یه بار نوشته هام پرید! ولی خوب چون قول داده بودم دوباره ...
اغلب افرادی که برنامه نویسی رو با بیسکام و کدویژن شروع می کنن، از یه کامپایلر یا IDE انتظار دارن همه چی رو در نهایت سادگی براشون آماده کنه. بتونن با 2 خط ال سی دی گرافیکی راه بندازن. تو چند دقیقه ارتباط سریال برقرار بکنن و ...
اما آیا واقعا از بهترین IDE هم همچین چیزی بر میاد؟! معلومه که نه!. هر روز انواع ماژول ها و سخت افزار و پروتکل ها و ... جدید میاد. اون شرکت سازنده IDE به نیازهای کدوم نوع از کاربرهاش جواب بده؟ فقط میتونه امکانات عمومی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیره رو به IDE اضافه کنه. پس وقتی وارد مباحث تخصصی بشین، اون IDE بالاخره یه جایی کم میاره و حرفی واسه گفتن نداره. یعنی باید خودتون آستین بالا بزنین...
از طرفی کسی که عادت کرده به دستور config! یا با کدویزارد کار میکنه چه دیدی نسبت به سخت افزار در سطح پایین داره؟ میتونه از نهایت توانایی میکرو استفاده کنه؟؟ توانایی راه اندازی یه سخت افزار جدید رو داره؟ تا چه حد میتونه بهینه برنامه نویسی کنه واسه پروژه های صنعتی...
winavr رو که نصب کنین اولش هیچی نداره! یعنی اونقدر بدقواره که با یک من عسل پایین نمیره!
فقط یه سری کتابخونه داره که شامل آدرس دهی رجیسترها و راه اندازی امکانات اولیه و عمومی میکرو میشه...
اما winavr که از gcc به عنوان کامپایلر استفاده میکنه اپن سورس. یعنی هرکی از راه برسه میتونه واسش کتابخونه بنویسه. یه گشتی که تو اینترنت بزنین می بینید مثل مور و ملخ کتابخونه ریخته... یکی سورس یکی دیگه رو گرفته کار کرده 2 خط هم بهش اضافه کرده و گذاشته رو اینترنت. فایل ها یکی از یکی کاملتر...
یعنی اگه شما بخواین از winavr مثل بیسکام و کدویژن کار بکشین، باید این کتابخونه ها رو بگیرین و از توابع آماده اینا استفاده کنید.
خودمم اول همینطور بودم. یعنی رفتم طرف winavr ، دنبال همین چیزا بودم. اما در عمل یه اتفاق دیگه ای می افته! واقعیت اینه که خب راه اندازی این کتابخونه ها به سادگی بیسکام و کدویژن نیست. و شما باید یه نگاهی به کدش بندازین. اگه یکم کنجکاوی بخرج بدین تو این کتابخونه های خیلی چیزا یاد میگیرین. بدلیل اینکه اپن سورس هستن و هیچ چیزی ازتون پنهان نمیشه. اوایل شاید تا حدود گنگ باشه. اما کم کم عادت میکنید و واقعا براتون جالب میشه. تا جایی که هر کتابخونه ای گرفتین میخواین کدش رو کامل بخونین. اصلا من که avr و کلا معماری و سیستم میکرو کنترلری و همه چی رو تو این کتابخونه ها یاد گرفتم! واقعا الان که فکر میکنم قبلا در چه جاهلیتی بودم...
بنظر من بهترین ویژگی winavr اینه که باعث میشه بتونیم روی پای خودمون بایستیم و خودمون رو باور کنیم...
موضوع تاپیک مقایسه کدویژن و winavr بود.
کدویژن که شدیدا مشکل کمبود کتابخونه داره. در حالی که winavr بیشترین کتابخونه رو در سطح اینترنت داره. یه پروژه های جالبی تو اینترنت واسش پیدا میشه که نگو و نپرس!
کد نهایی تولید شده توسط winavr بهینه تر و پرسرعتر از کدویژن هست. البته این بستگی به کتابخونه هایی که استفاده میکنین هم داره. اگه کتابخونه بهینه ننوشته شده باشه ممکنه نتیجه عکس بده...
بدلیل اپن سورس نبودن کتابخونه های کدویژن، خیلی از قسمت ها شما اصلا نمیدونین چی به این میکروی بیچاره میگذره!! اگه یه پروژه صنعتی و سنگین داشته باشین که تک تک سیکل های میکرو براتون اهمیت داشته باشه چیکار میکنین؟
کدویژن خیلی از استاندارهای زبان c رو زیر پاگذاشته.
کدویژن پولیه! باید از نسخه کرک شده استفاده کنید که اونم مشکلات خاص خودش رو داره. (نسخه های جدیدش که اصلا کرک درست حسابی ندارن!). ضمن اینکه منتش سرمون میمونه...
کدویژن رو میگن یه پروژه دانشجویی بوده ... اصلا حرفه ای نیست. ساپورت درست حسابی هم نداره.
جواب سوال های pm که داده بودی:
آخرین نسخه winavr رو نمیدونم! من 2010 رو دارم. هرچندماه نسخه جدید میاد...
بهتره آخرین نسخه avr studio رو هم نصب کنی. اینطوری avr gcc بهش اضافه میشه و میتونی تو محیط avr studio کار کنی.
خسته شدم! اومدم اصفهان باید جبران کنی!