ايران ويج

نسخه‌ی کامل: محاسبه امپدانس مقاومت ها از روی نوار رنگی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
خیلی وقت پیشا یادم میاد تا حدودی تو کار الکترونیک بودم و علاقه زیادی به این رشته داشتم ولی قسمت شد وارد رشته کامپیوتر شدم . بگذریم.

محاسبه میزان امپدانس مقاومت ها معمولا بدون استفاده از اهممتر هم امکان پذیره
بر روی هر مقاومت 4 نوار رنگی دیده میشه که از روی اونا میشه مقدار مقاومت رو تشخیص داد نحوه شناسایی به صورت زیر هستش:

مشکی = 0
قهوه ای = 1
قرمز = 2
نارنجی = 3
زرد = 4
سبز = 5
آبی = 6
بنفش =7
سفید = 8
خاکستری = 9
طلایی و نقره ای =معمولا در ردیف آخر دیده میشه که تولرانس مقاومت رو نشون میده که به ترتیب 0.1 و 0.01 (یک دهم و یک صدم) می باشد.

همون طور که گفتم 4 ردیف نوار رنگی بر روی مقاومت دیده میشه حالا اگه بخوایم با توجه به مقادیر بالا میزان یک مقاومت رو محاسبه کنیم ابتدا:

رنگ اول = نشان دهنده عدد اول
رنگ دوم = نشان دهنده عدد دوم
رنگ سوم = تعداد صفر ها
رنگ چهارم = تولرانس (درصد خطا) مقاومت

پس با توجه به مطالب فوق یک مقاومت با داشتن رنگ های قرمز-قرمز-قرمز-طلایی
2200 اهم یا 2.2K با تولرانس 0.1 محاسبه میشود.
اینم نرم افزارش :

کد:
http://www.downloadha.com/1388/10/تشخیص-مقدار-و-تلرانس-مقاومت-ها-با-resistor-color-code-calculator/

و اینم طریقه خوندن مقاومت ها:

[تصویر:  137ae2e60fca438aa6e5.gif]
(۰۵-خرداد-۱۳۸۹, ۱۵:۱۱:۲۵)veyskarami نوشته است: [ -> ]پس با توجه به مطالب فوق یک مقاومت با داشتن رنگ های قرمز-قرمز-قهوه ای -طلایی
2200 اهم یا 2.2K با تولرانس 0.1 محاسبه میشود.

قرمز-قرمز-قهوه ای که میشه 220 اهم!!!

درضمن تلرانس رنگ طلایی هم میشه مثبت منفی 5

اون 0.1که شما میگین ضریب رنگ طلایی هست که وقتی به جای رنگ سوم باشه اون دوتا عدد رنگهای اول ودوم را به 0.1 ضرب میکنند و ...
البته مقاومتهای 5 رنگی هم هست که در اون اعداد رنگهای اول ودوم وسوم را می نویسند و به جای عدد چهارم به تعداد رنگ چهارمی صفر میگذارند و...

2200اهمی که شما میگین رنگش میشه قرمز-قرمز-قرمز
اشتباه تایپی بود می خواستم سه تاشو قرمز بنویسم آخریو قهوه ای نوشتم Biggrin
ممنون