ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کمک: انواع مدولاسیون
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام دوستان
من میخوام در حد کسب اطلاعات عمومی با انواع مدولاسیون آشنا بشم
چند تا سؤال دارم که با توجه به صفر بودن اطلاعاتم در این زمینه اگه ضایع بودن ببخشید!
اصلا مدولاسیون دیجیتال داریم یا فقط آنالوگ داریم؟
کلا میخوام انواع مدولاسیون رو به صورت لیست وار یا همون تیتر وار بدونم.
تو اینترنت که جستجو کردم به موارد زیر برخوردم:
ASK و عبارت مشابه AM
FSK و عبارت مشابه FM
PSK و عبارت مشابه PM که آخرش نفهیدم حرف P مخفف Pulse هست یا Phase
روش QAM هم ظاهرا ترکیبی از دو روش دیگه بودکه باز هم چیز زیادی دستگیرم نشد.
آیا تصورم درسته که انواع مدولاسیون روشهایی برای انتقال داده هستند؟ پس در این صورت بازم سؤالم رو تکرار میکنم که مدولاسیون دیجیتال هم داریم یا فقط آنالوگ میشه؟
اگه پای انتقال داده در میونه لطفا بفرمایید تو هر روشی (چه پر رو) به چه صورت ارتباط بین فرستنده و گیرنده برقرار میشه؟

با سپاس
نقل قول: اصلا مدولاسیون دیجیتال داریم یا فقط آنالوگ داریم؟

فکر کنم که هم دیجیتال داشته باشیم هم آنالوگ

من زیاد از مخابرات سرم نمیشه ولی اگه دقت کنین am و fm که آنالوگ هستن ولی ماپول هایی که جدیدا اومده دیجیتالن !

اگه غلط بود دوستان اصلاح کنن
مدولاسیون انواع مختلفی داره از جمله مدولاسیون فرکانس - مدولاسیون دامنه - مدولاسیون زاویه - مدولاسیون فاز(PM ) و...
مدولاسیون فرکانس چندین فایده وبرتری نسبت به سیستم مدولاسیون دامنه دارد.یکی از مهمترین مزیتهای آن اینست که سیستم FM ایمنی بیشتری نسبت به تداخل واستاتیک دارد.پارازیتهای الکتریکی مختلف مانند آنهایی که یا توسط رعد وبرق آسمان بوجود می آیند ویا توسط سیستم جرقه زنی اتومبیل ها یک سیگنال رادیویی با مدولاسیون دامنه تولید می کنند که توسط گیرنده های AM بعنوان نویز دریافت می شوند.اما یک گیرنده FM اگر خوب طراحی شده وبرای دریافت یک سیگنال FM که به حد کافی قوی است تنظیم شود به چنین پارازیتهایی حساس نخواهد بود.همچنین نسبت سیگنال به نویز دریک سیستم FM خیلی بیشتر از AM می باشد.

مدولاسیون دامنه ومدولاسیون زاویه شیوه هایی هستند که در مخابرات برای ارسال اطلاعات(دیتا) ویا صدا با استفاده ازوسایل ارتباطی مخصوص مورد استفاده قرار می گیرند.خواه ارسال توسط کابل سیم یا فیبر نوری باشد یا خواه توسط محیط هوا(اتمسفر).

اگر فاز موج کاریر تابعی از سیگنال پیام تغییر کند موج مدوله شده بدست آمده را مدولاسیون فازی گویند.

اگر فرکانس موج کاریر تابعی از سیگنال پیام تغییر کند موج مدوله شده حاصله را مدولاسیون فرکانس گویند.
مدولاسیون AM و FM در سرویس پخش همگانی

نخستین ایستگاه رادیو پخش همگانی FMدر سال ۱۹۳۷با مجوز کمیته ملی ارتباطات آمریکا (FCC)، با علامت (W۱xoj)آغاز به کار کرد.در آن زمان رادیوهای FM هنوز در محدوده فركانسی ۴۲ تا۵۰ مگاهرتزکار می‌کردند، که پس ازجنگ جهانی دوم، کمیته در ۲۷ ژوئن ۱۹۴۵،گستره فرکانسی FM را به ۸۸ الی MHZ ۱۰۶ تغییر داد.

در منزل یا خودروی خود نشسته‌اید. رادیو را روشن می‌کنید تا به آن گوش دهید، گوینده رادیو در حال اعلام ساعات پخش برنامه‌ها وفرکانس رادیویی ایستگاه مربوطه است، " موج FM ، ردیف ......،موج AM فركانس ......... مگاهرتز".
تا به حال فكر كرده‌اید كه AM و FM یعنی چه؟چه تفاوتی دارند واصلا" به چه کار می آیند؟
سرویس پخش همگانی یا Broad casting به معنای انتشار و ارسال صدا و یا تصویر (یا هر دو )به تعداد زیادی از گیرنده‌ها رادیو و یا تلویزیونی گفته می‌شود.

[تصویر:  m29wyfvg18ntyux3hxjr.jpg]

در ایالات متحده اولین پخش همگانی در سال۱۹۲۰ آغاز به کار نمود واز دو سال بعد از آن رفته رفته ایستگاه رادیویی تجاری کار خود را شروع کردند. این روند همچنان ادامه یافت تا اینكه در سال ‌۲۰۰۳ تعداد ایستگاه‌های تجاری به ۸۰۴/۴ ایستگاه، تنها باند در AMرسید.
جالب آن كه تعداد ایستگاه‌های FM در سال ۱۹۸۳ از ایستگاه‌های AM پیشی گرفت، چنان كه تا سال ۱۹۹۸ تعداد آنها به ۶۱۷۹ ایستگاه تجاری و ۲۴۰۰ ایستگاه غیر تجاری رسید.
از طرف دیگر پخش همگانی تلویزیونی نیز که در همان دهه۱۹۲۰ آغاز به کارکرده بود، با مصادف شدن با جنگ جهانی دوم، دستخوش اختلال و رشدکند شد اما امسال تا سال ۱۹۹۶ تعداد ایستگاه‌های پخش تلویزیونی تجاری به ۱۳۴۰ و غیر تجاری به ۶۰۰ ایستگاه رسید.
●ماهیت روشهای مدولاسیون AM وFM
فرض کنید یک سر طنابی را به یک درخت گره زده‌ایم و سر دیگر را ۲۰ متر دورتر در دست گرفته اید. درصورتی که شما دستتان(که طناب را با آن گرفته اید) به سمت بالا و پایین حرکت دهید، طناب در هوا با حرکات موج مانند بالا و پایین می‌رود و دامنه حرکات آن به یک میزان (بالا و پایین)تغییر می‌کند، خواه سرعت حرکت دست شما کم یا زیاد باشد.
این حرکات نوسانی را به اصطلاح، حالتی از مدوله‌سازی فركانسی یا FM می‌نامند. در امواج رادیویی نیز این نوسانات تشکیل "امواج حامل" راخواهند داد.در مقابلFM روش دیگری وجود دارد که طی آن امواج حامل بر اساس تغییرات مقادیر دامنه امواج شکل می‌گیرندکه به این حالت مدولاسیون دامنه یاAM گفته می‌شود.این در حالیست که مقادیر اختلاف تغییرات در دامنه یکسان نبوده و دائما با یکدیگراختلاف داشته باشند.
بنابراین در شیوهAM در یک بازه زمانی دامنه امواج حامل دچار تغییرات می‌گردد در حالی که فرکانس ثابت وپایدار می‌ماند ولی در شیوه FM در یک بازه زمانی دامنه امواج حامل ثابت بوده ولی فرکانس آن متغییراست.(البته در حد بسیار کم).در روش AM نرخ یا میزان تغییرات دامنه امواج بستگی به نوسانات و زیر و بم صدای ارسالی خواهد داشت.در FM نیز میزان تغییرات فركانس امواج حامل وابسته به نوسانات و زیر و بم صدا خواهد بود.
در روش مدولاسیونFM صداهای آهسته و حد پایین محو نشده و از بین نمی رود، چرا که سیگنالهای FM هر تن صدا را بر روی فركانس جداگانه ارسال می‌كند،به طوری که در هر لحظه دو فرکانس مختلف را با یکدیگر ترکیب و همزمان ارسال می‌نماید که اصطلاحا به آن استریو می‌گویند و از این جهت کیفیت بسیار بالاتری نسبت به فروش AM خواهد داشت. ازسوی دیگرارسال امواج AM نسبت به FMازسهولت بیشتری برخورداراست چراکه این امواج پیچیدگی‌های کمتری نسبت به FM دارند.
در مقابل، کیفیت خوب سیگنالها‌یFM كه ناشی از دو فركانسی بودن وپیچیدگی‌های‌ فرایند پخش آن است، دارای معایبی نیز است از جمله آن که این امواج در فواصل دور قابل دریافت نیستند و زودتر دچار افت خواهند شد. اما در عوض سیگنالهای ساده AM به‌راحتی تا فواصل بسیار دور نفوذ کرده و قابل در یافت از سوی گیرنده هستند. پس به شکل خلاصه دریافتیم كه امواج FM دارای كیفیت بالاتر ولی برد كوتاه‌تر هستند و امواجAM دارای کیفیتی متوسط، اما برد بالاتری نسب به FMهستند.

●مدولاسیون(AM(Amplitude Modulation
مدولاسیون AM یکی از روش های پخش امواج رادیویی است که تقریبا در مدتی نزدیک به۳/۲ ازقرن بیستم، رایج‌ترین شیوه پخش امواج رادیویی خصوصا پخش همگانی بوده وهم اکنون نیزاستفاده وسیعی دارد. این شیوه بیشتر توسط ایستگاه‌های رادیویی که رویکرد پخش اخبار داشته ویا اغلب حجم مطالب مورد انتشارآنها را "صحبت کردن" تشکیل می دهد، مورد استفاده واقع می گردد .
این درحالی است که ایستگاه‌های رادیویی عمومی وپخش موسیقی در دهه‌های اخیر ازشیوه پخش FM استقبال نمودند.روشAM تا قبل از جنگ جهانی اول برای ایستگاه‌های رادیویی کلامی و موسیقی استفاده می شد، اما در دهه بعد از جنگ اول جهانی فعالیت این ایستگاه ها به اوج خود رسید.
اولین ایستگاه رادیوییAM (تجاری) در ۱۹۲۰درپنسیلوانیای آمریكا آغاز به کار کرد. موسس این ایستگاه شخصی به نام "فرانک كان راد " بود.برنامه‌های این ایستگاه در ابتدا شامل نمایش‌نامه‌ها، برنامه‌های طنز و سر گرمی وتا حدودی اخبار وموسیقی بود.

[تصویر:  tkkyxzhznz71bgxru828.gif]

انتشار امواج رادیویی AM بر روی چند باند فر کانسی مختلف به شرح زیر انجام می‌گیرد:
▪موج بلند lw):۱۵۳-۲۷۹ khz)
▪موج متوسط mw):۵۳۰-۱.۷۱۰ khz)
▪موج کوتاه sw):۲.۳۰۰-۲۶.۱۰۰ khz)

که موج کوتاه آن ( SW) خود به چندین تکه باند کوچکتر تقسیم بندی می شود. تخصیص این باندها در وهله اول بر اساس تصمیم "ITU " یا اتحادیه بین المللی مخابرات (بخش تنظیم مقررات رادیویی) و در مراحل بعدی بر اساس سازمان‌های تنظیم مقررات ملی هر کشور انجام می‌گیرد. برای مثال در کشور ما، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و در ایالات متحده، FCC یا کمیسیون فدرال ارتباطات عهده‌دار انجام این تقسیم بندی و تخصیص هستند.
- موج بلند ( LWSad این باند برای انتشار امواج رادیویی ایستگاه های تجاری در اروپا، آفریقا، آسیا، واسترالیا(هرسه منقطه ITU ) مورد استفاده قرار دارد.
این در حالیست که در کشور آمریکا این باند به عنوان پشتیبان یا باند رزرو برای باند مسیریابی هوا نوردی در نظر گرفته شده است.
- موج متوسط (MWSad یکی از رایج‌ترین باندهای پخش امواج در ایستگاه‌های رادیویی AM است.
- موج كوتاه (SW) : توسط ایستگاه‌هایی به کار می‌رود که قصد انتشار امواج خود را به فواصل بسیار دورتر از محل ایستگاه دارند. صدای دریافتی از این امواج در فواصل دورتر دارای کیفیت کمتری نیز خواهد بود.
امواج متوسط وكوتاه باندAM ، در شب و روز رفتار و اثرات متفاوتی را از خود نشان می‌دهند. در طول روز سیگنالهای AM بوسیله امواج (انتشار ) زمینی منتقل می‌شوند. در انعکاس از زمین امواج AM، سیگنالها قادرند تا چند صد كیلومتری ایستگاه ارسال شوند واین در حالی است که این امواج بعد از غروب آفتاب بر اساس تغییرات لایه یونسفر جو به شیوه انتشار آسمانی منتقل می‌گردند که در این حالت امواج منتشر شده از ایستگاه تا فواصل دورتری نسبت به روز قابل ارسال و دریافت خواهند بود. سیگنالهای رادیوییAM در فضاهای شهری می‌توانند براحتی توسط ساختمانهای مرتفع وآسمان خراش‌ها گسیخته ومختل شوند. به علاوه دیگر منابع انتشار امواج رادیویی نیز می توانند اثرات مخرب و نامطلوبی بر فرایند انتقال این امواج بر جای گذارند.
قسمت بالای شکل (۱) نشان دهنده سیگنال صوتی است که بر روی امواج حامل سوار شده وبه صورتAM تلفیق می‌شوند. در قسمت پایین همین شکل نتیجه تلفیق دو موج یاد شده نشان داده شده است و در حقیقت موج خروجی از فرستنده AMبه شکل نهایی فوق در خواهد آمد.
بنابر این یک فرستنده AM دستگاهی است كه با تلفیق و سوار كردن سیگنالهای صوتی بر روی امواج حامل، یك موج AM را تشکیل داده و از طریق آنتن، آن را منتشر می‌نماید.یك گیرنده‌ AM نیز مجهز به یك قسمت فیلتر و یك قسمت آشكارساز می‌باشد كه عمل جداسازی سیگنالهای صوتی از امواج حامل و آشكار نمودن آنها را برعهده دارد.

●مدولاسیون(FM(Frequency Modulation
"ادوین آرمسترانگ" یک مخترع و مهندس الکترونیک در آمریکا بود. وی در سال ۱۸۹۰ به دنیا آمد، مهندسی خود را از دانشگاه کلمبیا گرفت. وی همچنین یکی از فعالیترین مخترعین در عصر رادیو بود، به طوری که "مدولاسیون فرکانسی " رادیو یا (FM) بزگترین اختراع وی به شمار می‌رود از دیگر اختراعات ادوین در دوران دانشکده، اختراع سیستم احیا کننده مدار درسال ۱۹۱۴بود.
با این حال حقیقت غم انگیز در مورد او این بود که بسیاری از اختراعات وی بعداز مرگش به نام دیگران ثبت شد. اما آرمسترانگ در سال ۱۹۳۳روش مدولاسیون فرکانسی رابه نام خود ثبت کرد.
مزیت این روش در زمینه انتقال اصوات بوسیله امواج رادیویی، درکیفیت و وضوح بالاتر آن نسبت به روشهای AM و قبل از آن بود. آرمسترانگ پس از موفقیت در آزمایشهای مقدماتی توانست تا نظر FCC را برای اختصاص یك باند ویژه رادیویی به نام FM جلب کند این باند ابتدا در محدوده ۴۲ الی ۵۰MHZ قرار داشت.
نخستین ایستگاه رادیو پخش همگانی FMدر سال ۱۹۳۷با مجوز کمیته ملی ارتباطات آمریکا (FCC)، با علامت (W۱xoj)آغاز به کار کرد.در آن زمان رادیوهای FM هنوز در محدوده فركانسی ۴۲ تا۵۰ مگاهرتزکار می‌کردند، که پس ازجنگ جهانی دوم، کمیته در ۲۷ ژوئن ۱۹۴۵،گستره فرکانسی FM را به ۸۸ الی MHZ ۱۰۶ تغییر داد.این تغییر به منظور جلوگیری ازتداخل‌های رادیویی و همچنین افزایش ظرفیت كانالها انجام شد.
به علاوه این تغییر، باعث تحمیل هزینه‌های زیادی به ایستگاه‌های پخشFM به علت تعویض تجهیزات قدیمی خود با تجهیزات پخش بر روی باندجدیدFM شد.در کشور ما ایستگاه‌های رادیویی پخش همگانی FM در محدوده فركانسی ۸۸ الی ۱۰۸ مگاهرتز یعنی با گستره‌ای برابر ۲۰ مگاهرتز كار می‌كنند. این گستره تقریبا به ۱۰۰ کانال تقسیم شده است، هر کانال با گستره‌ای برابر . ۰/۲ MHZ
قسمت بالا شکل (۲)نمایشگر سیگنالهای صوتی سوارشده بر روی امواج حامل درروش FM است و قسمت پایین آن در واقع نشان دهنده نتیجه نهایی ترکیب فوق بوده وسیگنال خروجی FM را نشان می‌دهد. روش FM نسبت به AM پهنای باند بیشتری را نیاز دارد، اما در مقابل سیگنالهای FM نسبت بهAM از نظر تداخل محفوظ‌تر و قوی‌تر می‌باشند. همچنین در برابر پدیده محو شدگی نیز مقاومت بیشتری خواهند داشت.
برای دریافت امواج FM می‌بایست از یك گیرندهFM استفاده نمود و برای شنیدن هر کانال باید گیرنده را دقیقا بر روی فرکانس مرکزی هر کانال تنظیم کرد. برای مثال بالاترین کانال پهنایی برابر ۸/۱۰۷ مگا هرتز الیMHZ۱۰۸ را در بر می‌گیرد، بنابراین بسامد مرکزی آن ۹/۱۰۷مگا هرتز است.
ایستگاه‌های پخش همگانی FM در کشورهای مختلف از توان خروجی بسیار بالایی درحدKW۱۰۰ (كیلو وات ) ویا حتی بیشتر استفاده می‌شود با چنین توانی امواج رادیویی تا فواصل ۱۶۰کیلومتری از ایستگاه فرستنده بخوبی قابل دریافت و شنیدن
هستند. توان خروجی برخی از ایستگاه‌ها حتی تا ۳۰۰ یا ۵۰۰ کیلو وات نیز افزایش می‌یابد.

[تصویر:  ryuhrlx9gci4onw3mjpt.jpg]


منبع:
http://www.daneshema.com
فرستنده، گیرنده و مدولاسیون دامنه (AM)

مدولاسیون دامنه نوعی روش پخش رادیویی سیگنال می باشد که سیگنال اطلاعات را با موج حامل (Carrier) فرکانس رادیویی (RF) طوری ترکیب می کند که تغییر دامنه پوش RF متناسب با قدرت سیگنال ورودی باشد.

[تصویر:  amplitude-modulation.jpg]


فرستنده AM

[تصویر:  am-transmiter.jpg]


گیرنده AM

[تصویر:  am-reciever.jpg]

منبع
سلام.
چند تا سوال داشتم:

1- نسبت سیگنال به نویز که گفتین در سیستم FM خیلی بیشتر از AM هست،همون SNR هست ؟

2- مدولاسیون PM (فاز) چی؟ اون چه برتری یا معایبی نسبت به AM و Fm داره؟

3- میتونیم بگیم که در کل سیستم FM بهتر از AM هست؟
گیرنده فرستنده های آنالوگ RF

گیرنده فرستنده های آنالوگ عموما به دو دسته طبقه بندی می شوند :
AM ، که در آن اطلاعات ارسالی در دامنه موج حامل مدوله شده و گیرنده فرستنده های FM که در آن اطلاعات ارسالی در فاز موج حامل قرار می گیرد.
عموما گیرنده فرستنده ها دارای بخش های زیر هستند:
•اسیلاتور، که فرکانس موج کاریر باند فرستنده رادیویی را تعیین می کند.
•میکسر ، که اطلاعات ارسالی را در باند فرکانسی مورد نظر مدوله می کند.

همانطور که گفته شد در طراحی هر گیرنده و فرستنده دو بخش اصلی وجود دارد. اسیلاتور و میکسر .
اسیلاتور فرکانس موج حامل را تعیین می کند.
در طراحی اسیلاتور موج حامل از یک خازن متغیر در مدار تیونر اسیلاتو استفاده می کنیم.
بنابراین اولین قدم در طراحی یک گیرنده فرستنده ، طراحی اسیلاتور است. اسیلاتور در واقع مداری است که پس از طی مدت زمان کوتاهی پس از اتصال تغذیه DC ، به نوسانات پایدار می رسد. اسیلاتور ها در ابتدا با استفاده از فیدبک مثبت ناپایدار شده و دامنه نوسانات رو به افزایش می نهد. اما در دامنه ای معین این افزایش دامنه متوقف شده و نوسان ساز در آن دامنه شروع به نوسان می کند. لذا به طور خلاصه خصوصیات یک اسیلاتور را می توان به شرح زیر توصیف نمود:
۱- یک اسیلاتور بایستی دارای فیدبک مثبت برای افزایش دامنه نوسانات باشد.
۲- یک اسیلاتور می بایست پس از رسیدن به دامنه نهایی از ناپایدار شدن نوسانات جلوگیری کند. و با آن دامنه به نوسانات خود ادامه دهد.این امر از طرق مختلفی قابل دستیابی است. برای مثال استفاده از خاصیت بهره ترانزیستور که در آن با افزایش دامنه سیگنال اعمالی به بیس ترانزیستور، بهره تقویتی ترانزستور کاهش می یابد و به جای تقویت ، تضعیف صورت می گیرد. بهره متغیر ترانزیستور با پارامتر (x)g نشان داده می شود. و با سیگنال اعمالی به بیس ترانزیستور رابطه معکوس دارد.
اسیلاتورهای معمول در رادیوهای AM و FM ، عموما از مدار اسیلاتور کولپیتس، استفاده شده است.

FSK یا frequency shift keying چیست ؟

امروزه FSK رایج ترین روش مدولاسیون است که در ساخت مودم های PLC برای کاربرد های خانگی یا اصطلاحا indoor استفاده می شود و تقریبا بیشتر مودم های PLC که تا کنون تولید شده اند از این طرح مدلاسیون استفاده می کنند .
تعریفFSK :
fsk روشی برای ارسال سیگنال های دیجیتال است . اگر دو حالت باینری موجود یعنی صفر و یک منطقی را توسط یک شکل موج آنالوگ تعریف کنید ، صفر منطقی در این روش توسط یک موج با فرکانس خاص و یک منطقی نیز توسط موجی دیگر با فرکانس متفاوت تعریف می شود . یک مودم FSK اطلاعات باینری موجود در کامپیوتر را به سیگنال FSK تبدیل می کند تا بتوان آن ها را روی خطوط تلفن ، کابل ها ، فیبر نوری و یا به صورت بی سیم ارسال کرد . این مودم همچنین میتواند سیگنال های FSK رسیده را نیز به حالت های صفر و یک دیجیتال تبدیل کند تا کامپیوتر بتواند آن ها را بفهمد .
استفاده از روش FSK برای اولین بار در چاپگرهای ماشینی راه دور در اوسط قرن بیستم مرسوم شد . سرعت استاندارد این ماشین ها ۴۵ باوود ، معادل ۴۵ بیت بر ثانیه بود . وقتی که کامپیوتر های شخصی رایج شدند و شبکه ها رونق گرفتند ، این چنین سرعتی برای ارسال یک سند متنی بزرگ یا مثلا ارسال برنامه ها واقعا اذیت کننده بود . در دهه ۱۹۷۰ مهندسان در جستجوی دستیابی به پهنای باند بیشتر مودم هایی ساختند که با سرعت بیشتری کار میکرد ، تلاشی که تا امروز ادامه داشته است . امروزه یک مودم تلفنی استاندارد می تاند با سرعتی تا هزاران بیت بر ثانیه کار می کنند . حتی مودم های بی سیم و کابلی می توانند با سرعتی بیشتر از یک مگابیت بر ثانیه کار کنند و مودم های فیبر نوری با سرعتی در حد چندین مگابیت بر ثانیه عمل می کنند . جالب توجه است که بدانید اصول ابتدایی FSK بیش از نیم قرن است که تغییر نکرده است .

البته در تعریف فوق هیچ اشاره ای به استفاده از روش مدولاسیون FSK برای ساخت مودم های PLC نشده است ولی جالب خواهد بود اگر بدانید مودم های PLC که از روش FSK استفاده می کنند سرعتی تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ارائه خواهند کرد یک نکته ای که به طور غیر مستقیم در این تعریف آورده شده این بود که در روش FSK دو فرکانس حامل خواهیم داشت که سیستم به طور پیاپی بین این دو فرکانس کلید زنی می کند .

تعریف روش های مدولاسیون دیجیتال FSK از سایت دپارتمان UCL :
طبق متنی که در این سایت آمده است FSK یکی از روش های مدلاسیون دیجیتال است که در آن فرکانس موج سینوسی حامل بر اساس سیگنال پیام تغییر می کند . از دیگر روش های مدولاسیون دیجتال ASK و PSK را می توان نام برد که در ASK دامنه و در PSK فاز موج حامل تغییر می کند.
در روش FSK از یک حامل ( یا دو حامل ) با فرکانس های متفاوت برای ۰ و ۱ استفاده می شود سیگنال مدوله شده منتج ممکن است همچون جمع دو سیگنال دامنه مدوله شده باشد که فرکانس حامل شان متفاوت بوده است .
برای عدم تداخل سیگنال های ارسالی توسط فرستنده مان با سیگنال های رادیویی ارسالی توسط فرستنده های رادیو و تلوزیون باند فرکانسی را انتخاب می کنیم که سیگنالی در ان ارسال نشده باشد.

کسی نبود جواب بده؟Sad
نقل قول: چند تا سوال داشتم:

1- نسبت سیگنال به نویز که گفتین در سیستم FM خیلی بیشتر از AM هست،همون SNR هست ؟

2- مدولاسیون PM (فاز) چی؟ اون چه برتری یا معایبی نسبت به AM و Fm داره؟

3- میتونیم بگیم که در کل سیستم FM بهتر از AM هست؟

1-فرقی نمیکنه کجا باشه .نسبت سیگنال به نویز رو در ورودی یا خروجی هر سیستم چه الکترونیکی چه الکتریکی چه مخابراتی و کنترلی و ... میشه تعریف کرد همون SNR هستش
آره همونه
Signal-to-Noise Ratio

توی انواع مدولاسیون یکی از مشخصه های سیگنال حامل با دامنه پیام تغییر میکنه
توی این مدولاسیون فاز حامل با دامنه پیام تغییر میکنه
انواع مختلفی داره ( آشنایی ندارم باش)
همین که فلان مشخصه حامل رو میشه با فلان مشخصه پیام کنترل کرد ، میتونی پایه یه مدار باشه یا در جاهای خاص و در کاربرد های خاص کار رو ساده تر میکنه
یا اینکه مثلا همون کاری رو که میخوایم باد FM بکنیم (در جای خاص) با PM راحت تره

3و2-
وقتی بین مقایسه انجام میدیم بین مدولاسیون ها باید پارامتر هایی برای مقایسه نسبی برای هم داشته باشیم
هزینه
نویز
سادگی ارسال
پهنای باند
هزینه کمتر
امنیت بیشتر(امکان کد گذاری اطلاعات)
آشکار سازی ساده تر
از هر مظر که بقایسه کنیم ممکنه یکی از این مدولاسیون ها از اون 3 تا برتر باشه

مثلا نویز راحت تر روی دامنه میشینه پس AM نسبت به اون 2 تای دیگه حساسیت بیشتری به نویز داره و بیشتر نویز میگیره

مثلا توی سیستم تلوزیون
چشم ما به اختلاف فاز حساسیه چون می بینه
برای همین برایارسال تصویر از مدولاسیون FMاستفاده میشه اما گوش به اختلاف فاز حساسیت نداره .پس برای ارسال صوت از مدولاسیون AM استفاده میشه
پس نمیشه گفت FM از AM بهتره

100% سادگی AM رو FM نداره و کیفیت FM رو AM نداره

[quote='reza555' pid='152433' dateline='1305447169']
نقل قول: مثلا توی سیستم تلوزیون
چشم ما به اختلاف فاز حساسیه چون می بینه
برای همین برایارسال تصویر از مدولاسیون FMاستفاده میشه اما گوش به اختلاف فاز حساسیت نداره .پس برای ارسال صوت از مدولاسیون AM استفاده میشه
پس نمیشه گفت FM از AM بهتره

100% سادگی AM رو FM نداره و کیفیت FM رو AM نداره

خوب اینا برای fm و AM بود. من PM رو متوجه نشدمAmaze
سلام مرسي از اطلاعاتي كه گذاشتيد.
منم يه سوال دارم.كسي ميتونه اطلاعاتي در مورد مدولاتور FM در باندVHF همراه يه مدار ازش برام بزاره؟همراه با تشكر