سلام
من می خوام به وسیله یه انکودر تعداد دور های حرکت موتور را اندازه بگیرم در حقیقت بدین وسیله میخوام موقعیت ربات را نسبت به نقطه شروعش بدونم
یه سری سرچ کردم اما انکودر مناسبی پیدا نکردم اگه بتونین یه انکودر خارجی که به کارم بیاد را معرفی کنین ممنون میشم
اگه اطلاعات نوع عملکرد و پورتی که به میکرو وصل میشه را هم اضافه کنین که خیلی عالیه
بازم ممنون
دیگه من خجالت می کشم مقاله زیر رو معرفی کنم :
http://www.iranled.com/forum/attachment.php?aid=1695
این تایپیک رو هم ببین :
http://www.iranled.com/forum/showthread.php?tid=18370
انکودر های صنعتی چیزهای خوبین و باهاش جهت رو هم می تونین بفهمین ( با شیف اختلاف فاز ) ولی گیرونن و گنده !
از 20 شروع میشه !!
یه مدل رو که من باهاش قدیم ها کار می کردم 60 قیمت داشتم و تو هر دور 3600 تا پالس می داد !! ( دقت 0.1 درجه )
واسه تشخیث دور موتور می تونی از سنسور مغناطیسی و یه اهنربا هم استفاده کنی !!
موتور پله ای کار کنین که موقعیت رو بهتر بدونین !!
برای انکودر که باید از سنسور مغناطیسی استفاده کرد چون بقیه سنسورها برای کار من مناسب نیست
قبلا به استپ موتور هم فکر کرده بودم میشه کنار موتور های DC یه استپ موتور هم با یه چرخ با اصطکاک کم بذارم و تعداد دور چرخش تایر را بشمارم!
اما الان در مکانیک ربات موتور ها به صورت + قرار دارن و چرخ خورشیدی برای همین استفاده از استپ موتور اندازه گیری را دچار خطا نمیکنه چون چرخ ها به 2 طرف حرکت میکنن و من موقعیت دقیقم را میخوام؟؟؟
یه مشکل دیگه هم که دارم اینه که اگه از انکودر استفاده کنم اگه جایی موتور فرمان حرکت داد اما چرخ هرز گشت ربات حرکت نکرده اما از نظر محاسبات تغییر مکان داشتیم که خوب اینم یه خطای بزرگه!!!
کسی برای رفع این مشکلات نظری نداره؟؟؟؟
(تازه هنوز مدل انکودر مناسبی را هم پیدا نکردم :( )
مهندس این مشکل حرکت رو با هر موتوری داری !!!
شاید پالس های موتور مثلا بهت بگه 10 سانت رفتی جلو ولی شاید به دلیل سر خوردن و ... 9 سانت رفته باشی جلو !
بهتر اینه که مسافتی که واقعا حرکت کردی رو بسنجی !
اگه زمین صاف و تمیز هستش می تونی از یه مووس استفاده کنی !!!
حتی موس های قدیمی غلتکی هم گزینه خوبی هستن !!!
یا یه چرخ بذار هرز بچرخه و دور اون رو بسنج !!
واسه سنسور مغناطیس آی سی AH180 گزینه خوبه !!! ( ah رو مطمئنم ولی شماره اش فکر کنم یه چیز دیگه بود )