(۱۳-فروردین-۱۳۹۳, ۰۲:۴۹:۱۳)e_vojdani نوشته است: [ -> ]سلام مهندس جان ، واقعا ممنون از اینکه اینقدر با محبتی .
مهندس جان همونطور که قبلا گفتم من از الکترونیک زیاد سر در نمیارم و این کیت رو می خوام خودم درست کنم برای همین اگه ممکنه از نقطه که قراره برق مثبت و منفی باطری به عنوان ورودی به اون متصل بشه رو روی کیت لطفا شروع کن حتی اگه نقشه اونو با دست بکشی مهم نیست فقط روی نقشه قطعات رو با شماره ردیف و نام مشخص کن و یه توضیح کوچولو که سیم قرمز به عنوان برق مثبت و سیم سیاه به عنوان برق منفی باید به کدوم پایه ها لحیم بشن و بعد قطعه بعدی و طریقه اتصال قطعه اولی به دومی و الی آخر .
مهندس جان به خدا شرمنده ام که با کمال پرویی این همه زحمت واست درست می کنم.
سلام
این نقشه رو که گذاشتم ببینید
دو سر ورودی + و - ، همون دوسر ورودی + و - باتری ماشین ما خواهد بود
مقاومت که + و - نداره و هرطور وصل کنید مشکلی نداره
دیودهامون که جهت هاشون و نوشتم، بصورت معکوس وصل میشن، یعنی جهت + دیود به زمین باتری وصل میشه(طبق نقشه)
برای تشخیص جهت دیود هم ، اون قسمتی که خط خوردگی داره جهت منفی هستش
تو دیود زیر ، سر نقره که خط خورده، جهت منفی و طرف سیاه جهت مثبت هست
تو دیود زنر هم طرف خط خوردگی سیاه(جهت بالا) جهت منفی و طرف دیگه هم مثبت هست
خازن هم که نوشتم بصورت مستقیم وصل میشه
برای تشخیص پایه های خازن هم؛
جهت پایه ای که کمی رنگ خوردگی داره منفی و طرف دیگه مثبت
الان تو عکس زیر، پایه ای که به طرف قسمت سیاه رنگ هست، جهت منفی و طرف دیگه جهت مثبت است
ترانزیستور 2n3055 هم مشابه رگولاتور 7806 ، 2تا پایه داره
طبق نقشه یه پایه BASE(بیس) یه پایه EMITTER(امیتر) یه پایه هم که بدنه ترانزیستور هست COLLECTOR(کلکتور) نام داره
طریقه تشخیص و اتصال پایه هاش هم از تصویر زیر مشخصه
نقل قول: اینجوری که شما فرمودین پایه سمت راست میشه برق خروجی ولی اینکه یک سیمه که احتمالا مثبته، سیم منفی رو باید از بدنه خود رگلاتور گرفت ؟
بله درسته
نقل قول: چطوری با مولتی متر دیجیتال میشه مقدار برق خروجی اونو اندازه گیری کرد؟
مولتی متر رو روی رنج ولتاژ dc بذارید و دوسر پروپ رو بصورت موازی به پایه خروجی و بدنه رگولاتور بزنید
نقل قول: کلا خروجی این رگلاتور باید چند ولت باشه؟
ولتاژ خروجی تثبیت کننده ها از دوعدد آخرشون مشخص میشه
7806 دو رقم آخر 06 پس 6 ولت خروجی میده
یا 7809 خروجی 9 ولت میده و 7812 خروجی 12 ولت
موفق باشید
یاعلی.
یه نکته ای فراموش کردم بگم؛
نکته:
اگه بخواهید مستقیما با رگولاتور 7806 ولتاژ رو تثبیت کنید، حداکثر جریانی که میتونید بکشید حدود 1آمپر خواهد بود و اگه جریان بیشتری بکشید ممکنه رگولاتور بسوزه و به باری که به خروجی وصله آسیب بزنه
پس اگه جریان بار خروجی خیلی محدود باشه ممکنه با 7806 کارتون راه بیافته
در مداری هم که من پیوست کردم متوسط 7-6آمپر میتونید از خروجی ، جریان بکشید که باز اگه بیشتر از این جریان بکشید ممکنه ایجاد مشکل کنه.
نکته:
ترانزیستور قدرت 2n3055 موقع راه اندازی بسته به جریانی که ازش کشیده میشه گرم میشه و بهتره براش یه هیت سینک هم بذارید تا زیاد داغ نکنه
اگه دیدید بیش از حد داغ میکنه فوری تغذیه رو قطع کنید و اتصال ها رو چک کنید تا مدار آسیب نبینه.