوستان من همچنان گیر یه منبع تغذیم، همه شما منبع تغذیه دارید،خب بیشترین جریانی که ازش کشیدین چقدره؟
من بیشترین تغذیه ای که دارم 10 آمپره، با صحبتایی که اکبر آقا کردن یعنی تا 5 آمپر بیشتر جواب نمیده! در حالی که بیشتر از اینا لازم دارم...
خوب اگه تغذیه معمولی یعنی با ترانس باشه و بخواهیم از مقاومت استفاده کنیم ، بازم مشکلی ایجاد می کنه؟
سلام ... یه پیشنهاد بهت میدم دیگه خیالت از تغذیه راحت بشه ... برو یه پاور کامپیوتر ردیف کن تمام تغذیه ای که برای کار می خوای بهت میده دقیق و جریان دهی عالی هم داره
نقل قول: خب رگولاتور مثلاً 5.8 ولت که نیست :-)
دوستان من همچنان گیر یه منبع تغذیم، همه شما منبع تغذیه دارید،خب بیشترین جریانی که ازش کشیدین چقدره؟
من بیشترین تغذیه ای که دارم 10 آمپره، با صحبتایی که اکبر آقا کردن یعنی تا 5 آمپر بیشتر جواب نمیده! در حالی که بیشتر از اینا لازم دارم...
مسلم جان خوب رگولاتور متغیر که هس.
مثل lm317 یا ... .
اینا تویه هر رنج ولتاژی تنظیم میشن. البته بسته به مشخصاتشون.
نه من نگفم تا 5 آمپرربیشتر جواب نمیده.
مداراتی زیادی وجود دارن که تا خیلی آمپر رو هم رگوله میکنن.
داشتم واسه منبع تغذیه که واسه خودم میگشتم اینو دیدم شاید بدردت خورد؟؟
مثلا این تا 10 آمپر.
اما من که دیگه نمیخام منبع متغیر کنم باتوجه به حرف دوستان به نظرم بخرم بهتره.
سایت
http://www.rayannik.com رو ببین.
یکم گرونه اما به نظرم ارزشش رو داره.
فک کنم برای موتور های براشلسس میخای. به نظرم یه منبع سوچینگ صنعتی ساده با توجه به ولتاژت و جریان موتور بخر و دستکاریش نکن. البته باتریش بخری خرجت کمتر میشه. اگه خاسی منبع هم بخری سعی کن یه مقدار امپربالاتر انتخاب کنی چون دوستانی که استفاده کردن میگن اون امپرروشو نمیده.
برای مدارات هم یا کارگات یه دونه پاور وردار توش ولتاژ های متفاوت و جدا هم داره.
نقل قول: خوب اگه تغذیه معمولی یعنی با ترانس باشه و بخواهیم از مقاومت استفاده کنیم ، بازم مشکلی ایجاد می کنه؟
دلیلشوو گفم دیگه.
نه کلا مقاومت بیخیل شین.
سپاس اکبر جان
شما گفتین دوستاتون یه جایی گفتن که منبع سوئیچینگ اگه نوشته 10 آمپر تا 6 آمپر جواب میده. :-)
نقل قول: فک کنم برای موتور های براشلسس میخای. به نظرم یه منبع سوچینگ صنعتی ساده با توجه به ولتاژت و جریان موتور بخر و دستکاریش نکن. البته باتریش بخری خرجت کمتر میشه. اگه خاسی منبع هم بخری سعی کن یه مقدار امپربالاتر انتخاب کنی چون دوستانی که استفاده کردن میگن اون امپرروشو نمیده.
آره تشکر یه دونه 30 آمپر گرفتم تا حدودی خیالم راحت باشه.
سلام دوستان یه آداپتور 220 AC به 5 ولت DC گرفتم حالا چطوری میتونم تشخیص بدم که دو سر خروجی کدوم مثبت هست و کدوم منفی؟
نقل قول: سلام ... یه پیشنهاد بهت میدم دیگه خیالت از تغذیه راحت بشه ... برو یه پاور کامپیوتر ردیف کن تمام تغذیه ای که برای کار می خوای بهت میده دقیق و جریان دهی عالی هم داره
به نظر من آخرش به کار نمیاد ، چون ولتاژهای مورد نظر رو نمی تونی انتخاب کنی ، منظورم اینه که با همونایی که هست باید بسازی!