ايران ويج

نسخه‌ی کامل: شارژر باتری های لیتیوم یون و لیتویم پلیمر
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
یکی از مشکلات اکثر بچه های رباتیکی نداشتن یه شارژر خوب برای باتری های لیتیوم یون هست که هم قدرت مناسبی دارن هم حجم خیلی کم و به راحتی تو سایز های مختلف هم پیدا می شن .

این یک آی سی که کار شارژ این باتری ها رو تقریبا با رعایت تمام نکات انجام می ده .
حتی اگه آی سی رو هم نتونید پیدا کنید راهنمای خوبی برای شارژ این جور باتری های هست .

ادامه مطلب

شارژر باتری های لیتیوم یون و لیتویم پلیمر

این مدار رو هنگام بررسی یکی از نقشه های بردهای ARM دیدم .
این آی سی هم امکان اندازه گیری دمای آی سی رو داره و هم کنترل هایی روی جریان و ولتاژ باتری .!
[تصویر:  charger.gif]
اگه این آی سی رو توی بازار پیدا نکردید با بنابه دلیلی نخواستید از اون استفاده کنید با نگاه کردن به نمودارهای و الگوریتم های اون هم ایده های خوبی برای ساخت شارژر توسط خودتون می گیرید .

حالت کلی شارژ توسط این برد به این صورته که ابتدا ولتاژ چک شده و اگر کمتر از ولتاژ باتری خالی بود فرض رو بر شارژ اولیه می زاره و با یه جربان محدود اونو شارژ می کنه و وقتی ولتاژ از ولتاژ حداقل بیشتر شد شروع می کنه اون رو با کنترل ولتاژ و جریان شارژ کردن در واقع ابتدا با کنترل جربان و فتی ولتاژ به حداکثر رسید با کنترل ولتاژ تا وقتی که جربان به جریان حداقل برسه پس از اون شارژ متوقف می شه تا زمانی که دوباره ولتاژ به سطح ولتاژ شارژ مجدد برسه .

در تمام این مراحل ولتاژ و رودی و دمای باتری هم چک می شن تا در صورت ایراد شارژ رو متوقف کنه .

فقط فراموش نکنین ۲ مدل از این ای سی داریم یکی برای شارژ ۱ عدد باتری و یکی هم برای شارژ ۲ عدد باتری سری .

دیتاشیت و نقشه آی سی فوق را در پیوست دریافت کنید !
شارژرباتریبردarmلیتیوم یونلیتویم پلیمرآیسیدماجریانولتاژالگوریتممحدودسریدیتا شیتdatasheet
سلام ،میدونید چه طوری میشه میزان توان باقیمانده باطری رو تشخیص داد مثل گوشی موبایل یا لپ تاپ که میزان باقیمانده باطری را اعلام میکنه. با تشکر
نه نمی دونم Biggrin
کار خیلی سختیه
اگه اشتباه نکنم ولتاژ رو می خونن یه جریان مشخص مثلا ۱۰۰ میلی آمپر می کشن یکم صبر میکنن ولتاژ رو می خونن مقاومت داخلی باتری رو حساب می کنن از روی اون می شه مقدار باتری رو در آورد
(۲۳-تير-۱۳۹۰, ۲۱:۰۵:۱۴)ha_60 نوشته است: [ -> ]نه نمی دونم Biggrin
کار خیلی سختیه
اگه اشتباه نکنم ولتاژ رو می خونن یه جریان مشخص مثلا ۱۰۰ میلی آمپر می کشن یکم صبر میکنن ولتاژ رو می خونن مقاومت داخلی باتری رو حساب می کنن از روی اون می شه مقدار باتری رو در آورد

سلام مرسی من میخواهم میزان توان باقیمانده باطری را بدست بیاورم در ضمن مقاومتی که در جریان های مختلف کشیده میشه با هم فرق میکنند.Clap مشکلی نیست که آسان نشود. مرسی از توجه تان.
کسی از دوستان اطلاع دارد که این آی سی bq2057 در ایران پیدا میشود یا نه ؟
تا اونجا که من می دونم توی مدل ها مقاومت رو ثابت فرض می کنیم اون افت ولتاژ که با جریان تغییر می کنه
اینی که میگی رو مطمئنی؟ چند درصد تغییر می کنه؟
همین مقاومت با میزان توان باتری متناسب یا اگه نباشه هم حداقل بیشتر از ولتاژ باتری با توان متناسب
هر باتری یه دیتاشیتی داره
توی دیتاشیتش منحنی ها و نمودار های مرتبط پیدا میشه
(۲۴-تير-۱۳۹۰, ۱۷:۰۵:۴۴)ha_60 نوشته است: [ -> ]تا اونجا که من می دونم توی مدل ها مقاومت رو ثابت فرض می کنیم اون افت ولتاژ که با جریان تغییر می کنه
اینی که میگی رو مطمئنی؟ چند درصد تغییر می کنه؟
همین مقاومت با میزان توان باتری متناسب یا اگه نباشه هم حداقل بیشتر از ولتاژ باتری با توان متناسب

فرض رو بر این بگذارید که جریان های مختلف یک مقاومت ثابت رو ایجاد میکنند (که البته اینطور نیست) اما این فرمول توان لحظه ای رو نشون میده و نه میزان توان باقیمانده باطری رو .
توان لحظه ای مصرفی می شه جریان عبوری ضرب در ولتاژ که ربطی هم به اونی که من گفتم نداره
اونی که من گفتم به زبان کوچه بازاری می شه "اگه یه لامپ ثابت رو به ۲ تا باتری بزنی باتری که نور لامپش کمتر خالی تره" (و این فقط به خاطر مقاومت داخلی بیشتر)
الان شد؟
سلام من اسم شمارو توسایت زیاد دیدم برای همین فکر کردم شما بتونید کمکم کنید پروژه من در مورد اندازه گیری سطح مایعات با سنسورخازنیه اگر بتونید کمکم کنید ممنون میشم
صفحه‌ها: 1 2