۱۹-شهریور-۱۳۸۹, ۱۲:۱۵:۳۴
ساخت اولین ترانزیستور تک مولکولی جهان
یک تیم تحقیقاتی از موسسه علم و فناوری گوانجو در کره((Gwangju Institute of Science and Technology و مارك رید استاد علوم مهندسی و كاربردی دانشگاه یال امریکا(Yale University) موفق به ساخت اولین ترانزستور تک مولکولی شدند. این خبر در نشریه نیچر شماره24 ماه دسامبر منتشر شده است.
این تیم تحقیقاتی نمایش دادند که یک مولکول بنزن دو کنتاکت از جنس طلا را به هم متصل کرده و رفتاری درست شبیه یک ترانزیستور سیلیکونی دارد. دانشمندان قادر هستند حالت های مختلف انرژی مولکول، وابسطه به ولتاژ اعمالی به کنتاکت را کنترل کنند. بوسیله این عمل آنها میتوانند میزان جریان عبوری از مولکول را کنترل کنند.
به گفته رید: این فرایند شبیه یک توپ است که تا بالای یک تپه هل داده شده و بالا می رود. که توپ نشان دهنده جریان الکتریکی و ارتفاع تپه نشان دهنده حالت های مختلف انرژی مولکول می باشد(حالتهای مختلف ولتاژ دو سر کنتاکنت). ما توانستیم ارتفاع تپه را تنظیم كنیم، به طوری كه وقتی ارتفاع پایین باشد، جریان حركت میكند و وقتی ارتفاع زیاد باشد، جریان متوقف میشود.. در این روش، آنها ترانزیستور مولکولی را تقریبا از همان روشی که ترانزیستورهای معمولی کاربرد دارند، مورد استفاده قرار داده اند.
تمایلات زیادی برای استفاده از مولکولها در مدارات کامپیوتری وجود دارد چون که امکان ساخت مدارات در این مقیاس با ترانزیستورهای قبلی وجود ندارد. محققان میگویند: توانایی ساخت اتصالهای الكتریكی در چنین مقیاسهای ظریف و مولكولی، شناسایی مولكولهای ایده آل برای این تكنیك، تعیین محل مناسب برای قرار دادن آنها و نحوه پیوند آنها به اتصالات همگی اجزای كلیدی در این كشف تازه هستند.
منبع