من می خام یک یکسوساز تمام موج سه فازه طراحی کنم که بتونم ازش ولتاژ یکسوشده متغییر بگیرم . برای این کار می خام از تریستور استفاده کنم . برای به دست اوردن ولتاژ متغییر می خام از کنترل زاویه اتش تریستور استفاده کنم . به این صورت که زمان عبور از صفر رو با اشکار ساز سنس کنم بعد زاویه اتش رو با میکرو بهش بدم .
اگه امکانش هست شما هم کمک کنید .
با تشکر
سلام ممنون
من می خام یکسوساز سه فازه بسازم با ولتاژ متغییر . فکر کنم یک جورایی با این مدار فرق داشته باشه
مهندس روال کنترل زاویه اتش همونجوریه که توضیح داده شد !!!
در ضمن اونم سه فار بودش و البته ولتاژ متغیر نبود !
با چی می خوای ولتاژ رو متغیر کنی !!؟؟
سلام
من می خام سه فاز رو dc کنم و بتونم روی ولتاژ هم کنترل داشته باشم جریانی که می خام ازش بکشم بین 20 تا 300 امپر هستش . راستی اونی که لینکش رو گذاشته بودید ولتاژش متغییر بود ها .
یک راه دیگه فکر کنم PWM باشه به این صورت که اول با دیود به DC تبدیلش کنم بعد با PWM ولتاژ رو تغییر بدم به نظر شما این راه بهتر هستش یا تغییر ولتاژ با استفاده از تغییر زاویه اتش
سلام دوستان
من یک نمونه دیدم که المانی هم بود یک تابلوی برق بود که مخصوص همین کار بود با 6 عدد تریستور جریان بالا . ریپل زیاد مهم نیست . توی نمونه المانیش اونطوری که توی نقشه من نگاه کردم ( نقشه تابلو برق ) از شش تا تریستور استفاده کرده بود که این تریستور ها جریان 500 امپر رو به راحتی تحمل می کردن واسه همینه که من اصرار دارم از تریستور استفاده کنم . هدف فقط یکسو کردن سیستم سه فازه هستش . حالا اگه ریپل هم داشت مشکلی نداره .
راستی PWM میتونه این کار رو انجام بده یعنی بیام یک کار دیگه انجام بدم به این صورت که سه فاز رو توسط دیود یکسو کنم بعد مقدار ولتاژ DC شده رو با PWM تغییر بدم . به نظر شما این کار منطقیه یا برم سارغ همون تریستور
مهندس زاویه مهمه پس pwm نمیشه !
چون زمان شروع پالس واسمون مهمه و گذر از صفر هم نیاز داریم !!
فوضولیه ولی واسه چی کاری می خوای که 200 - 300 آمپر لازمه یکسو و کنترل بشه !!!
سلام من کلا دو راه برای این کار انتخاب کرده ام
1- کنترل از طریق زاویه اتش
2- کنترل از طریق pwm
اره حق با شماست pwm به درد این کار نمی خوره .
من خروجی یک ترانسفورماتور 220 به 12 رو دادم به یک پل دیود و خروجی رو دادم به بیس ترانزیستور و از امیتر ترانزیستور به یک اپتوکوپلر و بالاخره پایه int0 . حالا با این تفاسیر روی پایه int0 یک سیگنال با فرکانس 100 هرتز دارم . فعلا تا اینجا پیش رفتم .
حالا باید طبق یک سری محاسبات بیام و گیت تریستور رو تریگر ( اتش ) کنم .
خوب برق شهر 50 هرتز هستش یعنی هر سیکل 20 میلی ثانیه طول میکشه . قسمت منفی شکل موج که توی نیم سیکل منفی عبور داده نمی شه می مونه اون 180 درجه .
پس کل 360 درجه موج 20 میلی ثانه هستش توی نیم سیکل منفی هم جریان نمی تونه عبور کنه یعنی 180=180-360 . می مونه اون 180 درجه یعنی ما با 180 درجه که در نمیم سیکل موافق هستش سروکار داریم یا به عبارت دیگه 20ms - 10ms = 10ms . پس باید زمانی که وقفه int0 میکرو می خوره برای به دست اوردن ولتاژ دلخاه خروجی میکرو رو از 0 تا 10 میلی ثانیه به مدت چند میکرو ثانیه یک کنیم . به عبارت دیگه زمانی که وقفه int0 خورد و اون رفت توی زیربرنامش یک تایمر بلافاصله فعال بشه و بعد از گذشت زمانی بین 0 تا 10 میلی ثانیه خروجی ای که برای تحریک پایه گیت تریستور در نظر گرفتیم رو یک کنیم ( یک بودن این پایه باید مدت زمان خیلی کمی باشه بنا به همان بحث تلفات اینطور چیزا)
.این ایده من برای انجام این کار هستش البته برای هر فاز یک وقفه درنظر میگیرم .
راه دوم اینه که اول بیایم توسط دیود برق رو به dc تبدیل کنیم سپس توسط تکنیک pwm این مقدار ولتاژ dc رو تغییر بدیم ( که به نظر خودم ایده خوبی نیست اونم با این جریان بالا همون راه اول بهتره حالا شما چی می گین)
مهندس خودت که همه چیز بلدی و روش منم همون روش اول شما بودش !!!
یه نگاهی به این بنداز تا با اصل مدار تحریک گیت آشنا بشی
http://www.engr.siu.edu/staff1/hatz/EE48.../Exp3.html
برای تحریک گیت خوب باید یه قطار پالس به جای 1 پالس برای گیت بفرستی منتها با فرکانس خیلی بالاتر
البته این پالس رو با ترانس میدن به گیت و قبل از اون هم یه مشتق گیر میذارن
این مشتق گیر میاد پالسو سوزنی میکنه
چون گیت با ولتاژ مثبت تحریک میشه یه دیود معکوس برای گیت میذارن
شما هر جور میخوای پالسو به گیت ها بدی مهم نیست(منظورم زاویست)
مهم این رعایت 120 درجه اختلاف ارسال پالس تحریک به گیته
برای pwm هم میتونی استفاده کنی منتها باید از IGBT استفاده کنی
که سوزوندن IGBT هنر میخواد
به قول یکی از دوستان برعکسش سوزوندن تریستور هنره
سلام
پس می رم سراغ همون راه حل اول . البته تا اینجای کار اومدم عبور از صفر رو اشکار کردم و دادم به یک میکرو فرکانسشو با اوسکوپ گرفتم 100 هرتز نشون می داد که درست بود . از یک خروجی portb.0 دادم به یک اپتوکوپلر و طرف دیگه اپتوکوپلر رو دادم به یک ترانزیستور تا گیت رو باید این ترانزیستور تحریک کنه . فقط یک چیزی که هست اینه که گیت تریستور باید نسبت به کاتدش تحریک بشه و من دارم از سه فاز استفاده می کنم یعنی برای هر تریستور یک فاز که می شه 220 ولت که اگه بخوام مستقیم بایک دیوت این ولتاژ رو به گیت بدم شاید تریستوره بره رو هوا پس باید بیام با یک تقسیم مقاومتی این کار رو انجام بدم ( کاش این تریستوره مثل ترایاک bt136 گیتش با به صورت Logic هم تحریک میشد) . شما راه حل بهتری دارین با توجه به اینکه امپر بالا هستش و با تقسیم مقاومتی هم شماید یک جورایی جور در نیاد . راستی گیت تریستور با 12 ولت تحریک میشه و جریان نگه دارنده حداقل 100 میلی امپر هستش که اگه از این جریان پایین تر بیایم تریستوتر خاموش می شه
(۲۷-آبان-۱۳۸۹, ۰۰:۲۴:۰۴)Gawky نوشته است: [ -> ]مهندس خودت که همه چیز بلدی و روش منم همون روش اول شما بودش !!!
سلام
دوست عزیز من منظورتونو از قطار پالس نفهمیدم . اگه منظورتون اینه که بعد از اشکار شدن عبور از صفر بیایم و یک قطار پالس بدیم به گیت تریستور فکر نمی کنم این کار درستی باشه چون تلفات بالا میره و تریستور توی اون زاویه ای که ما می خایم اتش نمی شه . ولی اگه منظورتون اینه که توی یک زمان مثلا یک ثانیه این کار رو برای هر سیکل انجام بدیم ( برای هر سیکل یک پالس تحریک ) این درسته . اگه میشه بیشتر درباره این مورد توضیح بدید.
در مورد استفاده از مشتق گیر : فکر نمی کنم لازم باشه چون فرمان گیت از میکرو صادر میشه و این پالس سوزنی رو هم میشه با میکرو تولید کرد . درباره استفاده از ترانس هم اگه میشه بیشتر توضیح بدید.
منظورتون از اینکه شما هر جور میخوای پالسو به گیت ها بدی مهم نیست(منظورم زاویست)
چیه . بالاخره ما باید بعد از اینکه عبور از صفر اتفاق افتاد بیایم و توی یک زاویه ای که میخایم تریستور اتش بشه گیت شو تحریک کنیم ( پس باید مهم باشه ) البته منظورتونو دقیق نفهمیدم.
در مورد 120 درجه اختلاف فاز برای تحریک هر گیت تریستور حق باشماست و من باید برای هر خط از فاز یک اشکار ساز عبور از صفر بزارم .
در مورد pwm هم حق باشما دوستان هستش و کلا pwm برای این جریان های بالا و این ولتاژ جواب نمی ده تازه از قول شما باید از IGBT هم استفاده کنیم که فکر نمی کنم IGBT با این ظرفیت ولتاژ و جریان وجود داشته باشه و اگه هم باشه برای کار ما استفاده نمیشه و استفادش بیشتر در اینورترها و SOFT STARTER ها هستش . تازه اگه بخایم با pWM این کار رو انجام بدیم باید اول برق رو توسط دیود DC کنیم بعد از PWM و IGBT استفاده کنیم . به گیت تریستور هم که نمیشه PWM داد . پس بی خیال PWM میشم و همون راه تریستور رو پیش می گیرم
(۲۷-آبان-۱۳۸۹, ۰۲:۲۲:۲۶)reza555 نوشته است: [ -> ]یه نگاهی به این بنداز تا با اصل مدار تحریک گیت آشنا بشی
http://www.engr.siu.edu/staff1/hatz/EE48.../Exp3.html
برای تحریک گیت خوب باید یه قطار پالس به جای 1 پالس برای گیت بفرستی منتها با فرکانس خیلی بالاتر
البته این پالس رو با ترانس میدن به گیت و قبل از اون هم یه مشتق گیر میذارن
این مشتق گیر میاد پالسو سوزنی میکنه
چون گیت با ولتاژ مثبت تحریک میشه یه دیود معکوس برای گیت میذارن
شما هر جور میخوای پالسو به گیت ها بدی مهم نیست(منظورم زاویست)
مهم این رعایت 120 درجه اختلاف ارسال پالس تحریک به گیته
برای pwm هم میتونی استفاده کنی منتها باید از IGBT استفاده کنی
که مسوزوندن IGBT هنر میخواد
به قول یکی از دوستان برعکسش سوزوندن تریستور هنره