راه اندازی موسفت
این ترانزیستور ها بیشتر در مدارات سوئیچینگ استفاده می شوند که یا کامل خاموش یا روشن هستند بنابراین توان هدر رفته در آنها تقریبا صفر است .
ولی هنگام روشن و یا خاموش شدن آنها اگر ولتاژ گیت کافی نباشد و یا با شیب آنها را روشن کنیم باعث داغ شدن ترانزیستور خواهیم شد .
ادامه مطلب
Driver Mosfet
راهاندازی موسفت های قدرت به نظر راحت می رسد .
این ترانزیستورها دارای یک پایه گیت هستند که با اعمال ولتاژ می توان ترانزیسترو را خاموش و یا روشن کرد . به علت مقاومت داخلی بالای آن تقریبا نیاز به جریان اضافی نیز ندارند .
این ترانزیستور ها بیشتر در مدارات سوئیچینگ استفاده می شوند که یا کامل خاموش یا روشن هستند بنابراین توان هدر رفته رد آنها تقریبا صفر است .
ولی هنگام روشن و یا خاموش شدن آنها اگر ولتاژ گیت کافی نباشد و یا با شیب آنها را روشن کنیم باعث داغ شدن ترانزیستور خواهیم شد .
این ترانزیستور ها معمولا دارای ظرفیت خازنی در گیت خود هستند که مانع سریع روشن و یا خاموش شدن ترانزیستور خواهند شد .
در واقع در لحظه اول گیت به صورت اتصال کوتاه عمل کرده و جریان زیادی را مصرف خواهد کرد و به سرعت به حالت روشن و یا خاموش تغییر حالت نخواهد داد .
بنابراین با توجه به مقاومت ظاهری نسبتا زیاد این ترانزیستور ها نیاز به تقویت کننده جریان برای گیت آنها خواهیم داشت که می توانید از آی سی ICL7667 استفاده کنید .
دیتاشیت آی سی فوق را در پیوست دریافت کنید :
سلام
من یه درایور مناسب برای یه طبقه half bridge می خوام.ماسفت بالاییم irf 9530 و ماسفت پایینی irf 530 هست.یعنی اولی نوع P و دومی نوع N است.وقتی تو اتصال نیم پل.سورس ها رو به منبع تغذیه و درینها رو به همدیگر وصل می کنم ماسفت هام بیش از حد داغ می شن و می سوزن.
در واقع سورس نوع p را به منبع تغذیه مثبت و سورس نوع n را به منبع تغذیه منفی و درین ها به هم و ورودی گیت ها هم notهمدیگر هستند.ورودی گیت یه پالس pwm هست با دامنه 10 ولت و منبع تغذیه 12 تا 15 ولت.
نمیدونم ایراد در چیه.
اگه میشه منم راهنمایی کنین.
ممنون می شم.
سلامی دوباره
راستش اون لینک رو قبلا دیده بودم
اما مشکلم هنوز سرجاشه
میدونین ماسفت هام جداگانه درست جواب می دن و خروجی رو دارم
اما تا درین هاشون رو به هم متصل می کنم یکی خیلی داغ میشه و می سوزه!
شما نباید درین ها رو به هم وصل کنید . اینجوری اتصال کوتاه میشن
پس این وسط بار چیکارست؟
گیت ها هم اگر درست سوییچ نشند تلفات بالا میره و ماسفت میسوزه
باید ببینی چرا اینجوری می شه احتمال داره دوتا باهم روشن بشن که دلایل مختلفی می تونه داشته باشه
باید حواست باشه که فت ها برای خاموش شدن زمان نیاز دارن باید یکی رو خاموش کنی یه مدت زمان صبر کنی بعد اون رو روشن کنی ینابراین گیت ها رو نمی شه به همین راحتی به هم وصل کنی
با تشکر
گیت ها رو به هم متصل نکردم
سر راه هر کدوم درایور جداگانه هست
ئ پالسی که به درایور n کانال می رود کاملا not پالسp کانال هست.درین ها به هم متصل و به بار وصل هستند.
حدسم اینه که شاید هر دو ماسفت با هم روشن می شن.(البته پالس هام کاملا not هستند)اما خب این تنها چیزیه که به ذهنم می رسه
چه جور باید delay ایجاد کنم یا بهتره بگمdead time.اگه بدون استفاده از ic باشه خیلی بهتره.
من عکس مدارمو میذارم اینجا.شاید کمکی کنه.
فقط توضیح بدم که گیت های not درایور ماسفت پایینی به تغذیه 12- ولت و صفر ولت متصلند.و مقاومت های 100 کیلو اهمی هم به تغذیه 12- و صفر ولت متصلند.ورودی مدارم حدودا 12 ولت و سینوسی با فرکانس 2 کیلوهرتز.و منبع تغذیه مثبت و منفی 12 ولت هست.
http://i.picasion.com/pic36/78f0f132af87...edf16b.gif
در واقع الان ولتاژی که به گیت ماسفت بالایی می رسد بین 12 و صفر ولت و ولتاژی که به گیت ماسفت پایینی می رسه بین صفر و -12 ولت هست و وقتی ولتاژ 12- به ماسفت پایینی می رسه ولتاز صفر به ماسفت بالایی می رسه که این باید باعث روشن شدن ماسفت بالایی و خاموش شدن ماسفت پایینی بشود.
ماسفت بالایی کانال p
ماسفت پایینی کانال N
لطفا کمکم کنین
ناامید شدم!خسته شدم.وقتم داره تموم میشه
مردم تو شهر غربت!
اولا که تو نقشه این قدر کوچیکه که چیزی پیدا نیست
دوما مدار بالایی به نظر بد نمی یاد ولی پایینی چرا خازن رو سری کردی مثل بالا ببند و اگه می تونی شکل موج ها رو با هم اینجا بزار
در واقع سیگنال دوتا گیت رو هم زمان تا معلوم بشه تاخیر ها درست کار می کنه یا نه
این پروتئوس رو هم بنداز دور با orcad کار کن
خازن سری پایینی واسه حذف Dc.
در واقع میخوام مدار پایینی با ولتاژ 12- و 0 کار کند .دو مقاومت 100 کیلو و خازن یه جور نقش level shifteدارن!!!!!
خب.دارم رو یه dead time کار می کنم.با استفاده از مدار RC میخوام تاخیر ایجاد کنم و با استفاده از گیت not 40106 که خاصیت 1شمیت تریگری داره به پالس با تاخیر در روشن شدن تبدیلش کنم.
نمیدونم با ای انشای ضعیف متوجه شدین میخوام چه کار کنم یا نه!
بعدم رو عکس زوم میکردین خوب می شد.
اگه نتیجه داد پالس هامو میذارم.
در ضمن
خروجی ها رو دیدم و فهمیدم واقعا مشکل DEAD time.چون خروجی ها فقط نات هم هستندولی تاخیری نسبت به هم در زمان روشن شدن ندارند.
بازم من!
تاخیرو ایجاد کردم
الان واقعا شکل موج های خروجی نسبت به هم در روشن شدن تاخیر دارن
اما
بازم ماسفت ها سوخت
نشد عکسشو بذارم چون کیفیت دوربین گوشیم کمه نمیشه از اسیلوسکوپ عکس بگیرم.