ايران ويج

نسخه‌ی کامل: فرمول های محاسبه در الکترونیک
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
سلام..
من این تایپیک رو زدم تا اصولی دوستان با انتخاب قطعات الکترونیکی در مداراتشون اشنا بشن!!

چتی نکنید خواهشا...
علی اون تایپیک های فرمول دار رو به اینجا بفرست
----------------------------------------------------
من از خروجی اپ امپم الان زمانی که نور نیست که صفره ولی وقتی نور میاد میشه 6.5 ..طریقه محاسبش به چه صورته برای انتخاب مقاومت؟؟
همیشه من مشکل داشتم توی محاسبات مقادیر!!!!!
برای اینکه از 12 ولت یه 5 ولت و یه 9 ولت واسه رله هام بگیرم از چه راهی میشه مقادیر رو بدست اورد؟؟؟؟
رگولاتور بزارم یا با مقاومت میشه؟؟
مقاومت بهتره
اول با اهم متر مقدار مقاومت سیمپیچی رله 5 و 9 ولتو محاسبه بکنید. بعد با یه تقسیم واتاژ مقاومتی مقدار مقاومت لاز بدست میاد.
فرض کنید رله 5 ولتیتون 100 اهم مقاومت داره برای اینکه اونو با 12 ولت راه اندازیش بکنید باید یه مقاومت 140 اهم باید تو مسیرش بذارین.

واتش هم حداقل 0.5 باید باشه .
(۱۶-مهر-۱۳۸۹, ۲۰:۲۷:۳۹)ilgar نوشته است: [ -> ]مقاومت بهتره
اول با اهم متر مقدار مقاومت سیمپیچی رله 5 و 9 ولتو محاسبه بکنید. بعد با یه تقسیم واتاژ مقاومتی مقدار مقاومت لاز بدست میاد.
فرض کنید رله 5 ولتیتون 100 اهم مقاومت داره برای اینکه اونو با 12 ولت راه اندازیش بکنید باید یه مقاومت 140 اهم باید تو مسیرش بذارین.

واتش هم حداقل 0.5 باید باشه .
مقاومت رله 9 ولت 224 اهم
مقاوت رله 5 ولت 74.5 اهم
طریقه محاسبش به چه صورته؟؟
224 اهم 9 ولت یعنی 3 ولت رو هر 75 اهم میفته(یه تناسب ساده) یعنی باید یه مقاومت 75 اهم اضافه بکنید و رله 9 ولتی رو به 12 ولت بزنیدش
محاسبه توان مقاومت:
توان میشه ولتاژ به توان 2 تقسیم بر مقدار مقاومت پس 75/3*3 =0.12 وات یعنی یه مقاومت همون یک چهارم وات معمولی کافیه

75 اهم روش 5 ولت میفته یعنی رو هر 15 اهم یک ولت میفته. حالا 5 تا 12 ولت چند تا از این یک ولتا هست؟ 7 تا. پس 7 تا 15 اهم میشه تقریباً یه مقاومت 100 اهمی.
محاسبه توان:
100/7*7=0.49 یعنی نیم وات ولی تو بلند مدت داغ میکنه بهتره 4/3 یا یک وات استفاده کنید

(۱۶-مهر-۱۳۸۹, ۲۲:۱۷:۱۷)ilgar نوشته است: [ -> ]224 اهم 9 ولت یعنی 3 ولت رو هر 75 اهم میفته(یه تناسب ساده) یعنی باید یه مقاومت 75 اهم اضافه بکنید و رله 9 ولتی رو به 12 ولت بزنیدش
محاسبه توان مقاومت:
توان میشه ولتاژ به توان 2 تقسیم بر مقدار مقاومت پس 75/3*3 =0.12 وات یعنی یه مقاومت همون یک چهارم وات معمولی کافیه

75 اهم روش 5 ولت میفته یعنی رو هر 15 اهم یک ولت میفته. حالا 5 تا 12 ولت چند تا از این یک ولتا هست؟ 7 تا. پس 7 تا 15 اهم میشه تقریباً یه مقاومت 100 اهمی.
محاسبه توان:
100/7*7=0.49 یعنی نیم وات ولی تو بلند مدت داغ میکنه بهتره 4/3 یا یک وات استفاده کنید
طریقه اتصالش به چه صورته؟؟؟؟
شما اومدی اهم بوبین رله رو بر ولتاژ کارش تقسیم کردی و بعد تناسب بستی!!!! ممنون...
برای واتش رو نفهمیدم!!!

از طریقه محاسبه بالا میشه فهمیس که طریقه اتصالشون سرین دیگه!(تقسیم ولتاژ مقاومتی)

توان هر مقاومت برابر
1)وی دو بر آر (ولتاژ به توان دو تقسیم بر مقاومت)
2)آر آی دو (جریان مقاومت به توان دو ضرب در مقدار مقاومت)
(۱۶-مهر-۱۳۸۹, ۲۳:۰۹:۲۶)ilgar نوشته است: [ -> ]از طریقه محاسبه بالا میشه فهمیس که طریقه اتصالشون سرین دیگه!(تقسیم ولتاژ مقاومتی)

توان هر مقاومت برابر
1)وی دو بر آر (ولتاژ به توان دو تقسیم بر مقاومت)
2)آر آی دو (جریان مقاومت به توان دو ضرب در مقدار مقاومت)
خیلی خیلی ممنون!!!
برای اولین بار فهمیدم داستانش به چه صورته!!!
یه سوال دیگه!!!
من میخوام مثلا 220 رو تبدیلش کنم به 5 ولت برای مثلا میکرو!!!
اونوقت به چه صورته؟؟؟
اگه دی سی باشه که با تقسیم ولتاژ مقاومتی ولی اگه منظورتون AC باشه اول باید دی سیش بکنید
منظورم اینه که تو مثال قبل شما اومدی اهم بوبین رله رو بر ولتاژش تقسیم کردی و بعد با توجه به ولتاژ مرجع تونستی مقاومت مناسب رو پیدا کنی..
ولی حالا ما فقط میخوایم ولتاژ رو از 12 تبدیل کنیم به 5 همین!!!!
این بار به چه صورته؟؟؟
برای تبدیل ولتاژ مقاومت روش مناسبی نیست.
برای این کار رگولاتورها و دیودهای زینر (چندین روش دیگه که فعلاً حضورذهن ندارم) مناسبه

چون با تغییر جریان ولتاژ مقاومتها عوض میشن
(۱۷-مهر-۱۳۸۹, ۲۳:۲۱:۳۶)ilgar نوشته است: [ -> ]برای تبدیل ولتاژ مقاومت روش مناسبی نیست.
برای این کار رگولاتورها و دیودهای زینر (چندین روش دیگه که فعلاً حضورذهن ندارم) مناسبه

چون با تغییر جریان ولتاژ مقاومتها عوض میشن
من فرمولش رو میخوام!!!
یعنی طریقه انتخاب مقاومت رو!!!
صفحه‌ها: 1 2