ايران ويج

نسخه‌ی کامل: درایور موسفت
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
[تصویر:  icl7667.jpg]

راه‌اندازی موسفت های قدرت به نظر راحت می رسد این ترانزیستورها دارای یک پایه گیت هستند که با اعمال ولتاژ می توان ترانزیسترو را خاموش و یا روشن کرد به علت مقاومت داخلی بالای آن تقریبا نیاز به جریان اضافی نیز ندارند
این ترانزیستور ها بیشتر در مدارات سوئیچینگ استفاده می شوند که یا کامل خاموش یا روشن هستند بنابراین توان هدر رفته رد آنها تقریبا صفر است ولی هنگام روشن و یا خاموش شدن آنها اگر ولتاژ گیت کافی نباشد و یا با شیب آنها را روشن کنیم باعث داغ شدن ترانزیستور خواهیم شد
این ترانزیسترو ها معمولا دارای ظرفیت خازنی در گیت خود هستند که مانع سریع روشن و یا خاموش شدن ترانزیستور خواهند شد در واقع در لحظه اول گیت به صورت اتصال کوتاه عمل کرده و جریان زیادی را مصرف خواهد کرد و به سرعت به حالت روشن و یا خاموش تغییر حالت نخواهد داد بنابراین با توجه به مقاومت ظاهری نسبتا زیاد این ترانزیستور ها نیاز به تقویت کننده جریان برای گیت آنها خواهیم داشت که می توانید از آی سی ICL7667 استفاده کنید (کاتالوگ در ادامه)

فایلها :
ICL7667.pdf 195.54KB

عالی است مهندس . حالا این آی سی ICL7667 پیدا میشه؟ و چند است قیمتش ؟؟

دوستات شما برای پایه گیت ماسفت برای اینکه میکرو تحریکش کنه چه مقاومتی میزارید ؟

من در مدارات مختلفی که دیدم از 1K تا 10K مقاومت روی پایه گیت ماسفت قرار داده بودند.
حتی یک مدار هم دیدم که مقاومت روی پایه گیت ماسفت ، 330 اهم بود !
نیت کنی درسته !

چیزی هم نذاشتی مهم نیست !

ولی پول آپ و پول دوون ( بسته به مثبت یا منفی بودن ماسفت ) رو حتما بذار !!

ترجیحا از خود میکرو هم مستقیم واسه راه اندازی استفاده نکن !
نمی تونه خوب گیت رو تحریک کنه ( البته بستگی به ولتاژ کارت هم داره )

تایپیک زیر رو هم ببینی خوبه :
http://www.iranled.com/forum/showthread....#pid129347
سلام دوستان
من برای راهندازی یه موتور پمپ شیشه شور ماشین 12ولت از ماسفت استفاده کردم ولی وقتی پمپ روشن میشه دیگه خاموش نمیشه ؟
سلام
من از مدار ماسفتی زیر برای راهندازی یه موتور پمپ شیشه شور 12 ولت استفاده کردم ولی وقتی پمپ روشن میشه دیگه خاموش نمیشه ؟!!!
پیدا می شه حدودا ۱۴۰۰ هم قیمت داره
گیت ماسفت مقاومت سری نمی خواد در واقع این مدار کارش اینه که این مقاومت سری رو تا اونجایی که می شه کاهش بده در حد اهم تا جریان لحظه ای بالایی رو بتونه بده
و این مدار هم به نظر درست می یاد می تونی اپتوکوپلر رو در بیاری ببینی که خاموش می شه مگراینکه ولتاژ این قدر بالا باشه که ماسفت رو سوزونده باشه