سلام
من میخواستم یه استپر موتور یا servo طراحی کنم که درجه چرخش رو خودمون بهش بدیم و بچرخه البته بدون میکرو و نه با پتانسیومتر ...میشه بگین از چه ic هایی باید استفاده کنم؟کسی شماتیکشو داره لطفا بذاره؟؟؟
البته بدون آی سی هم میشه اما ضعیف میشه
اصولش همون صفر و یک شدن هستش.
اما با آی سی هایی مثل L293/ULN2003/L298/UDN2540 و ... میتونید این کارو بدون میکرو انجام بدین
شماتیک هم زیاده با یکمی سرچ کردن میتونید مدارهای زیادی تهیه کنید.
بردهای آماده هم تو بازار هستش که کارو خیلی آسون میکنه!
واسه موتور پله ای می تونی از 4017 استفاده کنی !
در ضمن مدار تو کتاب 304 مدار هم گزینه خوبیه !!
رسول جان این ای سی هایی که گفتی فقط درایور هستن !!
ولی با ای سی های دیجیتال این کاری که دوستمون می خواد رو می تونه راحت انجام بده ولی دنگ فنگش زیاده !!
با 7476 و 7486/ 4027 و4070 هم میشه.
ممنون از اینکه جواب دادین...حالا من اولش میخوام با پروتئوس جواب بگیرم اگه میشه بگید این آیسیها رو به چی وصل کنم من خیلی سرچ کردم فقط یه دونه درایور 555 Servo پیدا کردم با DAC0808 هم بستم ولی جواب نمیده کتاب 304 مدار رو هم ندارم..لطفا شماتیک مداری رو که با اون جواب گرفتین بذارید مممنون.......
مهندس این مدار رو ببین :
و ابنم دریافت فایل پروتئوس مدار فوق :
دستت درد نکنه مهندس.......روش کار میکنم.
راه اندازی موتور پله ای بوسیله AVR و تحت بسکام
کلید R/L جهت چرخش موتور پله ای رو مشخص می کنه !
در هنگام حرکت نیز می توانید جهت چرخش رو عوض کنین !
با کلید های + و - تعداد دور رو مشخص کنین و کلید set رو بزنین و حال سرعت چرخش رو مشخص کنین و کلید set رو بزنین تا موتور شروع به حرکت طبق تعدا دور و سرعت وارد شده بره !!!
در حین حرکت روی LCD تعداد دور چرخیده و تعداد کل دور چرخش نمایش داده میشه !!
با تمام شدن تعداد دور چرخش موتور متوقف می شود و همچنین در حین حرکت با فشردن کلید ESC می توان موتور رو متوقف کرد !!
در هنگام تنظیم سرعت هم با فشردن کلید ESC به مرحه به بالا ( تنظیم تعداد دور ) می رویم !!!
برنامه مدار تحت بسکام و فایل تست برنامه تحت پرتئوس 7.6 و... رو تونین از فایل زیر دریافت کنین !
امیدوارم برنامه مورد استفاده دوستان قرار بگیره !!!
نکته : برنامه فوق برای موتورهای پله ای 1.8 درجه تعداد چرخشش درسته و برای بقیه موتورها باید تو برنامه تو تابع MOVE یه تغییر کوچولو بدین !
در آخر برنامه به جای 200 باید عدد مناسب قرار بگیره !
چون موتور پله ای در نظر گرفته شده 1.8 درجه است پس باید 200 پالس داده بشه تا 360 درجه بچرخه !
واسه بقیه موتورها با درجه های مختلف با تقسیم ساده عدد مناسب رو جایگزین کنین !
مثلا واسه موتور پله ای 15 درجه باید عدد 24 قرار بگیره !
چون 360 تقسیم بر 15 میشه 24 !!
سلام
برنامه شماتيك پي سي بي وتوضيحات لازم را در اختيار كسي كه بتونه راهنمايي كنه چطور ميشه دايره كشيد يعني حركت در دو محور