با سلام خدمت همه دوستان عزیز و اساتید محترم.
نویز یکی از مشکلات اساسی در کارکرد avr در محیطهای صنعتی می باشد، به شکلی که کارکرد سیستم با تغییر محیطی آن از آزمایشگاهی به صنعتی دچار مشکل شده و هنگ می کند. از همه دوستان و اساتیدی که تجربه یا اطلاعاتی در مورد مقابله با نویز و نیز پیشگیری از اثر نویز بر روی مدار دارند در خواست راهنمایی دارم
با سلام منم دقیقا همین مشکل رو دارم در بعضی از پروژه ها از فریت استفاده میکنم
در بعضی ها از خازن
امایه پروژه دارم که هر وقت یکی از کنتاکتورها با ای و ی ار روشن میشه کل مدار ریست میشه و شات دون میکنه کارفرما کم مونده پولش رو پس بگیره موندم چکارش کنم دیگه کلافه شدم میخوام یه باتری رو مدار قرار بدم برق میکرو جدا بشه از روشهای قبلی که نتونستم از بینش ببرم
ولی در مقدار کم اگه باشه با فریت جواب میگیری یه بوبین کوچک هست که دوره یه هسته فریت پیچیده شده
با دستور
WATCHDOG(یه جایی شنیده بودم که واسه ن.یز و خطای میکرو خوبه).
با کوتاه انتخاب کردن مسیر ها بخصوی کریستال
گذاشتن خازن...و
استفاده از شیلد برای مدار چاپید و زمین کردن اون....یعنی میای و کتار مسیر هات یه شیلد میکشی و زمین میکنی...
پایه ریست میکروت رو با یه مقاومت 10 کیلو مثبت میدی تا ریست الکی نشه...
دور بر رله ها هیچ وقتی از شیلد و پالیگان استفاده نکنید
توی کار های حساس هم به جای کریستال از نوسانساز خارجی استفاده میکنن
همچنین میتونین از یه تیکه فلز دور آی سی جهت نویزگیری استفاده نمایید...مثل برد موبایل که قطعات خیلی حساسی داره واز این روش جهت شیلد کردن ورفع نویز استفاده کرده....البته جنس این فلز مهمه ها!!!
به نظر من اگر تغذیه مدار اصولی و استاندارد باشه یعنی متناسب با کاربردی نوع مناسبش انتخاب شده باشه
کار توی نویز گیری خیلی راحت میشه
ما که انتظار نداریم هر چی میاریم رو کاغذ 100 % درست در بیاد
بنا بر این اگر شرط منبع تغذیه رعایت بشه بر فرض اگر xراه پیشگیری برای نویز داشته باشیم لزومی نداره هر xموردو توی طراحی رعایت کنیم
مهم اینه که ما بتونیم منبع نویز و عامل نویزو پیدا کنیم
وقتی پیدا کردیم رفعش میکنیم و برای موارد بعدی میشه کاربرد ها و نوع مدارات و طراحیشون رو دسته بندی کرد با توجه به محیط و نوع تغذیه و نوع طراحی و نوع ارتباط با دنیای هارج و آنالوگ و دیجیتال بود ، قدرتی بودن سیستم مورد نظر و .... هر کدوم از اون Xموردو توی طراحی با تکیه بر تجربه های علمی و عملی قبلی لحاظ میکنیم
این نظر شخصی من بوده و برای من جواب داده
از همتون ممنونم، مرسی بابت راهنمایی هاتون
چند تا سوال دارم که اگر لطف کنید و راهنمایی کنید ممنون می شم:
1. فریت رو چطوری می تونم استفاده کنم و اصلا چطوری تهیه می شه؟
2. آیا استفاده از دیود معکوس تو تغذیه میکرو تاثیری داره؟
2- تاثیری نداره و خوب هم هست !!!!
اگر اون خازنهای موازی با تغذیه میکرو رو تعبیه کرده باشم (مثلا همون 100 نانوی معروف) فکر کنم گذاشتن دیود مشکل ساز بشه
کلا خیلیا از سیم پیچ سری با تغذیه میکرو کنترلر استفاده میکنن
ظرفیتشون فکر کنم در حد چند صد میکرو هانریه(دقیق یادم نیست)
این سلفا برای جلو گیری از القای نویز های فرکانس بالا میتونه باشه و به عنوان یک فیلتر جریان و در کل ایجاد یه فیلتر LC برای تغذیه میکرو کنترلره
بعضیا برای اینکه ظرفیت این سلفو ببرن بالا از فریت های گرد(حلقه ای-هسته چنبره ای و اصطلاحای دیگه که میگن) استفاده میکنن .چون مسیر مغناطیسی بستست و خطوط قوای بیشتری همو قطع میکنن و .... و در نهایت با یه مقدار مشخص سیم با یک قطر ، سلف با ظرفیت بیشتری تولید میکنه
بعضیای دیگه از هسته فریت های بشکه ای(یا استوانه ای مثل یه خازن الکترولیتیه) استفاده میکنن .برای ایجاد سلفی با ظرفیتی برابر همون سلف هسته گرد که مد نظر داشتیم مقدار سیم بیشتری با همون قطر باید مصرف شه چون مسیر مغناطیسی بسته داره
تنها حسنی که نسبت به اون هسته گردا داره اینه که راحت تر پیچیده میشه .اون هسته گردا پیچیدنش مشکل نیست زمان بره
دوست عزیزم reza555 از توضیحاتتون ممنونم، خیلی خوب و مفید بود.
میشه در مورد اینکه قطر سیم باید چقدر باشه و یا اینکه قطر هسته باید چقدر باشه و چطوری می شه اینها رو محاسبه کرد توضیح بدید!
من میخواهم ورودی میکرو رو فیلتر کنم چون قراره تو یه محیط صنعتی با نویز بالا کار کنه.